Last news in Fakti

4 Май, 2023 18:55 2 474 80

Лена Бориславова: Виждам, че има доста голяма доза изнервеност в г-н Борисов

  • лена бориславова-
  • бойко борисов-
  • управление-
  • министри-
  • комисии

Не бягаме от управленска програма. Ако колегите от ГЕРБ имат някакви нови предложения по управленската програма, които да влязат вътре, ние сме готови да ги обсъдим, да се направят най-добрите неща, за да може България да върви напред

Лена Бориславова: Виждам, че има доста голяма доза изнервеност в г-н Борисов - 1

Намираме се в една много трудна ситуация. Много се радвам, че колегите от ПП-ДБ положихме огромни усилия, за да отпушим работата на 49-то Народно събрание. Проведохме един конструктивен разговор между първите две политически сили. Това заяви Лена Бориславова от Продължаваме промяната в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Вече са направени много ключови стъпки, за да заработи НС. Ние предлагаме комисиите да имат председатели, да се спази модела, който беше до сега, с изключение на правна комисия, където председателят се сменя на ротационен принцип. Не можем да допуснем да има повече забавяне на работния процес“, подчерта тя.

Бившият говорител на кабинета „Петков“ отново потвърди позицията си да напусне парламента, като народен представител. Тя призна, че причината за нейното напускане е свързана с подготовката за местните избори, където има много важни решения, които трябва да се предвиждат. По думите ѝ преговорите със „Спаси София“ вървят добре. Тя подчерта, че освен да се спечелят изборите, трябва да има и готови решения за следващите дни.

„Не бягаме от управленска програма. Ако колегите от ГЕРБ имат някакви нови предложения по управленската програма, които да влязат вътре, ние сме готови да ги обсъдим, да се направят най-добрите неща, за да може България да върви напред. Трябва България да отлепи от това безвремие. Поканихме колегите от ГЕРБ, за да разпределим комисиите. До момента няма съгласие за комисиите. Нашето НС не работи, защото нямаме съгласие. Затова поканихме колегите на нови разговори, за да продължим работата си. Ако имат някакви проблеми, нека да дойдат и да ги обсъдим в професионален тон“, призова Лена Бориславова.

„Нашата голяма грешка беше, че не получихме подписите на представителите на ГЕРБ за управленската програма. От самото начало не сме подвеждали колегите, ясно заявихме нашата позиция. Не играем политически покер и не се надцакваме. Формулата, която виждаме за работещо управление е кабинет на малцинството с подкрепата на другите политически сили и ГЕРБ.

„Искаха експерти в кабинета и ние ги предложихме. В него има хора от Демократична България. Кабинетът е пълен от хора, които са заставали с лицата си. Това е кабинетът, който ние считаме, че може да реализира приоритетите, които ние предлагаме“, обясни тя.

Бориславова коментира днешната позиция на лидера на ГЕРБ, който предупреди, че държавата лети към пропаст. „Виждам, че има доста голяма доза изнервеност в г-н Борисов. Каква точно формула предлага той? Кои ще са тези личности, които ще са толкова неопетнени, чисти и безспорни авторитети, които на фона на чужда програма, ще управляват с подкрепата на лица от списъка „Магнитски“? Сега е ред на първия да покаже“.

„Много ясно сме казали къде стоим. Не играем политически покер. Не сменяме позициите си. С ГЕРБ имаме базова липса на доверие и принципни различия. На може да се работи с хора, които постоянно си менят позициите. Не може първия ден да харесат програмата ни, на втория – не, а на третия да я дават на БСП. Много трудно се работи в такава среда“, призна Бориславова.

Лена Бориславова бе категорична, че коалицията им с ДБ е единна. „Много наши симпатизанти могат да ни упрекнат за това, че разкрихме програмата си преди да е връчен първия мандат. Но така показваме, че сме открити. В настоящата ситуация няма правилен ход. Много е трудно“.

Тя коментира и съмненията си по повод опита за атентат срещу главния прокурор. „Призовавам да се разследват всички версии. Надявам се органите на реда да си свършат работата. Не мога да разбера как лице, което не е предприело никакви мерки за разследване срещу хора от престъпния свят, а ги е закриляло, сега е атакувано от тях. Та това е техният пазител“, пита се Бориславова.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кака лена кака лена

    79 27 Отговор
    за кинти настървена...
  • 2 Гласове от зайчарника в Банкя

    77 20 Отговор
    Ами да го олаби Баце, ко само коментира! Я го Кире, къв е спокоен с празни дисаги!
  • 3 Кака Лена Натъкмена

    67 18 Отговор
    Отказах се от политиката, ама май ми хареса и се връщам!
  • 4 Ръзпоренътъ мустакатъ

    68 26 Отговор
    жендерка пак лае. Нискоинтелигентна първична сополана срам за България.

    Коментиран от #13

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Другаря Борисов

    23 48 Отговор
    а не "господин".... По голяма "Пунта мара" от него- няма!

    Коментиран от #10

  • 7 Метресата на мафията

    71 20 Отговор
    Изчезвайте, напускайте България и се покрийте в дън земя! България няма нужда от продажници, лъжци. лицемери и подлеци като вас, обслужващи интересите на чужди държави!
  • 8 Адвокатката се досети, че нашата мафия

    17 39 Отговор
    няма интерес да убива Гешев! Търсете руските диверсанти! Гешев каза, че ще арестува путин!

    Коментиран от #21

  • 9 ген КЪСТЪР

    45 16 Отговор
    ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА
  • 10 Порът от Банкя

    43 16 Отговор

    До коментар #6 от "Другаря Борисов":

    Малката я поpих я у Банкя както навремето поpих леля ѝ Цветелина, та сега е малко трудна и изнервена.

    Коментиран от #47

  • 11 Детиту

    48 11 Отговор
    да не заприлича подир на тъпуту ?
  • 12 Ха ха ха

    60 16 Отговор
    Хиена Парапеткова вече си изпуска нервите и бръщолеви не членорозделни глупотевини на килограм . А проксата истина е , Борисов ви направи за посмешище , та всички видяха , колко пари струвате и колко сте некадърни и алчни .
  • 13 аха а така

    44 11 Отговор

    До коментар #4 от "Ръзпоренътъ мустакатъ":

    Искаш да кажеш повлекана .....
  • 14 Еугений

    48 12 Отговор
    Кажи,кажи близа ли косматите тобки на Киро на таванчето?
  • 15 Вариант А

    12 39 Отговор
    ГЕРБ могат да подкрепят това правителство и да контролират изпълнението на програмата му през парламента, и така да бъдат част от решението България да бъде една нормална европейска държава.
  • 16 Вариант Б

    9 39 Отговор
    ГЕРБ могат да се върнат назад в годините на задкулисието, да потърсят подкрепа от ДПС, БСП и ИТН, знаейки много добре, че трябва да се съобразяват със студения резерв на г-н Доган, да работят в тясно сътрудничество с г-н Пеевски, да обсъждат евроатлантическите си политики с БСП, а може би и с Възраждане. Това може да бъде наречено правителство на малцинството на ГЕРБ с ключовата подкрепа на ДПС и помощ от другите партии.
  • 17 Вариант В

    12 32 Отговор
    Да предпочетат избори - реално обаче това пак ги води до план Б с ДПС, просто преговорите ще се водят по тениски заради по-горещото време, защото разпределеното на силите ще е фундаментално същото. Тук просто президентът ще е имал още 3 месеца да управлява.

    Коментиран от #20

  • 18 Естествен Интелект

    34 8 Отговор
    Той ли е таткото?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Вариант Ъ

    40 10 Отговор

    До коментар #17 от "Вариант В":

    Отиваме на избори докато шарлатаните на Козяк отечете напълно в канала.

    Коментиран от #27

  • 21 Естествен Интелект

    26 4 Отговор

    До коментар #8 от "Адвокатката се досети, че нашата мафия":

    Това да не ти е Иванчева....
  • 22 гого

    10 35 Отговор
    Време е ппГРОБ да поемат отговорност и да решат какво правят!
  • 23 тъй тъй хиенчеле

    34 8 Отговор
    Жалката въртиопашка с леко ....... пак изхвърля син камък от истерия и нерви
  • 24 ЛЕНЧЕ, лош психолог си!

    20 41 Отговор
    ЛЕНЧЕ, БОЧКАТА НЕ Е ИЗНЕРВЕН. ТОЙ Е УПЛАШЕН, МОЕТО МОМИЧЕ! МНОГО УПЛАШЕН, ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА ОТГОВОРИ НА МНОГО ВЪПРОСИ, ЧИИТО ОТГОВОРИ ВОДЯТ НАПРАВО ПРИ БАЙ СТАВРИ, ВТОРИ ЕТАЖ, ЮЖНОТО КРИЛО!
  • 25 ИхууууууууууУ

    36 8 Отговор
    Мустакраспоретиновата ми прави густо изпадайки в поредната си истерична криза , ама много е забавна .
  • 26 Нено

    32 7 Отговор
    ПеПе-тътъ не им пука - дошли са да изкарат едни бързи пари! Това си е стартъп, който вижда огромна бизнес възможност и бута тежко дискредитирани хора като Кокорчо
  • 27 Хахахахахахаха

    20 1 Отговор

    До коментар #20 от "Вариант Ъ":

    ЕВАЛА!!!!!!!!!!!
  • 28 Бременност

    30 7 Отговор
    Защо не си гледа бременноста, ами се изказва тук-там

    Коментиран от #41

  • 29 Снимка

    24 9 Отговор
    ФАКТИ, вече чакаме снимка на Лена с коремче, а не само изказвания

    Коментиран от #33

  • 30 Навалний

    7 20 Отговор
    Не е била говорител, а беше началник на кабинета на министър председателя!

    Коментиран от #31

  • 31 Нахалний

    27 6 Отговор

    До коментар #30 от "Навалний":

    За по-точно беше началничка на инструмента на друсания столипински клоун с канадски паспосрт.

    Коментиран от #35

  • 32 От провинцията

    32 9 Отговор
    Към българските медии!
    Моля Ви,не давайте никаква възможност на това момиче да говори пред Вас! Ние българските избиратели и граждани нямаме нужда от нейните брътвежи!
    Моля,спестявате ни ги!

    Коментиран от #40

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Нахалний

    27 8 Отговор

    До коментар #35 от "Навалний":

    Мое да ме хване за жезъла, ама няма как да ѝ давам по 14к месечно като киртака.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бориславова

    11 32 Отговор
    с бляскав ум, перфектен коментар за политическата ситуация. Очиларката от БТВ беше сразена, мигаше като пуйка, пардон мисирка. Браво с такива млади и кадърни политици, България ще пребъде.

    Коментиран от #44

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 За сведения

    6 15 Отговор

    До коментар #28 от "Бременност":

    бременните жени се трудят.
  • 42 колко си непотребна само

    22 8 Отговор
    А бе Парапетна Недовършенова , не се ли виждаш какво си недоразумение трагикомично , че се и напъваш да пелтечиш ....????
  • 43 Никой

    8 16 Отговор
    Те и гълъбарското правителство предричаха ,че ще умрем от студ и глад ,но ей на на пук оцеляхме. Така че Би.Би. пророка много си фантазира за републиката .А как му се иска да е така !
  • 44 добронамерен съвет

    14 7 Отговор

    До коментар #38 от "Бориславова":

    Добре ще е по честичко да ходиш на преглед при специалисти по душевни проблеми .....че с тия дето ги дрънкаш на хубаво не отиваш .
  • 45 Доктор

    21 10 Отговор
    Силно препоръчително е тази кифла да не се изказва.
  • 46 СЛОНА

    13 5 Отговор
    ХОДИ И ГО УСПОКОЙ ,ЧЕ СИ УБАВА И МЛАДА И ЧЕ ТИ СЕ РАДВА КАКТО СЕ РАДВА БАБА НА ВНУЧЕ,А ПОСЛЕ МЧО ЗАСПА ЗИМЕН СЪН С ПАТКАТА ОТ ВЪН!!!
    ДАЙ МУ МА ,ЧЕ НЩ ГОЛЕМА А ДУПКА ВРАТА НЕМА!!!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Киро Пара5коff

    12 6 Отговор

    До коментар #47 от "Кметът на С.":

    У властта сички сме унискс!
  • 49 Тошко

    21 9 Отговор
    Кривогледа мустаката чукалка на мутрите. Скрий се и не се показвай повече.
  • 50 Ленчето

    17 7 Отговор
    Искам Парапет.....парапет искам.......
  • 51 Хахаха

    13 7 Отговор
    Спермолинка ако виждаше, нямаше да зачене на парапета от про 100 Киро - Тиндъра.

    Коментиран от #54

  • 52 Абсурдистан

    18 9 Отговор
    Аз виждам голяма доза изневереност у Лена!
  • 53 Чест и почитания на Лена!

    10 26 Отговор
    Интелигентна млада българка, гордеем се с тиб, въпреки ГЕРБерската помия, която стъгмиха и изляха върху теб! Ти си смела българка, като Райна Княгиня!
  • 54 Пффф

    8 14 Отговор

    До коментар #51 от "Хахаха":

    Така ли ти диктува Боко Шкафа.

    Коментиран от #57

  • 55 Мнение

    13 21 Отговор
    На тая държава й трябва повече Лена Бориславова и по-малко Бойко Борисов и по-малко Йордан Цонев и по-малко Костадин Костадинов.

    Коментиран от #65

  • 56 Анести

    17 8 Отговор
    Голямо влечуго ! Не стига че е грозна а и нахална !
  • 57 Хахаха

    12 6 Отговор

    До коментар #54 от "Пффф":

    Тая уфсЪ даже не знае кога и къде да си подаде молбата за отказ от депутатско място, а юрист била със запрата от 14 бона, давана от нашите данъци, та Киро да я шпори.

    ПП са дъно!
    И си заминават ... про 100 Киро след години ще бъде съден от Лена-мустака за изнасилване ...

    Онзи, дето щеше да се жени за Лена избяга ...
    и идва въпроса: Кой забремени Лена, след като това не е онзи мухльо Мирослав Иванов...
  • 58 Сотир

    6 14 Отговор
    Българската Желязната лейди.

    Коментиран от #59, #60

  • 59 Хахаха

    16 6 Отговор

    До коментар #58 от "Сотир":

    Желязна?
    По-скоро парапетна ку р..тизанка
  • 60 гуглена еугленова цветелинобориславова

    9 6 Отговор

    До коментар #58 от "Сотир":

    така е кирнцето го правя на джилезу само като му се усмихна под мустак!
  • 61 Минева

    7 12 Отговор
    Браво, Лена!

    Коментиран от #63, #73

  • 62 Кака

    14 7 Отговор
    Момиче,засрами се,осъзнай,скрий се!Този резил ти е достатъчен. Не слагай петно на нероденото си дете.Ти си нагла и проста,но крайно време е да се осъзнаеш, да се скриеш и да приемеш,че ку. се презират не само до гроб, а децата им са белязани.Жалка си!
  • 63 Минeтовaaa

    10 7 Отговор

    До коментар #61 от "Минева":

    може да смениш еугЛенчето на парапета по-скромно срещу 1.4к и гарантирана минимална за майчинство
  • 64 ех,Ленче

    13 6 Отговор
    и ти ще се изнервиш - и то много повече - когато майката на Миро тайно направи ДНК тест на бебето(ако изобщо го има) и установи лъжата за бащинството?

    Коментиран от #66

  • 65 що?

    7 4 Отговор

    До коментар #55 от "Мнение":

    да обърне държавата на увеселителен парк ли(да не кажа нещо по-силно) - има за какво да си помисли свекървата
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Любо

    6 7 Отговор
    Колкото повече слушаме тези отпадъци от ПП толкова повече се убеждаваме, че сме гласували правилно за Възраждане.
  • 68 Тракиец

    5 6 Отговор
    То и Боко се надява да те подпре на парапета,затова е изнервен.Изпразни му дисагите и ще се успокои.
  • 69 нервен е

    5 8 Отговор
    щото културни хора трябва да търпим екскурзианти от харвар

    къде са им дипломите

    Ако си учил в харвар, и работиш в България коги ще врънеш пари за учението.
    Трябва да си на държавна хранилка
  • 70 СЛОНА

    2 1 Отговор
    ВСИЧКО НАПИСАНО ДО ТУК ОТ МЕН Е АФОРИЗЪМ ЗА ДА СЕ СВОРМИРА ЕДИН КАБИНЕТ И ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА ТОЗ НАПРАВИЛ ТОВА ,ОНЗИ ОНОВА,А НА НАРОДА МУ ПИСНА ДА ХОДИ НА ИЗБОРИ И НАКРАЯ ДА СИ ПАТИ ГЕДАЙТЕ ВСИЧКИ НАПРЕД НЕ СЕ ЗЯЖДАЙТЕ ,СОФРАТА Е ЗА ВСИЧКИ И БЪДЕТЕ РАЗУМНИ И СВОРМИРАЙТЕ КАБИНЕТ ОТ ЛИЧНОСТИ ЗА ПЪЛЕН МАНДАТ САМО ТАКА ЩЕ СЕ ВЪРВИ НАПРЕД !!!
  • 71 жосии

    3 3 Отговор
    Ленооо не съм го мил,ела яж сирене да не пометнеш.Твоя яде,ела и ти.
  • 72 Дядо Пройко

    5 3 Отговор
    Тази мома май е хвърлила око на Баце.С ако той и е в устата.Едва ли ще я огрее.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Завършила ПУЦ за

    5 2 Отговор
    Три месеца в Харвард и вече всичко разбира.Смех.Ако политиката беше парапет ,може но за жалост не става само с вдигане на краката.
  • 75 мучо

    4 2 Отговор
    ама стига сте ми я натрисали тази пикла бе...я да оди там да се държи на парапета.....
  • 76 Да си отговорим на въпроса

    2 1 Отговор
    Дали Баце ще се трогне от подмятанията на Парапет ханъм?
  • 77 Завис

    1 1 Отговор
    Какво скачате на момата доста хайрсъзи има защото я плюете момата красива е кюряви ли сте който се люби с нея хелял да му е а вие имате да си мечтаете само Шепата Мара момата си е мис свят много е по красива от тези грозотий дето се явиха за мис България . завистлив е българина се някой му е крив а на Слави Трифонов има да ми капят лигите за нея не може да я има и затуй плуе хайде оставете момата на мира хайрсъзи
  • 78 Анонимен

    1 2 Отговор
    Умна и красива, упорита юристка. При Цветанка Ризова бе днес. В Бг трудно ще се получат нещата, но много българи им харесва България. Лошо няма, Лена. Предпочитание за Монархия, но бай ганюганстер. Живи и здрави да сте младите и да си народите дечица здрави.
  • 79 пенко

    0 0 Отговор
    ЕЛЕНКА: --- "БОЙКО НЕ СЕ "СВАЛЯ " НА МОЕТО ЦРУ ---И ЩЕ СИ ПЛАТИ "-/ СТАРШИ АГЕНТ ЕЛЕНКА / !?!?!?!?!?
  • 80 пенко

    0 0 Отговор
    ЛЕНА -ОТ ЦРУ /СТ. АГ. / --АКО БОЙКО ПОСТРАДА ---ЦРУ ЕЛЕНКАТА НЯМА ДА ИМА ДЕТЕ --И ЖИВОТ --- ВЕЧЕ НЯМАМ МИЛОСТ КЪМ БГ ПРЕДАТЕЛИТЕ --ЕВРЕЙСКИ ЦИОНИСТИ --- САМО СМЪРТ ЗА ТЯХ !!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове