25 Март, 2023 16:05 2 440 32

Георги Гвоздейков: Цената на медицинските хеликоптери скочи 6 пъти

  • медицински хеликоптери-
  • служебно правителство

Договорът, който щяхме да подпишем за 2 години бе за 4.5 милиона лева, договорът на ДАО сега е 28 милиона лева, казва кандидат-депутатът

Георги Гвоздейков: Цената на медицинските хеликоптери скочи 6 пъти - 1

България ще плати 6 пъти по-скъпо за медицински хеликоптери, твърди в публикация в профила си във Фейсбук настоящият кандидат за депутат от коалиция "Продължаваме промяната" - "Демократична България" инж. Георги Гвоздейков, съобщи actualno.com.

Ето какво казва той:

"Отново се оказах прав! Дълго време обяснявах, че авиационен оператор не може да бъде лицензиран за HEMS полети без да има хеликоптер. Затова България Хели Мед Сървиз ЕАД пусна обществена поръчка за „сух лизинг“ на оборудван хеликоптер, за да лицензираме БЪЛГАРСКИ авиационен оператор за HEMS.

Закриха ни по спешност преди да подпишем договор, който за ДВЕ години щеше да ни струва 4,5 милиона лева със заплати и издръжка за РАБОТНИ МЕСТА за БЪЛГАРСКИ екипи. Повтарям: 4.5 млн. и работни места за български екипи.

Какво направиха МТС и ДАО след като ни закриха: Разбраха, че не могат да лицензират авиационен оператор за HEMS полети без да има хеликоптер и затова започнаха да говорят за „мокър лизинг“. Мокър лизинг обаче не могат да сключат, защото НЯМАМЕ наш Авиационен оператор. Лицензиран! Затова МТС и ДАО, след като осъзнаваха правните пречки, обявяват, че ще пуснат поръчка за възлагане на услуга HEMS по ДОГОВОР и ще възложат, аутсорсват (outsourcing) изпълнението на HEMS на ЧУЖД лицензиран авиационен оператор. Договорът според ДАО за ДВЕ години с евентуално удължаване с още една ще е на стойност 28 милиона лева! 28 млн. лв. за ЧУЖД оператор и работни места за чужди пилоти. Повтарям: 28 млн. лв и работни места за чужди екипи.

Всичко това стана ясно от участието на генералния директор на ДАО в "Денят започва" по БНТ 1 на 23.03.2023 г. Тази стойност е 6 пъти по-висока от стойността на услугата, която България Хели Мед Сървиз планира, 6 пъти повече пари на данъкоплатците, изхарчени за грешни решения на служебния кабинет. Същият служебен кабинет, който до вчера обясняваше, че държавата щяла да фалира, сега намира 6 пъти повече пари, за да възложи дейност по HEMS на чужд авиационен изпълнител?!!

Какво изобщо се случва в държавата? Време е да сменим некомпетентните решения с професионални такива."


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На служебният

    40 1 Отговор
    отряд от потомствени комунисти и хрантутници , изобщо не му дреме !
  • 2 Ако

    15 2 Отговор
    са Ви скъпи карайте на вертолети !
  • 3 До като

    35 3 Отговор
    Се наканите ще са златни...некъдърници тоя ботаксовия подписа с еврокомисията доставка за 12 млн ваксини ковид който така и ще се изхвърлят с тия пари отдавна да сте ги взели хеликоптерите..съд за тия къде купупуваха ваксини напред галеристи корумпирани..
  • 4 Ами

    25 18 Отговор
    да беше подписал некадърен продажнико. Ако не беше толкова некадърен и слуга на чужди интереси, нямаше да загубим! Всичко покрай ПП е загуба, некадърност и лъжи!!
  • 5 ха ха

    12 7 Отговор
    демократични ценности за чекмеджетата , лиценза е за радио честота и обслужване , какви чужди оператори и ала баланици , извиване на ръце и яко лъжи от всякъде
  • 6 Дама пика

    23 5 Отговор
    Честито, гарантирано от служебното правителство!

    Коментиран от #12

  • 7 През обществените поръчки яко цедят

    24 0 Отговор
    ох бабацо пак ще падне гъчене за сметка на раята
  • 8 Българка

    23 10 Отговор
    В момента център на корупцията стана Президентството. Радев все още не е дал обяснения за далаверите, назначенията на приближения си Копринков. Пернатият му кабинет омотира дейност, тупа топката, но далаверите си вървят

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мдам

    14 9 Отговор
    Все пак бяха в правителството което опропасти едно закупуване. Ако беше за украинците, ехееее.. Да са купили 800
  • 11 Шш лелче

    11 10 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Стига лъга.. Твойте демократи фалират държавата, не правят реформа, сега и хеликоптерите са им скъпи, след опропастена сделка. Бива, бива наглост..
  • 12 Май

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "Дама пика":

    Не са ти ясни държавните функции на определени институции.. Тая уста.. И друго може да прави и по тихо и спокойно ще е
  • 13 Макс

    20 8 Отговор
    Как е възможно самоуважаващ се народ да няма мед.хеликоптери и екипи в 21 век ? ГЕРБ колко години управляваха , колко пари потрошиха ? Ако наистина сме самоуважаваща се нация, то не бива да гласуваме за тези, които пак ще харчат безразборно и безнаказано парите ни. Гласувайте масово и разумно, за да спрем безумната политика на сл. правителство и да не докараме на власт тези, които дълги години ни лъгаха с любезното съдействие на патриоти, комунистии депесари. Моят избор е номер 12 .

    Коментиран от #14

  • 14 ПП-салама

    8 13 Отговор

    До коментар #13 от "Макс":

    мерси за един салам с изтекъл срок на годност и лютеница на примоция т шарлатаните - пак ще си гласувам на 3

    Коментиран от #17

  • 15 Име

    3 2 Отговор
    Е - сега.

    Слаби търговци - какво да кажем - то се сключва договор.
  • 16 Хъхъ

    13 7 Отговор
    На Радев комунетата пак ни насадиха, онзи ден отказаха 1.5 милиарда евро сега това ….
    Кой ли вече вярва на Кремълския неграмотен плъх
  • 17 Макс

    14 3 Отговор

    До коментар #14 от "ПП-салама":

    За салама питай младежите на ГЕРБ .

    Коментиран от #20

  • 18 Гвоздейков, Кандидат депотат?? Много

    16 0 Отговор
    Маймунки са се накачили на клона, много Посредници, комисионери!! Цената на, тея Хеликоптери е реално 1/3,от тази която обявяваш, останалото са Комисионите на Корупционерите!! Да се обяви таен търг или да се искат оферти от производителите, но без Посредници!! Корупция, Корупция, нищо не сее променило, Посредниците са станали още по Алчни!!
  • 19 Перо

    8 1 Отговор
    Кога корупцията е взимала правилното решение? За служебното правителство знам, че масонския, пловдивски престъпник и бивш секретар на Радев е тъпия кадровик и е назначил най-некадърното възможно правителство от плужеци и мишки. Много се съмнявам в компетентността и лоялността и на кандидат-депутата от джендърската партия! Това е работа на редовното правителство!
  • 20 Защо за лъжите на ПП и ДБ

    4 5 Отговор

    До коментар #17 от "Макс":

    все някой друг трябва да е отговорен? Тотално дъно!
  • 21 дядото

    7 0 Отговор
    откажете се от предвидените комисионни поне малко ще поевтинеят
  • 22 Радев

    5 3 Отговор
    Съсипва държавата,ами Пр ОСт военен

    Коментиран от #23

  • 23 Аха

    5 5 Отговор

    До коментар #22 от "Радев":

    Затова гледаме мафията и зад ПП и ДБ и зад ГЕРБ и ДПС как ви плаща да плюете по Радев! Заслужавате си да сте бедни и обрани! Продажници!
  • 24 Като

    2 7 Отговор
    Гледам Радев ,май бойко е бил цвете,с този мрънкаш пилот само талаш
  • 25 дисциплина, дисциплина, дисциплина

    0 0 Отговор
    Но купуването на тия вертолети е само едната страна от разходите, другата е свързана със застраховането им, с поддръжката им, с експлоатацията им и с възможното им използване за странични нужди, не по предназначение!
    Когато се сключват сделки за превозни средства, на които народа им казва "дърво без корен", трябва да се спазва "справедливост и етичност", защото само те противодействат на "магията на злите сили"!
  • 26 Павел пенев

    7 0 Отговор
    Когато решим да купим нещо за доброто на българския народ, цените винаги скачат и веднага се намират аргументи за това. Всъщност истината е друга, и това е така за да има повече пари за комисионни. Независимо дали става дума за хеликоптери,самолети,кораби, подводници,бронирани машини и каквото се сетите.
  • 27 Сетила

    2 0 Отговор
    се Мара, на се побара...
  • 28 Пешо

    3 2 Отговор
    А до колкото си спомням май вие прекратихте обществената поръчка за хеликоптерите.
    Така,че е по добре да има отколкото да ви чакаме да дойдете на власт и да вземете поредните чертежи от братските каубой които не се знае дали ще получим,съдейки по хартиените самолетчета.
  • 29 Сетила

    1 0 Отговор
    се Мара, да се побара...
  • 30 Баба Йовка

    1 3 Отговор
    А се смеят на Борисов.Тези са по- пишман купувачи.
  • 31 бай Иван

    2 1 Отговор
    Ей , аман от българска работа. А се хванем да правим нещо а цената скочи 6 пъти .Дали ще са асфалт или хеликоптери все тая.
  • 32 шопендар

    2 0 Отговор
    И ПАК ОПИРАМЕ ДО КАЧЕСТВОТО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ-А ТО Е НЕКОМПЕТЕНТНОСТ,НЕКАДЪРНОСТ ЗА РАБОТА С НАРОДНИ ПАРИ.НОООО СПОМНЕТЕ СИ ЧЕ ПЪРВОТО КОЕТО НАПРАВИХА-БЕШЕ ДА СИ ИНДЕКСИРАТ ЗАПЛАТИТЕ,РАЗБИРА СЕ И ТАЗИ НА БОСА РАДЕФ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове