Last news in Fakti

29 Март, 2023 12:16 1 032 16

Журналисти: Води се ретро кампания, политиците гледат повече към местните избори

  • избори-
  • кампания-
  • местни избори

Партиите си хванаха по едно послание лесно за сдъвкване и държат на него -Русия, Путин, джендър, таван на цените, Македония

Журналисти: Води се ретро кампания, политиците гледат повече към местните избори - 1

Предизборната кампания е ретро, а политиците са устремени към местните избори. Около това мнение се обединиха в студиото на Euronews Bulgaria Калина Вайкова и Таня Петкова.

„Кампанията ми е ретро. Имам чувството, че някой е натиснал едно копче и ни е върнал 10-15 години назад, когато отново имахме мотори, китки, питки, кожена тужурка, кросчета с избиратели и т.н. Тези атрибути по принцип са атрактивни, стават хубави снимки с тях, но е важно да пасват на момента. А той сега изобщо не е подходящ за празненства и аз много не разбирам политиците на какво точно се радват, защото ситуацията е много сериозна и главната отговорност за това е тяхна“, смята Калина.

По думите ѝ невидимата част от кампанията и срещите на политиците с избирателите зад камерите са по-интересни.

Аз също не виждам някаква кампания в истинския смисъл. Всички послания са да гледаме напред към Европа, а ние всъщност отдавна сме в ЕС и НАТО. Тези послания не само са ретро, но по никакъв начин не могат да привлекат избирателя, който се е оттегчил от избори. Цялата кампания като че ли има под знака дали ще го има Паметникът на съветската армия в центъра на София или не.

Според Таня Петкова кампанията се е изместила от София в по-малките градове и населени места.

„Определено в тази кампания прави впечатление, че всички си хванаха по едно послание лесно за сдъвкване и си държат на него. Диалогът отсъства. От една страна имаме Русия, Путин, джендър, таван на цените, Македония – всеки си е заградил някаква територийка и много-много не прескача към отсрещната, освен ако не трябва нещо да наплюе другарчето в рамките на някой дебат“, посочи Калина Вайкова.

Окопна кампания от последните няколко избора, но аз разбирам защо това е така. Няма как „Продължаваме промяната“ да плеснат с ръце и да се прегърнат с ГЕРБ, просто защото те дойдоха с лайтмотива, че ГЕРБ са корумпирани и те ще спрат това. Няма как ГЕРБ да плеснат с ръце и да се прегърнат с „Промяната“, защото те арестуваха техния лидер и това само по себе си е много сериозен политически акт, без значение какво е стояло зад него.

„Според мен ще бъде много трудно след 2 април да се състави управленска коалиция, най-вече заради тези вричания, че отново няма да намерят общи пресечени точки и че не искат да управляват заедно, а избирателят ще им покаже точно това“, подчерта Таня и добави, че на хората им е втръснало от избори.

„Гледаме кампания, която е насочена по-скоро към местните избори, отколкото към тези“, допълни Калина.

„Не виждаме проявление на демокрацията, а по-скоро на злоупотреба с демокрацията. Може би не е лошо политическите сили, които сега са натоварени с отговорността да направят управление, да се позиционират спрямо това. Защото в противен случай би означавало, че ние така сме си добре с това служебно правителство, което много отдавна не е наивното правителство, което просто подготвя едни избори. Това е правителство, което взима решения за страната“, посочи още тя.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    7 2 Отговор
    От гей.та какво искате
  • 2 ДПС, ГЕРБ,БСП, Възраждане,ПП,ДБ-крадци

    4 1 Отговор
    Идват доста млрд от ЕС за това е борбата м/у партите крадци!
  • 3 Крадци народни

    8 2 Отговор
    Доган,Пеевски,Тиквата БОКО, КАРА-с майка!!!, Гешев и мн.др. знайни и незнайни крадци, точат зъби!
  • 4 Минева

    5 0 Отговор
    Едно и също си баете
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ПП "ПП' ,ПП "ДБ" + ЛГБТИ

    5 0 Отговор
    ГлаДувайте с бюлетина №12 !!!

    Коментиран от #12

  • 7 Тошко

    2 1 Отговор
    Всички корупционни практики тръгват от местно ниво
  • 8 Краварска медия

    1 0 Отговор
    Не знам що към тия утрепки се насочва вниманието,други партии няма ли
  • 9 Име

    3 2 Отговор
    Всеки час - политолози - това си го знаем.

    Какво го курдисват ГЕРБ - те няма да се променят - напротив - това са нахалници.

    Щом се правят на успели политици, считай.
  • 10 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал

    1 0 Отговор
    избори !!!! .......и има един единствен начин да се "надградят гаранциите за качеството на изборния процес и това е да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите, представителност на бъдещият парламент и демокрация на практика. Ще бъде решен въпроса с ниската избирателна активност и дори може да мине за социална мярка във време на криза......Ще бъдат редуцирани партийните ядра !!!! Масовост ще има и представителност.......
  • 11 волът рие-на гърба му пада

    1 1 Отговор
    Гласувай ,българино ,гласувай ! Гласувай пак за тези ,които за седем месеца ни върнаха с 27 години назад /във времената на др. Виденов/ , за тези ,които ти осигуриха дългове които и внуците ти ще плащат , за тези ,които досега една вярна дума не са казали ,за тези за които Закони и Конституция са само майтап ,за тези които продадоха националният ни интерес за жълти центове ,за тези които ти гарантираха ,че ще гладуваш ,студуваш и мизерстваш ,за тези които вдигат правителствен самолет до Солун за да вечерят с любовницата си ,за тези шампиони по кражби ,злоупотреби ,лъжи и съсипни !!! Гласувай ,но ... после нито се учудвай ,нито се оплаквай !!!
  • 12 фен на ПП

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "ПП "ПП' ,ПП "ДБ" + ЛГБТИ":

    С ПП светло бъдеще ни чака, а не инфлационната тояга !!!!!!!

    Коментиран от #13

  • 13 аха , аха

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "фен на ПП":

    Аха ,аха ! Изключително "светло" , даже блестящо , щото отдалече ще ни блестят голите за.ници на слънцето. Ако тези безсрамни крадци и лаици пак се докопат до власт , ще изпопукаме от глад и немотия бе ,аланкоолу ! Това ,не ти ли е ясно ?! - Ясно ти е ,ама ,така ти наредиха да пишеш ,нали ?
  • 14 Демократ

    1 0 Отговор
    Точно тези теми предизвикват разделението между хората и това доказва, че България е тежко завладяна от такива политици, които въобще не се интересуват от съдбата на народа и държавата. Изпълняват кремълските сценарии за хаос, безизходица и несигурност, които са предпоставка за лесно манипулиране на хората. България е това,което Кремъл иска - най-слабото звено в НАТО И ЕС, петата колона, за да внася чрез нея разделение и смут и да пречи отвътре. Руските кибератаки срещу училищата в цяла България точно преди изборите също доказват това. Хората не трябва да бъдат сигурни в нищо. Много жалко и тъжно, че се допуска на държавно ниво и че всичко е пробита от продажниците.
  • 15 мухаха

    1 0 Отговор
    Много интересно Подмяната от къде толкова пари за реклами на всякъде .. явно Прокопиев, Маджо и Божков са развързали кесиите .. горко ти народе с тея
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове