Last news in Fakti

9 Май, 2023 15:27 1 214 20

Иван Таков: Няма да постигнем мир чрез разруха и провокации

  • иван таков-
  • мир-
  • разруха-
  • провокации

Само много сплотен, здрав и адаптивен народ, обединен от обичта към България, може да издържи на многобройните изпитания, да устои независимостта си и да се предпази от вътрешни размирици и външна агресия, коментира председателят на БСП - София

Иван Таков: Няма да постигнем мир чрез разруха и провокации - 1
Снимка: БСП-София

"Девети май е свещена дата за цялата демократична общност в света. Това не е просто празник. Девети май бележи Победата на хуманизма над нихилизма. Този ден ознаменува Победата на Доброто над Злото, каза в словото си Иван Таков. - Разгромът на хитлерофашизма преди 78 години отвори широко портите на човечеството за цивилизационно развитие. Победата на "Червената армия" във Втората световна война е факт, който не може да бъде пренебрегнат или променен. Това е армията - освободителка на нашия континент от Хитлеровата чума. Нейната победа даде шанс на Европа. За обединена Европа. Победата на "Червената армия" ни събира днес да празнуваме Деня на Европа".
Това каза председателят на БСП - София Иван Таков в словото си по време на тържественото честване на 9-ти май пред Паметника на Съветската армия. Столичната организация на социалистите, заедно с председателя на БСП Корнелия Нинова, организационния секретар на партията Борислав Гуцанов, народни представители, избрани от София, и общински съветници се включиха в събитията, отбелязващи историческата дата. Иван Таков, Борислав Гуцанов, членове на Изпълнителното бюро на Градския съвет и на районните организации на партията в столицата, общински съветници и народни представители се поклониха и положиха цветя първо пред Паметника на Незнайния воин, след това се включиха в шествието "Безсмъртния полк" до Паметника на Съветската армия.
Таков каза още, че няма да постигнем мир чрез провокации, нито чрез разруха, а още по-малко чрез взиране в онова, което ни разделя. И е добре да мислим за бъдещето, вместо да търсим дребни конфликти, поводи за нападки и разделяне на обществото от събития в миналото.

Иван Таков отбеляза също, че 9-ти май е празник и на българската воинска слава. "Днес скланяме глави пред паметта на няколко поколения български антифашисти, на десетките хиляди партизани, участници в бойни групи, концлагеристи и ятаци, дали живота си в борбата за освобождението на Европа от фашизма. На българските воини, загинали по бойните полета на Югославия, Унгария и Австрия на страната на съюзниците, каза още той. - Девети май е символ на мира, на сигурността и прогреса на държавите и народите. Мирът днес се опира на паметта за миналото. Той не е резултат от победа, в която и да е война. Няма да постигнем мир чрез провокации, нито чрез разруха, а още по-малко чрез взиране в онова, което ни разделя. Мирът означава справедливост и равенство. Мирът започва от всеки от нас - със смирение, с разбиране, с приемане на различията, с толерантност и съпричастност. Мирът е преди всичко разум и отговорност на всеки човек".
Председателят на БСП - София беше категоричен, че само много сплотен, здрав и адаптивен народ, обединен от обичта към България, може да издържи на многобройните изпитания, да устои независимостта си и да се предпази от вътрешни размирици и външна агресия. "България се нуждае от този шанс, който ние, гражданите, трябва да дадем. Трябва да дадем този шанс и на себе си. Да се отворим към развитие, към напредък, към по-добър живот. Да мислим за бъдещето, вместо да търсим дребни конфликти, поводи за нападки и разделяне на обществото от събития в миналото, каза още той. - Това е мирният път към напредъка на един народ. Това е отговорността на всеки гражданин и задължението на всеки държавник".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иванушка глупака

    8 18 Отговор
    Бе-се-пе бе-се-пе
  • 2 Да почетем руските жертви

    11 19 Отговор
    От руските медии:
    "В Болгарии празднуют День Победы у памятника Советской армии в Софии."
    (България чества Деня на победата пред паметника на Съветската армия в София.)

    Коментиран от #5

  • 3 Просто човек

    25 14 Отговор
    Жалка путинска от.репка!
  • 4 Мда

    25 13 Отговор
    А жертвите на комунизма кога ще прочетете бе, под..лого руска!
  • 5 иванушка глупака

    11 7 Отговор

    До коментар #2 от "Да почетем руските жертви":

    Съветските...бля су... !
  • 6 Фактопроверител

    20 11 Отговор
    А уж сме 2023 г. А БСП-то си е все така лошо гримирано БКП. И все същите руски опорки. А като погледнеш лентата-колорадка, която си е боднал гуцанов - ти става ясно на кой се кланя.
  • 7 Минева

    20 10 Отговор
    Тия от снимката са се окумили като на погребение. То бива бива ама техните пиар мероприятия са жалки.
  • 8 реру

    22 3 Отговор
    "От руските медии:.."


    Руските медии са пропуснали, но такова мероприятие не може да мине без Последния Софиянец...

    Коментиран от #14

  • 9 Днес се проведе Фарш на Червеният площад

    13 8 Отговор
    на убийците и мародерите на перални и унитази!
  • 10 Понеже сме големи гяволи!

    10 3 Отговор
    Хем се водим победена страна, хем дадохме 40 000 жертви по бойните полета 1944-45!

    Коментиран от #13

  • 11 Никой

    13 7 Отговор
    Не говори от името на българския народ червен тумор. Колко гласуваха на последните избори за БСП ,забрави ли ? 8,93 % ти др. Таков от математика нищо не разбираш. Явно упорито си чел учебника " Основи на комунизма ". и се от така наречените от Ленин " полезни идиоти " с разликата ,че си платен.
  • 12 този

    14 6 Отговор
    Трето.поколение търтей червен фашист не свършил за пет пари работа през целия си безсмислен живот.
  • 13 Ако не го бяхме направили,

    4 9 Отговор

    До коментар #10 от "Понеже сме големи гяволи!":

    англоамериканците искаха да раздадат части от България на съседите ни като компенсации и от нас почти нищо нямаше да да остане. Това даде основание и възможност на руснаците да ни съхранят като територия.
  • 14 Изключително

    1 15 Отговор

    До коментар #8 от "реру":

    ти е скапан фотошопа. Много си нескопосан. Синът ми, в 5 клас, щеше да го направи в пъти по - добре.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 г-н

    3 10 Отговор
    Долните англоамериканци да слязат от паметника на ПОБЕДАТА,а да отидат на паметника на бомбандиралите СОФИЯ през 1943-1945г.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 тики таков

    10 1 Отговор
    Пеко Таков - Янчо Таков - Иван Таков - Янчо Таков младши, всички са за тааковане... окрадоха ни през социализма, сега пак ни крадат !
  • 19 Цитат:

    0 0 Отговор
    “…. Девети май бележи Победата на хуманизма над нихилизма. Този ден ознаменува Победата на Доброто над Злото… - Разгромът на хитлерофашизма преди 78 години отвори широко портите на човечеството за цивилизационно развитие. Победата на "Червената армия" във Втората световна война е факт, който не може да бъде пренебрегнат или променен. Това е армията - освободителка на нашия континент от Хитлеровата чума. Нейната победа даде шанс на Европа. За обединена Европа. Победата на "Червената армия" ни събира днес да празнуваме Деня на Европа..”
    Несвързан брътвеж на исторически объркан и неграмотен човек - пародия на клишетата от времето на дядо му.
  • 20 Паргов

    1 0 Отговор
    "Девети май бележи Победата на хуманизма над нихилизма. Този ден ознаменува Победата на Доброто над Злото".А сега господинчо смети Путин С Хит лер,а и раш иЗти с нацисти
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол