Last news in Fakti

16 Април, 2023 21:04 6 668 19

Съвет за шофьорите: Избягвайте тези места на връщане към София

  • задръстване-
  • великден-
  • магистрали

Проблемите по АМ "Хемус" ще започнат още около Правец

Съвет за шофьорите: Избягвайте тези места на връщане към София - 1
Снимка: БГНЕС

Прибирането от дългите почивни дни на 16 и особено на 17 април ще е истинско изпитание за водачите и пътниците, най-вече онези, които се завръщат в големия град.

За да помогнат за движението, полицаи ще дежурят по входните артерии на големите градове на 16 и 17 април. Ако се налага, те ще регулират движението.

На входа на София заради завръщащите се от Гърция ще бъде създадено реверсивно движение край Владая. Това означава, че ще има две ленти, в които колите ще се движат в посока към София, и само една в посока към Перник. Независимо от това тапи със сигурност ще се образуват както всеки път, затова е по-добре водачите да ползват магистрала "Струма". Независимо до кой квартал на столицата шофират, удължаването на пътя по този начин е максимум 9 километра.

Далеч преди да пристигнат в столицата и в големите градове обаче, водачите ще се сблъскат с редица места по магистралите, които са напълно затворени или поне стеснени заради ремонтни дейности, които няма как да се спрат.

Последните двайсетина километра преди София по магистрала "Тракия" са изпитание, защото там няколко участъка се асфалтират и движението е стеснено само до една лента с ограничение на скоростта от 70 км в час.

Преди това около Вакарел трафикът отново минава само в една лента заради ремонта на плочата на моста и продължава така около един километър. Всички превозни средства над 12 тона в този участък е забранено да се движат в празничните дни - те ще се отбиват още на 23-ия километър на магистралата към старото шосе за Пловдив и ще се качват обратно на "Тракия" чак при караулката.

За да не се забиете в задръстването, най-добре се отклонете към Вакарел, а оттам поемете през Нови хан и по "Ботевградско шосе". Другият вариант е да хванете разклона за Равно поле. Може и вместо самата магистрала да карате по подбалканския път Карлово - Пирдоп - Златица - София, съобщава "24 часа".

На територията на Пловдив и на Стара Загора обаче има още три стеснявания на “Тракия” за по километър-два, където скоростта на движение също е намалена до 70 км в час.

Прибиращите се от Бургас трябва да знаят, че прословутите мрежи за опазване от птици на границата между областите Сливен и Бургас също се ремонтират, което пак налага намаляване на скоростта на движение.

Най-добрият съвет за пътуващите от Варна към столицата е да не поемат риска да ползват "Хемус", защото непосредствено преди пристигане в столицата ги очакват километрични задръствания заради много ремонти. Преди ден бе пуснат северният обход на Бургас и е далеч по-удобно той да се ползва, за да се избегне влизането в града.

Иначе проблемите по "Хемус" ще започнат още около Правец, където има две стеснявания заради ремонти. Пътят има алтернатива. Тя е през Искърското дефиле.

Преди първия тунел - "Витиня", има стесняване на пътя, защото се ремонтира виадуктът в посока към София.

По "Струма" също има препятствия. Част от тях се дължат на лошата настилка и в тези участъци максимално допустимата скорост е ограничена до 70 км в час.

В едно от най-конфликтните места - близо до изхода за село Студена, движението е ограничено дори до 50 километра в час, защото там предстои да започнат ремонтни дейности и на двете платна движението е само в една лента.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да България

    61 1 Отговор
    Избягвайте София изобщо!

    Коментиран от #16

  • 2 Помак

    28 3 Отговор
    ...тес моите сасели-ни софианците стават се по смешни ....родопчани, бургазлии,пловдивчани...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    39 0 Отговор
    Скъпи "СОФИЙЦИ", умолявам ви при завръщането си ОТ родните места не превръщайте по стара ваша традиция НАЦИОНАЛНИТЕ ПРАЗНИЦИ В НАЦИОНАЛНИ ТРАГЕДИИ. Всички ще се приберете в къщи, макар и малко по-късно, НО ЩЕ ИМАТЕ ОЩЕ МНОГО ПРАЗНИЦИ ДА ПРАЗНУВАТЕ! В противен случай ще се завърнете отново в родните места но с неподходящ транспорт защото в СОФЕТО, местата за "онова" паркиране в Орландовци са изчерпани!
  • 8 За да е добро прибирането

    31 0 Отговор
    За да е добро прибирането се приберете преди всички или след всички.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Боруна Лом

    22 1 Отговор
    С ЕДНА ДУМА...МАЗАЛО!
  • 11 Алфа шегаджия 🃏

    15 1 Отговор
    Избягахме, няма да се връщаме
  • 12 От ремонти се живее

    20 0 Отговор
    Ремонт на ремонта и пот ремонти се жияееак ремонт
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бабатунде

    5 0 Отговор
    Като всяка бананово Кънтри всичко се вскупчва в голямото село където има ток и постоянно течаща вода. Избягвайте тея и онея пътища по тъмно щото има мародери и въоръжени партизани не съгласни с централната власт....
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Сър

    7 1 Отговор
    Я затова не ходим никъде. Или ако ходя се прибирам в работен ден рано сутринта в 05. Трафик няма и таланти на волана също няма
  • 18 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    карай разумно стигни навреме невредим
  • 19 Циник

    3 0 Отговор
    Днес, 16ти вечерта, от Правец до София нямаше никакви ремонти или задръствания
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове