Last news in Fakti

4 Април, 2023 18:05 1 117 25

Димитър Ганев: Единственият вариант е кабинет без ярки партийни лица, с подкрепата на ГЕРБ и ПП

  • димитър ганев-
  • кабинет-
  • партийни лица-
  • подкрепа-
  • пп-
  • герб

Изключвам възможност за хартиена коалиция, защото БСП изостри позициите си за членството ни в еврозоната, помощта за Украйна, това ги прави неприемливи партньори за първите две формации, коментира политологът

Димитър Ганев: Единственият вариант е кабинет без ярки партийни лица, с подкрепата на ГЕРБ и ПП  - 1
Снимка: NovaNews

Единствената възможна формула за съставяне на кабинет е на разбирателство между първите две формации. Алтернативата на това са нови избори. Изключвам възможност за хартиена коалиция, защото БСП изостри позициите си за членството ни в еврозоната, помощта за Украйна, това ги прави неприемливи партньори за първите две формации. Кабинет без ярки партийни лица, подкрепен от ГЕРБ и ПП е единственият вариант. Това каза за "Денят на живо" политологът от "Тренд" Димитър Ганев.
По думите му коалиция между ГЕРБ и ДПС няма как да има - не им стигат мандатите, дори да се прибави ИТН. "Вероятно до няколко седмици ще има редовен кабинет - като чуем основните позиции след преговорите между първите две формации. Борисов е дал формулата за управление на страната още преди изборите - ключът се крие в ПП-ДБ, дали ще приемат офертата на ГЕРБ за съвместен кабинет. От тези избори спечели най-много "Възраждане" - ръстът на тяхната подкрепа е най-висок и има ресурс да расте още. Вотът им е многопластов, не е само проруски, а по-скоро антисистемен. Костадинов успява да мобилизира националистическото поле", коментира той. И уточни, че 50% от гласувалите за ИТН са на възраст между 18 и 40 г.

Според него пакт за сътрудничество между първите две партии може да съдържа ограничен срок на действие и конкретна програма. "Не виждам какво ново ще е произлязло в политическото пространство на едни евентуални избори след шест месеца например. Ако отидем на избори за 50-то НС, не виждам основания да смятаме, че ще има голяма промяна. В София шансовете на ГЕРБ при условие, че се запази коалицията ПП-ДБ и те се обединят със "Спаси София", са много малки. Трябва им популярна фигура, за да ги извади от ситуацията. Има консервативно-либерално делене, столиците се държат от либералите", смята Ганев.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 16 Отговор
    Най добре кабинет на Възраждане с третия мандат.
  • 2 Пич

    4 2 Отговор
    Еее..... вече почвам да мисля , че скоро някой миганин ще ни изпее кючек " Коалиция " !!!
  • 3 да де

    6 3 Отговор
    И къде ще е промяната, ако кирококорестите пристанат на тулупа на следващите избори изобщо няма да влезнат в дупетатника.
  • 4 Сменям си ник-а

    10 2 Отговор
    Преди секунди- Кирчо и кокорча казаха без
    Герб

    Коментиран от #6, #24

  • 5 Мнение

    10 2 Отговор
    Не благодаря и Бб да им набива канчето и пак да диктува. Няма нужда. ИЗБОРИ ДО ДУПКА

    Коментиран от #22

  • 6 Чакай, чакай!

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сменям си ник-а":

    Това нищо не значи. Могат да измислят някакъв "програмен" или " експертен" кабинет, да твърдят, че не е нито на ГЕРБ, нито на ПП, а да го подкрепят и двете. Което както и да го въртим и сучем, пак си е коалицията ция. Ама по срамежлива...
  • 7 ЧЕ КОИ В БГ. СА ЯРКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИЦА ?

    1 0 Отговор
    ТА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ НЕ СА ЛИ ЯРКИ МОШЕНИЦИ ?
  • 8 Вова

    1 10 Отговор
    ГЕРБ е непобедим, Бойко е БОГ!!!
  • 9 To по добре

    5 1 Отговор
    Служебния кабинет.
  • 10 Бамбука

    6 0 Отговор
    Единствения вариант за споразумение между 1-вия и 2-рия класирал се на изборите е, Борисов се оттегля официално от Герб, подава молба Магнитски да огласи досието му публично, разкрива къде е пътната карта на Турски поток. Това, като начало в първото му изявление по всички ТВ канали. И понеже е патриот, портрета на Левски виси на стената в кабинета му, аз вярвам, че ще го направи !

    Коментиран от #14

  • 11 Сийка

    6 0 Отговор
    Така е, но къдравата Сю подсмърча пред офиса на ББ и мърмори : искам да съм министър на външните работи !!!!
  • 12 Минева

    4 1 Отговор
    Какъв ще е тоя кабинет от пенюги? Като проектокабинетът Габровски?
  • 13 Град Симитли

    3 0 Отговор
    А бе, къде е Бою?!
  • 14 !!!?

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бамбука":

    Защо само Боко си нарочил ...че то портрета на Левски не трябва да стои в нито един политически кабинет ! Или ги класираш на много корумпиран, малко корумпиран и съвсем малко корумпиран !!!?

    Коментиран от #16

  • 15 КОАЛИЦИЯТА ВЕЧЕ Е ОБЯВЕНА НА ПРИНЦИПА НА

    2 1 Отговор
    ОРЕЛА РАКА И ЩУКАТА - КАЗАНО ПРОСТО ТАКИВА СА НОВИТЕ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ КОАЛИЦИИ ! ................ПП ДАДЕ ЗНАК ЧЕ СА НА РАВНО РАЗСТОЯНИЕ /=НА 0 / ОТ ГЕРБ И БСП ! ВСИЧКИ ЩЕ СА ПРОТИВ КОРУПЦИЯТА НО ЩЕ КРАДАТ КОЛКОТО МОГАТ !
  • 16 Бамбука

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "!!!?":

    Понеже ме е срам да ги изреждам. Иначе заслужават портрети в "славата" на някой дом на "червените" фенери, където са изредени най-....., нататък е ясно. Те не ни виждат, гледат през нас, а ние гласуваме за тях. Егати и падението ни !

    Коментиран от #21

  • 17 С.П.

    6 0 Отговор
    Кабинет без ярки партийни лица - тези "политолози", "социолози" и всякави други "...лози" съвсем за абдали ни вземат. Че нали това неярко партийно лице ще бъде на каишка на яркото партийно лице и ще изпълнява каквото му наредят - ще бъдат просто един подпис и печат, както беше Фандъкова....независим, от когото нищо не зависи.
  • 18 Сватбата на разбойниците

    2 0 Отговор
    Мижитурките са за предпочитане, само когато те е страх от отговорност.
  • 19 НЯКОЙ

    5 0 Отговор
    Стига глупости ! Това да не ви е математика - само събирате, изваждате ! Към това кой с кого може да работи и да свърши нещо полезно трябва да се добави изискването за морал, почтеност ! Какъв морал и почтеност в Бойко Борисов и ГЕРБ - лъгаха за всичко и крадаха от всички и всичко, вършиха беззакония и нагло пак драпат да ни натресат от същото ! Какво правителство с престъпна шайка !?!
  • 20 кабинет козяк

    2 3 Отговор
    ще е компримисен, експертен, ако трябива и безпартиен...
  • 21 Айде бе...

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бамбука":

    "Те не ни виждат, гледат през нас, а ние гласуваме за тях."

    По скоро изобщо не гласуваме и там е ключа за бараката. Ако броиш Филиповци, Факултето, Столипиново или Кумлука за гласуващи не чакай да имаме политици по различни от населението в изброените квартали. Това, че 33 години на тях оставяме срещу заплащане да ни избират държавници ни доведе до тук.
  • 22 хммм

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мнение":

    Тя дупката отдавна стана ров.... Не го ли забеляза??
  • 23 Коментатор

    2 0 Отговор
    Митю Грантаджиев няма нужда да ни обяснява кой бил единственият вариант!
    Той Боко го каза след 3те си привиквания наскоро, при Козяк 16!
    Каза, че каквото и да поискат от него, ще го изпълни!
  • 24 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сменям си ник-а":

    ПП и Дб не трябват на бб за правителство!Гроб има патерица,итн ще вземе и дпс и ще купи няколко и гяма да се ходи на избори!Може да ги купи от където си поиска дори от дб!!!
  • 25 Мнение

    1 0 Отговор
    Борисов счупи България! Събори правителство без да може да състави по-добро! Ей така, да си начеше нарцистичното его!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол