Last news in Fakti

7 Април, 2023 11:22 957 27

Миков: Правителство между ГЕРБ и ПП е най-естественото

  • михаил миков-
  • правителство-
  • герб-
  • пп

Възможни формули на управление има. Става въпрос за партии от дясното пространство, участието на левицата в този парламент е минимализирано до 23 депутата

Миков: Правителство между ГЕРБ и ПП е най-естественото - 1

Формирането на правителство между ГЕРБ и ПП е най-естественото. Няма как да се дърпат от ПП, защото на едни следващи избори ще имат по-нисък резултат, няма как да вдигнат подкрепата за себе си така. Те са нова, неукрепнала формация без ясен политически профил. Това каза за "Твоят ден" бившият министър на вътрешните работи Михаил Миков.

"Възможни формули на управление има. Става въпрос за партии от дясното пространство, участието на левицата в този парламент е минимализирано до 23 депутата. Конфигурации между ГЕРБ и ПП, или ГЕРБ и други формации са също възможни. Този път няма да се ухажват толкова, в следващите дни ще видим какво ще направят, или да ходим на нови избори. ДБ вече можем да кажем, че са управлявали с Борисов и имат имунитет, Христо Иванов е бил министър. Може би си вдигат цената, като се дърпат", отбеляза той.

Той допусна хипотезата за нови предсрочни избори през лятото или заедно с местните през есента. "Сформирането на мнозинство е първичния проблем. В политическата битка между първите две партии личното е водещо, няма фундаментална промяна в политиките им. Възможно е политическите лица да се отдръпнат и да отстъпят водеща роля на експертите, на по-неутрални лица, но и всеки министър трябва да бъде експерт. В последните години много тежки обиди се изговориха, а сега ГЕРБ и ПП са в ситуация, в която трябва да търсят съгласие", заяви Миков.

По думите му БСП е задържал петото място, но ако ДБ и ПП не бяха в коалиция, щяха да са шести.

"БСП не е привлекателна за младите хора. Партията трайно се застопорява на дъното на класацията и не изглежда да си е направила изводи от това. Не само Нинова е виновна, а един кръг около нея, който заравяйки главата си в пясъка и с разгонването на хора, допусна грешки, които не са дело на един човек", коментира той.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тикви продажни

    18 19 Отговор
    Ще се обединят в името на кражбата, доста пари идват от ЕС за крадене!

    Коментиран от #7, #18

  • 2 На пиян

    37 2 Отговор
    акъл човек много глупости ръси !
  • 3 Българка

    34 3 Отговор
    Значи сдружаване на крадците с тези, които се борят срещу тях е най-естествено нещо? Явно доста натегачи и безгръбначни не си пият редовно хапчетата.
    Най-естествено е тези, които свалиха редовното правителство на К.Петков, сега най-сетне се вземат и поемат отговорността за щетите, които нанесоха

    Коментиран от #16

  • 4 Тикви и Кратуни

    12 13 Отговор
    Бай Ви Ганя с неговото ОПГ ГЕРБ-СДС и посолството на Козяк ще направят всичко възможно за коалиция между двете групировки подчинени им!
  • 5 Реалист

    40 2 Отговор
    Никога с ГЕРБ. Който не се е допрял , той не е изгорял. Борисов и борисовщината са токсични. Ако е необходимо ще гласуваме на всеки 4 месеца.
  • 6 АРЕ БЕ?!

    9 13 Отговор
    НЕ ДУМАЙ?! КРАДЦИ И МОШЕННИЦИ В СЪЮЗ С ВЕЧЕ ДОКАЗАНИ ТАКИВА, АРЕ НЕМА НУЖДА!
  • 7 Тикви и Кратуни

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "тикви продажни":

    От ЕС за хората не идват никакви пари, още там си ги разпределят на своите ОПГ-та. За ганьовците има мухи и червеи, буболечки и щурци.
  • 8 Сърбите си попарата

    17 2 Отговор
    Най естествена коалиция
    Герб- БСП- ДПС-ИТН!!!
    Които демонстративно и арогантно свалиха правителството на Кирил Петков!
  • 9 Макс

    16 2 Отговор
    Миков е един от провалилите БСП. Да не дава съвети на ППДБ . Всички, които имат интерес от изчезване на ПП , излизат със съвет за коалиране с ГЕРБ . Кой ще бори корупцията, ако ПП се коалира с корумпираните ГЕРБ ? Може би БСП ??? А защо не Румен Овчаров , Р. Петков и т.н.познати приятели на Борисов.
  • 10 Момчил

    4 8 Отговор
    Наистина е най-естественото ,защото показаха с действията си ,че заемите,закупуването на самолети и "усвояването" на евросредства са им в кръвта. Различен подход имат двете партии ,но действията им са едни и същи ,като кръвни братя са.
  • 11 ГЕРБ=БСП=ДПС

    14 2 Отговор
    Миков я да си гледаш пенсионираната столетница на Нинова и да си траеш що се отнася до другите парти. Те си имат лидери, които да говорят от тяхно име. Имат си избиратели, които не искат да те виждат. Никой не те е упълномощавал да говориш какво е най-добре за другите партии. Миков позволено ти е да гледаш само в твойта постна червена чиния.
  • 12 памет българска

    2 0 Отговор
    ех, какво време беше, промяна идваше, юмруци се вдигаха, дронове летяха
  • 13 Момчил

    4 4 Отговор
    Нека да бъда по-конкретен с примери:през 2020г.малко преди да падне от власт ГЕРБ обмисля закупуването на още 8 F16 , въпреки че първите закупени и предварително платени самолети не са дошли. Малко след това идват протестите, ГЕРБ пада от власт, идват служебните хубавци ,накрая ПП/БСП с премиер Кирил Петков,който решава да купи 8 самолета F16 за 1.3 млрд щатски $ . Явно и в първия и във втория случай ГЕРБ и ПП /БСП извършват поръчка от американското посолство. По-очевидно от това нещо надали има. Защо тогава българите ( особено 20-30-годишните наивници) се заблуждават,че двете партии са различни? Напротив- те са на практика едни и същи и гласувайки за ПП човек гласува за ГЕРБ и обратно.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Въпрос

    10 1 Отговор
    Какви глупости говори този? КОЙ е толкова без акъл, за да се коалира с доказани крадци и престъпници, каквито са гробарите, начело с главатаря им Буци. Той окраде държавата и народа и сега - елате да ми измиете мазалото, че иначе съм при бай Ставри. Герберите са отровни, а и който се излъже да се закачи за тях, знае какво го чака - заличаване зявинаги, без право на възстановяване. Буци да се оправя, след като е победител. Нали това искаше-да е пръв.
  • 16 провинциалист

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    "Значи сдружаване на крадците с тези, които се борят срещу тях е най-естествено нещо?" - Българин/българка - индивид, закърмен от детствота с политически измекярщини и от ранна възраст развил усет за мушенгиите. Най-естественото нещо е да не се задават такива въпроси.
  • 17 Реалист

    2 10 Отговор
    Преди се подведох да гласувам за ПП, но сега ПРОЗРЯХ. Всички партии освен една се отчитат в едно посолство. (Повръща ми се)
    Затова аз и цялото ми семейство гласувахме за Възраждане.
    За да спрем да събираме капачки за линейки, болни деца, бедни и изнемогващи, а в същото време да се хвърлят милиарди наляво и надясно, за задоволяване на чужди интереси и пълнене на каци без дъно.

    Спряха Южен поток - милиарди пропуснати ползи за България.

    Спряха АЕЦ Белене/ част от Козлодуй - милиарди пропуснати ползи за България.

    Подариха българското злато на чужди държави.

    Подариха големи фирми изградени с народна пара, пак ей така.

    И така нататък, и така нататък..... Вместо Швейцария на Балканите, станахме Африканска държава в Европа, която се канят и като пушечно месо да използват.

    Време е за Възраждане народе!!! "... От сън дълбок се събуди..."

    Коментиран от #26

  • 18 Реалист

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "тикви продажни":

    Май не чу изявлението на ПП че няма да има моалиция с герп:)
  • 19 Пепи

    5 0 Отговор
    Зорлем ни викат на площада.
  • 20 Бай Иван

    4 0 Отговор
    Де кютек де!
  • 21 Тошко

    5 1 Отговор
    Ой, кулски пияницо. Пак си прекалил с ментак ракията.
  • 22 МИКОВ ОЩЕ В НАЧАЛОТО ПРИЗНАВА ЧЕ ДЪ БЪ

    1 0 Отговор
    СА КОНТРОЛИРАНИ ОТ ГЕРБ ! ТАКА ЧЕ , КОАЛИЦИЯ ВЕЧЕ ИМА ............. НАРОДА СЪЩО Е ГОТОВ ДА СВАЛИ И ТАЗИ ШАЙКА
  • 23 един

    1 1 Отговор
    Всички комунета имат една и съща бойна задача/което означава че се командват от един център,дали ще е Библиотекарския или Руското посолство няма значение/,и тя е да принудят ПП и ДБ да участват в правителство заедно с ГЕРБ,което автоматично означава ликвидация на тези две млади опозиционни партии,с което демокрацията в България приключва!Това е целта на комунистите,да ви кажа под секрет!
  • 24 Айде

    2 0 Отговор
    Наздраве, Миков!
  • 25 ПОДГОТВЯТ НИ КЪМ СЛЕДВАЩОТО

    2 2 Отговор
    ПРОАМЕРИКАНСКО ПРАВИТЕЛСТВО - НОВИЯ US ПОСЛАНИК - ГУБЕРНАТОР , ДОЙДЕ И ТОЙ , ВСИЧКО Е ГОТОВО - НОВИЯТ СПЕЦТЕЛЕФОН ЗА БОЙКО Е В ДЖОБА МУ !
  • 26 Ехо

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    Какво си прочел, какво си мислил и какво си чул и от кого, па и какво си разбрал!? Талпа си! Част от дебилите!
  • 27 Борисов, махай се, не те искаме!

    2 0 Отговор
    Инат проявява Борисов, вижда, че не може да управлява, нито компетентни хора има, нито разбира от политика, нито българите му дават подкрепа, просто да се оттегли и да не блокира политическия живот в България! Заради Борисов ходим 2 години 6 пъти на избори, защото инатлъка му голям, иска и се тръшка пак да управлява. Е не те искат българите повече!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове