Last news in Fakti

29 Април, 2023 21:20 5 087 25

Столична община търси решение на казуса с имота на Петьо Блъсков в Мусагеница

  • столична община-
  • мусагеница

Имаме много трудна задача - да успеем да наложим обществения интерес над частния такъв, който все пак се гарантира и от конституцията, каза Георги Георгиев

Столична община търси решение на казуса с имота на Петьо Блъсков в Мусагеница - 1

Mедседателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев (ГЕРБ) е поканил в спешен порядък съветници от всички партии и главния архитект на София за пълно проучване на казуса с терена в квартал "Мусагеница" срещу застрояването на който протестират граждани, съобщи БНР.

Бившият общински имот е продаден в миналото на търг на Петьо Блъсков. През 2018 г. статутът му е променен, така че да може да се извърши жилищно строителство, а не 1-2 етажа за магазини и ателиета за услуги, както преди. над 3000 подписа на живеещи в "Мусагеница" са събрани в защита на зелената площ и дърветата, а жителите на квартала всеки работен ден блокират възлово кръстовище в съседство в знак на протест. По-рано този месец общинска комисия с гласовете на ГЕРБ, ВМРО и БСП разреши сеч на 10 дървета в имота, информира "Сега".

Председателят на общинския съвет, който няколко месеца преди местните избори започна да води подкаст със заглавие "Да подредим града", казва пред БНР, че е изключително притеснен от това, което се случва, но инвеститорът е защитил правата си в съда и "да наложим обществения интерес над частния е трудна задача".

"Наясно сме, че расте напрежението и трябва да се вземат решителни мерки. Това, което трябва да направят политиците обаче и избраните длъжностни лица е не да хвърлят прах в очите на хората, като им казват, че ще спасят терена, което след време може да коства милиони обезщетение на всички нас, а да дадем работещо решение". По думите му трябва да се водят преговори и със собственика на терена.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пак споменават конституцията

    52 4 Отговор
    Другаря Блъсков не е ли случайно най-големият герберист раждан на планетата
    Сега вашата градинка ще е блок честито на печелившите

    Коментиран от #19

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Путинофил

    17 31 Отговор
    А кога ще премахнат 3900 тотеми на руският окупатор ?
  • 4 Селяндур

    27 3 Отговор
    Селяндурите прииждат в Софето!
    Това е бизнеса сега!

    Коментиран от #10

  • 5 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ

    11 15 Отговор
    Съгласни ли сте да се почне инициатива за референдум за връщане на старото славянско име на столицата СРЕДЕЦ? Няма никъде другаде по света столица да е с чуждо име! Защо само ние сме го позволили това?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мда

    31 3 Отговор
    Да се обзаложим. Блъсков печели, народът губи...
  • 8 Буквоядец

    20 3 Отговор
    ГЕРБ трябва да излезе с най - малко щети,но и техният хвалящ ги писач, да спечели!
  • 9 истина е

    26 2 Отговор
    Блъсков е за блъскане повече и от боко !!! Не държава , а разорана нива сме от всякъде , и който свари краде !! !!!
  • 10 ГУМЕН КРАДЕВ

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Селяндур":

    ИДЕМ ! ЩЕ ВИ ПРЕВЗЕМЕМ ! ВИЕ СТЕ НА ИЗЧЕЗВАНЕ !
  • 11 МАЛКА пенсИЯ

    6 1 Отговор
    Споко,НИЩО НЕ ЩЕ РЕШЪТ,РАЗРЕШЪТ!!!ЩОТО,КАЗУСА,ИЛИ КВОТО Е ТАМ,Е-ВСЯКО ЧУДО,ЗА ТРИ ДНИ...
  • 12 Анонимен

    22 2 Отговор
    А колко години беше без наем пасквила дето списва!?
  • 13 Без име

    31 2 Отговор
    Боклукът Блъсков беше голям защитник на БКП/БСП през 90-те. Сега се оказа мръсен капиталист.

    Коментиран от #18

  • 14 Анонимен

    13 4 Отговор
    Преди като тиквата се гледаше в огледалото виждаше Пеевски (поправка - Шиши), а сега този Георги Георгиев вижда половин тиква половин шиши :) уникална е приликата Б.Б., а този е бъдещият Г.Г. + физиономията на шшшшшшиш……..
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 А50

    20 2 Отговор
    Ей, тия се ненаядоха и ненакрадоха. Докога ще тормозят хората и съсипват малко останалото пронстранство в кварталите. Да пукнат всички мръсници
  • 17 краси мамин

    10 0 Отговор
    Mедседателят............


    Краско я обясни тая дума
    Медицински председател???????
  • 18 Ангел

    18 1 Отговор

    До коментар #13 от "Без име":

    Другарят Блъсков, през годините беше защитник на този, който плаща най-добре.
  • 19 червен извергоубиец

    8 19 Отговор

    До коментар #1 от "Пак споменават конституцията":

    Всяко място в София , където е пълно със саморасляци е зелена п лощ за живеещите на около. Когато са строили техните блокове върху "зелени площи" са си траели. Това, което е взел Блъсков си е чист терен за застрояване. Това, че от "Спаси София" иоли както беше там ръчкат бабичките от района е ясно. Идват избори. Интересно защо се натягат, като фандъкова няма да се кандидатира отново. А въшкарите от квартала да си съберат пари и да откупят парцела ако могат. Да бяха играли на търга. Е , комунизъм скоро няма да има. А и пролетариатът измря.

    Коментиран от #20, #24

  • 20 Казуар

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "червен извергоубиец":

    Блъсков, как купи синия мерцедес.
  • 21 Гост

    18 0 Отговор
    Проблемът е ,че закона позволява на някои хора да си прокарват промени в техен интерес.От това което се разбира терена е бил общински с предназначение зелена площ.Как го продават и се допуска смяна на предназначението?! И как от ниска сграда се разрешава да се строи високо страителство?! На това се казва корупция.Ако се знае ,че това не е възможно то няма да се купуват такива терени и няма да има подкупи за длъжностните лица...
  • 22 пламен

    7 0 Отговор
    Важното е върховенството на закона. Общината да изкупи терена и да разполага с него както реши.
  • 23 Инженера 1917

    4 0 Отговор
    Кога ще уволнят главният архитект на София за промяната на застроителния план?! Или той е от ГЕРБ? И тази промяна,дали не е станала с парични средства? А и кмета и прокурорът са ГЕРБ! Спете спокойно деца!!!
  • 24 А50

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "червен извергоубиец":

    Блъсков, тия саморасляци нарочно ги оставят общините, за да дойдат "инвеститори" като тебе и уж ще облагородяват квартала. Кажи как се сменя статут на парцел . И когато са строили панелките са оставяли пространство отчитайки засенчване, роза на ветровете и др. Изградената инфраструктура вече не може да поеме повече натоварване- канализация, трафопостове, паркинги, улици. Като не ти харесват кварталите с блокове защо се натискаш там а не стройш на гола поляна до околовръстното.
  • 25 Блъскоф боклук

    5 0 Отговор
    Тоя Блъсков е един долен негодник !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове