Last news in Fakti

27 Април, 2023 08:07 2 574 59

30% от ромите вече работят

  • роми-
  • труд-
  • пазар на труда

Данните са от фондация "Тръст за социална алтернатива"

30% от ромите вече работят - 1
Снимка: БГНЕС

Броят на работещите роми се увеличава двойно през последните години. Това сочат данните на фондация „Тръст за социална алтернатива“, която от 2018 г. работи за намаляване на пропастта между работодателите и хората от общностите в неравностойно положение. Ромите, които вече активно са включени на пазара на труда в България са около 30 на сто, пресмята БНР.

Данните на фондация "Тръст за социална алтернатива" показват, че всеки четвърти нает в България е от малцинствена група.

За последните близо 2 години 45 младежи са били назначени успешно на работа, а около 90% от тях са все още заети. Тези и други данни ще бъдат оповестени в "Гранд Хотел София" между 10 и 13 ч., съобщават от фондацията.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Работят

    49 1 Отговор
    в чужбина !
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    37 2 Отговор
    В чистотата и вземат по висока заплата от тия дето ги храним
  • 4 БОЗА

    39 1 Отговор
    "30% от ромите вече работят"

    Къде това...бригадите в градският транспорт и МОЛовете не се броят,за работа... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 5 Скинар

    51 4 Отговор
    На България и българите не са ни нужни цигани които ходят на училище. Тук говорим за расов произход. Паразита си е паразит! Циганите са расисти и постоянно обсъждат по между си колко са се увеличили, а как ние българите сме обезлюдели. Една хлебарка и да ходи на училище - все тая! 3 милиона цигани - еднопосочен билет за Индия и Индия ще стане от 1 милиард и 300 милиона на 1 милиард 303 милиона. Няма да ги усетят!

    Коментиран от #45, #55

  • 6 Бравос

    56 3 Отговор
    А по времето на лошия социализъм работиха 100%, а за кражби и убийства изобщо не си и помисляха.
  • 7 провинциалист

    30 1 Отговор
    Я, статията не е на ДВ...

    Коментиран от #19

  • 8 Студопор

    35 2 Отговор
    Общностите в неравностойно положение са българските, защото сме само избиратели и данъкоплатци. Стрижете ни 4 години, след това се сещате, че съществува е, за да гласуваме за вас и после пак нищо.
    Никой не е спрял мургавуте ни съграждани да не работят. Те просто не искат. Защо не кажете, че останалите 70% работят в Германия, пък се пишат безработни в България, да взимат помощи и у нас?
  • 9 адаша

    39 2 Отговор
    Оооо! Много "работят"! По чужди къщи "работят". Особено вътре в къщите "работят". Заплащане- каквото докачат...Лошото е, че пребиват работодателите- особено по-възрастните. Може би това е соцреволюция...
  • 10 Дано

    13 27 Отговор
    И от тях има свестни и работливи хора

    Коментиран от #18, #25, #47

  • 11 Христов

    33 0 Отговор
    Значи Ромите са вече около 30 % от малкото останале Българе. Повече са и ще останат само те и професионалните политици с обслужващия ги персонал. Подмяната върви успешно. Вижте си кадрите в туризма само и няма нужда да говорим за друго. За 30 години - почти 3 милиона по-малко народ на фона на един обгрижван и развиван етнос.
  • 12 ЗаЕдинПРиятел

    23 5 Отговор
    Ама, че те са български граждани, откъде на нъде се прави статистика за роми, с това си вкарваме автогол, утре от запад да ни говорят за проблеми с ромите и за тяхната заетост. Ако кажеш (както бай Тошо), че в България няма роми, а само българи - спират да те притискат за глупостите им. Запада само разделя и владее, затова ни правят такива "статистика" за да разделя обществото, а не за друго.
  • 13 Скинар

    30 5 Отговор
    В България се навъдиха много изнежени и неграмотни хора. Малко ограмотяване - когато един циганин не яде ревовно бой неговото поведение е като на тийнейджърка и жена в критическата в цикъл взети заедно! Толко противно поведение, че даже проститутките и да плаща не искат да спят с него! Скинарите нали бяхме лошите!? Ами вече в Бг няма скинари, аз не живея в България. Никой не ни благодари за това което правехме, даже напротив. Много момчета измряха. Полицията в БГ са меко казано говеда и винаги са били! Оправяйте се сега, ще трябва вие самите да станете скинари, ако ли не - ще станете цигани!
  • 14 Само

    32 0 Отговор
    Д а кажа ,че я моето село от 10 години вече от ромите работят само 4,5 човека ,а другите се издържат от ало измами.Построиха си палати ,джипове а у.Къде са данъчните??Баща ми се трепе от работа в сектор животновъдство и постоянно проверки.Последно за 2 ушни марки от етнесе 500лв глоба..До когааа???

    Коментиран от #56

  • 15 Пънче

    26 0 Отговор
    Това реклама на Фондация ли е ? На кого е и с какви пари ? Защо ги рекламирате знаем .
  • 16 коко

    22 1 Отговор
    При баи тошо работеха сто процента.
  • 17 ...

    6 8 Отговор
    Роми болшинство учат в ИТ /Икономически техникум/ и искат и ги очаквайте, това са бъдещите депутсти, министри и сие на България и Света. Бай тошо ги е подценял, но вижте ги, доказаха ви за смед 1989, кои са и какво могат. Има от тях и в другата крайна прослойка, но българите са повече вече, бедни, дрипави, ограбени
  • 18 Ром Бакарди

    4 9 Отговор

    До коментар #10 от "Дано":

    Аферим, аркадаш! Тъй та искам-да на фалиш! Разбира са чи има свесни измеждо нас- ету например мене! Ко...бачкам, плащам данаците усигуровкити ток мок вода, не прая зулуми или уйдурми шашми, ходя на царква сяка неделя, давам паре за благутвурителност, живея хараби сас балгарете, туй чи сам расист и мразя вав черва.та. си черните ут африка ни ма прай лош чиляк.
  • 19 Да, да

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "провинциалист":

    Фондацията си оправдава получените пари. "Данните" са смешни. Такъв отчет може да бъде за малък квартал в малък град. Истината е, че всички са на социални помощи, колкото и малки да са те.
  • 20 Рома-Лацио

    17 2 Отговор
    А колко процента плащат данъци? 0.01% или по-малко?
  • 21 Истината е

    1 7 Отговор
    Не сървайвар, а Ергенът. Красавици роми. Не признават но са и защо се унижават от етноса. Но има и групи на запад. Красавици са, а някои албанци бизнесмени много богати на запад, завършили там висшето си, албанеца, жени се за ромка от казанлъшките села, цялата й рода се мести на запад, да не цитирам къде, раждат им се деца и албанеца, може и той да е ром но там някъде на запад е забранено да се произнася, та, дава им съвети, раждат и от социала, що да работят, работят мъжете им при албанеца бизнесмен, а те цяла улица са с деца разхождащи. Ромка красива, албанеца харесва външната красота и така печалбата е в двамата в случая според мен, той работи по 18 часа и са приятели с българи, той бизнесмена работохолика, снабдяват се със стока и всичко от него. И се готвят да го лишат от бизнеса му и не негово място работят мъжете им. Взаимно крадоха те, не и албанеца мекошав. Така, че и българи има зли човечета, не всичко което се изписва по форумите днес и по живково всичко е истина. Да са живи и здрави децата, внуци и правнуците ви.
  • 22 Мимчят

    19 2 Отговор
    Е ,тя голяма работа,45 работели,а поне 450 000 лентяйстват и обират и крадат...
  • 23 за кон и за Гергьовден

    10 1 Отговор
    30% от ромите вечер работят.
  • 24 Така е

    4 14 Отговор
    Само съветските паразити не работят и чакат някой да им даде.
  • 25 АЛФА КЕНТАВЪР

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Дано":

    Факт Малко са но Има
  • 26 Бачо Киро

    11 0 Отговор
    Според статистиката.... Хвалете се, когато стигнете %% от по времето на бай Тошо.
  • 27 мда

    9 4 Отговор
    Трийсет процента много ли са бе. като сложим и тези дето прелитат от нас в чужбина. Да не говорим пък какво работят - чистота, миячки, камериерки, някоя санитарка, общ работник в строителство. Страшни кадри.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ха Ха Ха

    1 2 Отговор
    Добре, че има добри и наивни мъже, а те нима не се подиграват двете на Евгени Ергенът. Същото е и на запад. Той бизнесмена умен, работохолик, а отзад ромите гроба му копаят, а българите са с бизнесмена и с ромите и като разберат, как стоят нещата, съжаляват труда на бизнесмена. Така ще го оплетст, като Евгени, че свят ще му се завие на бизнесмена. С тях далеч, който е имал работа с някои бояджии. Измамници и лъжци. Тя Бг е вече тяхна, кой раздаваше порции сдсдпсхепсиром
  • 31 ХАХАХА

    11 0 Отговор
    Фондация грантояд,вервам й! И престъпления не извършват ,а ограмотяване им е на 99 % .

    Коментиран от #35

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Агата Кристи

    3 9 Отговор
    Най-голямото сиган е покровителстван от "другарят" Путлер и "работи" /срещу България/ в Българският Парламент ....
  • 34 ХАХАХА

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "Наблюдател":

    Какъв е незнам, но поне не е подлога като манолето подиграл се с романа "Под игото ",с превод на маймуница.

    Коментиран от #43

  • 35 Така е

    2 7 Отговор

    До коментар #31 от "ХАХАХА":

    Следвай само правата линия на фашиста Путлер

    Коментиран от #36

  • 36 ХАХАХА

    7 2 Отговор

    До коментар #35 от "Така е":

    По добре Путин пред деменцията и наследниците на бивши престъпници и проститутки!
  • 37 нпо агент

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Скинар":

    45 цигани са били назначени на работа за 2 години..да смятаме ..за 10г това са 450 парчета..браво..а другите 500 000..когато му дойде време..с други нпо-та..и в друг хотел ще правят прес конференция..
  • 38 ХаааХх

    0 2 Отговор
    В Германия преди повече от 15 г от католическата църква са им дали къща и всичко безплатно. В нея само една единствена българка. Децата им са посещавани от разни институции, учат, майки не работят, а само мъжете им, едни имат салони фризьор и наемат само млади хора, др тъй като има от тяхните бизнесмени, работят на боклука, трети пренасят дрога и ги карат с коли до холандия и ги връщат и ако се откажат ще ги убият, родителите им през зимата са в германия, през лятото в България. Кризата започна и тъй ксто не ги ловят законите навън се справят. Има много да се пише не само за тях, но и много български родители не знаят какви ги вършат и тяхните деца, от 20 г тръгнаха на студенски бригатфи, връщайки се в Бг студенските им книжки не бяха завярявани и се налагаше по една година да прекъсват обучението си, но това са минали работи, изобщо на запад българските дипломи са без значение, дори и за България е същото. Капитализъм е, всеки да се спасява, кой както може и дано българите работещи учещи на запад без родители да мислят и вървят по правилното на тяхните държави и да не се изкушават, кога им предложат, а да следва отказ и са го сторили преди повече от 10 г давали са им 1000 евро, да закарат от точка а до точка б проститутки. Ромите ги оставете, видяхме ги в Ергенът, красиви и доволни, но дали е така, да кажат те, двете красавици и третата изгонена
  • 39 Ломчанин

    13 0 Отговор
    Четем - 30% от ромите вече работят
    И по надолу - 45 младежи са били назначени
    След проста сметка изчисляваме броя на ромите в България. Получава се 150 глави!!!!!
    Сто и петдесет !!!!!!
    Че те само в Лом са 100 пъти повече.
    Това се казва журналистика. Писачи без мисъл.
  • 40 Колю

    9 1 Отговор
    Работят върху себе си, не плащат данъци и осигуровки, живеят в жилища незаконен строеж, получават помощи на гърба на българите- докога?
  • 41 Механик

    10 0 Отговор
    "30% от ромите вече работят"
    Мигар?!
    А стига бе!!
    Предполагам ,че повечето са "меринджеи"?!
  • 42 Агата Кристи

    4 1 Отговор
    По парадоксално от това, българи да гласуват за сиганин, който "РАБОТИ" срещу България, НЯМА.
    За тава си заслужаваме участта.
  • 43 Наблюдател

    1 5 Отговор

    До коментар #34 от "ХАХАХА":

    Е то по голяма подлога от копейката няма - от секретарка на Каракачанов, през още 5 партии, до подлога на митрофанова. :)))

    Коментиран от #58

  • 44 гражданин

    2 4 Отговор
    Не пипайте електората на герб дпс бсп, изключвам всички музиканти, те са ок. И кво да правят, гладно не се стои и проститураха, жив свидетели има, лъскач на обувки, и той махни я тая, иска кеф с пари, а моята пенсия от телк 380 лева. Изкупиха жилищата от техните, етнос бгмюдулмани и ги дават под наем на проститутки луда жена, биещ мъж пред двете деца, те млади се бият, а като остареят, липса на домашно възпитание и е време да се заемат институциите и да приемат закона насилие, на запад детето ви ако плаче в детската градина, викат родители и ако не можеш да докажеш ви го отнемат в полза на държавата. Има отнети деца в Холандия на бг граждани, 2 на брой, а в Бг много се говори нищо не се прави, в германия са загрижени за децата на ромите кога и в Бг
  • 45 дядо поп

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Скинар":

    Защо и как да ги усетят , та те там всичките са такива!
  • 46 Факти

    9 0 Отговор
    Голям процент от неграмотните роми с телк решения. Вина за това имат и депутатите. Лесно им е на тях горе. Глада е по страшен от тока го казват учените.
  • 47 дядо поп

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дано":

    Има как да няма , само , че и при тях важи правилото за добрия индианец!
  • 48 Работят

    11 0 Отговор
    на борсата. Прибират помощи. А другите и те работят. Кой сводник, кой организатор на фалшиви гласове, кой джебчия или водач на просяци за пари. Ей такива “професии”…
  • 49 1233

    4 1 Отговор
    И по малко зло, защото отдолу българите го ядат. То не бе цигани на сапун, кому бе нужно и днес българина живее по зле от тях в някои региони и ми става тъжно, а бяха млади, днес преминаха христовата възраст, ходят по улици без работа и с телк от психодиспансера, а си имаха приятелки и ги изоставиха. И днес напират същите тези депутати да ни управляват. Без съведт и свян
  • 50 Фелизе

    11 0 Отговор
    Ако им спрете помощите,фалшивите Телкове,детските ограничени само за две деца,и другите ще започнат полека,лека да работят.За сегашното плачевно състояние,са виновни единствено партиите.Те, и никой друг.
  • 51 стария моряк

    10 0 Отговор
    Не ги знам колко и дали работят , но все по често започнаха да се виждат разхождайки се по главната в Бургас , докато навремето дори и не си помисляха да минат моста на Комлука!
  • 52 Мони

    5 0 Отговор
    Предлагам някой софиянец да принтира мненията тук и да ги пусне в пощенските кутии на депутатите в НС.Те отразяват мнението на народа обективно.

    Коментиран от #57

  • 53 а ааа

    6 0 Отговор
    Вече съм спокоен, кражбите са преоритет на гроб.
  • 54 Исторически парк

    6 0 Отговор
    А останалите 70% лапат телкове, помощи и гласуват за гроб и ппдебъ..
  • 55 Сикх

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Скинар":

    Каква Индия ?Там като детето проходи и му се дава работа.В Индия се работи.Както се казва ,и дрипите им работят.Живял съм в три щата.Кастите се спазват безпрекословно!Там ако не работиш,умираш.
  • 56 Антиzомби

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Само":

    Комунистите успешно развъдиха циганския етнос!
    Факт!
    Статистиката е вярна и точна!
  • 57 а ааа

    2 4 Отговор

    До коментар #52 от "Мони":

    Обектиивно тук???!!! Тук преобладават и масово се подвизават късомишковците а тяхното мнение е изопачено.
  • 58 ХАХАХА

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Наблюдател":

    Присмял се хърбел на щърбел! Провери председателя на НС колко партии е сменил ,за убавецо бивш мин.на спорта от итн също.
  • 59 Вашата ма.ма

    1 0 Отговор
    Работели били... Ще ги заровя заедно с откраднатото!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове