Last news in Fakti

25 Март, 2023 13:32 1 221 17

Калоян Методиев: Защо подкрепям референдума за забрана на джендър идеологията в училищата

  • референдум-
  • джендър идеология

Бих определил нашия народ като консервативен. Като уважаващ семейството, но не някой да се бърка в него, особено по отношение на децата му, смята той

Калоян Методиев: Защо подкрепям референдума за забрана на джендър идеологията в училищата - 1

Подкрепям референдума за забрана на джендър идеология в училищата защото:

Първо, защото мисля консервативно. Моето семейство е моя грижа и това не е егоизъм, а право. Разбирам света според конфуцианската максима, че мъжът трябва да е мъж, жената-жена, а детето – дете. Разбирането ми за възпитанието на децата е свързано с този модел. Мисля консервативно и следователно отричам крайностите. Уважавам свободата на избор след 18 години и не се меся на никого - всеки да живее както иска. Но моите деца са моя грижа. Пренасям този модел и към образователната система, която не може да ме замества или да ме превръща в безпомощен наблюдател в развитието на децата ми.

Второ, защото имам известна теоретична подготовка по този въпрос. Като университетски преподавател съм писал научни статии (на няколко европейски езика) и изследвал тази проблематика от политологична гледна точка. Това е модел, който е известен от Древността. Описан е в „Идеалната държава“ на Платон, където родителите нямат роля и място във възпитанието на децата си, а това трябва да прави държавата. На родителите са отредени само биологично-производствени функции. Платон е бащата на всяка тирания. Там трябва да се търсят корените на много идеологически течения, включително и на развихрилия се в настоящето джендъризъм. Агресивните му характеристики, тръгнали от сексуалната революция през 1968 година, оттекват и до днес. Имаме ексалация на този въпрос. Имаме демонстрации на фанатизъм. Имаме ту силово, ту подмолно налагане на цели. Имаме диктат на малцинството над мнозинството. Всичко това са ярки белези за крайна и опасна идеология. Такива винаги свършват със социални сблъсъци.

Трето, имам практически опит. Живеехме в западноевропейска държава. Записах дъщеря си в католическо училище с идеята за по-строго и консервативно възпитание. Тъкмо беше станала на 12 години. Държавата прие закон, според който дете навършило 12 годишна възраст може да започне хормонална терапия за смяна на пола без да уведоми родителите си (в случая мен и жена ми), а се обърне към някой от учителите, който да задвижи процедурата. Учителите бяха профилактирани, обучени и пропагандата си вървеше. Още по-ужасното е, че терапията е необратима. Дори след известно време детето да реши друго ще е много късно. Пубертетът е взрив на физически и психически промени. Под булото на добри намерения всъщност протича злокобен процес на влияние върху неукрепналата детска психика.

Две години преди това дъщеря ми дойде вкъщи с въпросник дали може момче да играе с кукли, момиче с колички и т.н. Тестът завършваше с въпроса: а какво мислят родителите ти за това? После я разпитваха като политкомисари. Погнусих се. Караха собственото ми дете да доносничи срещу мен и ако напише нещо проблемно да ме извикат да обяснявам защо съм нетолерантен.

Пред очите ми детските етикети за броени седмици бяха сменени в цялата търговска мрежа с нови, на които на роклите и панталонките вече пишеше: „за момчета и момичета“ (for boys and girls). Добри и стари журналисти бяха свалени от екран, защото се изказаха срещу това нововъведение. Определяха ги като демодирани, нетолерантни.

Пред очите ми родители християни и мюсюлмани, които политически си противостояха остро в училищното настоятелство, събраха заедно обща подписка срещу плакати със сексуална пропаганда по коридорите на училището. Ако се замисля сигурно ще се сетя за още десетки примери.

Попитах една приятелка, британска социоложка, откога е това? Защо се случва? Прилича ми на някаква сюреалистична психоза. Отговори ми: Стана изведнъж, преди десетина година. Избухна и много бързо набра скорост. Друг познат, холандец ми каза, че и при тях е било същото, но е започнало по-рано, а в момента започва обратна тенденция.

Виждам пълзящите промени в учебниците у нас. Виждам неправителствени организации взели на въоръжение само този проблем и как го поставят като централен за политиката и обществото ни.

Няколко неща в заключение.

Трудно е да се говори за един народ като за нещо цяло. Въпреки това, бих определил нашия народ като консервативен. Като уважаващ семейството, но не някой да се бърка в него, особено по отношение на децата му. Като толерантен, но непозволяващ да се злоупотребява с толерантността му. Като оцеляващ, често поединично, а не като общност (което не ми харесва), но намиращ своя път и посока.

Заради всичко изброено изразявам своята позиция - подкрепям референдума и се подписвам в подписката за провеждането му.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едно

    33 5 Отговор
    Адмирации за Методиев.
  • 2 Тиква

    33 6 Отговор
    Европа се изроди тотално! То не са джвндъри и още поне 20 наименувания. А и Нацисти подкрепяте! Разпада е готов. Англия избяга, Франция и Испания са готови!
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 3 Отговор
    Браво Точно и Ясно
  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 2 Отговор
    не Н а ЛГБТ не на Истанбулската Конвенсия Да на Хетеро Нормлноста
  • 5 Сегашната действителност

    12 4 Отговор
    Ученикът отива на училище за да демонстрира много неща.А когато бъде изгонен от час заплашва със съд.За какво говорим????
  • 6 Българка

    24 3 Отговор
    Не закачайте децата на България! Да не позволим да бъдат обърквани в крехка възраст! Да се възпротивим на всякаква джендър идеология в училищата! Но, но има голямо НО! За БСП това ли е най-важния преоритет, че искат референдум на тая тема? За БСП това ли е най-спешно и първостепенно? Не мисля......
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Цензура

    30 2 Отговор
    Проповядването на изврaтeнячество, смяна на пoла и т.н. пред деца, трябва да се третира като престъпление срещу държавата, народа и човечеството и да се наказва най-тежко, включително със смъpт. Като бъдат избeсени няколко стотин изрoда, другите ще се скрият в дyпките си.
  • 9 ГРАФ КОЗЛОДУЙ

    16 2 Отговор
    Само Слабият ГЕН се Поддава на ЛГБТ Пропагандата.
  • 10 Зевзек

    14 4 Отговор
    И аз подкрепям референдума за забрана на джендър идеологията в училищата, пък и не само там, но в цялото общестов.

    Подкрепям и референдум за забраната на БСП, ДПС, ГЕРБ ... изборени по реда им на създаване от МАсква.
  • 11 Умен по цялата глава

    8 25 Отговор
    Калояне,това не е Идеология ....Това за което говориш е Биология.Хикс и Игри хромозоми в клетките определят Пола на Индивида...Изучава се по БИОЛОГИЯ....Нищо не можеш да промениш,ако дъщеря ти е Обратна на клетъчно ниво,но можеш да се подготвиш ,че ще ти доведе Снаха.....Да не я насилваш да е Жена,когато Тя/Той иска да е Мъж...Нали някой трябва да те научи как да се справиш с Проблема??Жалки сте!!Смешни сте ,червените цървули...Тръгнали сте срещу Биологията,а оставиха хората да хрупат радиоктивни марули от Чернобил и да Мутират...Айде със здраве и не ти го Пожелавам!!!
  • 12 Р. Рейгън

    4 14 Отговор
    Коя е тази ,,западна страна", че не се сещам? И къде в българските училища се внедрява ,,джендър идеология"? Иначе се съгласявам с колегата Методиев, че Платон в ,,Държавата" наистина дава философско оправдание на ... ами, на тоталитарната държава. Всъщност, авторът говори от името на своя учител Сократ, а моделът за държава е военизираната Спарта. Да ви напомня за нещо? Да, другари: именно СССР, Китай, Северна Корея и др. подобни са реализация на Платоновата държава... И как така изведнъж станахте такива защитници на ,,традиционното семейство" и ,,здравия морал", след като тъкмо вашите брадати и нечистоплътни корифеи зовяха за разрушаване на ,,буржоазния морал" и заклеймяваха религията като ,,опиум за народите"? Интересна метаморфоза, другари...

    Коментиран от #15, #17

  • 13 стругарка

    4 11 Отговор
    Много от хората на БСП и Възраждане са карали доста късен пуберитет. Те си мислят, че след 18 годишна възраст човек може да реши дали е жена, или мъж. Не става така другари, много мъжкари сте такива само вкъщи, а навън сте п.....и .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 БСП на Бунището

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Р. Рейгън":

    Понеже са Тотално Компрометирани комунистически партии и повече няма как да излъжат Народа да ги избере да Управляват или най- малкото - партийните им Акули да са пак на гърба на Народа на държавна издръжка,и са се хванали за единствения Спасителен пояс,който си мислят че ще ги спаси от потъването към Бунишето на Историята....На другата писта пък са се хванали за Паметника на руския Окупатор,предизборно,но се оказа,че не е достатъчно тежък- потъват си към Бунишето неудържимо...Факта,че миналата година Сто хиляди пенсионери са пректили пенсиите си следствие от срещата им с вируса Ковид ,който Умишлено оставиха да премине през всички за Естествен Имунитет с любезното съдействие на Възраждане ,БСП, доцент Мангъров и всички антивакдъри допълнително и дава необходимата скорост за там...Все едно,че като не ти кажат,че има Джендъри и вече ги няма...
  • 16 Паразит

    5 1 Отговор
    Браво на Автора на тази статия! Бисер в коритото на факти!
  • 17 До другаря Рейгън

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Р. Рейгън":

    Забелязвам, че те безпокои "интересната метаморфоза" от зло към добро, т.е. от тоталитаризъм към социализъм, но не си трогнат от метаморфозата добро към зло. Струваш ми се "обратен", но в най-лошия смисъл на думата, т.е. нямам предвид "хомосексуален".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове