Last news in Fakti

14 Април, 2023 21:12 3 137 18

Биляна Савова: С болестите не трябва да се борим, а да ги приемем

  • здраве-
  • болести-
  • биляна савова

Когато човек се разболява, това до голяма степен се дължи на невежеството, което той носи в себе си, казва арт директорът на списание „Ева“

Биляна Савова: С болестите не трябва да се борим, а да ги приемем  - 1
Снимка: Евронюз България

„С болестите не трябва да се борим, а да ги приемем и да разберем какъв е смисълът те да ни се случват. Какво иска да ни каже симптомът, който тялото ни манифестира и да тръгнем към това да променим начина си на живот, мисловния си модел, за да можем да се излекуваме.“

Това каза пред Euronews Bulgaria Биляна Савова – арт директор на списание „Ева“ и основател на фондация „МС – Мога Сам“, която помага на хора, борещи се с множествена склероза и други заболявания.

По думите ѝ отвън може да дойде само подкрепа, а истинското лечение се случва вътре в нас.

Изцелението е вътре в нас и ние трябва да направим необходимите крачки към него.

Биляна разказа, че след тежката диагноза в началото не ѝ е било лесно, защото е трябвало да изхвърли всички стереотипи за това как човек реагира в подобни ситуации.

„Когато човек се разболява, това до голяма степен се дължи на невежеството, което той носи в себе си, липсата на разбирането на себе си“, добавя тя и допълни:

„Трябва си упорит, всекидневен труд и усилие.“

С болестта се живее като я приемеш като приятел, каза още Биляна. По думите ѝ медицината тепърва ще трупа опит, познания и успехи.

Животът не е само радост и щастие, има много трудни моменти и те всъщност са стъпалата на еволюцията.

„Ръстът на хората, диагностицирани с автоимунни заболявания скочи много и вече ме търсят хора, които не са само с множествена склероза, но най-различни“, разказа Биляна.

„Новата е вяра е тази – да се обърнем към себе си да потърсим силата, креативността, отговорността, знанието за себе си, за да можем да сме убедени, че ще се справим и да не се отказваме на всяко предизвикателство, което ни бутва и падаме“, смята тя.

„Вярвам, че всеки един човек може да открие възкресението в себе си. Всяко нещо може да се върне към живот“, каза още Биляна.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анджело

    31 5 Отговор
    Ква е таз лудата бе?
  • 2 козуначе

    25 1 Отговор
    от чернобилско зърно и айрянче от сухо мляко с произход пак от там
  • 3 Пръц

    35 2 Отговор
    Така е госпожа,срамните въшки да ги гледаме като домашни любимци.
  • 4 ХАХАХА

    27 1 Отговор
    Фондация до Фондация, НПО до НПО и те сучат от държавата. Малиий що лапачи има в България!
  • 5 луда Янка

    30 2 Отговор
    При тази недостъпна медицина и лоши лекари, нищо друго не ни остава, освен да приемаме болестите си и да мрем в състояние на медитация, пеейки вечното "ОМмммммм" като бодисатви.
    Тези от НПО-тата вече съвсем изперкаха.
  • 6 ВЕРНО Е...

    2 15 Отговор
    МОСКОФИЛИТЕ...
    СА СЕ ПРЕМИРИЛИ С
    БОЛЕСТНО ВЛЕЧЕНИЕ КЪМ..
    МОСКОВИЯ....😕
  • 7 Възкресението

    10 4 Отговор
    „Вярвам, че всеки един човек може да открие възкресението в себе си. Всяко нещо може да се върне към живот“, НО, преди това трябва да познае смисъла на жертвата на Божия Син - Исус Христос на кръста и Неговото Възкресение. Исус е Пътят, Истината и Животът. Той ни връща Живота. Дори когато кзваш "Мога сам", не разбираш. че Той е този, който те подкрепя.
  • 8 Конаре

    14 9 Отговор
    Много смело да излезе и да каже своето мнение, много добре знаейки че 90% от хората ще се присмеят и изгаврят.

    Респект!
  • 9 Одит

    13 1 Отговор
    Арт директор иска да сме мазохисти! Пълна типотия!
    Майка Тереза №2, отричаща лекари, лекарства, операции! Най зловещото изчадие беше Майка Тер-ор-езия.
  • 10 Буквоядец

    20 1 Отговор
    Евтина слава за 5 минути.Много нарцисизъм, в опаковка от красиви думи.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 1 Отговор
    госпожа САВОВА
    Вие не сте Човек
  • 13 Тази жена

    8 11 Отговор
    Е много пострадала и е стигнала до тук благодарение на личните си преживявания и проблеми. Тя не прави нищо друго освен да сподели усещането си и възможността да се лекуват хората. Коментарите са красноречие за нивото на читателите, колко жалко!
  • 14 Механик

    11 2 Отговор
    Това нещо го пратете директно в лудницата! Не ни занимавайте с мислите на човек, който смята, че с болестите не трябва да се борим.
  • 15 невежество ли

    7 0 Отговор
    Докато се учите на философия, някои си пълнят банковите сметки.
  • 16 Заключение

    10 0 Отговор
    Реално и заплащането на такива като тая не трябва да е външно, а сама да търси начин да фотосинтезира правилно.
  • 17 Госпожата е много права

    6 0 Отговор
    Искам само да добавя, че сушените гъши трътки много помагат срещу всякакви болести.

    Коментиран от #18

  • 18 Клуб "Познай себе си" и фондация Даеааа

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Госпожата е много права":

    И кисело зеле, поръсено с червен пипер! Наложено върху главата, дава изумителни резултати. Миналото разбиране, че това забележително лекарство трябва да се приема орално, противоречи на съвременните евроатлантически представи за успешна терапия!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове