Last news in Fakti

23 Април, 2023 12:53 1 760 92

Асен Василев: Ако се стигне до втори мандат, ще започнем разговори с всички партии. Ще предложим кабинет с ясна програма

  • асен василев-
  • втори мандат-
  • разговори-
  • всички партии-
  • кабинет

"Можем да имаме европейска социална и нормална икономическа политика, която води до икономически ръст, която да бъде справедлива и при която не трябва да се вдигат данъците. От Европа получаваме средства, за да правим точно това", коментира съпредседателят на ПП 

Асен Василев: Ако се стигне до втори мандат, ще започнем разговори с всички партии. Ще предложим кабинет с ясна програма - 1
Снимка: БНТ

"Или прилагаме Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и слагаме и приходите, и разходите, или казваме - няма да получим приходите, съответно няма да направим разходите. Не можем да направим разходите, а да не получим приходите. Да направиш план, в който правиш всички разходи и планираш, че няма да получиш приходите, като това ти прави дупка от 2,8 млрд. лева, това не е нормален план на държавата".

Това каза пред БНР съпредседателят на ПП Асен Василев като критика към проектобюджета на служебното правителство. И още:

Заложените за тази година капиталови разходи са в размер над 10 млрд. лева. Ако приемем, че този бюджет влезе в сила от 1 юли, за половин година това е нереалистично да се случи. Затова сме поискали от Министерството на финансите разбивка проект по проект каква е готовността тези пари да се похарчат. Преди да говорим за целесъобразност, да видим готовността".

Той категорично отрече теориите за фалирала държава и посочи:

"2021 и 2022 година завършихме с 3% дефицит. Тази година също ще бъде така. Дългът като процент от БВП - декември 2020 г., декември 2021 г. и декември 2022 г. - спада. България има третия най-нисък ръст на дълг в целия ЕС през миналата година. Когато направихме бюджетът да работи за всички граждани и фирми, имаме най-висок ръст на износа в целия ЕС, втория най-висок ръст на индустриалното производство в целия ЕС, икономически растеж от 3,9% по "Евростат", имаме широка социална програма и намаляване на неравенствата, пенсионерите бяха над линията на бедност, сега вече не е така. Можем да имаме европейска социална и нормална икономическа политика, която води до икономически ръст, която да бъде справедлива и при която не трябва да се вдигат данъците. От Европа получаваме средства, за да правим точно това".
В предаването "Неделя 150" Василев подчерта, че данък "свръхпечалба" при фирмите би бил наказание и ограбване за това, че някоя фирма се е справила добре. Според него такова решение трябва да се вземе след широка дискусия.

Във връзка с преговорите за съставяне на правителство той увери, че ПП - ДБ остават твърдо на позицията си да не подкрепят правителство на ГЕРБ - СДС.

"Имаме дълбоко различие как да се управлява държавата... Ако се стигне до втори мандат, ще започнем разговори с всички партии. Ще посочим ключовите политики, с които смятаме, че България може да стане нормална европейска държава. Ще предложим кабинет с ясна програма. За състав ще посочим хора, които са и политици, и експерти, които могат да свършат реално работата".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чико

    14 23 Отговор
    Вероятно ГЕРБажийската финансова министърка на Радев не си е направила добре сметките!
  • 2 оФчара

    12 17 Отговор
    Говорете с Коцето,само той може да ви помогне хахахаха.
  • 3 антимафия

    12 18 Отговор
    Още малко остана до местните избори и изчегъртването на местната мафия!
  • 4 Последния Софиянец

    13 19 Отговор
    14 часа НДК Поход за мир и неутралитет.Излезте да спасите близките си хора от смърт.

    Коментиран от #13, #16, #48

  • 5 Скрий се бе продажник

    27 12 Отговор
    Лъжец, крадец и слуга на кръга капитал, продаващи България на САЩ!

    Коментиран от #26

  • 6 гого

    12 6 Отговор
    Ген. Наско каза, първия мандат няма да подкрепим, категоричен бе той!
  • 7 Само

    13 19 Отговор
    така и нито крачка назад !
  • 8 12340

    15 11 Отговор
    Оставете Тлъстия да се пржи в собствена мас!
    Почва да истерясва....
  • 9 баце

    14 7 Отговор
    ко те мина с 200 на парапета ша ли да прифанеш кат гуглена?
  • 10 Селянин

    11 6 Отговор
    Аааа мерси и още едни евроатлантици на опашката да ни работят вече ни идва в повечко. На майка роза заприличахме веки.
  • 11 Мдаа..

    10 11 Отговор
    Тоя жабок почна да сваля килограми от зор,сякаш всяка заран прави десет километра кросинг,мъкии..
  • 12 Българка

    11 22 Отговор
    Асен Василев е определено прав. Проектобюджетът на радевия кабинет е незаконен и е част от саботаж за парламентарната република. Недопустимо е внасяне на бюджет с такъв дефицит и то за текущи разходи. Крайно време е да се предприеме чистка на хищните калинки на ГЕРБ-ДПС в армията от държавни безполезници и послушници, чиято издръжка е милиарди.

    Коментиран от #15, #21

  • 13 а ааа

    9 6 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Натегна ли си розовите прашки.
  • 14 32134

    7 12 Отговор
    Коалирайте се с Герб, пращайте старите съветски оръжия на Украйна и приемайте еврото!
  • 15 ама че си куха помакиня

    16 10 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    и къде пише че е незаконно да се внася бюджет с такъв дефицит след като колонията окончателно я фалираха любимите ти пепета и дебета с помощта на колстовата импексова?

    Коментиран от #23

  • 16 Българка

    19 14 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Сприсе!!! Би ли ми споделил кой твой близък е заплашен от смърт, кой българин е заплашен от смърт и то на бойно поле? Доколкото знам България не е обявявала война, нито на нас са ни обявили. Виж ако руските касапи не бъдат възпряни в Украйна и Русия прегази с кървавите си ботуши Украйна, то убийците от Кремъл не се знае коя следваща държава ще потопят в кръв. Та точно затова мятайте крачоли пред руското посолство и Мутрофанова
  • 17 Форда

    17 17 Отговор
    Браво, Асене! Никакъв компромис с мафията.

    Коментиран от #20, #22

  • 18 Конспиратор

    10 7 Отговор
    "Да направиш план, в който правиш всички разходи и планираш, че няма да получиш приходите, като това ти прави дупка от 2,8 млрд. лева, това не е нормален план на държавата".
    С такъв лековат ентусиазъм за въображаеми приходи (зарад предстоящите местни избори), бодро може да обяви 3% излишък в бюджета и още повече поводи за харчове. С лицемерни фрази ("с десни методи целим леви резултати") и точно противоположни действия , докарва вода (т.е.висока инфлация и дългове ) в прокремълските интереси на партии заинтересовани да не сме равностойни в Европа (вън от Шенген-опашки на границите няма инвестиции...).
  • 19 Я па тоА

    13 6 Отговор
    Про Киро чака за негово правителство....има да чакаш...глуп ако!!
  • 20 Стига бе верно ли

    12 1 Отговор

    До коментар #17 от "Форда":

    Ние чухме записите, но защо Демерджиев МВР ги омаловажава? Защо ДАНС мълчи? Защо Радев мълчи? Защото явно, са вътре...
  • 21 Дякон Унуфрий Араллампиев

    16 7 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Това същество няма място в България камо ли да управлява Всяка дума му е лъжа
  • 22 Няма компромис

    13 10 Отговор

    До коментар #17 от "Форда":

    асенчо я обслужва мафията с пълни сили! Готов е и да те окраде и да те продаде за нея!
  • 23 Българка

    15 4 Отговор

    До коментар #15 от "ама че си куха помакиня":

    Това, че ти не си се ограмотил по икономическите закони, не е мой проблем. Текущите разходи трябва да сведени до текущите приходи, а не да се покриват със заеми!

    Коментиран от #28

  • 24 Абе, Кирчо

    16 9 Отговор
    нали преди изборите каза, че ще е престъпление ако вторите не подкрепят първите? А ? Що сега обърна палачинката? Лъжеше, че ще ПеПе ще са първи със 130 депутата минимум, но загубиха 73000 гласа. Щом са втори и не подкрепят по логиката на Киро са престъпници. С какви очи излиза и продължава да лъже хората?

    Коментиран от #27

  • 25 никакво огъване

    7 10 Отговор
    Гласувам за вас само защото изгонихте слушалките на мутрофона. Тези коравите евроатлантици и демократи им слугуваха 78години.

    Коментиран от #32

  • 26 Бесове

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Скрий се бе продажник":

    Не е единствен - всички предават и грабят Народа, един невинен няма! За 30 години, 3 милиона българите са намалели - абсолютен геноцид! Тия до един са затвора, и жените им, и децата им, и слугите им, и целите им родове до девето коляно!

    Коментиран от #31

  • 27 ППразни банкетни маси вечерта на 2ри

    8 3 Отговор

    До коментар #24 от "Абе, Кирчо":

    Ами той Kорчо си правеше сметката, че лгбт+ппдб+ ще са първи, ама...

    Коментиран от #30

  • 28 Ами ограмоти се

    9 3 Отговор

    До коментар #23 от "Българка":

    По полезно е от продаване на бъдещето си на мафията зад ПП и ДБ! Разходите ги правиш сега по плана за възстановяване и трябва да влязат в бюджета, а приходите, ще ги видиш след някоя година, след като се инвестират средствата и започнат да се берат плодовете! България не е за продан продажници!

    Коментиран от #41

  • 29 Този папагал

    5 7 Отговор
    Кога ще го евтанизирате?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 И няма да е последен

    9 5 Отговор

    До коментар #26 от "Бесове":

    докато народа не поумнее и спре да се води от лъжите на такива продажници като тоя!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 само питам

    13 4 Отговор
    кои ще ни управлява с втория мандат комунистическите издънки в лицето на далавераджииска българия христя и танасчу -комунистически прокурор при възродителтния процес или плашим патките в лицето на кирчу лъжеца кокорчу кръдеца иоще дъщери и синове на бившата ДС
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 007

    9 3 Отговор
    Та, на поправителен изпит ли се натискат ПП- ците! Поправителната сесия е на местните избори. Сега ще се борите с истински опонент и ще трябва първо да убедите хората, че вашия чичо Сам няма да си бърши за..ка с нас. За бюджета лесно може да се оцени като се сравни новото ви предложение с предишния първи опит за пълзене, което и е голямата издънка. Всяка финансова криза се започва от амбициозен харвардски възпитаник и то с добри намерения, казват американците.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 оня

    8 2 Отговор
    Най висок ръст на износ, но на какво? Военна техника и боеприпаси:))
  • 41 Ела и виж

    3 9 Отговор

    До коментар #28 от "Ами ограмоти се":

    Плещиш глупости! България отдавна я продаде банкярския капацитет.

    Коментиран от #47

  • 42 Младен

    8 5 Отговор
    Страх тресе шайката от Библиотекарския президентството и руския пасол .
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Мухъл

    4 0 Отговор
    си бееее
  • 45 🇧🇬🇪🇺💯

    3 1 Отговор
    Даа, гоуема е разликата м/у фашисти и нео нацисти, Вервайте ми, и попитайте Царо❓
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Кое са глупостите

    8 1 Отговор

    До коментар #41 от "Ела и виж":

    Айде дай да видим колко ти струва бъдещето, за да викаш глупости! Не сте зарзавати да се продавате бе ма задкулисието на ПП и ДБ! Те имат нужда от продажни глупаци, а вие каква нужда имате да ви продават, лъжат и крадат?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Веселяка

    3 6 Отговор
    Аз гласувах за русофилите и Волен само за майтапа 🤪 иначе въобще не ми дреме 😆 разбрахте ли, глупаци 🤣

    Коментиран от #58

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ще има

    8 4 Отговор
    Декирчококорчовизация
  • 52 да бе

    14 3 Отговор
    има ли все още кой да вярва на лъжци, крадци и изнудвачи?! такава невероятна наглост се възпитава само в тъмночервена среда!
  • 53 Пренуден съм

    1 4 Отговор
    Да го кажа Алах ОБИЧА СМЕ ЛИ ТЕ И ЧЕСТНИ ТЕ !?!?!?…….
  • 54 Митрофанова

    0 4 Отговор

    До коментар #48 от "д в е б в г з":

    съГЛАСНА
  • 55 Харвардските шарлатани

    8 5 Отговор
    БЕЛЯНЕ ви чака
  • 56 Избирател

    6 5 Отговор
    Значи ако Герб вземат мандата и ги поканят в коалиция ще трябва да делят парите 60 на 40 процента като 40 процента са за пп като втора партия.Ако обаче Герб се откажат от мандата то тогава Пп ще вземат мандата и ще поканят Герб да управляват заедно но тогава 60% от парите ще са за Пп а 40% за Герб....Другите приказки за България са ала,бала.Чудят се после защо е ниска избирателната активност
  • 57 Да ти го

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "д в е б в г з":

    Тротонеткин у г...зо
  • 58 Как гласува

    4 3 Отговор

    До коментар #49 от "Веселяка":

    С кой номер бюлетина? Що ви радва да сте зарзавтаи, не знам! Прост народ!:))
  • 59 Митрофанова

    3 4 Отговор
    Поставили сме цел до три години българите да се самоубият.

    Коментиран от #62

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 направо

    7 5 Отговор
    си кажи, че покупката на партии и постове ще е в пълна скорост! и Корнела пак ще е вице, и ДПС ще се продаде добре, и ИТН-то отново ще се присламчи, може и някое копейкин-овче да си купиш за попълване на бройката! няма да се изненадаме и на продажно герберче - много пари са заложени, и но за последно!!
  • 62 Козяк

    5 2 Отговор

    До коментар #59 от "Митрофанова":

    Българите не са прост народ .
  • 63 я, виж ти, какво изявление

    10 2 Отговор
    И тъй като сърбахме вече, една горчива попара, сега ще кажа - ами, дано не се стигне до втори мандат.
  • 64 Митрофанова

    2 10 Отговор
    Най-доброто е правителство на герб-бсп-дпс-итн-възраждане .
  • 65 СОФИЯ

    7 12 Отговор
    никога Герб

    Коментиран от #79

  • 66 ЕДГАР КЕЙСИ

    10 4 Отговор
    КОЙ. ЩЕ. ВИ ПОДКРЕПИ ......... ГЛУПАКО ......... ЧЕ НЕ. МОГА ДА СЕ СЕТА ? ? ? ....... ФАКТ !
  • 67 Име

    2 9 Отговор
    Неандерталците от ГЕРБ си вярват все още - имат и Севи - ПиАр, хората видяха какво е свобода и пари - живеем няколко години по-богати и по -приятно и това е - опитаха се да ни направят на калинки.

    Тове общо-взето - нови хора, както е в всяка пазарна икономика - друг и така.
  • 68 СОФИЯ

    6 9 Отговор
    12 Години мутро Герб Стига
  • 69 Дългия

    10 3 Отговор
    Айде стига глупости , видяхме до къде ни докарахте и колко заеми взехте! През цялото ви управление нищо не направихте , само крадяхте и се обарвахте по стълбите !
  • 70 Минева

    3 2 Отговор
    Всички партии? Това е глудница от озверели помияри. С такива не може да се говори
  • 71 🇧🇬🇪🇺💯

    3 2 Отговор
    Моят коментар е доста пиперлив, затва без разрешение ри-поствам един “сладникав” коментар, но точен, кат върха на сладоледа❗️
    “N a p r a o o,
    си кажи, че покупката на партии и постове ще е в пълна скорост! и Корнела пак ще е вице, и ДПС ще се продаде добре, и ИТН-то отново ще се присламчи, може и някое копейкин-овче да си купиш за попълване на бройката! няма да се изненадаме и на продажно герберче - много пари са заложени, и но за последно!!“
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 НЯКОЙ

    1 10 Отговор
    Ние които ви подкрепяме, няма да се откажем да го правим отново и отново, защото разчитаме само на вас за промяна към по-добро бъдеще !
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 шлосер

    8 2 Отговор
    Вашите начини за управление на държавата са ни ясни! Със заеми! Заеми, под предлог, че другите са още по задлъжнели от нас, и като ги свършите и си измислите алиби, камшика, и да ги връща, който иска! А до тогава, съвсем шарлатански, ще ни подмамвате, че знаете как да изкарате страната от кризата, ама вашите избиратели, щели да се разсърдят! Напротив, аз гласувах за вас, защото имахте по категорична позиция по отношение на евроатлантическата ориентация, а сега виждам, че това въобще не ви е първа грижа, и че сте готови и да я жертвате!
  • 76 Ха,ха

    6 1 Отговор
    Няма ,такъв вариант Кокорчо. Не кОси.
  • 77 Пенсионер

    10 1 Отговор
    Защо не дойдеш с мен до магазина и да ми обясниш ,как с вашите "успехи" сега си купувам наполовина неща ,отколкото при Боко.
  • 78 Грую

    14 1 Отговор
    Благодарим за загрижеността но няма да стане.Само за шест месеца откраднахте толкова, колкото Боко не успя за 10 години И докарахте народа до просешка тояга. Да не говорим, че и нищо не сте построили.
  • 79 Бургас

    7 3 Отговор

    До коментар #65 от "СОФИЯ":

    САМО ГЕРБ
  • 80 МЕКИ КИТКИ , АМА И КРАДЕЦ БЕТЕР БОКО !

    7 2 Отговор
    НЯМАМЕ ПАРТИЯ В НС ДА НЕ Е ДОКАЗАН КРАДЕЦ ОСВЕН КОПЕЙКИН , НО КРАДЦИТЕ НЯМА ДА ДОПУСНАТ НЕГОВ ОПИТ ДА УПРАВЛЯВА ! ТОЙ ПЪК Е И ПОД СЪМНЕНИЕ ПОРАДИ МЪЛЧАНИЕТО МУ ОКОЛО БЪДЕЩЕТО НА КРАДЦИТЕ !

    Коментиран от #81

  • 81 Е как да не е

    3 2 Отговор

    До коментар #80 от "МЕКИ КИТКИ , АМА И КРАДЕЦ БЕТЕР БОКО !":

    Кой се разведе фиктивно, за да прикрие имоти?
  • 82 ВСИЧКИ КРАДЦИ В НС ДЪВЧАТ ДЪВКАТА ЗА

    5 0 Отговор
    СЪДЕБНА РЕФОРМА КОЯТО НЯМА ДА ПИПНАТ И МЪЛЧАТ ЗА ЗДРАВНА ИЛИ ДРУГА - ТОЕСТ НЯМАТ НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА РАБОТЯТ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА - ГЕРБ ПЪК ИМА ПРИОРИТЕТ ДА СЕ СПРАВИ С ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ КОЕТО СЪЩО НЯМА ДА НАПРАВЯТ НО ЩЕ ПОДПИШАТ ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ ЗА РАДОСТ НА ШЕФОВЕТЕ ИМ ОТ ГАДНИТЕ САЩ !
  • 83 Простото Киро

    9 0 Отговор
    Можем да имаме много неща, Кокорчо, но не и с вас. Вие хем сте некадърни, хем лъжете, хем крадете.
    Ай ... на татко си...
  • 84 никога повече във властта

    6 0 Отговор
    Ето това лице е един от главните виновници за инфлацията в България! С действията си като финансов министър! Инфлация, два пъти по-голяма от средната за ЕС! С далавери, прекратяване на договори, незаконно назначаване на свои хора, с безконтролно раздаване на обществени милиарди!
  • 85 Шарлатанин

    6 0 Отговор
    Леля Асена Спецова ни обра доста добре с инфлацията!
  • 86 Народа

    4 0 Отговор
    След управлението на инфантила,ококорения гей,напушения Наско на никой не му се управлява.Тези шарлатани оглозгаха държавата за отрицателно време,ограбиха народа с неедекватните си и крадливи мерки като направиха инфлация каквато не е имало от Виденово време.Тиквата може да е крал ,но спазваше финансова дисциплина е не ми обезцени спестяванията за 7 месеца.Този,ако се докопа още един път до власта държавата със сигурност ще фалира
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Къро

    4 0 Отговор
    Коалиция ЛГБТ+ППДБ+ са банда лесноконтролируеми олигофpeни!
  • 89 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 0 Отговор
    С КОИ ВСИЧКИ , БЕ КОКОРЕСТИТЕ ? ? ?....... КЪДЕ ГИ ВИЖДАШ ....... ТИЯ "ВСИЧКИ" ....... УМНИ ГЛУПАКО ? ? ?.......
  • 90 Виктор Николаев

    1 0 Отговор
    ШШШШШШът тихо мишок такъв , сега говори първия , вас барабар с декоративна България в и навряха в кон ауспуха , стига рева , другия път ще сте по стъпките на чалгата .....
  • 91 избирател

    0 0 Отговор
    Този тип не трябва да бъде допущан до обществените средства.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол