Last news in Fakti

2 Май, 2023 22:48 2 852 29

Емануил Йорданов за инцидента с Иван Гешев: Всичко, което беше изнесено, звучи някак си спорно и на места нелогично

  • съдебна реформа-
  • главен прокурор

Що се отнася до Красимир Каменов – Къро, той си живее във Великобритания и едва ли го интересува толкова много кой е главен прокурор в България в този момент, коментира още той

Емануил Йорданов за инцидента с Иван Гешев: Всичко, което беше изнесено, звучи някак си спорно и на места нелогично - 1

„Твърде рано е да се говори с категоричност. Това, че има различни версии е съвсем нормално. Във всяко едно наказателно производство в началото се започва с множество версии, които отпадат една по една, докато накрая остане само това, което се приема от разследващите за обективната истина.“

Това коментира за Euronews PrimeTime адвокатът и бивш министър на вътрешните работи Емануил Йорданов по повод инцидента с кортежа на главния прокурор Иван Гешев.

Всичко, което беше изнесено в публичното пространство, звучи някак си спорно и на места нелогично.

„Що се отнася до Красимир Каменов – Къро, той си живее във Великобритания и едва ли го интересува толкова много кой е главен прокурор в България към този момент“, коментира още Йорданов.

Според него никой не би имал интерес от застрашаването на живота и здравето на главния прокурор.

Днес разговарях с хора, които са били сапьори в армията и те ми казаха поредица от забележки към начина, по който е било поставено взривното устройство. На практика това, което видяхме по телевизионните екрани и наричаме кратер – една дупка с дълбочина от 10-30 см. и радиус 3 метра по твърденията на разследващите, е под нивото на пътя. Това означава, че взривът не е сложен като хората.

„Възможно е да има изтичане на информация, възможно е и съответният автомобил да е бил проследен, както и да е събирана информация за навиците на главния прокурор и местата, които посещава по-често“, отбеляза бившият вътрешен министър.

По неговите думи всеки автомобил, превозващ държавни служители от такъв ранг, трябва да излиза от гаража в безупречно състояние и да има редовни проверки.

Той изрази опасения, че при един прекомерен обществен натиск би могло да се привлекат като обвиняеми лица, които нямат нищо общо със случая.

„Главният прокурор преполовява мандата си и ако политическите сили са на мястото си, те би следвало да се занимаят с една истинска съдебна реформа, която започва с промяна на конституцията“, смята Йорданов.

Според него партиите следва да започнат разговори за свикване на Велико народно събрание.

„Едни такива избори биха били опит за прекратяване на политическата криза, която имаме“, каза още бившият вътрешен министър.

„Съдебната реформа би следвало да се развива независимо от този случай. Що се отнася до извършеното престъпление е много възможно отделни хора и политически сили да се опитат да го използват за стопиране на съдебната реформа и отлагането ѝ за неопределено време“, предупреди той.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разглезено богаташче от БСП

    17 27 Отговор
    Ако имаше логика в този живот ....ти трябваше да си в затвора сега.

    Коментиран от #10

  • 2 Театър Сълза и Смях

    64 3 Отговор
    Слаба постановка.Върнете ни парите!
  • 3 Агата Кристи

    28 1 Отговор
    Мими,
    СВЕТНА ли ти ???
  • 4 Пич

    27 11 Отговор
    Уф.....цял ден акъл дават " Бандата на кратунковците" !!! Тези съмнения , които някой се пъне да посява , и то съвсем некадърно и прозрачно , са по съмнителни и от атентата !!!
  • 5 Тцц

    38 0 Отговор
    Ама и в балшой театър не са толкова добри!
  • 6 Гориил

    7 27 Отговор
    Вероятно прокурор Гешев не е изпълнил някое обещание. След това е осъден на ликвидация.Това не трябва да е така в една европейска демократична държава.Това не трябва да е така в една европейска демократична държава. Вероятно така смята г-н Йорданов.
  • 7 Боби

    34 6 Отговор
    Ееее... Прав е Емануил Йорданов! За Бога хора, мислете, мислете!!!

    Коментиран от #21

  • 8 Пешо

    7 13 Отговор
    Мими, спомни си какво плещеше преди няколко часа! Защо цял живот страдам от кръжочници люботели?
  • 9 Хохо Бохо

    33 6 Отговор
    Един атентат не можем да направим като хората.
    Затова сме на последно място в ЕС...

    Коментиран от #26

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Име

    18 3 Отговор
    Щом не са го хванали досега - няма и да го хванат.

    Поредният неразкрит случай.
  • 13 Стига театър, корумпираните съдии и

    39 5 Отговор
    прокурори - защитниците на мафията, се изживяват като жертви, пълен цирк....по-нагласени събития и протести не бях виждал, много сте безидейни, никакво въображение
  • 14 Дрън дрън та пляс

    21 2 Отговор
    Докато бойо е в парламента, всякакво пипане на конституцията ще погуби тая държава

    Коментиран от #25

  • 15 Да...

    19 2 Отговор
    Прав е мимето, звучи някак си хем спорно, хем смешно, хем тъжно, и страшно, и толкова некадърно направено че пак се изложихме в ЕС, дори Европейската комисия, Урсула и Борел са ни предопредили че ако направим още един път такъв цирк направо ще ни бият шута от съюза.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Мнение

    7 29 Отговор
    Е,ясно е,че разследващите няма да кажат всичко по медиите и затова звучи така.Както е и ясно,че е било само за сплашване.
    Това си е терористичен акт и трябва да се заемат сериозно със случая,защото днес е Гешев,а утре може да е друг.Даже заканите се водят теростичен акт.
    Аз лично съм в потрес,защото някои медии обявиха,че случилото се било "инцидент".Това е възмутително!Как инцидент?!Не е никакъв "инцидент",а тероризъм!Същите тези медии не отразиха и похода за мир,който беше на 23.04.2023 г.!А тези медии защо така услужливо забравиха записите,които Гешев пусна миналия месец?!Проблеми с паметта ли имат?!
    Някои политици даже имат наглостта да говорят как било цирк,нагласено и т.н.Звучат все едно искат да покрият случилото се и да ги омаловажат.
    Господ го е пазил.Дано намерят извършителите.

    Коментиран от #19

  • 18 ПТР

    7 14 Отговор
    Бивш политик, а сега адвокат на хора с не особенно чисти досиета. Дава му се думата само когато трябва да се оплюят определени личности, а като адвокат нали се сещате, че не си отваря устата безплатно. А относно Гешев, не забравяйте, че той единствен си позволи за толкова години да посегне на червен приватизационен милионер и то от кръга на другата мутренска кукла - Фуражков. Нищо че милионерчето беше провинциално. Понеже не можеха да го защитят сродните, започнаха атака срещу прокурора - по евтино излиза. Иначе народеца си философства, а като отиде на магазина си плаща по новите цени, а те не идват сами . Който може - мисли кое е причина и кое следствие
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този е ясен

    2 11 Отговор
    Защитника на Къро,потрес!И приятел на Рашков Имотния шейх нагушил се от прехода.И каква реформа,какъв дявол,антиправна и антидържавна.Да натикат прокуратурата в ъгъла и не тя разследва,а управляващите да я разследват и стопират.Отврат,и в чия полза,кой има интерес,да не са пак бегълците с делата и местни недосегаеми и марионетките им политици?
  • 21 Ами,не го слушам

    3 13 Отговор

    До коментар #7 от "Боби":

    Йорданов е корумпе,съратник на комуниста богаташ др.Рашков с 10- те тоалетни и при който мафията си отживя.

    Коментиран от #22

  • 22 🦩💫да бе да

    15 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ами,не го слушам":

    "Йорданов е корумпе" геши е светия 😅😅😅
    Никой не вярва на гешо, но ..... Геши е в телевизиите !
    Смешно и нелепо е да дискутираме ! Ако някой е искал милиционера на кебапчета , той щеше да е пляскавица😅🦩😘
  • 23 Да ви кажа

    16 1 Отговор
    Пунта Мара е цялата постановка и дори Симеоновскоят тъпунгер се оказа по слаб сценарист от Доган паша ха ха ха
  • 24 Име

    14 0 Отговор
    Самите власти всяват паника - не се знае точно какво-що.
  • 25 Бибитко

    11 2 Отговор

    До коментар #14 от "Дрън дрън та пляс":

    Тая държава Бою я съсипа и я превърна в свое феодално владение. Крепостните му селяни и до днес гласуват само за него.
  • 26 Ти пък...?!

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хохо Бохо":

    Атентата е отвън...от Путин...!
  • 27 тцтцтцтцтцтцтцт

    0 3 Отговор
    Министър Мими се изходи по въпроса !
  • 28 Шаро

    2 0 Отговор
    Да идват братушките и да не отърват от живота погубен от 34. Сите сте сме с ссср. Нали така, без прикритие бкпдскгб жк на бкп кпсс дпсгербсп. Плуете по Живков, но ви даде хляб на всички 240 депутати 34 години. И ви направи пеевски и прокопиев милионери надолу по веригата
  • 29 Анонимен

    0 0 Отговор
    Как да стане да не гласуват за него. Избор е тяхен. Не можете да ги спрете. Кой не одобрява никой, не ходи да гласува. Те негласуващите са болни, кой с рак, кой инфаркт, кой с проблеми, дали им е до вас. Има ударени от Костово, Царя, Тройната коалиция, Герб, а зад герб явно и там, щом бабите им, как нашите в нвр и нои с конкурс успяха, не зная 83 баба от хс село нар какви искаше да ни каже, но са от много заможен род и един ден не са останали от селотонар безработни. Едни и същи сте всички и що да не гласуват за бойко, дал им е хляб в ръцете, и що да ходят навън, а там се иска акъл, издръжливост, сам си, по банки, по улици, за всичко, няма мама и тати да ви гледат деца и хранят. Успяват силните навън, а слабите се завръщат и се подмазват да им е сладък живота. А не всеки го умее, и който не умее да е двуличник в живота е страдащ човек.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове