24 Април, 2023 14:43 1 569 70

Делян Добрев: Обедняването можем да го пишем на сметката на "Промяната“ с чиста съвест

  • продължаваме промяната-
  • обедняване-
  • инфлация

Имаш 60 и няколко депутата в парламента и с 60 депутата не можеш да искаш да имаш самостоятелно правителство, смята депутатът от ГЕРБ

Делян Добрев: Обедняването можем да го пишем на сметката на "Промяната“ с чиста съвест - 1

ПП-ДБ не могат да надмогнат собственото си его. Това каза в Аудиокаста на "Фокус" "Това е България" Делян Добрев, член не Изпълнителната комисия на ГЕРБ, бивш председател на парламентарната комисия по енергетика, бивш министър на икономиката и енергетиката.

"Всъщност виждате, че въпреки всички отстъпки от страна на ГЕРБ, въпреки договорената законодателна програма с 30 закона, те в един момент се оттеглят от тези преговори, от подкрепата за общо правителство, защото искат да управляват сами. Това предлагат. Във втория мандат да излъчват кабинет и всички останали да ги подкрепят. Само че българският избирател не им отреди такава роля. Българският избирател ги постави на второ място, въпреки че те бяха коалиция от 7 партии, 77 организации и не знам още колко подкрепящи ги, та всичките тези станаха втори. Имат 60 и няколко депутата в парламента и с 60 депутата не можеш да искаш да имаш самостоятелно правителство, просто не работи така парламентарната демокрация, което означава, че тяхното его е толкова голямо, че те не могат да споделят отговорността за управлението на държавата с някой друг. А и може би ги е страх, защото както видяхме в края на миналата седмица, от Министерство на финансите внесоха бюджет с 12 милиарда лева дупка в него. Ние такава дупка, такъв дефицит в бюджета сме нямали никога от началото на демокрацията от страната. Дори 1997 година дефицитът в държавния бюджет е по-малко от тези номинални 12 милиарда лева, за които говорят Министерството на финансите. Т.е. положението в страната е страшно. Те или не могат да надмогнат собственото си его, или ги е страх да поемат отговорност, защото ще се наложи да оправят собствените си каши", каза Делян Добрев.

По думите му, коалицията ПП-ДБ преследва някакви техни тясно партийни цели, не се интересуват от това да се стабилизира положението в държавата.

"Няма логика, няма как, физически е невъзможно да приемеш законодателна промяна с 30 закона в рамките на един месец. Един законопроект, да, вярно е, че вървят няколко законопроекта едновременно в парламента, но всеки законопроект отнема от между месец и два месеца да бъде приет. Т.е. дори и 10 законопроекта да вървят наведнъж в парламента, на нас ни трябват три-четири месеца за да приемем тази законодателна промяна. Ако няма да има правителство, защо изобщо я изработвахме тази законодателно промяна?", добави Добрев.

По думите му, техният фокус е върху съдебната реформа. Това изтече в медиите. Те са си го написали във вътрешен чат.

"Пишат го и го казват. Има много по-важни закони, тези свързани с Еврозоната например, виждате, че те не говорят за тях. Нали бяха много големи радетели за Еврозоната? А защо спряха да говорят за Еврозоната? Ами защото всъщност те провалиха шансовете на България да влезем в Еврозоната. От една страна заради инфлацията, която от април месец 2021 година, всъщност от първия месец на управление на "Промяната“ ние не отговаряме на европейския критерии за инфлация, а вече не отговаряме и по критерия за бюджетен дефицит, защото за да влезем в Еврозоната, трябва да имаме бюджетен дефицит не по-голям от 3%, а ние към момента имаме 6,4 по прогноза на Министерство на финансите. И дори според мен и това е оптимистичен вариант, защото в този Закон за държавния бюджет е заложен растеж на икономиката с 1,8%, докато БНБ, прогнозата на БНБ е за 0,4%, а прогнозата на Международния валутен фонд е за 1,4. Т.е. по-скоро икономическият растеж ще бъде някъде по средата между 0,4 и 1,4. А по-ниският икономически растеж веднага означава по-малко приходи в бюджета и по-голям дефицит, защото тя е разходната част се бюджетира и тя е фиксирана", каза още Делян Добрев.

"13.7 милиарда, и то при положение, че се случи този 1,8% икономически растеж, който е прекалено оптимистичен. Т.е. за това може би те се уплашиха и не искат да участват в управление, защото те не само не могат да решат проблемите на държавата, те ги създадоха, последните две години ги създадоха. Хората обедняха. Кумулативната инфлация от април месец 2021 година досега е 27-28%. Т.е. всички хора в България са си загубили близо 1/3 от спестяванията, само за този период 1/3 от спестяванията. Ето сутринта по националните телевизии слушах редица анализатори, които сравняват цените и какво можем да си купим или какво сме можели да си купим 2013 година и сега, и се оказва че сега можем да си купим по-малко неща. И заключението, тяхното заключение беше, че това обедняване се е случило в последната една година. Т.е. ние спокойно това обедняване можем да го пишем на сметката на "Промяната“ с чиста съвест", добави депутатът от ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боже мили

    59 4 Отговор
    От Бърньо съвест ? Че и "чиста" ?! Омазан до шия и със заслуги поне за 20 години затвор ! Не спира да джафка като отърван ! Жалка работа !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 истина е

    58 3 Отговор
    За 13 год тази държава и народ я опоскахте като марокански скакалци , и сега пак искате да крадете. Вместо в затвор -в парламента . Каскетурата зорко бди над вас , защото получава милиони !!!
  • 4 На снимката

    49 5 Отговор
    се вижда едно грозно лице, едно отвращение струи, а да вземе да повърне или да се изпусне.

    Коментиран от #12

  • 5 Тази Хасковски бизнесмен...

    41 4 Отговор
    Има предвид себе си ! Не плачи, знаем всичко...
  • 6 Дрън дрън та пляс

    44 3 Отговор
    Много нагли бе, а чекмеджетата на коя сметка са? 12 санта асфалт на коя сметка са? Суджуците на коя сметка са? КтБ на коя сметка са? Гешеф накоя сметка е?........ И още хиляди сметки....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 давай може още

    33 2 Отговор
    Появата на този е правопропорционално на омразата ми към крадливата му партия, колкото.повече толкова повече.
  • 9 На тоя

    33 3 Отговор
    селчо злобния , шията му почва от ушите , а като се напие какъв Убавец става......

    Коментиран от #15

  • 10 Лъжец!

    46 2 Отговор
    Обедняването е заради 12 години ГЕРБ и 2 години захапан кокал от ГЕРБ.
  • 11 Форда

    41 2 Отговор
    Герберски лъжец!
  • 12 Къде е Меси

    33 3 Отговор

    До коментар #4 от "На снимката":

    Което и от двете да направи няма и да разберем с точност защото това на снимката незнам дали е лице или зааааник
  • 13 а ааа

    22 2 Отговор

    До коментар #7 от "ЧЕТЕТЕ ГЛЕДАЙТЕ И РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ":

    Нито те чета нито те разпространявам но те благославям да ти е...айката.
  • 14 дон

    35 3 Отговор
    Вашето лично обединяване. Защото не управлявате и не можете да крадете. Много съм щастлив от този факт да живеят Кирчо и Кокорчо!
  • 15 Хахаха

    25 2 Отговор

    До коментар #9 от "На тоя":

    Сигурно ще е нещо подобно на томи бибитков в ноща на ареста на бойо като се появи на 3-4 ракии и незнаеше къде се намира, само повтаряше че ще ходи да ги приключва.... Ама кои и къде и какво, така и не се разбра

    Коментиран от #17

  • 16 Град Симитли

    21 3 Отговор
    Отряза ли ръката ве, герберунгел? :))
    По-добре отрежи главЪта.....
  • 17 Мани мани

    25 2 Отговор

    До коментар #15 от "Хахаха":

    Да го гледаш и да драйфаш върху му !
  • 18 Бат бойко няма топчета казаха

    18 2 Отговор
    Абе мой въобще не знаем оная дебелата от министерството на финансите какви ги върши
    Правете си правителство и си носете последствията после..
  • 19 Бамбука

    24 2 Отговор
    Този елемент така и не разбра, че може да имат д...е за ЕС, но нямат лице. Умряха, а този още се опитва да разсъждава.
  • 20 Момчил

    6 19 Отговор
    Едни б..луци викат на други б..луци "ей, б..луци". Двете партии са всъщност кръвни братя и го доказаха с действията си докато управляваха.
  • 21 Пенсионер

    32 4 Отговор
    Тоя е голям лъжец. По време на 12 годишното управление на ГЕРБ, Народа живя в мизерия. За пенсионерите да не говорим.Положението беше тежко. Дойде на власт ПП и рязко вдигна пенсии, доходи и социални на хората. Сега тоя ги дрънка врели некипели. Хората знаят при кой кабинет живяха в мизерия и при кого се подобриха нещата.

    Коментиран от #25

  • 22 1 путинист

    24 2 Отговор
    Тоя крадлив гербераст, да се вслушва в това което му каза главния мафиот от Банкя, че ще му отреже пръстчето, а тоя се спаружи без да каже гък. Това е самостоятелността на герберастите, каквото кажат от Банкя Това е.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Хаааа

    20 2 Отговор
    Фактуран ефенди май се кани да отлита нанякъде и плещи като селски шматарок
  • 25 Момчил

    4 27 Отговор

    До коментар #21 от "Пенсионер":

    Да,пенсиите се вдигнаха,но това,разберете пак, дори Кокорчо го призна, вдигането стана с изтеглените 15 млрд.лева външни заеми. Сега парите не са налични и ще се тегли оттам нататък постоянно докато ме затънем като гърците. Отделно че това предизвика огромна спекула и инфлация ,която изяде повече отколкото беше вдигането. ПП потопиха жестоко държавата и тепърва години наред ще се усещат щетите, които нанесоха на България. Това бяха и са просто едни изпечени м.шеници и к..дци. Жалко че сте слепи и не го виждате.

    Коментиран от #33, #37, #43, #58

  • 26 УРА,, УРА

    20 3 Отговор
    Нека този злобар да продължава да ръси лъжи и гадости! Нека!! И после неговия шеф ще се моли на този или онзи за коалиция, ама няма да стане! Това ежедневно гадно поведение на този човек носи само негативи на него и партията му. Но къде толкова мозък? Важното е да плюем и лъжем ежедневно.
  • 27 я па тоя

    18 2 Отговор
    Аааа, най вече на клиентите на Магнитски!
  • 28 Светлина

    20 2 Отговор
    Този човек все повече звучи като умствено изостанал. Май ще го намагнитват скоро и е изтрещял
  • 29 комунистче

    20 2 Отговор
    думите чиста съвест и партия ГЕРБ, не могат да се вписват в едно изречение, при вас такова нещо няма
  • 30 хммм

    24 3 Отговор
    Ние помним как държахте българите като гладни кучета..
  • 31 Гълъб Гугутков

    21 3 Отговор
    Наглец....кой вдигна за 4 месеца драстично пенсиите,ами учителските и лекарската заплати?сигурно вашият вожд за 12 г го направи...
  • 32 Гневен

    16 1 Отговор
    Прочетох заглавието??? Съвест ли викаш???
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 На над милион,

    8 9 Отговор
    Пенсионери, пенсиите не бяха вдигнати! Факт!

    Коментиран от #39

  • 35 Казуар

    19 1 Отговор
    Делянчо, тези приказки ги говори в Хасково.
  • 36 Овен

    20 1 Отговор
    Тоя тъпак докога ще ръси глупости. Обединяването на хората стана заради 12 г. управление на ГЕРБ. Кратко точно и ясно
    Сега следва съд, затвор и конфискация. Всички милиарди които откраднаха трябва ГЕРБ да ги върнат на народа.
  • 37 Пенсионер

    22 2 Отговор

    До коментар #25 от "Момчил":

    Не си наясно с нещата .пишеш глупости. Гърците не живеят в никаква криза. Напротив живеят като крезове. Народа, пенсионерите всички! Само направи справка какви са им пенсиите, заплатите, социалните осигурявания. и т.н. ПО СТАНДАРТ НА ЖИВОТ, НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ СА СПРЯМО НАС. Да тичаме срещу тях, пак няма да ги стигнем. Приличаш ми на лицето Дацов, той плещи по телевизиите тия глупости. БОЙКО БОРИСОВ СЪЩО ПО ЕДНО ВРЕМЕ ДРЪНКАШЕ ТИЯ ПРИКАЗКИ, КАКВА КРИЗА ИМАЛИ ГЪРЦИТЕ! УМНИ ХОРА ОБАЧЕ ГО ПОСЪВЕТВАХА ДА СПРЕ И ДА НЕ СЕ ИЗЛАГА. ПОВЕЧЕ.
  • 38 При преизчисляването

    3 11 Отговор
    На пенсиите, същите бяха намалени, под прага и остаха старите!

    Коментиран от #42

  • 39 Пенсионер

    19 3 Отговор

    До коментар #34 от "На над милион,":

    Напротив, по време Правителството на ПП, всички пенсии без изключение бяха вдигнати. Минималната пенсия от 300 лева при Бойко Борисов стана на 467 лева при Пламен Петков! ФАКТ!

    Коментиран от #41

  • 40 Софийски

    15 1 Отговор
    И това го казва червей от магнитски, жалки хора
  • 41 Защо лъжеш?

    7 7 Отговор

    До коментар #39 от "Пенсионер":

    Аз на теб ли да вървим? Или на пенсията си? Грехота!!

    Коментиран от #44

  • 42 Пенсионер

    10 3 Отговор

    До коментар #38 от "При преизчисляването":

    Лъжеш, аз съм пенсионер от 2000 година. Месец октомври след преизчислението пенсията ми скочи с 686 лева! Преди това юли месец със 156 лева. И като ги събереш виж каква е цифрата на увеличението на пенсията ми. Ся след тоя ФАКТ ще почнете да ревете, че съм номенклатурчик нали?

    Коментиран от #46, #59

  • 43 Много точен коментар

    5 8 Отговор

    До коментар #25 от "Момчил":

    Ако мога да добавя, не само ПП, а ГЕРБ и служебното правителство с неадекватните си политики предизвикаха инфлацията. Държавата продължава да пилее милиарди, сключва договори за по 10 години напред за неща от които нито има някаква икономическа, нито финансова изгода.

    Коментиран от #45

  • 44 Пенсионер

    9 5 Отговор

    До коментар #41 от "Защо лъжеш?":

    Ти лъжеш. Ти си ТЕЛК-ажия и мойта жена е с ТЕЛК- 70% 2-ра група. Пенсията и при Бойко Борисов беше 300 лева ,сега пенсията и е 467 лева без добавката на ЕС. С добавката взема някъде около 500 без малко. Е ,къде са 300 лева, къде 500 лева при това е ТЕЛК-ажийка.

    Коментиран от #47

  • 45 Пенсионер

    13 2 Отговор

    До коментар #43 от "Много точен коментар":

    Хайде стига лъга.Няма по социално Правителство от това на ПП с министър Председател Пламен ПеТков. Сега всички ревете нали. Защото е кадърен и ПОДОБРИ ЖИЗНЕНИЯТ СТАНДАРТ НА НАРОДА. Лъжци със лъжци! Тоя Момчил коментар 25 майка му го научила много да лъже.

    Коментиран от #51

  • 46 Еми

    4 7 Отговор

    До коментар #42 от "Пенсионер":

    Номенклатурчик си… категориен си, и си “ работил” след пенсиониранато си! Та още две минимални пенсии, за прослужено време! Хоп в Джоба ти!

    Коментиран от #49

  • 47 Отговор.

    17 1 Отговор

    До коментар #44 от "Пенсионер":

    Разликата от тези 200 лева са в джобовете на гербаджиите като този наглец на снимката.

    Коментиран от #50

  • 48 Пенсионер

    15 1 Отговор
    Лъжци със лъжци.Как не ви е срам. Единственото Правителство това на ПП което се погрижи за НАРОДА, вдигна му малко стандарта на живот и сега всички ГЕРБ манипулатори.и прочие гракнали да го плюят.Безсрамници такива.
  • 49 Пенсионер

    6 4 Отговор

    До коментар #46 от "Еми":

    Ааааааа....познах нали? НЕ СЪМ НОМЕНКЛАТУРЧИК! И сега работя като охранител на 24 часа дежурство на 780 лева минимална.Ела при мен има свободни места.
  • 50 Пенсионер

    14 1 Отговор

    До коментар #47 от "Отговор.":

    АБСОЛЮТНО! Те затова ГЕРБ се задавят сега да плюят по ПП, единствената Партия вдигнала малко стандарта на живот на Народа. Виждате ли сега служебното Правителство на Гълъб Донев какви ги върши.Сеч на всичко! Остави 1 000 000 пенсионери.без Коледна добавка! Как не ги е срам.
  • 51 имате в предвид

    2 14 Отговор

    До коментар #45 от "Пенсионер":

    Кирил Петков ? Според мен нищо не е подобрил. По времето на Борисов, пътувах до село с автобус за 3.50 лв. сега билета стана 6 лв. Ако със 100 лв. човек е пълнил чанта с хранителни продукти, сега я пълни наполовина. Няма никакво подобрение или увеличение на доходите. Забравяте за огромните заеми които са взети 22 милиарда ще трябва да се взимат – планирани само за тази година над 14 милиарда ? Иначе от ПП едва ли има по големи лъжци. Къде е природния газ на 3-4 пъти по-ниски цени, нали щяха да разследват кражбите ... ?

    Коментиран от #53

  • 52 Делянчо

    14 1 Отговор
    Със зъби и нокти сте се вкопчили в ПП ДБ ама няма да стане!
  • 53 Пенсионер

    12 2 Отговор

    До коментар #51 от "имате в предвид":

    От горе до долу написаното е лъжа! Как не се уморихте да лъжете. Ей, луд умора няма, че и вашата работа. А, сега фактологично ти отговарям: ПЪРВО: Билетчето ти до село с цена 6 лева станало сега при кабинета на ГЪЛЪБ ДОНЕВ, не при министър Председателя Пламен Петков. ВТОРО: Инфлацията РЯЗКО СКОЧИ и в Европа и у нас. Не само билетчето, ами виж какво стана с маслото, сиренето, кашкавала, плодовете и т.н. Още ще растат7 ТРЕТО: Причината е в некадърността на кабинета Донев което не може да ползва инструментариума по управление на инфлационните процеси. Ако беше АСЕН ВАСИЛЕВ министър друга щеше да бъде обстановката. На спекулантите по борсите щяха да ги наврът..., а да не кажа къде???
  • 54 Ама

    11 2 Отговор
    Кое обедняване?На гербаджиите,които вече не са на върха на пирамидите за крадене ли?
  • 55 дядото

    7 1 Отговор
    ако ти имаш къса и удобна за герб памет,ние помним колко богати бяхме и при вас.наглеци алчни
  • 56 Истината!!!

    8 1 Отговор
    Делян Добрев е брутален лъжец!!!
  • 57 Въпрос?

    7 1 Отговор
    Обедняването на ГЕРБерските Крадци ли бре, Делянко Кумгейтов? Няма викаш евросредства за крадене, откакто народът ви би шута от властта?!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 дАаА

    5 3 Отговор

    До коментар #42 от "Пенсионер":

    Октомври месец НЕ всички пенсии бяха индексирани. Повечето пенсии не са променяни от юли 2022 год.

    Коментиран от #63, #64

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Минева

    6 0 Отговор
    Щом плащаш 2000 лв наем на майка си няма обедняване.
  • 62 НЯКОЙ

    7 0 Отговор
    Само ако имахте съвест .... и срам..... и не бяхте крали толкова безибразно .....и не лъжехте непрекъснато без да ви мигне окото .... и не бяхте толкова некадърни .... и не омърсихте и съсипахте всичко в държавата ..... няма край тази наглост герберска !
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Апропо

    4 1 Отговор

    До коментар #59 от "дАаА":

    През месец октомври увеличение от преизчислението на пенсиите по трудов стаж и възраст получиха 1 083 000 пенсионера от общо 2 134 000 пенсионера. Тези с ТЕЛК и други категории не влизат в това преизчисление по съвсем логични причини. Всичко е ясно нали? Само къде манипулаторите не мирясват и здраво лъжат хората.
  • 65 Ти си

    5 0 Отговор
    Едно гнусно животно,лъжливо.След 12 години управление на ОПГ ГЕРБ държавата е най-бедна в Европа и с най-голяма ножица между бедни и богати.Като сте толкова можещи защо не вкарахте Б-я в Шенген.Защото никой не иска държава,в която не направихте една реформа,а бяхте царе на далаверите и корупцията.Кой незнае,че най-бедните държави са най-корумпираните.Спри да лъжеш по адрес на ПП добитък .много си жалък,долен и мизерен слуга гербав.
  • 66 оня

    2 0 Отговор
    Нагъл иdиот.
  • 67 Анонимен

    0 0 Отговор
    Пресмял се гърбел на щърбел та и тяхната прененил се Илия пак тия. За да търсиш кусури на другите, трябва Делян да си чист като момина сълза, да не си крал, а с тия 3 деца и майка си взел в София да ти гледа децата, защо не си стоите в селото, а отидохте всички през тия 33 години в Столицата на Бг и колко ли жилища с една заплата и 3 деца, майки, баби, родата ви имате на запад, а да не говорим, как земя наследсрвена ваши хора са се сдобили без пълномищно с земя на един човек, айде, млади сте и не лъжете, че на лъжата краката ви са къси и ни писна от Живково до днес да ни лъжете и прецаквате много по умни от вас. Затова бою сложи не юрист, а може би и без диплома на върха на държавата и голям процент юристи, откъде я избрахте тая. Толко ви са умствените възможности на някои управлявали България за пари полза тях.
  • 68 Гражданин

    0 0 Отговор
    Редно е журналистите да станат от стола и отидат от родните им села и покажат, кой, кой е, за да знаят, от къде са тръгнали и стигнали. БОРИСОВ, обратно всички на село депутати, а не който ревне да му намираш местенце някое топло и днес надута бюрокрация, отнасящо се за пп и радев също. То като продължавахте след господин Бойко Методиев Борисов, има ли смисъл от смяна, като отидохте в София и си взехте родителите, а други подкараха Учебни коли над 80 години. Да се смее ли човек да плаче ли, алчни за власт и милиони, демян от село и той акъл на килограм лъжи, като всички ви.
  • 69 111

    0 0 Отговор
    Като си много умен Делянчо, идвай си на село да оправиш град хасково, да пистроиш еко завод, да довършиш болницата на Жквков, а не празни приказки на всички. Градове със затихващи функции. Всичко краде и се изнася в столичани повече. Една дряново на бст Бойко ще подарим и марш у село да копате бустаня, памук коноп не такъв, а за дрехи, а сега къщи строят, към този край всичко бе памук, идвай дилян ли си фобрю ли си, с добрю са тракийците най много, с това име. Чакаме ви, бойко ще ви подари по един трактор с негови пари закупил.
  • 70 Факти

    0 0 Отговор
    Тъй като сме от старите хасковлии, родител ми е бил по мои изчисления, на около 3,4 г, 1923. Та Делян отвреме на време идвайки си когато бе БМБ т. е. Герб на власт, за вас господин Добрев хората говореха, че сте били много надут, с голямо его и именно затова искаме журналистите от хасковските сайтове да отидат пи родните ви села и ни запознаят с живота ви, като малък какво дете си и така нататък, а не да ви величаят, а имаме и доказателства за вас, въпреки, че България не е моята родина. Родината е там, където човек е щастлив и спокоен. И права била по бащина линия жената, която го е родила, тук калдъръм, камъни и сие, а там откъде ни прокудиха имаше всичко, море, плодове, маслини, но с вашето крадене без знащение за мен партии, днес сте в Б. Море с къщи, ресторанти, хотели и си живеете с парите от народа на нашите предци, долли от богати краища, но и работливи, оставили къщи, животни и доли закопали злато с мисъл завръщане, мислеха си за камънчетата, за всичко и стигам днес след 100 години макат и неуки, но се научиха да четат работническо дело, колко била Тя вдовица млада права. Селянина за мен си е селянин в България, колното и претенции и пари и замъци да имат. Не си ли минал през Войни, за мен сте не хора, а грабители на века.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове