Last news in Fakti

21 Април, 2023 14:44 2 498 20

Иван Портних отстрани главния архитект на Варна след дисциплинарно производство

  • варна-
  • главен архитект

Липсата на цялостна визия за развитието на града, пасивност по отношение на ключови теми като опазване на паметници на културата, презастрояване в отделни зони, са сред мотивите

Иван Портних отстрани главния архитект на Варна след дисциплинарно производство - 1

Главният архитект на Варна Виктор Бузев е отстранен от длъжност, съобщиха от пресцентъра на Общината, цитирани от БТА.

Оставката му бе поискана от кмета Иван Портних на 19 април. Тъй като главният архитект не подаде оставка в указания срок, срещу него е образувано дисциплинарно производство и той е отстранен от длъжност, уточняват от пресцентъра.

От общината припомнят, че кметът поиска оставката на Бузев заради опити за незаконосъобразни действия, които водят до обосновани предположения за зависимости. Пример за това са опитите на главния архитект в разрез с вътрешните правила, становищата на юристите и публично обявената в медиите позиция на кмета Иван Портних, да подпише разрешенията за поставяне на стотици незаконни бараки в курорта "Златни пясъци".

Други мотиви са липсата на цялостна визия за развитието на града, пасивност по отношение на ключови теми като опазване на паметници на културата, презастрояване в отделни зони, липса на организация при функционирането на Експертния съвет по устройство на територията /ЕСУТ/, за което алармират и браншовите организации, двойни стандарти в работата на ЕСУТ, пасивност по отношение на ключови проекти като Дупката, превръщането на къщата на Антон Новак в музей и други.

Без да има право главният архитект е подписал разрешителното за поставяне на незаконните преместваеми обекти към ресторант "Хоризонт" в сърцето на Морската градина. Кметът е научил от медиите и за разрешителното за строеж на мястото на баня "Гъбата", допълват от пресцентъра на Община Варна.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 варна

    30 0 Отговор
    Късно е либе за китка. Направиха града на г.з.Кога яде кюфтета не рева сега се прави на ощипана мома.
  • 2 еврейския мазен потник

    25 0 Отговор
    се мъчи да се изпере през съучастниците си по престъпления
  • 3 урко

    26 0 Отговор
    Сега главния архитект ще осъди общината и ще вземе един куп пари за обезщетения, но междувременно неговия заместник ще свърши поръчката на Портних, която явно този не е успял да изпълни
  • 4 Бамбука

    25 0 Отговор
    Абе, изкъпете го най-после този кмет, преместете го да живее във Варна, щото той явно обитава някакво пространство извън града. Ало, кмете, нещо за 46 милиона харизани от Общината на Гергв ?
  • 5 Варненец

    28 0 Отговор
    Кво се чудите , просто двамата рушветчии се скараха за пари и който има повече власт ще надделее , но парите от рушветите няма да се върнат. В края на краищата местните избори бързо наближават и не се знае кого ще избере Народа. Но който и да избере Варна пак ще си остане един град , който смело и бързо върви НАЗАД, докато стигне Сомалия или Нигер . В края на краищата още малко остана......
  • 6 Пенчо

    21 2 Отговор
    Правилно е да се пише Портных, защото е руснак! Иван Николаевич Портных, неговият баща е руснак а майка му българка! Естествено членува в ГЕРБ! Опипа една камериерка в Израел, предизвика дипломатически скандал и направи куп поразии в България! Всичко се потулва, защото е МНОГО ЦЕНЕН КАДЪР!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Анонимен

    6 0 Отговор
    Идват си от чужбина и къде във Варна, но връшайки се обратно и минавайки през Бургас, то Бургас станало по хубаво и много по богати хора видяхме от Варна. Коце, много народ млад е напуснал варна и живеят в Великобритания. Родили им се там дечицата

    Коментиран от #10

  • 9 Анонимен

    1 1 Отговор
    Но не са за коце, нищо, че от терминала София до точка Б само с бил бордове на Коста хаха тия хора луди ли са за него. Избор голям, бре баце агопчо
  • 10 Соломон

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    Бургас не по добър град за живеене от Варна. Наскоро имах възможност да ги сравнявам .Варна все пак въпреки кмета все още е по хубав град.
  • 11 пенко

    1 3 Отговор
    ЕЕЕХ - ПиПи - Пи Пи - ДиБи --- ДиБи -ДиБи - ПиПи - ПиПи -Пи --ДиБи - ДиБи И Пи Пи Пи - "ИЗПОРТЕНИ "!?!?!?!?!?!?
  • 12 Истината!!!

    8 2 Отговор
    Най-после го уволниха този скандален некадърник и измислен архитект Виктор Бузев!!!
  • 13 Въпрос?

    9 0 Отговор
    Как Бузев стана главен архитект на Варна с малък опит и кратък професионален път?
  • 14 Помним, помним!!!

    10 0 Отговор
    Виктор Бузев беше автор на подробния устройствен план за застрояването на дюните в Несебър, както и на не по-малко печално известния ОУП на Царево, предвиждащ застрояване на част от Природен парк „Станджа”!!!
    Корупцияяяяа! За Варна е важно корупцията да върви, а добре проектирания град кучета го яли.
  • 15 Въпроси?

    6 0 Отговор
    Виктор Бузев връзкар ли е? Кой е баща му? И къде е член?
  • 16 Мдаа

    8 0 Отговор
    Бузев е некадърник, но с връзки.
  • 17 Възмутен

    8 0 Отговор
    Помним още един скандал с Бузев в Балчик при изграждането на спа комплекс в зоната на Двореца, където градежът се извършва в нарушения и без съгласуване с Института по паметниците на културата.
  • 18 Има надежда

    5 0 Отговор
    Ваньо е човека ето сам казва ,че може да обедини сини и червени и зелени.Бързо да го направим президент само така може да се случи правителство.
  • 19 Агенти

    2 0 Отговор
    Портних е руски агент, бил е с руско гражданство преди да стане кмет и е избран с фалшифициране на вота. Така с шашми се изпълняват сценариите на Кремъл за превземане на България отвътре. Докато ни се прочисти България от тези руски боклуци, няма как да тръгнем напред. Ще затъваме все повече в бунището.
  • 20 Гого

    1 0 Отговор
    Как тоз хибриден охлюв още е на свобода ?????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове