Last news in Fakti

24 Април, 2023 19:14 1 209 24

Проф. Андрей Чорбанов: Оптимист съм за лидерската среща утре. Мисля, че двете водещи коалиции ще намерят общ език

  • андрей чорбанов-
  • лидерска среща-
  • водещи коалиции-
  • общ език

Най-голямата поука, която си извадихме в ИТН, е, че не трябва да се доверяваме само на добрите намерения. Ние направихме компромиси и явно хората се разочароваха, коментира депутатът от ИТН 

Проф. Андрей Чорбанов: Оптимист съм за лидерската среща утре. Мисля, че двете водещи коалиции ще намерят общ език - 1
Снимка: bTV

Отказах се от колата и охраната на НСО. Аз продължавам да съм нормален български гражданин и нямам нужда от тези привилегии.

Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV проф. Андрей Чорбанов от "Има такъв народ" (ИТН), който бе избран за зам.-председател на парламента.

"Не успяхме да съберем необходимите подписи за референдум. Резултатът не е приятен, но не и разочароващ. Ние ще продължим да се борим за пряка демокрация. Ще настояваме да се промени Закона за референдумите и да се намали броя на подписите, необходими за свикване на референдум. Имаше много тежка кампания срещу нашия референдум. Явно гражданите се уплашиха и не посмяха да се подпишат. Колкото повече пряка демокрация има, толкова повече ще може да се чуе гласа на хората", коментира той неуспешния опит на ИТН за провеждане на референдум за президентска република.
"Според мен в момента партиите може би са готови на много по-голям диалог, отколкото в предишните парламенти, когато и ние бяхме част от тях. България е изправена пред много важни решения и трябва да се търси диалог. Най-голямата поука, която си извадихме в ИТН, е, че не трябва да се доверяваме само на добрите намерения. Ние направихме компромиси и явно хората се разочароваха. Ние все още сме млада партия. Вижда се, че тези, които се отцепиха от нас, не успяха да постигнат нищо съществено. Ние се отказахме доброволно от властта. С бившите колеги от ИТН, които сега са част от ПП, няма какво да си кажа. Поддържам хладно мълчание. Те имат право на своя избор, а аз имам право да не одобря избора им. Няма какво да си кажа с тези хора", разкри проф. Чорбанов, цитиран от novini.bg.
"За нас е важно в един бъдещ кабинет да има експерти. Не е толкова важно да има политически фигури, колкото хора, които да могат да решават експертно проблемите. Това важи и за първия мандат, и за втория мандат. Не мога да кажа предварително дали ще подкрепим кабинет на ГЕРБ. Ние искаме да изчегъртаме системата и формата на управление на държавата от последните години. Най-важно е да се води такава политика. Аз съм оптимист за лидерската среща утре. Мисля, че двете водещи политически коалиции ще намерят общ език, защото е важно България да има редовно правителство. Ние ще сме разумна опозиция на една такава конфигурация", категоричен бе зам.-председателят на НС.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    9 6 Отговор
    Сго дих ме се!Сго дих ме се!
  • 2 ХАХАХА

    21 4 Отговор
    Ако намерят общ език, то той ще бъде за продажбата на останалото от България и разпределението на порциите! Малиий ама за дебилитет ни мислят.

    Коментиран от #15

  • 3 Един от всички

    6 1 Отговор
    Момента в който версията налагана без аргументи че "итн са герб, бсп и дпс" издига и се сгрумолясва ..:D ще има правителство с втория мандат и хартиената коалиция ще им сложи наморник ,ще ги ваксината обезпазарати и ще ги водят на кайшка!
  • 4 Амка ви професорска

    13 0 Отговор
    България замира,вий се плодите като Факултето,от кадя на кадя бе?
  • 5 др Гей Билтс

    13 2 Отговор
    Този станал чак професор зая мнимата "ваксина" глътнала няколко млн лв? Какво прави този, Семкаджиев и Ботоксовият в НС, при положение, че вече за Ковид нищо не се чува?
  • 6 Чорбаров

    18 2 Отговор
    Имаш вид на интелигентен човек пък говориш глупости. Ама като зная как влязохте в парламента през задния вход защо ли се учудвам.

    Коментиран от #9

  • 7 истина е

    17 0 Отговор
    Ако граб вземат властта , ще има война !!
  • 8 за вас е важно

    12 2 Отговор
    да папате на държавната софра. По-сигурно и добре платено е от забъркването на ваксини, нали, чорба?
  • 9 др Гей Билтс

    14 2 Отговор

    До коментар #6 от "Чорбаров":

    Щом се занимава с ваксини, значи е шарлатанин. А и не бъркай лукавия поглед с интелигентен.
  • 10 Хихи

    5 3 Отговор
    Сички сте дружки нали? Гербппдбдпсбспитн. Фашизирани комунета. На всеки километър сте. Незаобиколим фактор в кочината.

    Коментиран от #11

  • 11 Пропуснал си

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Хихи":

    партията на лъжеца костадинов, възраждане!

    Коментиран от #12

  • 12 За разлика от

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Пропуснал си":

    останалата измет още не са управлявали. Ще видим и тях.

    Коментиран от #14

  • 13 Чорбанов

    8 1 Отговор
    Аз не знам по какво си професор но факта че стоиш мирно пред чалгаря не е добра атестация за теб.Един ден ти и депутатите от итн ще се хвалите пред внуците че сте били депутати но те няма да знаят какви всъщност сте били.
  • 14 Не е нужно

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "За разлика от":

    някой да го чакаш да управлява, за да те наиграе, защото си затваряш очите пред лъжите му и пред платените му глупаци! Няма как някой да се развежда фалшиво за да те излъже, да плаща на продажници по форумите за лъжи и ти да очакваш нещо различно от лъжи!
  • 15 Ще намерят -

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХА":

    - на инглиш.Като инструкциите.
  • 16 Трябва да има

    3 2 Отговор
    Нови избори за да изпаднат партии като итн и възраждане които правят лидерите си богати благодарение простотията на някои избиратели .

    Коментиран от #17

  • 17 И що

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Трябва да има":

    За да те продадат барабар със свалените гащи ли? Тя България не е на козяк бе майкопродавецо? Като я мразиш, напусни я!
  • 18 Артилерист

    3 4 Отговор
    Ши са разберат! Лъжците от ПП-ДБ ши пристанат на крадците от ГЕРБ "за доброто на България", както казва и тоз професор от лигльовците от ИТН. Точно за това ши е годежът, нали? Американците хич не ни се месят...
  • 19 Чорбанов,

    6 1 Отговор
    като те знаем каква шушумига си в института къде си тръгнал да се дървиш? Гледай си микрото ,тази работа не е за памперси.
  • 20 Чорбанов

    3 2 Отговор
    Какво стана с ваксината? Носиш ли все още бикини вместо маска на устата си? Как може такива БАН лентяи да се бутат за политици? Некадърници!!!
  • 21 хихи®

    1 0 Отговор
    Ще намерят общ език и ще наредятправителство: Роднина, Измамник, Хардвардски Измамник, Роднина и тук тамнякой милиционер за аромат...
  • 22 Мнение

    1 0 Отговор
    Ще намерят, колкото ти намери ваксината против КОВИД. Шарлатани такива!
  • 23 И тоя проф

    0 0 Отговор
    Като лая срещу ковид-мерките, щеше да прави ваксина, беше почти "готова", УФ
  • 24 Чорбалин Чорбаджиев

    0 0 Отговор
    Мисля, че двете водещи коалиции ще си пуснат език.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол