Last news in Fakti

24 Април, 2023 19:24 4 119 20

От Асоциацията на банките у нас отговориха на Делян Добрев дали родна банка пере руски пари

  • асоциация на банките-
  • отговор-
  • делян добрев-
  • банка-
  • пране на пари-
  • русия

„Ако целта е да се промени Законът за мерките срещу изпиране на пари, това не е добър начин на представяне и формиране на обществено мнение. Ако това е, което са договорили, досега не е установено действащият закон да има недостатъци“, подчерта адвокатът на Асоциацията на банките в България Валя Гигова  

От Асоциацията на банките у нас отговориха на Делян Добрев дали родна банка пере руски пари - 1
Снимка: bTV

Всеки сам носи отговорност за думите, които изрича публично. Българската банкова система е много добре ресурсно обозначена, за да не се допусне пране на пари. Банките са едни много сериозни препятствия, за да бъдат използвани за пране на пари. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV адвокатът на Асоциацията на банките в България Валя Гигова по повод думите на Делян Добрев от ГЕРБ, че българска банка е заподозряна, че пере руски пари през Унгария.

„Ако целта е да се промени Законът за мерките срещу изпиране на пари, това не е добър начин на представяне и формиране на обществено мнение. Ако това е, което са договорили, досега не е установено действащият закон да има недостатъци“, подчерта тя.

„Ако някой има съмнение, има достатъчно органи, които се грижат това да не се случи“, допълни Гигова, цитирана от novini.bg.
Тя припомни, че БНБ няма информация за подобен случай.

„Законопроектът е изключително притеснителен и не случайно Висшият адвокатски съвет изрази своите резерви. Не стига, че се въвеждат други ограничения, а и адвокатите и консултантите не могат да извършват дадена дейност. Кой ще проверява сигнал, подаден от лице, което остава анонимно в публичното пространство?“, изброи тя недостатъците в готвения законопроект.

„Адвокатът е доверено лице. Кой ще отиде при адвокат и ще му разкаже тайни от бизнеса и живота си, след като адвокатът ще е длъжен да отиде в ДАНС и да разкрие тези данни? Ние сме професионалисти и правим преценка дали от определена информация, може да представлява риск за националната сигурност или не“, каза още юристът.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфъ банкъ

    11 13 Отговор
    Алфа банк е руска банка.

    Коментиран от #2

  • 2 Хаха

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "Алфъ банкъ":

    Защо криете да не е тайна ?
  • 3 Хихихи..

    10 14 Отговор
    Назад сте.И гащите да ми изперете,Раша няма спиране и изпиране,ихууу...
  • 4 дядото

    40 4 Отговор
    българия е това.всеки алчен пияница може да говори каквото си поиска.всяка наричаща се политическа партия може да нагласява нещата както й е удобно.и няма край,няма съвест и морал,няма и закони.
  • 5 Кога

    13 9 Отговор
    провериха , кога отговориха ? Мижи , да те кажем !
  • 6 пенсионер

    39 5 Отговор
    Делянчо подготвя нова схема за кражба и се презастрахова предварително, плашейки и чертаейки апокалиспис, след апокалипсис. Да ама не. Никой не ви е виновен на вас гербагжиите, че даже не можете да подготвите един закон, който да бъде приет. Оказва се, че има хора, които "разбират" повече от вас материята и ви затапват непрекъснато. Късно е, да подготвяш нещо, за да се застраховаш предварително, особено когато си гола вода
  • 7 Ко се чудите?

    7 14 Отговор
    Гешефтарите от герб и пп искат да краднат.
  • 8 Фактъ

    34 6 Отговор
    Опг герб са царе на манипулациите , лъжите и кражбите . Цялата им шайка е за Магнитски .
  • 9 Самарин

    28 3 Отговор
    Защо си правите труда,да отговаряте на това говедо от среден ръст.Той е кучето което е побесняло,но е за кухата му кратуна.Отвратител съсел.
  • 10 Рускиня

    7 7 Отговор
    Иляди руски ютюб катнал в Балгарии се хваля че руские отваря сметки в български банки в нарушение европски санкции! Даже казва кои са 2-3!
  • 11 Гешеф спите ли?

    26 3 Отговор
    Няма какво да декларирате..начраво пращайте хасковския при прокурора да пише обяснения какви информации има и от къде..ай стига със тая детска градина тия селяни ни разиграват от 15 години вече
  • 12 бесен

    25 7 Отговор
    Делянчо пак мрънка досадно по медиите и разпространява непроверени неща - типично за гербавите. От цялата работа е ясно най-вече, че подготвят закон, който е в полза на милиционерския тертип, по който са свикнали гербавите. За това е целия вреден шум.
  • 13 Прокурор

    8 3 Отговор
    Възхитен съм от рупорите на СВОБОДНОТО СЛОВО - Дойче веле, Бесарабски фронт, Факти - Други няма! Само при тях можеш да напишеш свободно мнението си без да те трият! Само в тях можеш да намериш пикантни откровения, но те са като солта на манджата! Поклон пред такива редактори като Ма рия, Денис, Ани и всички.. всички.
  • 14 Хасковски каунь

    14 3 Отговор
    Делян е хасковско корумпирано мекере с интелект на счетоводител на местно ТеКеЗеСе.
  • 15 на100%

    10 2 Отговор
    Делян Добрев ще сервира чай на боко и каскета в затвора , поне 10 години !!
  • 16 Хайде

    3 2 Отговор
    Моля и тия,като гешефтурата искат да са недосегаеми.Съучастници в преводи за пране на пари и преводи в овшорки и искат да са недосегаеми?яко им се плащат услугите?Менков на кого пази парите в овшорка на Сейшелите.Защо прокуратурата не разследва?Защото парите са на Тиквата ли?
  • 17 Вие да

    3 0 Отговор
    Не сте психотерапевти,че да споделят бита си?Като сте съучастници в схеми,ще отговаряте гълъбчета.
  • 18 Станой

    4 5 Отговор
    Не знам какъв е Делян, но това което е казал Е ВЯРНО. Тази българска банка краде пари от хиляди граждани и е нормално откраднатите пари да бъдат изпрани. Това СА ФАКТИ.
    Тази банка трябва да бъде затворена - незабавно. А крадците (БАНКСТЕРИТЕ) трябва да отидат там където им е мястото.
  • 19 Киро Промяната

    4 1 Отговор
    БАНКАТА Е ИНВЕСТБАНК НА ПЕТЯ СЛАВОВА! МНОГО ИЗВЕСТНИ СА ОБВЪРЗАНИ С ТАЗИ БАНКА ДОРИ ХРИСТО СТОИЧКОВ И НИКОЙ НЕ МОЖА ДА Я ПИПНЕ!!!!
  • 20 Мерт Георгиев

    1 3 Отговор
    А дали първата заподозряна банка не е УниКредит Булбанк! ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол