Last news in Fakti

4 Април, 2023 18:34 1 872 28

Татяна Дончева: Ние сме напуснали БСП преди Нинова да стане какъвто и да е фактор в партията. Продължаваме напред

  • татяна дончева-
  • напускане-
  • бсп-
  • партия-
  • фактор-
  • напред-
  • корнелия нинова

„Това, което съм сигурна, в духа на интригата, е че не само БСП, а ГЕРБ и ПП, и кръговете зад тях не желаеха „Левицата!“ в парламента. Тя не им трябва. Те могат да направят конфигурация от 5 или 6 субекта, но не могат да контролират „Левицата!“, поясни Дончева

Татяна Дончева: Ние сме напуснали БСП преди Нинова да стане какъвто и да е фактор в партията. Продължаваме напред - 1
Снимка: bTV

„Левицата!“ се създаде, защото очевидно лявото у нас не се измерва с 9-те процента подкрепа за БСП. Многостотин хиляди души са непредставени. Кратко беше времето, за да се наложи бранда, да ни припознаят като политически деятели на левицата, но с времето и това ще стане. Това заяви Татяна Дончева, лидер на партия "Движение 21“, част от коалиция „Левицата!“, в ефира на bTV.

„Нека ние имаме 2%, нека да бяха други, ако не бяха социолозите, които цял ден държаха левицата на 1,6%. Това са стари прийоми, които са пробвани. Нека е ясно следното – манипулацията на данни е нещо, което не е проблем само на България. „Левицата!“ съществува за осигуряване на политическо представителство, макар стартът ѝ да го намират за скромен“, поясни тя, цитирана от novini.bg.

„От всичко, което излезе от устата на Нинова, има едно вярно нещо – че БСП ще бъде единственият представител на лявото в парламента“, коментира още тя.

„Ние не взимаме гласове от БСП, показват проучванията. Не се занимаваме с БСП, не се занимаваме с Корнелия Нинова – да ги говори, съчинява, въобразява какво иска. Който иска да седи до нея, да седи докогато иска, да си губи живота в каквото иска. Ние продължаваме напред – следващата стъпка са местните избори, ние сме готови за следващата битка“, категорична е Дончева.

Тя поясни, че на практика проектът е стартирал след конгреса на БСП: „Ние за две седмици трябваше да организираме участието в изборите, да организираме листите, да направим програмка и да формулираме съществуването си.“

„Нямаме път обратно към БСП. Подобен стил може да отива на овчар с гега срещу овце. Ние сме били в БСП 96-97 година. Имали сме срещу себе си Костов, Нинова е дошла поне 10 години след нас. Ние сме напуснали преди тя да стане какъвто и да е фактор в партията", смята тя.

Дончева определи Нинова като „приватизаторката на Костов“.

Тя подчерта, че няма да има коалиция с БСП, когато тези хора са там и допълни, че „Левицата!“ с този старт, с упоритост и търпение може да се наложи като бранд с възходящи резултати.

„Това, което съм сигурна, в духа на интригата, е че не само БСП, а ГЕРБ и ПП, и кръговете зад тях не желаеха „Левицата!“ в парламента. Тя не им трябва. Те могат да направят конфигурация от 5 или 6 субекта, но не могат да контролират „Левицата!“, поясни тя.

На въпрос за това има ли надежда за редовно правителство, тя коментира: „Мисията за стабилно правителство е възможна само когато има сериозни и конструктивни политици. Когато няма такива, дори да са с абсолютно мнозинство, те ще крушират на някой непродължителен месец. Това е проблемът на българския политически живот. В парламента – никаква експертиза, повтаря се как има да се приемат голям списък със закони от ПВУ. Знаете ли колко и какви са тези закони? Когато почетох, че вътре трябва да са сериозен набор закони за строителство и градоустройство, а не съм чувала за нито един, кой го пише, къде се намират тези закони, кога ще бъдат написани? Влязлото в момента мнозинство депутати не виждам кой би могъл да ги напише и приеме. Притеснявам се, че те могат а приемат някакви закони с правилни заглавия според Плана, но оттам нататък нямам идея какво ще стане.“

Дончева смята, че математическото събиране на 120 гласа не решава нищо.

„За някого е проблем да няма редовно правителство, за други е. Считам за възможна ГЕРБ и ПП-ДБ да бъдат натиснати да направят правителство. Външните фактори ще ги натиснат. Това ще даде на външния фактор по-голяма сигурност, че в следващите месеци ще се приемат тези външнополитически решения, които ги устройват – оръжия за Украйна и следващи действия“, допълни още Дончева.

Тя категорично заяви, че „Левицата“ е против оръжията за Украйна: „Ние сме евроатлантическа формация, но по този въпрос сме категорични. Рисковете от разгаряне на военните действия да интуитивно ясни и достатъчно близо до границата ни. Вижте търговията със зърно. Двете страни трябва да бъдат натиснати за мирни преговори. Разделянето на териториите и уреждането на този териториален пъзел е сложен и трябва да се стигне до решение, което е взаимноприемливо. Ако не е – мирът ще бъде кратък".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    23 4 Отговор
    важно ! Всички сте за презрение !
  • 2 Град Симитли

    24 4 Отговор
    Вие, "другарко" Дончева, сте напуснала БСП преди да се родите!
  • 3 тишината в спалнята

    20 5 Отговор
    води до лудост

    Коментиран от #9

  • 4 ТаУмВзе

    24 3 Отговор
    Коя е Хранилката не е от значение, важнотото е да се Папка прилежно!
  • 5 Абе

    28 3 Отговор
    Къде е Ванко1?
  • 6 Боклуци

    28 3 Отговор
    Гладни кучета за власт и пари сте всичките.
  • 7 !!!?

    21 4 Отговор
    Жълтопаветни ветерани из коридорите на властта !!!?

    Коментиран от #10

  • 8 бегай

    13 9 Отговор
    И тези искат да ни продават на московията.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иззмет

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "!!!?":

    Батко.
  • 11 За толкова години

    13 7 Отговор
    не разбрахте ли,че съсипахте бсп,и не Нинова ви е виновна!А без бсп сте НИЩО!Последните избори ви го доказаха!Или се обединете,или няма да видите Парламент!
  • 12 Не я интересува

    13 3 Отговор
    БСП! С какъв акъл искахте БСП да се присъедини към вас? Все едно да искаме САЩ и ЕС да се присъединят към нас.
  • 13 Как

    21 2 Отговор
    С политически трупове и лица от бунището на политиката нов парламент не става.
  • 14 Газо

    18 4 Отговор
    И тая не я слуша главата.
  • 15 ГЕРБ

    10 2 Отговор
    И там ще си останете ВЪНКА
  • 16 Илиева

    10 10 Отговор
    Нинова е диагноза🤮Нахалство,наглост и борба за власт.Готова е на всичко и ще видите,как нагло ще излъже и ще се подреди в някакво правителство оправдавайки се решение на партийните членове.Какви членове не хора това са 🐑🐑🐑🐑Някой убивал БСП🥴Ти Нинова самоуби БСП и за това ще отговаряш пред историята.Спиш ли спокойно?Служиш ли още на СДС и срещу какво и колко?
  • 17 Ветеран от Протеста

    19 1 Отговор
    От 2005 та до 2009 та Управлява БСП в Тройна коалиция с ДПС и НДСВ министър Председател Сергей Станишев от БСП.....Президент е агент Гоце от ДС на БКП пак от БСП Първанов...Татяна Дончева е шеф на Правната комисия в НС и депутат от БСП ...Мая Манолова е член на Правната комисия и депутат от БСП....Румен Петков е министър на Вътрешните работи и член на БСП.....Румен Овчаров е министър на Енергетиката,а Корнелия Нинова зам.министър и пак от БСП...И сега забележете - всички изброени са в Левицата и изгонени от БСП заради престъпления по служба....Румен Овчаров - съден - недоосъден...С.Станишев също...Корнелия следствена за един милион похарчени за Пловдивския Панаир...Останалите БСП Мишоци са в Левицата с по 20 години в Народното събрание депутати от БСП...Татяна Дончева и Мая Манолова с поправката в НК Ванко 1....Румен Петков за контакти с Мутри като Вътрешен Министър...Отбор Престъпници!!!
  • 18 РПетков към Танчето

    11 3 Отговор
    тишината в спалнята води до полуда. На учредителното събрание един до друг. "Слушай, ако пръ.неш още един път напускам заседанието". Дочуто и разказано от колегите им.
  • 19 Винету

    11 2 Отговор
    абе Танче много вожд, малко индианец. Пенсионирахте се с мерак за власт, ама няма много за крадене и папкане. Беше то по времето на сдсето и цигането, тогава се забогатяваше, ако не вярваш питай черничкия богаташ политик и кака кури.
  • 20 Минева

    10 1 Отговор
    Агитка рошави гергини, успех пропадлъци!
  • 21 Стара анта

    8 0 Отговор
    Пенсионира се ма
  • 22 Бай СТАВРИ

    11 1 Отговор
    Да целувате ГЕРГОВ.СЕГАму подарете и панаира..Майни не спите.. Свинаря купува града ви..
  • 23 Бончо

    9 1 Отговор
    Ако беше бутнала една бележка 500к под масата като предния път можеше и да стане .Постоянство Дончева,Постоянство!!!!!!
  • 24 Де го туй напред?

    4 0 Отговор
    Ам то сал надзадна :). Кръгом вика и напред!
  • 25 Алена

    5 0 Отговор
    Дончева, дали някой ще се сети за теб след 10 години?
    Такива като теб нека да се запитат, с каква цел са дошли на Земята?
    Ти, Първанов и Мая копаете дъното!
  • 26 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 0 Отговор
    Тези червени бабичи Татяна Дончева и съдружничката и Мая Манолова няма ли да се пенсионират вече. Със стари ...
  • 27 да да

    1 0 Отговор
    баба Кекерица води партия Леваци,а Румбата полива Фонтана за адет....Няма я сега !Чака на опашката за ред за луд-ницата....
  • 28 леваци

    1 0 Отговор
    сега ще карате с голата субсидия ! Чакай те другия Вот....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол