Last news in Fakti

24 Април, 2023 17:41 1 393 31

Росен Желязков към Роберта Мецола: Присъединяването към Шенген е сред основните ни приоритети

  • шенген-
  • желязков

Председателят на Европейския парламент заяви, че парламентът подкрепя безусловно членството на България в Шенген, защото страната е покрила всички критерии за членство

Росен Желязков към Роберта Мецола: Присъединяването към Шенген е сред основните ни приоритети - 1

Присъединяването към Шенген до края на годината е сред основните приоритети на България, страната ни високо оценява подкрепата на Европейския парламент по тази тема. Това заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков на среща с председателя на Европейския парламент Роберта Мецола, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание, цитирани от БТА.

Двамата участват в Конференцията на председателите на парламентите на държавите членки на Европейския съюз в Прага, Чехия.

Присъединяването на България към Шенген ще допринесе за сигурността и единството в ЕС и ще е от полза на българските граждани и бизнес, подчерта още Росен Желязков. Работим в тясно сътрудничество с Румъния и споделяме виждането, че двете страни трябва да се присъединят едновременно към Шенгенското пространство, тъй като следват една и съща процедура и критерии, допълни той.

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола заяви, че парламентът подкрепя безусловно членството на България в Шенген, защото страната е покрила всички критерии за членство.

Росен Желязков отбеляза, че България разчита на подкрепа от Европейската комисия и партньорите за укрепване на българо-турската граница. Смятаме, че сигурността на тази граница е от голямо значение за всички европейски страни и техните граждани, добави той.

Желязков подчерта отново пред Роберта Мецола, че България е активно ангажирана в усилията на международната общност за спиране на руската агресия срещу Украйна. Подкрепата за Украйна е подкрепа за демократичния и основан на правила международен правов ред, отстояването на европейските ценности, суверенното право на всяка държава сама да определя пътя си на развитие и геополитическа ориентация, заяви той, цитиран в прессъобщението.

По-рано днес, в рамките на конференцията в Прага, председателят на Народното събрание Росен Желязков разговаря и с председателя на Върховната Рада на Украйна Руслан Стефанчук, който е специален гост на форума. България ще продължи да подкрепя Украйна категорично с всички инструменти, с които разполага, заяви Желязков на срещата си със Стефанчук.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аве

    23 3 Отговор
    защо за 10г. стабилно управление на ГЕРБ не сме нито в Шенген,нито в Еврозоната?!

    Коментиран от #3, #4, #16

  • 2 Последния Софиянец

    27 5 Отговор
    Това че не сме във Шенген ни пази от ордите мигранти в Европа.Ако няма граници всички нелегални мигранти от Германия и Франция спокойно ще си влизат у нас

    Коментиран от #7, #22

  • 3 Праззз

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Аве":

    Си остани , и не се интересувай , защото не са ти кравите , които пасеш , за да разбираш !
  • 4 честен ционист

    1 10 Отговор

    До коментар #1 от "Аве":

    Щото Русия не беше нападнала Украйна. Пак Русия ви бута към прогреса.
  • 5 Тая дърта

    19 4 Отговор
    и грозна муцуна не може да говори вместо мен! Избор и Референдум,това е Демокрацията!
  • 6 Тя го гледа право

    14 2 Отговор
    в очите и погледът ѝ казва "Тия не на мен " !

    Коментиран от #29

  • 7 съселяни

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Молим те, говори с Президента, какво може да се направи за да не влезем в Шенгено !
  • 8 обективен

    9 3 Отговор
    Докато боко е на свобода , Шенген само ще го сънувате !!!!
  • 9 ха ха

    9 2 Отговор
    Мууухахаххахахахах... И това от устата на гербер след 12 години управление? На чии интереси служихте 12 години за да не сме в Шенген и еврозоната?

    Коментиран от #10

  • 10 На Боювите -

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "ха ха":

    само и единствено за богатеене и всевъзможни лични облаги ! Абе , престъпници ненадминати за сметка на България и българите !
  • 11 Като ни приемат в Шенген и всички

    4 5 Отговор
    Пенсионери от Европа ще дойдат по хотелите и ще има работа целогодишно за хотелиери и ресторантьори

    Коментиран от #15

  • 12 Полицията Екзекутира хора за забавление

    8 1 Отговор
    България е терористична Държава!
    Забравете за Шенген!
  • 13 На мен не ми

    9 2 Отговор
    Е приоритет! Не ми трябва шенген...
  • 14 Бибитко

    6 0 Отговор
    Бойко Борисов наложи пудела си за председател на Народното събрание и той тръгна да обикаля господарите, от които зависи не само политическото, но и физическото оцеляване на управителя на +ГЕРБ-ИПОН" ЕООД.
  • 15 Последния Софиянец

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Като ни приемат в Шенген и всички":

    А сега какво им пречи?
  • 16 ха ха

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "Аве":

    Не само това! Сега са ПЪРВА партия и вместо да поставят ПП-рудките до стената с изискване за програмно правитеслтво с тези две цели, те какво ли не измислят за да избегнат сближаването с ЕС. Дали пък в Герб и ПП-ДБ дългата ръка на Кремъл не саботира?
  • 17 Боклук

    7 2 Отговор
    Росен Желязков - Бюлетината е пръви братчед на Димитър Желязков -Очите.Това са строителите на съвременна България
  • 18 Сократ

    6 2 Отговор
    Какъв приоритет е Шенген? Приоритет трябва да България. И тия като укрите ходят да се молят. Пфу.
  • 19 дядото

    7 3 Отговор
    при гласували 40 на сто в последните избори,от тях 25 за герб,колко са гласували за р.желязков.и това ли му дава право да говори от името на българия и българския народ

    Коментиран от #27

  • 20 Майна

    7 3 Отговор
    Вижте този какво е ЗАЯВИЛ:
    ,,България ще продължи да подкрепя Украйна категорично с всички инструменти, с които разполага, заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков на среща с председателя на Върховната Рада на Украйна Руслан Стефанчук. ,,
    Как ви се струва?!
  • 21 Майна

    6 2 Отговор
    Този ли изразява народната ВОЛЯ :
    ,,Ще продължим да подкрепяме Украйна с всички инструменти, с които разполагаме - икономическа и финансова помощ, политическа подкрепа за международните инициативи на Украйна,,
    Също заяви ,че трябва да се РАЗСЛЕДВА престъпната политика на Русия...
    Как ви се струва..?!!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Име

    6 2 Отговор
    Е, добре де - Шенген, но хората нямат какво да ядат.
  • 24 макдоналдс тръмп

    4 2 Отговор
    класически селски бек
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гацо

    4 2 Отговор
    Какъв приоритет е това?Без граници много гранични полицаи ще останат без работа(не че са стока) ,не че и границата ни е граница ,по-скоро разграден двор,бо на Ганя му бил приоритет Шенген.
    Яде боклуци на най-високи цени,мачкат го от всякъде с корупци1 и безнаказаност,асфалт ако има то е 5 см ,Чеченеца и куката
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Дими Дм.Минева

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Тя го гледа право":

    Тая хиена изобщо не му е обърнала внимание. Ако беше казал България подкрепя Молдова и Грузия подали молба 03.03.2022 за членство в ЕС, нямаше да изглежда глуповато. Нямат нужда от мнението на България. Мецола е отговорила на Стефанчук, че ЕС подкрепя Украйна и до края на 2023 да влязат в ЕС.
  • 30 ZеЛЕвСКИ

    4 2 Отговор
    АБЕ ЩО ВСИЧКИ ТИЯ РАЗБЕРАТЕЛИ НЕ ОБЯСНЯТ ЗАЩО ПОЛША, УНГАРИЯ ЧЕХИЯ, ДАНИЯ, УНГАРИЯ, ПОЛША, И ШВЕЦИЯ НА СА ПРИЕЛИ ЕВРОРО ВЪПРЕКИ, ЧЕ СА СТАРИ ЧЛЕНОВЯЕ НА ЕВРОСЪЮЗА ......В МОМЕНТА ШВЕЦИЯ НЕ ИЗПОЛЗВА ЕВРОТО КАТО СВОЯ ВАЛУТА И НЯМА ПЛАНОВЕ ДА ЗАМЕНИ СЪЩЕСТВУВАЩАТА ШВЕДСКА КРОНА В БЛИЗКО БЪДЕЩЕ. ДОГОВОРЪТ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА ШВЕЦИЯ ОТ 1994 Г. ГО НАПРАВИ ОБЕКТ НА ДОГОВОРА ОТ МААСТРИХТ, КОЙТО ЗАДЪЛЖАВА ДЪРЖАВИТЕ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ КЪМ ЕВРОЗОНАТА, СЛЕД КАТО ИЗПЪЛНЯТ НЕОБХОДИМИТЕ УСЛОВИЯ.
  • 31 Като

    2 1 Отговор
    Е сред основните ти приоритети приемете съдебната реформа гербави корумпета и вкарайте вожда си в кауша.Махнете йерархията в гешефтурата.Какво ми правите декларации само костинбродски далавера Джия и тоя път в последния момент нагласи вота мошеник.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове