Last news in Fakti

27 Март, 2023 16:51 1 401 32

От началото на март: Регистрирани са 10 случая на хвърлени камъни по движещи се влакове

  • влакове-
  • камъни-
  • 10 случая-
  • началото на март

Само в четвъртък (23 март) са регистрирани три такива случая в различни участъци на страната

От началото на март: Регистрирани са 10 случая на хвърлени камъни по движещи се влакове  - 1
Снимка: БГНЕС

10 случая на хвърлени камъни по движещ се влак са регистрирани от началото на март. БДЖ отчита тревожна тенденция за двоен ръст на тези опасни посегателства.

През последния месец се наблюдава тревожна тенденция за увеличаване на случаите на хвърляне на камъни по преминаващи влакове. Само в четвъртък (23 март) са регистрирани три такива случая в различни участъци на страната.
От началото на месец март тези случаи са се увеличили два пъти в сравнение с предходните месеци, като са регистрирани общо 10 посегателства. От началото на годината тези набези са 19, уточняват още от БДЖ, цитирани от bTV.

Освен хвърлянето на камъни, се наблюдава и друга възпрепятстваща движението на влаковете проява – поставяне на препятствия върху железопътните релси. Последният такъв случай е отбелязан през вчерашния ден (26 март), докато от началото на годината са регистрирани общо четири подобни посегателства.
Подобни вандалски прояви нанасят значителни материални щети за „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД, като фактически саботират всички усилия на превозвача за предлагане на по-добро и по-качествено обслужване на клиентите, съобщават от дружеството.

Най-важното измерение на тези посегателства, обаче, е застрашаването на сигурността на движението на влаковете, както и живота и здравето на клиентите и служителите на БДЖ. Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия, категорични са от дружеството. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек.
С цел превенция и разрешаване на проблема с набезите ръководството на БДЖ предприема съвместни мерки с МВР за уведомяване на жителите в рисковите райони, където се наблюдават подобни явления, за опасностите от подобни необмислени действия. Освен това се извършват и оперативни действия от служителите на МВР при получаване на сигнал за подобни случаи с цел установяване на извършителите и предприемане на последващ контрол.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 45668

    27 1 Отговор
    съвместни мерки с МВР за уведомяване на жителите в рисковите райони, където се наблюдават подобни явления, за опасностите от подобни необмислени действия.

    Хаха, това е тероризъм чиста проба, те ще им четат конско! Гуантанамо трябва тук, Гуантанамо! Ама нали са им електорат, не смеят да ги барнат с пръст.
  • 2 УРА,, УРА

    25 0 Отговор
    И в най затънтените райони на Индия човек няма да види подобна диващина. С тия примитиви, които живеят тук трудно ще ни приемат за цивилизована държава.
  • 3 Боруна Лом

    1 5 Отговор
    ОТКЪДЕ ТОЛКОВА ВЛАКОВЕ И ТО ДВИЖЕЩИ СЕ? ИНАЧЕ Е ИДИОТСКО ДЕЙСТВИЕ!

    Коментиран от #12

  • 4 Гай Турий

    23 0 Отговор
    Къде е транспортна полиция? Каква работа вършат? Удари с камъни при такава скорост на влаковете са равносилни на убийство. Като им нападат влака, да стрелят насрещно от него по идиотите, които искат да убиват хора като в първобитни времена. Крайно време тая власт да действа срещу лумпените както трябва.

    Коментиран от #9, #10

  • 5 Циганизация БГ

    37 0 Отговор
    Индианците мразят Железния кон!

    Коментиран от #30

  • 6 Раданч Татлъту

    4 1 Отговор
    Тва е част от Игрите на града,лошо нема.🐵🥳🤡👍
  • 7 НемЦите

    3 11 Отговор
    Немците превзеха нашето БДЖ, както ни превзеха и през първатаа и втората световна и ни омотват в техните игри (с/у Русия). Колко му е като ни карат да си купуваме техни влакове - да платят на 2-3 разбойника да хвърлят камъни, нали се сещате че послед може стотици хиляди да искат за ремонт, защото видиш ли само те правят прозорвци за немски влакове, пък влака не е като голф - втора употреба от Горбуляне .... Колкото пъти сме се хванали на хорото с немците после 45 години все някой друг ни е виновен за избора - справка соца е било наказанието за това, че сме им се ръзали, а не че Руси ни е виновна за нещо.... всички загубили войната държави са го отнесли, включително и ние.
  • 8 Логично

    9 1 Отговор
    Крайно време е и БДЖ да си сложи решетки на прозорците по влаковете.Сега е демокрация.Китки нема кой да хвърля от "лилавите".

    Коментиран от #15

  • 9 Василовци

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Гай Турий":

    Е тая полиция какво да прави да стррля от аюбразури по влака ли.Тва да не е септемврийското възстание
  • 10 Тоа па

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гай Турий":

    Транспортна полиция няма отдавна.Ти в кома ли си бил до сега ?
  • 11 Анализатор

    11 1 Отговор
    Държавата е крайно безсилна пред команчите и сиуксите защото ги защитават много НПО-та , решението е да се вдигне висока бетонна ограда около жп.линиите.

    Коментиран от #18, #28

  • 12 празни мисли

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Боруна Лом":

    питай селския ти козлодуй
  • 13 случаен

    14 0 Отговор
    33г.стаж в бдж кат машинист,все така наречените роми са терористите,особено около софия,слагат и гуми от камион на релсите и кат спре влака ,крадат защитавани от власта та да не ги плюят правозащитните организации
  • 14 ЖП гара Синдел

    15 0 Отговор
    Крайно време е да се възродят институцията на трудово-възпитателното училище. И е време хванатите в престъпление да полагат смислен обществено-полезен труд с минимален период поне 10 дни. И е време ченгетата да не се страхуват от ромляните.

    Коментиран от #27

  • 15 случаен

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Логично":

    време е люляците да се изселят на необитаем остров и там да се самооправляват както искат
  • 16 Чаавета от маалта ги

    17 0 Отговор
    правят тия работи. Хващаш баш циганите, спираш им парите от изборите, вземаш им социалните за щетите и всичко че се опраи !
  • 17 Ама

    1 2 Отговор
    то има ли още влакове ?
  • 18 Друго решение

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Анализатор":

    Или пък да се елиминират част от НПО-тата.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Защо пишете статия за

    8 0 Отговор
    хвърлени камъни по влакове като триете коментар за тези които хвърлят камъните ? Кой друг освен ( как да ги нарека вече тези нечовеци за да не ме изтриете, не мога да ги нарека римляни защото ще обидя един милион жители на Рим ) зооекемплярите на тъмната раса в България ще хвърля камъни по влак, защо ги криете, нима българинът е толкова прост, че няма да се сети това дело на кое животно е ?
  • 21 РАЗДЕЛЕНИЕТО между ОБЩЕСТВОТО

    5 0 Отговор
    Тепърва ще излиза извън КОНТРОЛ ! За сега още туй не се ОТБЕЛЯЗВА като ТРЕНД и ТЕНДЕНЦИЯ , защото ГОРЕЩИ КЕСТЕНИ никой не желае да вади !
  • 22 Това все още е НАМЕК за НЕСЪГЛАСИЕ !

    2 0 Отговор
    Да се ОБЪРНЕ Внимание на ПРИЧИНИТЕ - ЯВЛЕНИЯТА и СЛЕДСТВИЯТА ! А това е СТРАШНО !
  • 23 ДНЕС дължама НЯМА

    0 0 Отговор
    Има брутален КРИМИНАЛ - КАПИТАЛИЗЪМ , провеждан от дъщерни РОЯЦИ от ВИС и СИК ! Ти не чуваш Камбаната защото зяпаш на Маги и СЛАВИ ТВ програмата ! фЕРМАТА ! Обичаш фермата нали ! Значи в задните части все повече ще те боли !
  • 24 ДНЕС държава НЯМА !

    1 0 Отговор
    Има брутален КРИМИНАЛ - КАПИТАЛИЗЪМ , провеждан от дъщерни РОЯЦИ от ВИС и СИК ! Ти не чуваш Камбаната защото зяпаш на Маги и СЛАВИ ТВ програмата ! фЕРМАТА ! Обичаш фермата нали ! Значи в задните части все повече ще те боли !

    Коментиран от #26

  • 25 важното е

    2 0 Отговор
    важното е че МВР е регистрирало вандалщината
  • 26 коментар

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "ДНЕС държава НЯМА !":

    а си толкова прав....
    участваме в Идиокрация на живо
  • 27 Пенсионер

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "ЖП гара Синдел":

    Почти винаги се касае за малки ци-ган-чета. Нищо не могат да им направят. Два яки шамара в полицията и забравят.
  • 28 Българските турци

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Анализатор":

    Абе нали ги бяхте възродили "команчите и сиуксите"... кво става сега ?!...Сега защо толкова лесно се отричате от тях и всички изведнъж ставате като"легендарния Чочооглу " ?!...
  • 29 мечo

    0 0 Отговор
    и аз сам миятал камани по влака не е болка за омиране незная какво се мранка по вапроса бдж имат пари таман щте ви купият нови влакове какво ривете
  • 30 мечo

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Циганизация БГ":

    дадyхaш и да се кефиш
  • 31 Наблюдател

    2 0 Отговор
    От момента в който се отказаха да изхвърлят от влака циганите без билети, БДЖ се прецакаха на 100 процента.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол