30 Април, 2023 11:46 1 286 29

Андрей Чобанов: Повече шансове има правителство, базирано на експертност, а не на политическо присъствие

  • правителство-
  • коалиция

Управление на т.нар. "хартиена коалиция" би било най-лошият вариант, смята представителят на "Има такъв народ"

Андрей Чобанов: Повече шансове има правителство, базирано на експертност, а не на политическо присъствие - 1

"Математиката ясно казва, че А+Б е равно на Б+А, така че дали ще има уговорка за първия или за втория мандат, това за нас, гледащите отстрани, някак е без значение". Това коментира пред БНТ Андрей Чорбанов, зам.-председател на парламента от "Има такъв народ".

Той заяви, че трябва да има стабилно правителство, защото държавата е поставена пред тежки условия и трябва да се ратифицират много закони, а правителството да изпълнява решенията на парламента.

"Ще подкрепим политики, които отговарят на нашите разбирания, но при сформиране на правителство между първия или втория, ще бъдем отговорна опозиция".

По думите му преговорите и списъците с министри са игра за публиката и се правят заради избирателите на първите две формации.

"Не би следвало ние да даваме оценка на тези процеси, защото не участваме в тези разговори. До нас не се допитват за политики, камо ли за състав на кабинет", каза зам.-председателят на НС.

Чорбанов предполага, че ще има кабинет, но не толкова заради желанието на първите две коалиции, а заради външнополитически натиск.

"Повече шансове има правителство, което се базира на много повече експертност, отколкото на политическо присъствие. В противен случай ние ще бъдем свидетели на борба за надмощие на отделните формации, а това не би било добре за страната".

ИТН е единствената партия, която може да говори с всички, заяви Андрей Чорбанов.

"Именно затова нашето ръководство при срещата с президента изяви желание да получи третия мандат, ако се стигне до него. Последните като класиране сме - да, но най-отворени като възможност за разговори с всички останали, защото всички останали потенциални носители на третия мандат имат прекалено много червени линии помежду си".

Според Чорбанов управление на т.нар. "хартиена коалиция" би било най-лошият вариант.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гепард

    21 4 Отговор
    Никога Вече Герб Сдс
  • 2 Особено

    19 7 Отговор
    чалга експерртност !
  • 3 Един

    23 1 Отговор
    път е Чобанов, друг път Чорбанов. Журналистите, много сте зле.

    Коментиран от #17

  • 4 2789

    18 1 Отговор
    И кой ще посочи ЕКСПЕРТИТЕ в експертното правителство?

    Коментиран от #6, #21

  • 5 Българка

    14 10 Отговор
    От ИТН не спряха напъните си за власт и то такава, която да обслужва мафията чрез политиката на беззаконие, узаконена от ГЕРБ-ДПС. Но да участват във властта сенчесто, без поемане на отговорност. И да не забравяме, че ИТН са малкото ДПС

    Коментиран от #8

  • 6 Този

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "2789":

    на който е мандата, той определя условията.

    Коментиран от #11

  • 7 Веселяка

    4 9 Отговор
    Аз гласувах за русофилите и Волен само за майтапа 🤪 иначе въобще не ми дреме 😆 разбрахте ли, глупаци 🤣
  • 8 Като гледам

    11 11 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    точно мафията зад ПП о ДБ ти спонсорира лъжите. Явно много пречи ИТН на мафията?
  • 9 Дада

    15 2 Отговор
    Пълни глу-пости говори тоя чобан . На Бг й трябва политическа отговорност а не крадливи престъпни ЕКСПЕРТИ които са кукли на конци. 33 г ви гледаме менте експертите. Баста

    Коментиран от #23

  • 10 Неразбрал

    15 0 Отговор
    Що е експерт и има ли той почва у нас ?
  • 11 2789

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Този":

    Е па вчера по телевизията и Теменужка Петкова каза, че е експерт. Та ако е така що се пънат за експертно правителство.

    Коментиран от #12, #25

  • 12 Ами като е казала

    12 2 Отговор

    До коментар #11 от "2789":

    да става. Стадото си ги избира задкулисните проекти ГЕРБ, ПП и ДБ, сега може да блее и да им се радва.

    Коментиран от #15

  • 13 То всичко това е хубаво

    12 0 Отговор
    И от къде да се намерят експерти? У нас бъкано с всякакви професорчета, разбирачи по всичко и дървени философи, чиято експертиза се свежда до това как да се нагушат като за последно! Не случайно,че сме на тоя хал вече над 30 години!
  • 14 мноо АНАЛлизатор тъдява

    9 0 Отговор
    Никакъв шанс няма никакво правителство , защото излъчилите го се ползват с някакви нагласени резултати в областта на 30-те % , а не с някакво обществено доверие , кого ще представляват , както обикновено себе си , собствените си кариерни и финансови интереси реализирани чрез кражби.
  • 15 Дуньо простия

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ами като е казала":

    Ами когато НАРОДА, който си позволявате да наричате "стадо", им гласува на два пъти доверие на тия шушони, та чак и първи станаха, каква точно я свършиха.

    Коментиран от #20

  • 16 Ана

    4 0 Отговор
    10000лв са си 10000 лв? Какво достойнство?
  • 17 оня с коня

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Един":

    мисирки
  • 18 Минева

    4 3 Отговор
    Шнорхели- експерти

    Коментиран от #19

  • 19 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Минева":

    Къде шнорхели, там и парапетни пробиотични експерти. Разлика гОлема нЕма.
  • 20 Народа е стадо

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Дуньо простия":

    Факт! Не може да те лъжат такива като Герб, ПП и ДБ и ти пак да ги избираш. Типично стадно държане. Овчаря свирва и стадото тръгва, а дали го водят да яде или ще го колят, не се интересува. А за тия, предполагам ИТН визираш, няма как да коментирам да ли и са направили или не, щото никой не ги е оставил да управляват.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 българин

    1 3 Отговор
    Крайно време да се въведат психо прегледи за народните "слуги", идиоти като този нямат място в НС, те не ги пускат в селото, а чалгарите за поповата къща се натискат, аман от самозабравили се, изветрели крарунчовци и не е все едно да суправлява по политиките на апашите от ГЕРБ с нечия подкрепа и да се състави правителство управляващо с политиките и нормите на ППДБ и нечия подкрепа, това би трябвало да е ясно и на халимбак като този, другото са пич масали за абдали.

    Коментиран от #24

  • 23 колега

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дада":

    Между този чобан и теб има един вагон книги за прочитане. Познай от коя страна си.
  • 24 Абдул Халим Халимбак

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "българин":

    Ще те тагна у фейса.
  • 25 100% вярно

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "2789":

    Теменужка Петкова е финансов експерт.
  • 26 Деций

    0 1 Отговор
    Както и да го нарекат и маскират,то ще бъде подвластно (марионетка)на едрата организирана престъпност,която се е установила за прикритие в политически партии!
  • 27 Блатен Асечки

    1 3 Отговор
    малко в повече ли ла во ми идва тоа
  • 28 Матей преображенски

    2 3 Отговор
    Каква експертност,ве,кре-те-ни,ай си-кти-ри,настръх-нали герба-джа-сали ненаситни сво-лачи.Постоянно се пу-лят разни дегра-дирали елементи,с натъпкани гуши и търбуси и се тресат от страх от неизбежното възмездие,заради всички сер-сем-лици ,които натвориха за 33г,за грабе-жите и надменността на парвенюта,като се видяха са пари и се разпериха да се возят в лъскави тара-тайки,макар преди да са били последни прош-ляци и не са имали даже трабандюга,щели да управляват пак ,аха,ще го ду-хат най накрая ,та прахоляк ще се вдига.
  • 29 Този

    1 1 Отговор
    всезнайко на всяка манджа мерудия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове