Last news in Fakti

24 Април, 2023 21:44 2 230 35

Кристиян Шкварек: Ако направят стъпка назад и предложат нещо, което не включва Василев и Петков, може да стане.

  • кристиян шкварек-
  • стъпка назад-
  • асен василев-
  • кирил петков

Според Стойчо Стойчев в момента Борисов дирижира целия парад в парламента и изключително много се кефи на себе си.

Кристиян Шкварек: Ако направят стъпка назад и предложат нещо, което не включва Василев и Петков, може да стане. - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се е завърнал в по-силна позиция, отколкото е бил преди година. Около това мнение се обединиха предаването "Денят ON AIR" политолозите доц. Стойчо Стойчев и Кристиян Шкварек.

"Възможността да се случи мнозинство между първите две формации е функция на това колко силен ще бъде външният натиск върху втория", коментира доц. Стойчев.

Според него от "Продължаваме промяната" са изградили политическата си идентичност само на базата на анти-ГЕРБ говорене. Той обясни, че гласоподавателите на тази партия са дали вота си, за да бъде махнат Борисов от власт.

"Едните са влезли, за да убият другите. Какво има да се разбират?", допълни той.

Според него в момента Борисов "дирижира целия парад в парламента и изключително много се кефи на себе си".

Той обаче смята, че не е възможно да се стигне до реставрация на предишното управление на ГЕРБ, "защото стилът на Борисов не е такъв".

Доц. Стойчев каза още, че Борисов е събрал "на софрата" тези, които го "плюят". "Но някои може и да поискат повече", допълни политологът и припомни, че Борисов се е появил по подобен начин, както и "Продължаваме промяната", "за да махне корупционната Тройна коалиция от власт".

"Всички обясняват, как 12 години сме затъвали - напротив, в тези години качеството на живот се подобри. Властта стана много по-достъпна за обикновените хора, но това доведе и до негативи. Трябва да се приеме и преглътне фактът, че този когото се опитаха да унищожат, оцеля", заключи Стойчев.

По думите му с говоренето си лидерите на "Продължаваме промяната" обезсмислят това, за което се събрали гласоподавателите си - вместо анти-ГЕРБ реторика, те правят предложения, които предполагат разговори. Това според него е рязко промяна на позицията, която идва "отвън".

В студиото на Bulgaria ON AIR Кристиян Шкварек изложи тезата, че е по-вероятно да има правителство между първите две сили в парламента, но с втория мандат.

"Ако направят стъпка назад и предложат нещо, което не включва Асен Василев и Кирил Петков, може да стане. Чисто математически първите две партии ще направят правителство, но това би било най-нестабилното правителство. На хартия са близки, но като електорат са едни от най-разделените и най-непонасящи се формации. Едните са по-либерален формат, другите - по-консервативен", допълни той.

Според него Борисов е реабилитиран от "Продължаваме промяната" и от "революцията". Но припомни, че много бързо участниците в протестите са изчезнали. "Това се случи първо с "Мутри, вън!", после с "Има такъв народ".

"И сега започва революцията да изяжда и "Промяната", които са последните деца на тази революция. Накрая ще се получи синтез и е това, което върна Борисов", допълни политологът. Според него Борисов е в по-силна позиция, сравнено с положението му преди година.

"Сега или ще има реставрация, или ще има синтез между тезата и антитезата. Ако не е възможен синтез, идва реставрация. Рядко се случва пълното изпиране или пълната реставрация. Но когато нещата са в твоите ръце, може да се тласнат нещата в синтез и да си стиснат ръцете", обясни той.

Шкварек заяви, че правителство с подкрепа извън "Продължаваме промяната" е "по-стабилен, но по-опасен" вариант.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    27 4 Отговор
    Джуджето Хаяско държи Баце за шлифера и не го пуща.Неговата далавера е сигурна.
  • 2 Мда

    42 9 Отговор
    Аве, Борисов! Леле, всеки ден едно и също. Никой не помни последното място на България през 12-те години еднолично управление на Борисов. Никой не помни как Борисов се кри от народната любов по помашките калдъръми с джипката, докато му свърши мандата. Вече никой не помни и Руски (Турски) поток, както и кучето от Борисов за Путин.

    Коментиран от #8

  • 3 Софийски

    34 13 Отговор
    Тихо шкварек, стига се излага

    Коментиран от #35

  • 4 Джеси

    27 7 Отговор
    Бою скоро ще го намагнетизират барабар с гешко

    Коментиран от #7

  • 5 Борисов в затвора

    24 4 Отговор
    надзирател на отряда на шарлатаните
  • 6 Бум-Бум

    42 9 Отговор
    Безсрамни ГЕРБ-аджийски подлоги са тия двамината...Народът мрази Борисов...Всички от държавната и местната администрация гласуват за мутрата от Банкя...Прибавяме и 300 000 роми и ето я победата на мафиотите от ГЕРБ...Това е...

    Коментиран от #13, #20

  • 7 коментар

    9 10 Отговор

    До коментар #4 от "Джеси":

    копате в грешна посока посочена от летящия чорап

    но вече е 2023 година и корнелата не преде
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мислител

    32 3 Отговор
    Хаха топ снимка!!! Две герберски подлоги ръсят мозък.
  • 10 Мда

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ааа...":

    Нещо бъркаш. Не обиждай хората с прозвища, които ти прилягат, драги герб троле.
  • 11 Срамота

    27 4 Отговор
    Абе вие луди ли сте - меси е сикаджия, комунист, агент буда и лежал 8 м. за кражба на коли в Чехия! Това не го ли знаете или се правите на улави, за да ви датът някой и друг сребърник! и да го изтрият журналята от Факти, фактите са си факти!
  • 12 Ква-кваа

    26 4 Отговор
    Тоя с жабешката фамилия пак се активира...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 123456

    9 18 Отговор
    Егати , пак ги минава с .200.Един човек върти на пръста си парламент , прокуратура, и изобщо цяла държава .Само браво мога да му кажа
  • 15 Токсик

    11 10 Отговор
    ПП, ДБ,герб и СДС сега ще имат възможност да бият заедно зад колоните представителите на Възраждане, защото само те остават истинската опозиция, която би могла да им попречи на пъклените планове! Колко бързо паднаха маските !
  • 16 Име

    6 6 Отговор
    Никой не иска да убива Бойко Борисов - опитахме се да заживеем - малко по-добре - все пак сме най-бедните в Европа.

    Сега - като не става - не става и това е. Нито ще бягаме в чужбина тук ще си стареем, какво да се прави.
  • 17 Слугите гроб/дпс

    10 4 Отговор
    Целувайте му рацету краката и други . ЩО НЕ ИДЕТЕ ДА СИ ПОИГРАЕТЕ С НА ТИКВАТА ДРЪЖКАТА ТАМ СТЕ СИЛНИ, И НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ЛОГОРЕЯТА СИ .

    Коментиран от #23

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мида

    17 5 Отговор
    Ако Борисов ще е водачът на България, по-добре такава държава изобщо да няма!

    Коментиран от #22

  • 20 БОЯН БИБИКА ГРАД ЛОМ

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "Бум-Бум":

    Точно Истина Факт
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 БОЯН БИБИКА ГРАД ЛОМ

    12 4 Отговор

    До коментар #19 от "Мида":

    на Борисов мястото е в затвора но от съд ще избяга ще се измъкнеот Съдбата Бог Кармата Никога
  • 23 БОЯН БИБИКА ГРАД ЛОМ

    9 4 Отговор

    До коментар #17 от "Слугите гроб/дпс":

    герб са ИСТОРИЯ
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 упадък

    11 3 Отговор
    Това момче мисля ,че баламосва бабите на село.Ами те отдавна ги няма ,които межех те да манипулирате.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Човек

    13 4 Отговор
    Мутрата да прави правителство с Копейкин, Доган и Чалгаря, с които заедно свалиха това на Кирил и Асен. Българският народ заслужава точно това.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Мдаа

    5 2 Отговор
    Много е прав тоя - с всички останали може да се завърже коалиция, освен с тия !
  • 30 лакеите и слугите плъзнаха

    6 2 Отговор
    Тези са купени лакеи на гепи = дпс . Каквито и лъжи да приказват и мажат се едно и също, тиквата толуп и гроб си заминават това е положението . Повече няма да могат да управляват, тероризират, рекетират и крадат и откачат, полудяха . Мястото на тези крадци, лъжци и интриганти е в затвора .
  • 31 Да си

    4 1 Отговор
    Прави правителство с хартиената коалиция мутрата мафиот Тиквуний.Какво го величаете бе замаилко недоносени.Заради такива като вас и мисирките,които не могат да му зададат един неудобен въпрос престъпника вместо да е в затвора той марширува в НС и даже търси жертви да му козируват.Циркаджия.ПП никога компромис на този наглец прост и нахален бандит.
  • 32 Артилерист

    2 2 Отговор
    Това "без Петков и Василев" ми хареса, но кои са след тях в Подмяната-Лорер, Лена, ли? Мутрата Борисов го четкат и му се мазнят(много харесвам този народен термин-опитайте се да го осъзнаете практически), защото им се плаща щедро от мафиите, които си го инсталират и крепят. Всичко при управлението на Борисов и шайката му беше от лошо на към по-лошо. Ще припомня един дребен детайл, който не знам защо много ме е впечатлил. Става дума за подаръците за рождения ден на мутрата Борисов и как уредените от него КРАДЦИ СЕ НАТПРЕВАРВАТ ДА МУ ДАРЯВАТ ПО-ГОЛЕМИ КЮЛЧЕТА ЗЛАТО. Та, епизода е, когато Борисов върти едно по-малко кюлче и вика на един от крадците: еее, Безкрадлев, толкова ли ти се откъсна, бе, виж Некрадлев какво голямо кюлче ми е донесъл. Безкрадлев на минутата се обърна, изхвърча и не след дълго се върна с голямо кюлче. Вчера, във връзка с една уредена преференциално гербаджийска Некрадливка за депутатка от Варна, припомних как с милион и сто хиляди, надписани избиратели в списъците на ЦИК, се прави далаверата шайката или други избраници, да са все първи или почти... В България не НАРОДА ИЗБИРА, а МАФИЯТА СИ ИЗБИРА УДОБНИТЕ ПАРТИИ...
  • 33 Баце го наби

    2 2 Отговор
    На ппдб шарлатаните
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Защо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Софийски":

    Шварук казва истината. ПП ако се подхлъзнат на срещата между лидерите на 2те парниини групи. Свършени са. Слушам ги от ГЕРБ казват. Нямало логика да не подкрепят 1ви мандат но 2ри ще искат подкрепа от всички. ГЕРБ заплашва, че няма да подкрепи 2рия, ако ПП не подкрепят 1вия. ГЕРБ отново изнудва. Има голява разлика за ПП, ако подкрепи първия. Позора ще е огромен. При 2ри мандат пак ще има щета но не толкова. Да му мислят ПП, изкушението и натискът е голям.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол