Last news in Fakti

7 Май, 2023 20:34 5 788 56

Ботьо Ботев разкри: Взривът срещу Гешев не е бил с 3 кг тротил

  • ботьо ботев-
  • атентат-
  • бомба-
  • иван гешев

Тези, които са поставили взрива, са некомпетентни

Ботьо Ботев разкри: Взривът срещу Гешев не е бил с 3 кг тротил - 1
Снимка: бТВ

Криминалистът Ботьо Ботев е шокиран от липсата на професионализъм в изясняването на причината за атентата срещу главния прокурор Иван Гешев.

На местопроизшествието са минали много хора и начинът, по който се работи, ми се струва, че са извършени неща, които не са направени както трябва съобразно изискванията на процеса и на ситуацията, обясни той в студиото на bTV.

За него опитът за атентат срещу главния прокурор не е инсценировка, но е опит за сплашване.

Друго, което направило впечатление на криминалиста, е, че по времето, когато започна да излиза информация, той не видял най-важните хора там - експертите. Никой друг освен водещият изследовател не трябвало да се движи по местопроизшествието. Ако извършителите на атентата са искали да убият главния прокурор, е трябвало да се направят редица други неща. 15 килограма тротил се използва при производството на брониран автомобил за охрана на главен прокурор, за да се види дали ще издържи, посочи Ботьо Ботев.

Неговото впечатление е, че дори тези, които са поставили взрива, са некомпетентни.

Лично Ботьо Ботев отишъл на третия ден на местопроизшествието, а там нямало нито един човек. Взрив определено е имало, но количеството на взрива такъв, какъвто бе определен в началото, не е било толкова голямо - 3 килограма тротил. Нямало и никакъв кратер на мястото на престъплението, като Ботев е имал чувството, че се е ровило все едно с някакви гребла. На местопроизшествието работата трябвало да продължи 5-6 дни, смята криминалистът.

Според него работата на едно местопроизшествие на един такъв инцидент - това е организацията на работа на самото място. Там могат да се направят изводите, организацията и последващите действия. Без оперативните служби, без работата на полицейските служби е невъзможно разкриването на едно такова престъпление срещу главния прокурор, обясни Ботьо Ботев.

Към момента са дадени противоречиви показания от едни и същи лица. Работата на службите на НСО при подобен случай незабавно е трябвало да изведат автомобила, станал обект на атентат от местопроизшествието, каза Ботев.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ботьо

    74 6 Отговор
    Пиратка от Илиянци.хи хи хи
  • 2 При този корифей

    57 4 Отговор
    Не се изпозастреляха спец служби при « ювелирна акция» в Белите брези?
  • 3 бай Иван

    72 2 Отговор
    Работата е ясна,да влезе убития.СМЕШНИЦИ............................
  • 4 гост

    84 6 Отговор
    Като хлапета си правехме бомбички от калиев перманганат, сяра и бял бронз на прах. Да фитил използвахме клечки от кибрит "Буря". Ефектът беше че гърмът разтърсваше целия квартал. А сега с тази пиратка - уйдзурма геЙроя Гешев се телепортира през Истанбул чак в Ню Йорк, за да не отговаря на очевадни въпроси!

    Коментиран от #20

  • 5 Макс

    77 4 Отговор
    Слушах го и него. Много му се искаше , но няма как да каже че е инсцинировка .Разбирам го .
  • 6 Град Симитли

    64 4 Отговор
    ".... На местопроизшествието са минали много хора и начинът, по който се работи,...".... се виждаше некъв тип с ботуши и лопата, който тепърва копаше кратера и. чертаеше историята :))
  • 7 ццц

    67 3 Отговор
    ...нали видяхте какво става с 2 килоорама тротил срешу руския журналист? Колата на мекица, кратер, убити ...ранени....
  • 8 йош един " умник "

    40 8 Отговор
    Маса налод тук , без претенции за експерти , казаха че е пиратка и още поне толкова ще ти кажат , че срещу главен прокурор бутафорни мероприятия за сплажване не се организират , твърде голям е рискът , остава опция ..... нали знаеш коя , някой си устройва фойерверк за PR , да му е готино .
  • 9 Факти

    5 9 Отговор
    Ето ви истинското ченге.... Почина синчето им младо. Сега да си оправят батака.
  • 10 Белите брези

    8 18 Отговор
    И в един квартал на софия е било интересно за някои ,за други смъртоносно..няма ли срам този?

    Коментиран от #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ЕДГАР КЕЙСИ

    20 21 Отговор
    БОТЬО БОТЕВ ....... УДАРИ ОТ ЗЕМЯТА , ТАКИВА........ "СПЕЦОВЕ" ПО ВЗРИВОВЕТЕ КАТО ....... ЛЕНА ПАРАПЕТА , ГЕНЕРАЛ ГНОМ , АСЕН АГОВ , ИВО ИНДЖОВ , ИВО ИНДЖЕВ И ........ ВСИЧКИ ШАРЛАТАНИ ........ ФАКТ !
  • 13 Анонимен

    34 4 Отговор
    НЯКОЙ е предупредил Гешо че дори и да си говори с Господ не е защитен дори и 100 души да го пазят. Явно срещу солидна сума пари не е свършил някаква работа.Ако не е инсценировка е предупреждение
  • 14 Тома

    23 1 Отговор
    Ами накарали са тези които носиха плакатите гешев е радост да сложат пиратката пак за някои лев
  • 15 ХАХАХА

    14 19 Отговор
    Чудех се този пишманексперт кога це цъфне пак да ръси мозък . Не разбраха, че този барабар с другия редовен "експерт"радуленко са едно голямо Нищо! За този само си спомнете тайната квартира в Копривщица, украинците и провала му.
  • 16 Факти

    23 6 Отговор
    Неутрални сме. Който е живял сред ченгета може да потвърди, че най доброто Ченге в България е Ботьо Ботев. И батето бойко не ги знае, имаше много еродирани ченгета, но не са живи. Тъжно ни е за тях, бяха велики хора. Ликвидираха ги. Мръсна политика.

    Коментиран от #23

  • 17 Ювелирна

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Белите брези":

    Но крадците се трепат
  • 18 Гост

    15 0 Отговор
    А, накъде е бил насочен взрива? Имало ли е вираж на пътя? Към колата ли е била взривната вълна?
  • 19 Всъщност

    6 34 Отговор
    Никой не е казал 3 кг тротил,а еквивалент на 3 кг тротил.Това,че мястото не се охранява е много зле,полицията като,че ли умишлено неглижира.И другото е ,че Гешев обичайно не се движи с брониран автомобил.Бил е с такъв в Украйна,и когато тръгва за среща с младшите прокурори в последния момент е сменил обикновения с брониран,което го е спасило.Пренебрегва се факта ,че взрива е бил насочен към пътя затова и мястото не е с голяма дълбочината.А и експертизите не са приключили.В началото на паниката се изговори какво ли не,защото никога не се е случвало,но службите къде са били за да предотвратят.Продължаваме да сме разграден двор в полза на на един известен контингент прикрити " добри хора"!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Толкова много

    14 1 Отговор
    Специалисти....а всичко било аматьорска работа. Да се чуди дали нея експерти са експерти изобщо
  • 22 78096432

    8 9 Отговор
    В т.н кратер са търсили доказателства,частици за да установят вида на взрива.Няма как да не се пипа където е бил поставен,а било ли е професионално друг въпрос.Е някои заинтересивани лица от записите си казаха,че ще предприемат по радикални мерки,защото кирчовците са " идиоти".А "великия финансист" Асенчо Сапьора предвид зависимостите си се изложи и като политик и като некомпетентен ,и то този,заради който сме във финансова безпътица,огромен дефицит и безконтролна инфлация.
  • 23 Сила и чест

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Факти":

    Няколко грешки - ер"У"дирани, "ченгета" = ПРОФЕСИОНАЛИСТИ +++ СИЛА И ЧЕСТ Камбаната бие
  • 24 Бивш също

    12 4 Отговор
    Ботьо, с това си изречение: "Никой друг освен водещият изследовател не трябвало да се движи по местопроизшествието." сам си противоречиш! Именно заради това смятам, че е исценировка.
  • 25 Мунчо

    25 1 Отговор
    Със всеки репортаж от мястото дупката ставаше все по дълбока.Играла е мотиката.
  • 26 Ммм...да

    12 10 Отговор
    Ботьо пияницата.В тая жалка територия само дегенерати.

    Коментиран от #40

  • 27 Каква държава,не е работа

    12 4 Отговор
    Е добре,че са били " некомпетенти".И без това станахме за резил пред света,бананова република.Хаоса и разнопосочието,манипулациите и тенденциозното разделяне на обществото започнало от 2-3 г.което допуснахме и все още не е овладяно това е резултата.Не само атентата,държавата потъва,а аборигена гледа сеир.Не е смешно и не е добре.

    Коментиран от #39

  • 28 Румен

    15 7 Отговор
    Некомпетентен си ти. Чети, а не кръкай по заведенията. Експерта от Израел пристигнал преди взрива. Хаха, Ботьоооооо бабин. Кат експерт ви казвам че взрива е бил колкото да напълнил бурканче от детско пюре. В пенсия всички некадърни от МВР, “ учили” благодарение на ВРЪЗКИ.
  • 29 Дъното на дъното

    28 2 Отговор
    Тъпия Гешев се чуди как да замазва по темата..дали си мисли че ще му се размине ми е интересно
  • 30 гешев съм

    15 1 Отговор
    Извинявайте , мислех , че е Нова година , объркал съм се нещо при смяната на времето ..
  • 31 Хохо Бохо

    18 0 Отговор
    Защо Гешев, който е потърпевш, а така също и свидетел на престъплението, още не е разпитан?
  • 32 1234

    9 0 Отговор
    Не се знае дали са били компетентни или некомпетентни но едно е сигурно. Въпреки, че тесен кръг от хора могат да извършат такъв атентат,никога по случая няма да има задържани.Който е на противоположно мнение просто не знае къде живее.
  • 33 тр5рт

    19 1 Отговор
    Там, където господства корупцията, професионализмът отдавна си е отишъл.

    Какъв професионализъм очаквате от хора, които цял живот се занимават с кокошкарство? Те разбират само от кражба на 10 лв. и бой на закопчани младежи зад колоните. От корупция по високите етажи, атентати и взривове не разбират.
  • 34 Таквоз е

    15 3 Отговор
    Шока на тия полуидиоти Гешев+компаньоните му от НСО е произлязъл от факта че имат кола на която и няма нищо но явно са предпочели да продължат по план включително и със Сарафов и в желанието си да произведат по голям шок съвсем се объркаха във лъжите си..сега Европол ще дойдат и ще си заминат още същия ден..да му мисли тоя отпадък Гешев който явно срещна народното съчувствие челно
  • 35 "Експерт"

    6 3 Отговор
    Много "експерти" във форума.Нека заинтересивани олигарси и криминалета са доволни от овците.
  • 36 Исторически парк

    11 1 Отговор
    Моите пиратки на нова година гърмят повече от тая "бомба"
  • 37 Буквоядец

    2 0 Отговор
    Този приютен от даскалицата -кмет пенсионер, направи видните експерти на салата.
  • 38 ДО Г-Н БОТЕВ

    13 0 Отговор
    ГОСПОДИН БОТЕВ ОБЕСНЕТИ ИМ НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ЧЕ ВСИЧКО СЛЕД АТЕНТАТА АКО ИМА ТАКЪВ Е ПАРОДИЯ. КОМПЕТЕНТНОСТА Е НУЛА ВСИЧКО Е ПАРОДИЯ. АЗ СЪМ БИВШ ПОЛИЦАЙ И МЕ БОЛИ ЗА ПАДЕНИЕТО В СЛУЖБИТЕ И МВР.
  • 39 светът се побърка тотално

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Каква държава,не е работа":

    Дреме ми как изглеждаме пред " света " , да ти не разправям той пък как на мен ми изглежда , гадно ми е тук с нас какво се прави и кои ни го правят .
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 нннн

    13 0 Отговор
    Айде стига с тоя кьорфишек. Я впрегнете магарешките сили на службите, да установят бил ли е Гешев в колата. А, и имало ли е гърмеж или овчари са си пекли на огън сланинка?
  • 42 Въййй

    10 0 Отговор
    Аз съм виждал пиратки от магазина да правят по-големи "кратери" от този

    Коментиран от #53

  • 43 измета

    5 0 Отговор
    Не ни занимавай те с глупости. Войната маи стана за нас сериозен проблем в Украйна. Кажете истината .
  • 44 Киану Рийвс и Сандра Бълог

    2 2 Отговор
    Безпристрастно може да се направи следното заключение. Някъде там свободен , и необезпокояван от некомпетентните служби , се разхожда опасен терорист , с достъп до взривни материали , и желание да ги използва срещу хора от висшата държавна правораздавателна система. Това е тест за държавност . Ако "компетентните " органи не успеят да го заловят навреме , значи няма и държава .
  • 45 Реалист

    7 1 Отговор
    На цяла държава и е ясно че е инсценировка:) кой за какво да се хаби за този псевдопрокурор с съмнителни контакти от дарксайда и неубедително образование:)

    Коментиран от #52

  • 46 Шаран БГ

    4 1 Отговор
    Най-после един умен и знаеш човек да напише нещо разумно и ясно..............
  • 47 Радката

    2 1 Отговор
    Този овехтял експерт беше много активен при организирането на протестите през 2020 г.
    Сега явно отново е активиран.
    Но какво да се каже - човеку е експертт
  • 48 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    Голям Цирк и Театър
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Станислав

    0 3 Отговор
    Аз да кажа само!
    Поредни сратии тук, задържани като глвни новини!
    Едната на Гешев, другата на кво каза Ботьо!
    Замазва се казано до сега по случая и се правят оправдания и насоки. Семейството не било там взрив не бил три кила тротил!!!! Не е опит за убиство а сплашване!
    Демек пак Гешев имаш проблем щот е готин и як проурор, че и главен

    Коментиран от #51

  • 51 Още" разбирачи"

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Станислав":

    Така,ей "сплашване"!И как се определя количеството взрив за сплашване и за покушение с цел убийство на метър от пътя изчислено в секунди?Ще да е " сплашване" с цел убийство на гл.прокурор на републиката..А задаваш ли си въпроса кои биха могли да са поръчителите?Заинтересованите лица?Как е допуснато да си разиграват коня бомбажии атентат срещу държавна институция знаеейки,че може да пострадат и случайно минаващи?Колкото до взрива,няколко пъти казаха,че не е тротил в кг,а негов еквивалент,и това беше предположение в първия момент.И всеки започна да си съчинява!
  • 52 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Реалист":

    На никой още не му е ясно,освен на някои политици свързани с олигархично криминалния контингент когото обслужват небезплатно.То си личи.Съответно са обучени да баламосват племето балъци групово.
  • 53 Цирк

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Въййй":

    Няма как да си виждал фантазьор!
  • 54 Б О Т Е В ? Защо Ботев ЗНАЕ ВСИЧКО

    1 1 Отговор
    Като дядо Т Р И Ч К О ! Защото играе от ДВАТА ОТБОРА !
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Казваш Б О Т Е В

    2 1 Отговор
    И Спомняш БЕЛИТЕ БРЕЗИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове