Last news in Fakti

31 Март, 2023 12:21 3 011 17

Прогноза на "Политико": 6 партии в БГ парламента

  • политико-
  • прогноза-
  • избори-
  • партии-
  • парламент

Шестата формация вероятно ще е коалиция "Левицата!" на Мая Манолова и Румен Петков

Прогноза на "Политико": 6 партии в БГ парламента - 1

Шест ще са формациите в новия български парламент. Тази прогноза направи изданието "Политико" в проучването си Poll of polls. Данните в него се базират на усредняване на проведените на територията на България социологически проучвания.

Шестата формация вероятно ще е коалиция "Левицата!" на Мая Манолова и Румен Петков. Според данните на "Политико" те ще успеят да съберат 4% в неделя, колкото е бариерата за влизане в парламента.

Прогнозата за шеста формация в новия парламент е изненадваща. Българските социолози засега допускат такава възможност, но винаги уточняват, че партиите и коалициите с потенциал да влязат като най-малка политическа сила са все още под бариерата.

Пълно равенство на ГЕРБ и коалицията ПП-ДБ дава прогнозата на "Политико".

И двете формации ще имат по 26% според нея. На трето място ще е ДПС с 14%, а "Възраждане" ще има 13 на сто. Със сигурност на пето място с 8% ще е БСП.

"Български възход" и ИТН на Слави Трифонов засега са под бариерата с по 3% всяка, показват данните на "Политико".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мустафето

    29 10 Отговор
    Гласуваш, не гласуваш, винаги печели партия КОЗЯК 16 !!!

    Коментиран от #6

  • 2 честен ционист

    24 7 Отговор
    ПП/ДБ са гербаджиите, дето назнайват някакъв уличен английски.
  • 3 баджо

    12 9 Отговор
    ИТН на Слави Трифонов засега са под бариерата

    О йеееее
  • 4 ПРОТЕСТИ-2020

    16 21 Отговор
    Преди време Слави предаде Българите, сега е ред на Копейката.
  • 5 Бонев

    21 7 Отговор
    При тези резултати очаквайте приемането на Истанбулската конвенция като една от първите задачи.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 рака

    4 12 Отговор
    туй политико путлер ли го държеше?
  • 9 Ще гласуваме

    19 14 Отговор
    За възраждане. Не за ппта дбта сдста и герберунгери
  • 10 Иванов

    11 4 Отговор
    Данните се базират на усредняване на проведените на територията на България социологически проучвания. Смешници. В БТ-то социологияга е Пунта мара. Румбата и Пчеличката Мая ще гледат изненадани от вън.
  • 11 оня с коня

    2 5 Отговор
    "Политико" смело определа че "Левицата" начело с Мая и Р.Петков ще преминат 4% и ще влязат в НС.Прави впечатление обаче че ЕДИНСТВЕНО на тая Парния за разлика от останалите НЕ СЕ ПОСОЧВАТ Процентите към момента!
  • 12 Е да де... ама

    10 6 Отговор
    ЛЕВАЦИТЕ и Славча са изпета песен... ойде коньо у реката...
  • 13 Може и

    3 1 Отговор
    без Леваци.
  • 14 къде е

    3 1 Отговор
    шефа на Фонтана?!От зор е готов да си пусни водата.....
  • 15 Диана

    6 15 Отговор
    Днес бях на митинг на Кирил Петков в София. Този мошеник ни учеше как да манипулират е тези, които не искат да гласуват и да ги накараме да гласуват: Преди да отидем да гласуваме, да се отбием до някой, който не иска да гласува, да го заведем на хубава почерпка и хи-хо, ха-хо да го замъкнем до изборите..Толкова е нагъл, безочлив човек, че дори учи хората публично как да манипулират...Този човек и в друго следва политиката на БСП "оставете политиката, да оправим държавата" , просто си е едно типично БСП, "Напред да гледам, назад да ходя"..Каза,че бил управлявал само 162 дни. За толкова малко време той успя да съсипе толкова много страната, че наистина съм шокирана! Дори положението с РСМ хвърли в помията... Ако този негодник се докопа отново до властта, явно не ни очаква нищо хубаво! ДА ГЛАСУВАМЕ всички за ГЕРБ за да изгоним БСП и СИЕ от политиката. Особено тези, които досега не са гласували - гласувайте за ГЕРБ, нищо че не ви харесва, но това е единствения път, който виждам аз, за да махнем тези нагли мошеници от БСП и СИЕ от политиката. Когато те си отидат може и да дойдат политици, които да ни харесват - БСПарите не допускат талантите да се развият в политиката! Те ги пречупват на много ранен етап с разни удари под кръста - целят се в човека за да елиминират политика и те да се вихрят както си поискат...Мислете!..
  • 16 Перничанин

    4 4 Отговор
    Гласувам за възстановяването на отношенията с братушките . За Възраждане .
  • 17 ПП=ГЕРБ

    3 1 Отговор
    ПП=герб
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове