Last news in Fakti

27 Април, 2023 09:19 3 193 6

Лицемерие, некомпетентност или измама: Отворено писмо по повод избор на кмет на район "Красно село"

  • столична община-
  • кмет-
  • красно село

Кога едно решение на Столичния общински съвет е законно и кога-законово недопустимо

Лицемерие, некомпетентност или измама: Отворено писмо по повод избор на кмет на район "Красно село" - 1

Епичният дори за българските реалности избор на районен кмет в "Красно село" изглежда е на път да се превърне в характеристика на едно кметско управление. На такива мисли навява отворено писмо, подписано с "Район Красно село", в което се посочват част от боричканията и опитите да се заобиколи закона при този избор. Ситуацията става още по-невероятна, след като се знае, че новият кмет ще бъде на тази позиция няколко месеца. Мнозинството в СОС, представено от ГЕРБ, ВМРО и "Атака" явно е затруднено и затова взима "спонтанни решения", които обаче не се харесват на хората от района. Остава да изчакаме днешното заседание и да видим ще има ли край тази кметско-партийна сага.

Ето и текста на Отвореното писмо без редакторска намеса:

О Т В О Р Е Н О П И С М О
по повод на

предстоящия пореден опит за избор на кмет на район „Красно село“ - Столична община

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

В приложените видео материали може да видите как това, което е „законово недопустимо“ за едни, е „изцяло приемливо“ за други.

От публично обявения дневен ред на предстоящото заседание № 75 на СОС, насрочено за 27.04.2023 г. от 10:00 ч., оставаме с впечатление, че епичният избор на кмет на район „Красно село“-Столична община от Столичен общински съвет, продължаващ близо два месеца, придобива все повече и повече характеристиките на НЕПРАВОМЕРЕН ОПИТ ЗА ОБСЕБВАНЕ (завладяване, заграбване) НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ С НЕЗАКОННИ СРЕДСТВА.

Намерение, което, по своята същност е толкова обществено неприемливо, недопустимо и осъдително, колкото и всяка друга насилствена промяна на конституционно установения правов ред в страната.

По този повод бихме искали да припомним, че по време на предходното заседание № 74 на СОС, проведено на 06.04.2023 г. – след предварително режисирано и неотразено в нарочно решение на СОС, гласуване – поредният общински съветник (арх. Румен Русев, ПП „Атака“), предложен „спонтанно“ за кмет на района в заседателната зала – не успя да събере необходимия брой позитивни гласове в отсъствието на председателя на СОС, г-н Георги Георгиев и още двама общински съветници.

В продължение на вече направеното за „консолидиране на партийните предпочитания“ – в т. 1 от дневния ред на предстоящия форум лаконично е записано: „ОБСЪЖДАНЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ИЗБОР НА КМЕТ НА СТОЛИЧЕН РАЙОН „КРАСНО СЕЛО“, без каквато и да е публично оповестена предварителна писмена информация по казуса.

Тъй като, от самото начало на процеса, противопоставяйки се на направените предложения от „Демократична България-обединение“ и „БСП за България“ – председателят на СОС, заедно с кмета на Столична община и редица представители на политическото мнозинство в СОС („ГЕРБ-СДС“ и „Патриоти за София“) упорито защитаваха правно
издържаната теза, че е „законово недопустимо“ общински съветник да бъде избран за кмет на района, към настоящия момент, в качеството си на граждани и избиратели, е логично да се запитаме – ЛИЦЕМЕРИЕ, НЕКОМПЕТЕНТНОСТ ИЛИ ИЗМАМА прозират зад непоследователното поведение, на което ставаме свидетели.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛФА КЕНТАВЪР

    6 2 Отговор
    Лицемерие Двуличност корупция
  • 2 фандъкокражбата

    6 3 Отговор
    аз съм законната гроб-дпс царица и мой идол е чекмеджан ага, продължаваме да строим капитализма
  • 3 Българка

    2 2 Отговор
    Кога ГЕРБ са спазвали законите? Та те узакониха беззаконието. В предстоящите местни избори се очаква подмолна, незаконна от тяхна страна битка за власт и усвояване/ крабби на ПАРИ от корпоративната шайка. Не случайно отмениха машинния вот, не случайно сега буквално рекетират ПП-ДБ да преперат и легитимират престъпленията на върхушката им и вместо виновниците за разрухата и "майсторите" на управление като първа сила да си съставят правителство , то отговорността да я поемат ПП-ДБ. Случващото се в "Красно село" е умален модел на цялостното поведение от модела"КОЙ"

    Коментиран от #5

  • 4 Красно село като Красная звезда

    4 0 Отговор
    Това писмо е написано от болшевици-ленинци някъде 30-те години на миналия век! Време е т.н. градска десница да се нареди в ляво-либералната сбирщина и да се готви за нова "революция"! Егати некадърниците, егати помиярiте!
  • 5 Иде ли Една българка!

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Обидно е за държава на 14 века по форумите да се вее някаква фалшива "българка", разнасяща вонящи клишета и то във време, в което всеки втори по медиите мрънка, че трябвало да се върнем към състоянието на държавата преди ковид! Клишетата и опорките на посредствени, но агресивни и алчни партийни тарикатчета водят до мисловен запек, ако не знаеш! Вземи мерки!
  • 6 Ердоган

    4 0 Отговор
    Преди години трябваше да изхвърлят кметицата и заместника и. Само който е подавал документи за нещо в общината може да ви каже как не работеха нищо. Четири месеца не ми записваха час при кметицата, а когато най-после ме прие, след първите думи от моя страна забелязах, че изобщо не ме слуша. След това каза, че няма проблем за решаване на моя въпрос. Та така година и половина докато я изгониха. Заместника е същия десен. Имах чувството че и двамата са с ментални проблеми.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове