Last news in Fakti

25 Март, 2023 12:55 905 26

Христо Гаджев: Механизмът за контрол на главния прокурор ще бъде една от първите ни задачи

  • правителство-
  • главен прокурор

Ако някой иска подкрепата на ГЕРБ, то ГЕРБ трябва да участва в правителството. Ние няма да подписваме празен чек, казва представителят на партията

Христо Гаджев: Механизмът за контрол на главния прокурор ще бъде една от първите ни задачи - 1

„Политиката, която води Радев в момента и неговото правителство не е по-различна от политиката на Петков. Преди беше нито куршум за Украйна, сега е нито един снаряд за Украйна. Дали това е правилно – не, не е. Освен че не помагаме на жертвата на агресията, България губи и изгуби вече много възможности.“

Това заяви в студиото на Евронюз България политикът от ГЕРБ и кандидат-депутат на партията в 25 МИР София Христо Гаджев.

„Ние вместо да платим с за унищожаване и утилизация на стари боеприпас след време, можеше да ги дадем на Украйна сега и да получим пари за нови, но ние решихме да плащаме“, добави той.

Ако Русия се откаже от войната, войната ще приключи. Ако Украйна се откаже, Украйна ще приключи като държава. Така че украинците няма как да престанат да се бият за собствената си държава. Помагайки финансово, военно и технически, държавите от Европа помагат на Украйна да оцелее и по този начин да откаже Кремъл и Путин от войната. Ако Путин спечели войната, какво след оттам нататък, защото плановете за Молдова са на масата. А след Молдова са Румъния и България.

Няма опасност от даването на военна помощ, защото нито една държава, която дава оръжие на Украйна към момента не е въвлечена в конфликта, подчерта Гаджев.

„Надяваме се след изборите да има правителство, което да се справи с инфлацията и върне България на международната сцена, защитавайки националните ни интереси, както в ЕС, така и спрямо нашите съседи като РС Македония“, каза още политикът от ГЕРБ.

Пред ГЕРБ стоят няколко варианта за сформиране на правителство – чисто политически кабинет, който ще е коалиционен, защото нито една партия няма как да получи пълно мнозинство. Вторият вариант е експертно правителство, което е равно отдалечено от всички партии като предложения в 48-ото Народно събрание проектокабинет „Габровски“.

Третият вариант е правителство, в което ще участваме като подкрепяща партия. Но ако някой иска подкрепата на ГЕРБ, то ГЕРБ трябва да участва в правителството. Ние няма да подписваме празен чек. Няма да даваме подкрепа, без да отговаряме за тази подкрепа.

„За механизма за контрол на главния прокурор вече сме заявили, че това ще бъде една от първите задачи на следващия парламент. За съжаление в миналия парламент не стигна времето“, каза още Гаджев.

„Факт е, че инфлацията в България е двойно по-голяма от европейската, което означава, че тя няма как да бъде привнесена, както се опитват да ни обяснят. Тя си е национално явление на база некадърна и некомпетентна политика. Това нещо трябва да се промени. Основният вариант е с ограничаването на възможностите за спекулация в цените и справяне с ценовата криза. Основният захранващ инфлацията в България е бюджетът“, коментира политикът от ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кокаиновата мечка

    14 7 Отговор
    Трябва да има контрол и над президента русофил, че ще стане като Путлер!

    Коментиран от #15

  • 2 Нагъл

    15 3 Отговор
    Черно се прави както винаги на тарикат и хвърля пепел в очите !
  • 3 Българка

    11 2 Отговор
    Облещеният гербераст си е надянал евроатлантически дрехи и си мисли, че му вярваме. Значи подкрепяща партич, не означава само подкрепа, а участие във властта, но без носене на отговорност. Би ли ни казало това Нещо за него каква е разликата между коалиция и подкрепяща партия?
  • 4 Пани

    10 2 Отговор
    Ще ви се контрол над Гешев, защото май ви подкарва лека-полека😀

    Коментиран от #7

  • 5 Лингвист полиглот

    8 1 Отговор
    Да ви обяснявам ли за корена и значението на думата "гаджо"?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хвалиш Психопат

    9 6 Отговор

    До коментар #4 от "Пани":

    Гешев е Психопат, потулва всичко неудобно дори изтезания и убийства извършени от негови авери!
  • 8 Батка

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Въпрос за Сигурност и Прокуратурата":

    От две години ревеш тука, че те убиват гешо и милиционерите и още си жив бе да те е....!
  • 9 НЯКОЙ

    13 3 Отговор
    Гербаджийско дрънкало, не са излезли все още всичките ви золуми в държавата, вършали сте като разбойници навсякъде и сте отмъквали всичко, което докопате ! Снощи в "Евродикоф" показаха неизвестна сцена, как "великият ви вожд" се моли унизително на Путин да му прости, защото на малките се прощавало - вероятно е ставало въпрос за откраднатите милиони от Южен поток ??? След това трябваше да видим диалог с руски дипломат по същия повод, който заяви, че това поведение е прецедент в международната политика ! Докога ще ги търпим тези нищожества ББ и РР да ни унижават пред света ???
  • 10 Макс

    13 3 Отговор
    Всеки, който гласува за ГЕРБ подписва празен чек . Дори нещо повече , дава съгласието си да пълни чемеджетата на Борисов, за сметка на пенсионери, лекари , учители, полиция и т.н.

    Коментиран от #12

  • 11 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП=Израждане

    6 1 Отговор
    Трябва да се махне тази съветско-московска длъжност "главен прокурор" и да се замени с колективен висш орган подобен на висшия съдебен съвет. За целта трябва да се промени конституцията, т.е. трябва нова конституция. Но докато общо ГЕРБ+ДПС+БСП+Копейкин имат повече от 10%-15% в парламента, сегашната ни БСП=БКП конституция наложена ни от комунистите и агентите на ДС=КГБ няма да бъде променена. Най-много да симулират промяна с "конституция 2" ГЕРБ= Данаил Кирилов.

    Докато 70% от народа не поумнее, докато не си избие от кратерите комунидтическата религия, България няма да се оправи.
  • 12 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП=Израждане

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "Макс":

    "Всеки, който гласува за ГЕРБ" или за ДПС или за БСП ... е мазохист.

    Коментиран от #14

  • 13 обективен

    8 1 Отговор
    Гурото во е за 1000 год, затвор, а редовите депутати за по 50, иначе и крачка напред няма да мръднем
  • 14 Макс

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП=Израждане":

    Подкрепям.
  • 15 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП=Израждане

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Кокаиновата мечка":

    Трябва да се закрият всички еднолични отживели тжранични длъжности като "главен прокурор", "президент"(избираем самозабравили се монарх, с мадати), кмет ...
  • 16 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 1 Отговор
    ГЕШЕВ е слуга на мафията
  • 17 ГЕРБ

    5 1 Отговор
    А кой каза че някой ще ви разреши да решавате някакви задачи .Вие не разбрахте че и да спечелите никога повече няма да управлявате

    Коментиран от #18

  • 18 БОЯН БИБИКА ГРАД ЛОМ

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "ГЕРБ":

    Камене Вие ЕРБ сте История
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 фен

    3 1 Отговор
    Това Бобоков ли ти го нареди, или Цецо Василев?
  • 22 ЧИЧО СТАМАТ ЩУМКОВ

    3 2 Отговор
    А след Молдова са Румъния и България.................................................................................................................................... ........................................................................................................................................................................................................ На този господин не му ли е известно ,че РУМЪНИЯ И БЪЛГАРИЯ са пълноправни членки на НАТО и едва ли на Путин ЩЕ МУ ХРУМНЕ ДА ЗАПОЧНЕ ВОЙНА С АЛИАНСА. Аман от подобни ,,експерти и политици,,които отправят такива внушения към избирателите.
  • 23 ЛИЛИ

    4 1 Отговор
    Лъжа след лъжа, но истина е че мутренското време не си е отивало , но ще се върне за да доунищожи оставалите млади и възрастни хора! Справка гр.Перник, културният дом с огромна зала построен от бай Тошо е била препълнена с новочорбаджиите! ББ е събрал от села и махали срещу заплащане за го боготворят! Там са били приватизаторите на горите и земите на дедите ни, но най скъпи гости са били Пернишкият кмет Станислав и Мирослав, продали се за милионите на мутрата, иначе и те бяха социалисти-кариеристи! Комедията няма край но трагедията ПРЕДСТОИ!!!!!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ПАДНЕ ЛИ ГЕШЕВ , ГЕРБ ЦЕЛОКУПНО ВЛИЗАТ В

    1 0 Отговор
    ЗАНДАНИТЕ ЗА КРАЖБА НА 500 МИЛИАРДА ЕВРА ДОКАТО КРАДЯХА И УПРАВЛЯВАХА КРАДЕНЕТО !
  • 26 №2 НА ПИРОНА В НУЖНИКА НА ДВОРА

    1 0 Отговор
    ГЛАСУВАМЕ С №3 НА МАШИНАТА ЗА ДА НИ Е МИРНА ГЛАВАТА ! АКО НИ ИЗЛЪЖАТ , НАЕСЕН И ТЕ ОТИВАТ В КОШЧЕТО ! МНОГО Е ПРОСТО !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове