Last news in Fakti

10 Май, 2023 14:08 7 896 81

Георги Готев: Борисов направи мечешка услуга на Габриел

  • мария габриел-
  • ек-
  • бойко борисов

Риск Габриел да остане от два стола на земята има

От момента, в който новината, че Борисов номинира еврокомисаря Мария Габриел за кандидат-премиер, изминаха едва два часа. Но понеже работя в голям нюзрум в Брюксел, няколко колеги спонтанно реагираха, и това, което казаха, не е особено ласкателно за нея.

Това коментира за Euractiv Георги Готев.

Колегите ми не знаят сложностите на българския политически живот и си представят, че щом е номинирана, Габриел ще бъде избрана, и ще оваканти мястото.

(В действителност това на е така, Габриел си е взела неплатен отпуск, не е поискала да бъде освободена, и мястото не е свободно.)

Общото в коментарите бе – добре, че ще си ходи, защото и без това беше слаб комисар.

За никого не е тайна, че Габриел има труден ресор, и други комисари, включително зам.-председателят Маргрете Вестагер и комисарят по Общия пазар Тиери Бретон са поели голяма част от работата ѝ.

Портфейлът на Габриел – иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта – съсредоточава голям финансов ресурс и интересите към него са много.

Един от колегите предположи, че Габриел ще бъде сменена от Ева Майдел, която също стана евродепутат с протекцията на Борисов.

Но ако предположим, че Габриел оваканти мястото, било защото е била избрана за премиер, било защото е освободила мястото си в Комисията преди неуспешен за нея вот, фон дер Лайн не е задължена да предложи друг да я замести.

Когато Кристалина Георгиева, тогава зам.-председател на Комисията, пое една сравнително ниска длъжност в МВФ и напусна екипа на Жан-Клод Юнкер, той не я замести и България просто остана без комисар повече от две години.

Подобен сценарий е възможен и сега.

Ако Борисов разбираше от тези неща, той щеше да е договорил с фон дер Лайен правото България да предложи комисар, който да смени Габриел, ако тя бъде избрана. Дълбоко се съмнявам, че това е направено.

Впрочем, фон дер Лайен не е длъжна да даде на един евентуален нов български комисар същия ресор – теоретично тя можи да „завърти“ ресори, или да даде парче от ресор, както на времето Барозо раздели портфейла здравеопазване на две и даде политиката за защита на потребителите на Меглена Кунева. След нея друг комисар с такъв портфейл не е имало.

В България Борисов дължи обяснение кой ще смени Габриел в Брюксел. Дали той има наум кандидат, или ще предложи това на друга политическа сила? Тези неща трябва да са ясни преди вота в Народното събрание, ако изобщо се стигне до такъв.

Риск Габриел да остане от два стола на земята има. Има и вероятност – по-голяма – да остане на поста си като комисар, но вече е ясно, че ще е с влошен имидж.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тази

    113 10 Отговор
    ОВЦА ще я похарчат за да спечелят време.За нищо не става.

    Коментиран от #15

  • 3 хихи

    32 18 Отговор
    Борисов е договорил Лена Хищна Хиена да Мария, за да не Му се пречка тук
  • 4 281847???

    54 6 Отговор
    Готев, ти пък какво каза?
    Марчето си е от "котилото" на шорошци, ти ли не знаеш.?
    Не ни интересуват подобни, тук навлеци си имаме достатъчно. Тя не е никой, както и всички останали полит назначения от последните,,,,,,,,хммм 20- сетина години

    Коментиран от #68

  • 5 Доротея

    32 9 Отговор
    Ами, тя горката затова иска да се отърве от това тежко за компетенциите и еврокомисарство, бе, Готев и се съгласява да стане премиерка! А на ПП-ДБ препоръчвам да заявят, че не могат да я ходкрепят, защото е предложена от Бойко Борисов, но ПП-ДБ обещават да я издигнат, ако получат втория мандат и очакват Герб тогава да я подкрепят! Така се правят компромисите в голямата балканска политика!
  • 6 Меси кьорфишека

    65 7 Отговор
    Габи говори само клишета и заъчени фрази! Съмнявам се, че може да посочи поне една евроарламтическа ценност! Буда си я е избрал, той да и бере гайлето>
  • 7 Ангеларий

    53 8 Отговор
    Според мен тази е Мата Хари и е травестит.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ХЕТЕРО АМЕРИКОС ДЪЛГОКОС 3001

    3 13 Отговор
    КАКВА ХУБАВА ДЪЛГА ЧЕРНА КОСА ИМА ФОРМАТА НА КАРТАТА НА ГЪРЦИЯ ,ГЪРЦИЯ Е С ФОРМАТА НА ДЪЛГОКОСА ЖЕНА ,ОТ СОЛУН ДО АТИНА 502,км. ,А НЕЙНАТА КОСА Е НАД 502 ДЕНА НА МАРИЯ ГАБРИЕЛ
  • 11 Българин

    21 44 Отговор
    Ей, че плюнки! И Господ да предложи, пак ще намерят дефект. Грозно и жалко!

    Коментиран от #17, #19

  • 12 Гост

    44 8 Отговор
    От 2-та стола на земята, така е. Съпругът на Мария Неделчева е чужденец, а не българин. Няма как да се приеме това.
  • 13 Перо

    57 6 Отговор
    С Габриел или без Габриел е все едно за БГ, защото ползата от нея в Брюксел е еднаква! Тя си живее в чужбина, работи в чужбина, омъжена за чужденец и е далече от БГ действителността. По-добре там да показва “експертизата” си! Костадинов е прав, като казва, че това е Плевнелиев от женски пол! Трябва да е луда да си загуби работата за 1-2 месеца работа като Премиер и пиле в калчища! За това време не може да се научи да намира кабинета си в МС! Ще подпомага джендърията, Украйна и РСМ!

    Коментиран от #75

  • 14 Ангеларий

    35 7 Отговор
    Според мен тази е Мата Хари и е травестит.
  • 15 СЗО

    44 5 Отговор

    До коментар #2 от "Тази":

    Тя затова е сложена там. Да взема една хубава заплатка, да си обогати сивито. И когато я повикат, за да я похарчат в името на боковата мафия, да се отзове.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Доротея

    38 2 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Той какъв Господ ще е, ако Бойко Борисов ще го идига за премиер!? Стефан Цанев как достойно отказа награда от герберасти с корени в ДС!?
  • 18 Мара

    45 2 Отговор
    не е малолетна , за Боко се е преценила - това казва всичко за нея ! Не е нито за политик , нито за водач , ни за нищо !
  • 19 ⚜️Просветен⚜️

    38 5 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Плюнка е тая мръша , която те е родила! Какво ми сравняваш Господ с няква Гербава калинка , предложена от тиква с чекмедже? Отговаряй ве, дръвник!

    Коментиран от #51

  • 20 Tутанкамон

    39 4 Отговор
    Жалък гербаджийски цирк...
  • 21 Бамбука

    38 2 Отговор
    Всеки си носи кръста за действията. На Мария Габриел ще и се наложи да отговаря на тежки въпроси, свързани с определени икономически и финансови операции на територията на България. Визирам Турски поток, липсващата пътна карта и т.н. Няма как да бяга от отговорите, защото това ще бъде край на кариерата и, няма как и да пренесе отговорността към Борисов, защото приемайки поста, приема и всички "позитиви" и негативи от неговото управление. Дано не се откаже, защото театрото ще си заслужава. Купете си пуканки !

    Коментиран от #52

  • 22 Борисов е лъжец и лицемер.

    34 1 Отговор
    Борисов заполна да си "пазарува" подкрепа с министерски постове!!!
  • 23 буци вече само шайката командори

    27 4 Отговор
    Абе трето качество е , ако въобще може и дума да става за качество , но за схемите на Тулупа в България става , а и Кухата и без това за нищо не става , че голяма работа , че без работа остава . Ами да му беше отказала на Тулупа бе , той и без това полека , полека пътува към затвора , фактор вече няма да му се удаде да става , само Вебер сънува куфарчета дипломатическа поща , това им остава.
  • 24 Фибата

    8 41 Отговор
    Ако се съди по истеричните реакции на душманите на Борисов, със засилващи се паник атаки, то той с избора на Мария Габриел ги е уцелил в слънчевия сплит! И понеже отвън ни натискаха да е само и единствено правителство на ППДБ, щот, нали, само те били евроатлантици, та сега какво? Ми, спукано им гърнето, какво друго?!

    Коментиран от #76

  • 25 Мисирка

    33 3 Отговор
    И тая изгаря
  • 26 Перо

    27 1 Отговор
    Един глупак, бивш посланик в НАТО се полакоми за поста на военен министър. Министерстваше 1-2 месеца и сега търси соросистко НПО за работа, а на негово място отиде досегашния министър на МВнР, който видя на къде духа вятъра и се измъкна своевременно, на по-добра заплата! Тази върви по пътя на бившия военен министър!
  • 27 плюс минус

    38 2 Отговор
    И на нас направи мечешка услуга.
    Какво и колко е работила госпожата?
    Ама е получавала баснословни пари.
    От наошите данъци.
    Защо ?
    В ЕС да вземат да си намалят заплатите и да ги направят нормални.

    Коментиран от #35

  • 28 Като

    23 3 Отговор
    гледам на какъв дълъг шийгун се крепи главата ѝ , сигурно е доста куха и лека , щом още не се е килнала на една страна !

    Коментиран от #31

  • 29 Тредстоун

    5 13 Отговор
    Поредната балалайка реши да си вземе от кошничката с копейки , да метне и тя шепичка помия .... , от къде се нацвъкаха тия стада от разбирачи , то толкоз капацитет е имало из дупките ... , пък две години оставиха България да вегетира.... , аххх нещасници до сега си дремехте сладко сладко и гледахте как папагали копейки и други паразити затриват България и се га се активирахте .... , кой ли ви натисна копчетооооо , смешници
  • 30 Хахаха

    14 3 Отговор
    Мустаката ли е Гаргамел, значи става.

    Коментиран от #37

  • 31 Мдаа

    22 2 Отговор

    До коментар #28 от "Като":

    Като жираф е.
  • 32 Случаят

    32 2 Отговор
    С Румяна Желева , помните ли?
  • 33 Връзкарската съпруга от ЕНП

    35 3 Отговор
    Да им имам на ГЕРБерите кухите номинации с връзкарство. Тази добре, че е женена за мъжа си с дебелите връзки в ЕНП, иначе е г-жа Никоя!
  • 34 Минева

    34 2 Отговор
    Тоя жираф се върза на ББ. В Брюксел, според коментара, излиза, че не им пука за нея била "слаб комисар".

    Коментиран от #38

  • 35 обща политика му се вика

    17 2 Отговор

    До коментар #27 от "плюс минус":

    Това си им е узаконена корупция , дават им големи заплати за да кротуват и нареденото им да гласуват .
  • 36 Град Симитли

    25 1 Отговор
    "... В България Борисов дължи обяснение кой ще смени Габриел в Брюксел...."
    Ами Той ще я смени, щото е "най-подготвен" :))
  • 37 Не знам

    19 1 Отговор

    До коментар #30 от "Хахаха":

    дали е мустаката , но в с бая голяма адамова ябълка , като орех ! Много "женствена" !
  • 38 Там

    21 1 Отговор

    До коментар #34 от "Минева":

    е абсолютна без гласна буква и нулев фактор !
  • 39 това бг или агенти на фащ и запада

    19 1 Отговор
    Габриел ще бъде сменена от Ева Майдел
    хорица които няма да са за интересите на България и преизбиратели
  • 40 Матей преображенски

    23 1 Отговор
    Хубаво се набутаха в еп разни мадами,като тая майнел с ум зайдел.Как си представяш тая кокона за мин-пред. в тая сложна обстановка,като Муравиев преди девети септември.Пада другаря в някой трап,пада зад теб,хоремаг,за да излеееезе и почне пак с нова бутилка коняк.Тия са все червена аристокрация трето и четвърто поколение,като станишката и неговата кокона,направо се из-а-каха на метеното.Сега и боко,червенотиквеническото отроче,и той кадрува,като бай Тошо,слага разни пос-ра-ници и им гледа сеира.
  • 41 Павел пенев

    22 2 Отговор
    Готов е прав, но комбинацията е сложна и не е за главата на кратуната от Банкя.
  • 42 Възмутен

    32 2 Отговор
    То е ясно,че тази за нищо не става.Завършила филология,а знаем че там се влиза лесно.и с нисък бал.После уредена с протекции в някакво мижаво университетче във Франция и ето новоизлюпен еврокомисар.Ей,Тикво прибири си калинките и изчезвайте.
  • 43 Най-добре

    26 2 Отговор
    Беше да се номинира госпожа Меркел тя и без това е свободна и е равно отдалечена от всички
    Щеше да си доведе министри германци за да се въведе ред в нашата объркана родина
  • 44 Ашкулсун

    8 2 Отговор
    Защо, пък не . Сега вече българските пчели ще бъдат спасени.
    И престъпниците земеделци ,които тровят с пестициди, и хербициди ще идат в затвора. Не на химията в земеделието!

    Да живее Чистото земеделие и малките фермери. Конфискация на едрите земеделски площи. Купени на безценица.
  • 45 Буда дръпна столчето и на тоя Габриел

    20 1 Отговор
    Пазарлъци баджанак, пазарлъци на евро г ейско ниво.
  • 46 Мухаа,хаа! -

    18 2 Отговор
    Още ли не се досещате,че не е избор на Борисов" а е " спусната" отгоре? Спусната,и ако се случи годежа, ще казва единствено Йес сър! Ще изрине всички военни складове до гол под.Нищо чудно,да подари дивизиона ни,от С-300, а защо не- и бойните ни фърчоплани.Хем ще подхранва 🤡 по заповед на Баш Шеф,хем от Брюксел ще се отърват от нейната" експертиза" Подозирам,че вече са осигурили нейн заместник.Не че онази- майдел - байдел е по читава от нея.Европа ще затъва необратимо,докато не спре да пълни Парламенти и Правителства ,ЕП,ЕК с подобни бели птици.

    Коментиран от #50

  • 47 Според,тези

    13 1 Отговор
    казуси излиза ,че Борисов има
    зъб на Марето.
    Мисля ,че е длъжна да откаже с
    изявление,досто открито и
    аргументирано.Всъщност,Борисов
    я унижава,може би и него
    осъзнава докрай.Отделно,
    държавният имидж пропада.
    Типичен,простоват Борисов.
    Същият ,подобен лупинг бе,
    когато изпрати и Сталинка за
    кандидат на ООН.
  • 48 ДДРОнег

    18 1 Отговор
    Който се е допрял до тулупа е свършил !!!
    Пример - Цецка Цачева като кандидат-президент !!!

    ЕДва ли вече симпатичната иначе Мария Габриел ще заеме още бюджетни постове, дори и в ЕС ...
  • 49 СВОБОДЕН

    18 2 Отговор
    ПАК ........ ЮДЕЙКА на върха на България. Абе, питам аз : В ТОЗ БОСТАН БЪЛГАРСКИ, БЪЛГАРИ НЯМА ЛИ, ЧЕ ВСЕ ЕВРЕИ НА ГЛАВНИТЕ ПОСТОВЕ?
    Събуди се бе, НАРОД ПОРОБЕН ................

    Коментиран от #57, #74

  • 50 Бамбука

    3 2 Отговор

    До коментар #46 от "Мухаа,хаа! -":

    Хайде и оплаквачките се включиха. Кво ви боли какво ще става в България ? Българите и сами можем да се оправим, грижете се за себе си.
  • 51 Българка

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "⚜️Просветен⚜️":

    Скрит зад клавиатурата е лесно да се правиш на праведен. Лице в лице с който и да е съм сигурна, че ще си доста толерантен.
  • 52 Българка

    5 3 Отговор

    До коментар #21 от "Бамбука":

    Явно не виждаш много далече. Ако стане премиер, никой няма да и задава чак толкова неудобни въпроси. Сещаш ли се защо! Защото ще е избрана с подкрепата им, а никой от останалите не е "чиста вода не напита" и има от какво да се притесняватова първо и второ защото ще падне правителството, а те това не го искат.

    Коментиран от #58

  • 53 Г-ца каприз

    17 1 Отговор
    Мария Габриел.....Ева Майдел...... Все имена де трашно напомнят на някои потребителки търсещи финансови облаги от сайта "гепи ме"🤣🤣🤣
  • 54 Росен

    15 2 Отговор
    Ах горката скумрийка - как я оползотвориха по предназначение
  • 55 Да не се притеснява.

    14 1 Отговор
    Между два стола има трети, за нейна радост той е с един крак
  • 56 Гочоолу

    11 1 Отговор
    Прилича на продавачка на сладолед на сергия в Китен или Приморско. И това ми било "еврокомисар". Ние самите не си ценим кадрите, а тикаме напред посредствени и простовати хора.
  • 57 кръц-кръц

    14 2 Отговор

    До коментар #49 от "СВОБОДЕН":

    Не е юдейка, а от тия, които населяват Западните Родопи и ходят с шарени дрехи- особено жените.
  • 58 Бамбука

    9 2 Отговор

    До коментар #52 от "Българка":

    Избрана с подкрепата им ? Чия подкрепа ? ГЕРБ/БСП/ДПС/ИТН , остават ПП/ДБ. "Въздухарите" не ги броя. Мислиш си, че никой няма за зададе въпросите ? Всички ли я обичат ? Съмнявам се.
  • 59 пенко

    2 0 Отговор
    СИЗИФ ЛИ Е БО.БО. ??????????????
  • 60 хммм

    13 0 Отговор
    Искат да ни натресат шорошко л йно.
  • 61 Минго

    16 1 Отговор
    Тази е сестра на Плювню по помашка линия!
  • 62 Анаконда

    11 1 Отговор
    Бмб е Коварен Тип Манипулат Използвач
  • 63 Мамул

    9 0 Отговор
    "Голямото" кариерно развитие на Мара Неделчева се дължи единствено на лошия вкус на Франсоа Габриел!

    Коментиран от #77

  • 64 Прецедент

    12 1 Отговор
    Докосне ли някого или нещо ,то изгаря.
    Това е Борисов.Не му. Вярвайте.
    По-лош от Борисов няма
  • 65 ха ха

    5 1 Отговор
    Мечешка услуга.. че ще я употребят и изхвърлят ли?
  • 66 нищо чудно

    2 0 Отговор
    неспособните на критично и аналитично мислене са обречени да бъдат глупаци !
  • 67 НЯКОЙ

    6 0 Отговор
    "Габриел си е взела неплатен отпуск..." и причината за това е, че ще участва в поредното представление на ГЕРБ "Ние правим правителство, но те не ни подкрепят" и т.н. Приказки, приказки, много приказки и заклинания че САМО ТЕ мислят за хората ! Единственото правилно нещо е Бойко да се МАХНЕ от властта, най-после да се махне! Стига е тироризирал народа !
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Дедо Пене

    8 1 Отговор
    НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАНА ЗА ПРЕМИЕР ИЛИ ЩЕ БЪДЕ САМО КАНДИДАТ, ГАБРИЕЛ ПОЛУЧАВА ОТ ГЕРБ/БОЙКО 1млн.лв. КЕШ И АКО СЕ ВЪРНЕ В БРЮКСЕЛ НЕ БИ Я ИНТЕРЕСУВАЛ ИМИДЖА, ЗАЩОТО Е СЛУЧАЙНИЦА В ПОЛИТИКАТА ТОЗИ СЕЛКОР!
  • 70 Факт

    8 1 Отговор
    Дойде време и Мария да си върне услугата към Боко,типично мафийотски прийом,спомняте ли си как заради боковите стратегии вече нямаме генерален директор на ЮНЕСКО.
  • 71 ВЗЕЛА СИ Е НЕПЛАТЕН

    9 1 Отговор
    ОТПУСК ЗАЩОТО ТИКВАТА И Е КАЗАЛ ЧЕ ТОВА Е ЕДИН ТЕАТЪР И НЕ МОЖЕ ДА РАЗЧИТА ЧЕ ЩЕ ОСТАНЕ НА РАБОТА КАТО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ! НЕ ЗА ПРЪВ ПЪТ БАНКЯНСКИЯТ ИЗМАМНИК МАМИ СУВЕРЕНА, ДЪРЖАВАТА И ОПОНЕНТИТЕ СИ ТОВА ГО МОГАТ САМО ИСТИНСКИТЕ МАФИОТИ КАТО АЛ КАПОНЕ, Ф.КОСТЕЛО, Дж.ГОТИ, В.ГЕНОВЕЗЕ и т.н. И БЪЛГАРСКИЯТ ДОН КОРЛЕОНЕ ОТ БАНКЯ ! НИКОЛА ГЕШЕВ (Бог да го прости) СЕ Е РОДИЛ В ГРЕШНО ВРЕМЕ ТРЯБВАЛО Е ДА ЖИВ ДНЕС КОЕТО ОЗНАЧАВА ЧЕ ТИКВАТА И СИЕ ДНЕС ЩЯХА ДА БЪДАТ НАИСТИНА В ЗАТВОРА С ШЕФ БАЙ СТАВРИ ! МНОГО ЖАЛКО ! А ЗА НАС ОСТАВАТ САМО МЕЧТИТЕ, ЗАЩОТО ЗА НИЩО ДРУГО НЯМАМЕ НИТО МОЗЪК, НИТО СМЕЛОСТ ЗАТОВА И ДРУГ ЗМАМНИК ДНЕС СЕ ПОЯВИ КАТО КОПЕЙКА, ИЗПОЛЗВА НИ СТРАХЪТ И МЕЧТИТЕ ЗА ДА НИ БАЛАМОСВА С ПАТРИОТИЗЪМ И НЕЗАВИСИМОСТ...МНОГО СМЕ СЕ ОПРОСТАЧИЛИ НАИСТИНА....
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Така

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "СВОБОДЕН":

    Няма българи и във футбола.
  • 75 Милко- до #13

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Перо":

    Така е, тази жена не познава България, от 20 години живее в чужбина..Тя е от типа" Пази боже сляпо да прогледа"- от село, та в Париж и последните 4-5 години стана и милионерка и се изживява като голям аксперт...божее, завършила филология и политология- нищо сяриозно, нито икономика, нито право, нито инженерство, БА, а обпазонанието й е алабализми..Типична европейска бюрократка а и оценката й за работата й там не е отлична- четох, че колегите й говорят с недомлъвки за нея, а и голяма част от работата й я вършела заместничката й... ха ха
    НЕ СТАВА, а и е сух.арка, умр.яла ри.ба, няма хар.изма..
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Бай Ставри от ЦС затвор

    0 0 Отговор
    Ако Боку тиквата изпусне власта аз съм му осигурил килия с южно изложение.
    И костюм на райета.
    Строг съм,но справедлив.
    Чакам го отдавна.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове