Last news in Fakti

7 Април, 2023 10:41 3 209 19

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за организирана престъпна група

  • прокуратура-
  • престъпна група

Делото е образувано по отделени материали от друго досъдебно производство за престъпна група, създадена с цел получаване на доходи от престъпна дейност, пране на пари и данъчни престъпления

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за организирана престъпна група  - 1

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за организирана престъпна група с цел търговия с влияние, съобщиха от държавното обвинение, цитирани от БТА.

По данни на разследващите групата е действала в периода от 2020 г. до 24.03.2023 г. Делото е образувано по отделени материали от друго досъдебно производство за престъпна група, създадена с цел получаване на доходи от престъпна дейност, пране на пари и данъчни престъпления, във връзка с което прокуратурата представи на пресконференция записи от разговори и снимки.

От прокуратурата уточняват, че отделянето е във връзка със събрани доказателства относно действия на членове на организираната престъпна група по дискредитиране и затрудняване дейността на правоохранителните органи и отстраняване от длъжност на магистрати и висши полицейски служители.

На Държавна агенция „Национална сигурност“ е възложена проверка, която да установи дали с действията по дискредитиране и опит за отстраняване на магистрати и висши полицейски служители,както и затрудняване дейността на правоохранителните органи, се застрашава и националната сигурност на страната. Изискана от ДАНС е и информация за банкови сметки, движимо и недвижимо имущество в чужбина.

На дирекциите „Вътрешна сигурност“ и „Инспекторат“ в МВР е възложено извършване на проверка – какви действия са предприемани спрямо висши полицейски служители, с оглед наличната информация за опити за отстраняването им от системата на Министерство на вътрешните работи, както и налице ли са данни за извършвани плащания на служители на МВР, съпричастни към престъпната дейност.

Прокуратурата съобщава още, че в хода на разследването е отправена нова заплаха по отношение на магистрат, работещ по случая. Възложено е установяване на хората, отправили заплахата, като по случая работи Главна дирекция „Национална полиция“.

БТА припомня, че по време на първоначалното разследване един от обвиняемите е отправил пряко заплахи за живота на магистрат, работещ по случая, който си е направил самоотвод по делото и му беше назначена охрана.

Отделени са и материали във второ досъдебно производство, което е за организирана престъпна група за извършване на убийства. Разследва се съпричастност на участници в групата към пет убийства и един опит за убийство, извършени в дълъг период от време.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    14 2 Отговор
    Кой е тоя влах Овидиу? Да не е роднина на Йорго Георгиу и братчеда Ради?
  • 2 Дядо ви КуРтИ От Село ПиПеРкОвО

    13 4 Отговор
    Тиквите
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    24 3 Отговор
    А за
    ОПГ
    ГЕ"П
    когаааа ❗❗❗
  • 4 Българка

    21 3 Отговор
    По- скоро оганизиран хленч и опит за замитане липсата на ефективна борба с корупцията по висшите етажи на властта . Смешно е точно от тези институции да се поставят в роля на жертва.
  • 5 Не се познаваме

    17 4 Отговор
    Съчиненията по картинка на милиционерина с каскета..сега понеже явно си ги измисли тия ОПГ-та трябва да замаже положението прехвърляйки топката към ДАНС и съответно тая работа потъва завинаги..
  • 6 Тикви и Кратуни

    18 4 Отговор
    ОПГ ГЕРБ-СДС пак са първи и бай Ви Ганя иска да управлява с купените ромски гласове!
  • 7 УРА,,УРА

    15 3 Отговор
    Тая прокуратура се занимава с всичко друго, но само не и с политици.
  • 8 Ще ги

    6 1 Отговор
    перат ли ?
  • 9 Въпрос

    7 8 Отговор
    Това да не са част от пицарите на Кирчо?
  • 10 Не е истина

    12 2 Отговор
    България стана по-зле и от бананова република! Тези съвсем ни взеха за идиоти

    Коментиран от #11

  • 11 така е

    5 7 Отговор

    До коментар #10 от "Не е истина":

    Ама то положението у нас е функция на положението в САЩ. Виж там какви работи се случват и се моли чак до такава идиотия да не я докарваме, че то си е направо страшно.
  • 12 Просто питам

    6 1 Отговор
    За ОПГ "КАТ" ли става въпрос ?
  • 13 Кради Кради

    8 3 Отговор
    Срещу ГЕРБ и Бойко за тях затишие а? Закона май не е равен за всички има хора които са под чадърчето на ГЕШЕВ
  • 14 Да питам

    2 4 Отговор
    Със заговор за свалянето на Главния прокурор се бяха заели и много държавни и партийни величия. Всички видяхме кои са и какво искат. Те имат ли връзка с тази група и ще бъдат ли подведени и те под отговорност?
  • 15 Чакам Овидиу

    1 3 Отговор
    За пореден път ще се омаскарят!
    Няма да дочакат Овидиу, както и Годо!
  • 16 Павлов

    2 1 Отговор
    Ех, ако личната прикриватуара на Тлъстия банкянски похотоливец, така бързо се бе задействала и с толкова картинки ни беше показала коя е Мата Хари ....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Иво

    1 1 Отговор
    Ами ще образува, къде ще ходи. Крадците и разбойниците ги е страх да не ги изместят други техни колеги. Зер прокурорска тлъста заплата не се изпуска лесно. А за скалъпените поръчкови обвинения какво ще кажете? За живота на хората, чийто бизнеси открадна престъпната група на Гешев.
  • 19 Емо

    0 0 Отговор
    Една организирана престъпна група обвинява свои колеги от друга група в същото, което прави.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове