Last news in Fakti

13 Април, 2023 17:55 1 928 29

Михаил Миков: Още другата седмица ГЕРБ и ПП-ДБ ще се разберат

  • михаил миков-
  • парламент-
  • пп-дб-
  • герб

Председателят на парламента е пръв сред равни, той трябва да се откъсне от интересите на своята политическа сила

Михаил Миков: Още другата седмица ГЕРБ и ПП-ДБ ще се разберат - 1
Снимка: бТВ

Смятам, че ще има мнозинство между ГЕРБ и ПП-ДБ, тъй като това е най-естественото и нормално нещо, предвид че дясното доминира в този парламент. Но това трябваше да стане по-бързо, да ги няма тези страсти в Страстната седмица. Очаквам още другата седмица да се стигне до такова мнозинство. Това заяви в интервю за "Лице в лице" по bTV бившият лидер на БСП Михаил Миков.

За изборът на председател на НС Миков сподели, че това е част от конституирането на парламента.

Като че ли има някакво неразбиране за конституционния смисъл на нещата. Председателят на парламента е пръв сред равни, той трябва да се откъсне от интересите на своята политическа сила. Парламентарната република функционира с парламент, а той с председател. С неизбирането на председател се поставя под въпрос българският парламентаризъм, коментира той.

По думите му законите, които се поставят като тема на разговор между партиите, касаят външнополитически въпроси като еврозоната, Шенген и ПВУ, а големите въпроси на страната като бюджетния дефицит и нуждата от данъчна реформа, които според него са истински важните, изобщо не се обсъждат.

„Тези, които са гласували с "Не подкрепям никого" ще растат, ще растат и тези, които не гласуват, но ще растат и гласовете за "Възраждане", прогнозира Михаил Миков.

На финала на разговора Миков изрази мнение, че левите хора не са представени в 49-ото Народно събрание, тъй като БСП не може да изпълнява социалната си функция.

Нинова беше казала, че хартиената бюлетина отнема на партията 150 хил. избиратели, а пък на последните избори паднаха с още 7-8 хил. Това е чудо на чудесата! Когато програмите не могат да грабнат интереса на хората, тогава се получава такъв резултат, заключи бившият лидер на социалистите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сигурно

    29 0 Отговор
    АКО СЕ РАЗБЕРАТ ЩЕ ПЛАМНЕ ГОРАТА
  • 2 Русофил

    20 3 Отговор
    Абе Миков, гледай си откраднатия Видахим и не се меси, че може ровенето да започне.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Митко о о в

    10 5 Отговор
    Много си се объркал
    Как ще се клалират когато те арестуваха бойко незаконно
    Как ще се коалират като те дойдоха на власт макар и временно обещавайки да премахнат бойковщината

    Коментиран от #8

  • 5 вуймъхн

    15 1 Отговор
    Мишков ти си едно леке. Мръсник да връщаш парите дето си вземал от българите, защото нищо не си допринесъл за доброто на България. Мазен търтей интригант.
  • 6 Промяноо, къде сиии?

    17 3 Отговор
    На преговориии... С ГЕРБ.

    Коментиран от #9

  • 7 Бай Брадър

    5 7 Отговор
    Да , да ,ама НЕ длугалю миков ! Освен дъпъсъ и корти и учиндолския , друг няма да се коалира с тиквата ...после-каквото сабя покаже !
  • 8 Козяк

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Митко о о в":

    Ще. Ще.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 БГ Гражданин

    7 3 Отговор
    Г-н Михов дайте отговор на фундаменталния въпрос - колко лява е БСП? Колко лява беше БКП? И как така в България изчезна политическата координатна система. Кои са левите и защо са обраснали с олигарси? Да, не са многож2-3000 човека са или 50-на фамилни клана. Кой - кого представлява - ей така за избистряне на съзнанието от махмурлука?
  • 11 Фашитата от пп

    12 5 Отговор
    се правят. Още другата седмица ще тичат да целуват ръката на Бащицата с чупки в кръста. А лумпените гласували за тях ще получат студен душ.
  • 12 беййй

    9 1 Отговор
    Я размахай ръце да разгониш винарките, че не мога да видя кой си.
  • 13 Баш софиянец

    14 2 Отговор
    Абе как ще е нормално да се съберат герб и пп?! ПП трябваше да демонтират модела герб, защото е непоносимо това крадене и феодализъм. Затова ги избраха хората. И освен това не са никакви десни. То ляво и дясно няма вече. Не само че не е нормално, но е ужасно уро дливо.

    Коментиран от #24

  • 14 Миков при Ризов говори за

    4 3 Отговор
    т.нар. "леви хора"! Нали тези хора ни разказаха играта с техните комунистически избраници и правителства. Сега се правят на ни лук яли, ни лук мирисали !
  • 15 Както са тръгнали

    4 0 Отговор
    Виждам още една изчезнала партия на следващите избори .има голямо предлагане но на всички сергии само портокали давай избирай .ГЛЕДАЙТЕ ДОБРЕ И СЕ ЗАМИСЛЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЛИ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ!
  • 16 Няма логика в това

    9 0 Отговор
    Като ще са съюзници, защо разделих хората? Това не е ли предателство към привържениците им?
  • 17 Избирател

    6 1 Отговор
    ПП и Дб са пътници,но и ГЕРБ изгоряха в компилацията.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Nехиs

    2 7 Отговор
    Как да не са представени левите? Кирчо и Кокорчо не работеха ли 2г за Газпром и против нашия интерес? Нима Подмяната не са и те слуги на Путлер, представящи се за десни?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 мези де недей на голо

    0 2 Отговор
    Мастика , на колко мастики си бре , какво им е дясното на тия , предателството на българските национални интереси ли ? За пръв път ме пробнат с такова делене на ляво и дясно .
  • 22 един

    2 2 Отговор
    Блъфьорите вярват ли си на конспирациите,или си мислят че както те се продават така правят и другите!
  • 23 верно ли?

    3 1 Отговор
    А ще правят ли кекс и кой ще е жената?

    Коментиран от #29

  • 24 оня

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Баш софиянец":

    Каквото козяк каже май ще е:))
  • 25 Вълк единак

    4 0 Отговор
    Алоо ти кога ще изтрезнееш бе комуняга.
  • 26 Ком

    2 1 Отговор
    Мутратата седнала килимчето си пие питието се подхилва. Джендърите в секс облекло му танцуват кючек "КОЗЯК".
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 СУВЕРЕН

    1 1 Отговор
    Мико нещо си объркал.П.П. се пръкна благодарение на левите. По точно от Десарите.Когато не се случват нещата както искат създават нова партия.Нямаме читави политици а тия от ПП са най- скапани.Умишлено създават анархия в политиката.Докато бяха на власт какво направиха?...А..а. да изтеглиха заем,..а парите каде ги...само те си знаят.Замазаха на хората очите с някоя и друга надбавчица.
  • 29 Нане Пене

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "верно ли?":

    Жената се ококорена ходи- ще я познаеш. Жокер- баща и е от народната милиция.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове