Last news in Fakti

1 Октомври, 2013 08:12 3 405 2

Жена се хвърли от 16-ия етаж на блок в Пловдив

  • жена-
  • убиец-
  • банкерка

Преглед на печата

Наричали убиеца на банкерката Пянкялото – много говорел, пише в. „24 часа“

57-годишният Любомир Симеонов, който уби банкерката Павлинка Йовчева в Бургас, е завършил средното си образование в Благоевград. „Беше душата на класа. Винаги весел и все пускаше по някоя шега. Беше момче на честта, затова и избра да учи за военен”, разказва съученикът му Румен Жерев. „Никой не можеше да повярва, че Любчо е направил това. Той е открит, весел човек. Явно, за да стигне дотам, му е прикипяло, въпреки че нищо не оправдава отнемането на живот”, каза д-р Валентин Славов, с когото двамата били близки. „Беше непримирим към неправдите и търсеше начин да се бори за истината. Не скланяше глава и спореше често, когато виждаше, че някой не е прав”, допълват съучениците му.

Почват преговорите за дясна коалиция, информира в. „Стандарт“

Идеята за еволюирането на Реформаторския блок в предизборна коалиция не е нова. Стъпките за формирането й обаче напредват с приближаването на евроизборите. Официално първи заявка за създаването на подобен политически субект дадоха от партията на Корман Исмаилов "Свобода и достойнство". Това стана още с учредяването на блока. След това макар и по-плахо подобни тези започнаха да изказват и лидерите на повечето от останалите партии като ДСБ, "Синьо единство" и ДБГ. "Зелените" пък бяха първата партия, която подложи идеята на гласуване сред членовете си и се отказаха от нея. Това бе очаквано, тъй като формацията не е толкова вдясно, както останалите членове на реформаторите.

Двоен данък за 145 000 трошки в София, предрича в. „Монитор“

По-високи данъци ще плащат собствениците на стари автомобили, ако бъдат приети промените в Закона за местните данъци и такси, предложени от правителството. Причината за повишението е промяната на методиката, по която се определят данъчните преференции за екологичност на колите. Сега отстъпка от 50% от налога ползват и хората, които имат около 15-годишни автомобили с катализатор. Тази преференция, за автомобилите с такива устройства, е предвидено да отпадне. „За София това означава, че над 145 000 собственици на автомобили ще плащат двойно по-висок налог”, обясни зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов. По думите му това означава, че по този начин

ще се натовари по-бедното население.

Жена се хвърли от 16-ия етаж на блок в Пловдив, съобщава в. „Труд“

Жена се хвърли от 16-ия етаж на блок в пловдивския квартал "Изгрев" и загина на място. Инцидентът е станал вчера около обяд, преди 13.00 ч. на улица "Преспа" 10. Тя е на видима възраст около 40-50 години, според живеещи в блока е била адвокатка и е идвала на посещение при клиентка, която е била под домашен арест, твърди Plovdiv24.bg. Хората в блока не познават жената, която се е хвърлила, предаде кореспондентката на "Труд" в Пловдив Боряна Димитрова. Те не знаят също така и да е била адвокатка. От полицията засега отказват информация по случая.

Скандал в БАН с наградите на младите учени, разкрива в. „Дума“

От 24 май в БАН продължава скандалът с невръчените награди за научни постижения на 23-ма най-успешни млади учени на академията, които трябваше да им бъдат дадени по традиция в Деня на славянската писменост, но без всякакво обяснение бяха задържани от ръководството на БАН. Още преди 2 месеца скандалът стигна до медиите. В началото на септември проблемът бе поставен и в Настоятелството на БАН от председателя на ресорната комисия в НС Ваня Добрева.

По настояване на Комисията за младите учени към Общото събрание зам.-председателят на БАН чл.-кор. Николай Милошев обясни вчера, че нямало пари, но сега се били намерили и когато се види в края на годината финансовото състояние на БАН, наградите ще бъдат връчени преди коледните празници. Учени предложиха датата 1 ноември.

И шефовете на НАП и митниците нямат достъп до държавни тайни, сочи в. „Сега“

Шефовете на институциите, които са призвани да се борят срещу контрабандата, източването на ДДС, неплащането на данъци и икономическите престъпления, нямат достъп дори до най-ниското ниво на класифицирана информация - поверително. Това става ясно от отговор на Държавната комисия по сигурността на информация (ДКСИ) на поредица въпроси на "Сега". В комисията се поддържа регистър, в който трябва да са всички действащи разрешителни, както и случаите, в които издадени вече допуски са отнети. Това на практика означава, че тези ключови служители не могат да се запознават с информация, събрана от спецслужбите например, която е от съществено значение за ефективната им работа.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор

    като живеем в такава държава дето правителството е безотговорно и много крадливо меко казано така ще е лошо е ама тея дето са там нищо не прават
  • 2 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Като прочетох това защо ли си мисля че не се е хвърлила .... или по - точно помогнали са и да литне ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове