Last news in Fakti

11 Май, 2023 12:27 1 084 31

Паргов: Ставаме функционално неграмотни

  • калоян паргов-
  • неграмотни

"Има две ключови неща - средата на живот, качеството и усещането за перспектива. След 7 до 10 години може да се усетят подобряване на демографските показатели. Нужна е радикална реформа в образованието - времето за решения изтича", посочи още Паргов

Паргов: Ставаме функционално неграмотни  - 1
Снимка: NovaNews

Ние може би сме най-болната нация в Европа- първи сме по сърдечно-съдови заболявания. Но освен, че сме бедни, сме и все по-функционално неграмотни. Това каза в ефира на "Твоят ден" Калоян Паргов от Стратегическия институт за национални политики и идеи.
За него обаче демографският проблем не е проблем само на раждаемост и смъртност. "Има две ключови неща - средата на живот, качеството и усещането за перспектива. След 7 до 10 години може да се усетят подобряване на демографските показатели. Нужна е радикална реформа в образованието - времето за решения изтича", посочи той.

По думите му той е полуоптимист за съставяне на редовно правителство, а БСП чака да види нещо конкретно, за да реши дали да участва.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГ1

    4 4 Отговор
    по български решението е затвор или смъртно наказание за неграмотните и тези със сърдечно-съдови заболявание или каквито и да било заболявания...

    Коментиран от #13, #20

  • 2 честен ционист

    6 1 Отговор
    След Баце и Киро, които слагат -ме на всички глаголи първо лице, мн.ч. Габрил ще вземе да слага Nous
  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    2 3 Отговор
    По себе си ли съдиш?
  • 4 Само питам

    6 3 Отговор
    Защо се възмущаваш бе Паргов, трябва да се радваш! ФН е необходимото и достатъчно условие за да бъдеш социалист и русофил.
  • 5 викао

    5 4 Отговор
    Парго ти бре БСП милионер за България, я да ни обясниш какво си работил с ръцете си? Един ден трудов стаж имаш ли, освен че стана милионер само от заплати да приказваш празни приказки? Нещо работил ли си, произвел ли си нещо? Там в БСП сте все такива милионери дето викат дайте да дадем. А от ГЕРБ и ДБ и ПП ви копираха в огромни размери. Само като изядете по една тояга може да тръгнат нещата.

    Коментиран от #11

  • 6 Като си пееш, Пенке ле ...

    4 1 Отговор
    Очаквате подобрение след 10 години, а кой управлявяше последните 10? Не му ли симпатизирахте точно вие?
  • 7 Ми Паргов

    7 2 Отговор
    След като си обиран и живееш на прага на възможностите 30 години. Логично е че нямаш пари да се лекуваш. Лекарите вече искат майка си и баща си за лечение със неясен изход. Умишлено те държат на абонамент да се хранят от болестта ти. Същото е с със скапаните лекарствата в аптеките , продават се ефтини и некачествени. Качеството липсва. Оборота върви.
  • 8 Брат Румен Ралчев

    4 4 Отговор
    Само мутрите могат да спасят страната. ;)
  • 9 Исторически парк

    5 2 Отговор
    То това се вижда всеки ден и в коментарите във факти...
  • 10 Ивелин Михайлов

    9 2 Отговор
    Напълно нормално е най-неграмотният народ в европа да е и най-бедният.. така че хич не се оплаквайте минималнозаплатници.. сами сте си виновни, че за повече от 700лв не ставате 😉 поне един език да бяхте научили като хората..

    Коментиран от #30

  • 11 Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "викао":

    Пари не се правят с ръце, а с акъл.. ама минималнозаплатниците като тебе никога няма да го разберат това и ще си бедни до края на живота ви функционални неграмотници..

    Коментиран от #17

  • 12 родител

    4 1 Отговор
    Колкото повече вдигате заплатите на учителите ,те стават още по алчни , и за 1 час на частен урок стана вече 70 лв.!!

    Коментиран от #14

  • 13 Мдам

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "БГ1":

    Това трябва да влезе в референдум, кво евро, кви 5 лева?!
  • 14 Бай ганьо

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "родител":

    ТОЧНО ТАКА! ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ ТРЯБВА ДА ВЗЕМАТ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА, ЧЕ ДА ПОЕВТИНЕЯТ ЧАСТНИТЕ УРОЦИ! ГЕРБ ПОБЕДА!
  • 15 Не виждате ли в коментарите

    4 2 Отговор
    тъпунгери ни дебнат от всякъде! Особено русофилите!
  • 16 Само ГЕРБ и разбирасе СФС

    1 3 Отговор
    Ура за неграмотността
  • 17 волакия

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Не се обзалагай за това което си писал. Тези на минимална заплата да не скочат че такива като тебе дето си мислите че сте нещо повече няма да сварите да избягате. Ще плачеш и ще се молиш като вдовица за ойо. Историята е пълна с такива примери, как самодоволни мишоци почват да плачат преди да виснат на някое дърво.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "волакия":

    Кой ти ли ще скочиш бе минималнозаплатник хахах вие 34 години ви стригаха пък сега ли ще скочите бе овци.. вие само в нета знаете да скачате навънка сте едни големи 🐁🐭

    Коментиран от #21

  • 19 Бойко Българоубиец

    1 6 Отговор

    До коментар #17 от "волакия":

    Овците никога не сте скачали и никога няма да скочите хехе ГЕРБ ПОБЕЖДАВА! Скачате само като ви дам 20лв да гласувате за мене хехе ГЕРБ ПОБЕДА!

    Коментиран от #31

  • 20 Алоу

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "БГ1":

    Оффффффф, всеки по себе си съди вашата работа.
  • 21 До Това, което си

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Че що ще ти скача някой... Само с такива като теб да се занимават хората... Скачали, реабилетирани, взели решение, че са лъвове, не зайци... Че кой скача на заек...

    Коментиран от #22

  • 22 Българин

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "До Това, което си":

    Вас минималнозаплатниците и на заек ви е страх да скочите.. Иначе в нета всеки ден палите парлямента и вкарвате в затвора всички политици и раздавате смъртни присъди на тоз и оня 🤣🤣🤣🤣🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Ахаа

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    Ще ти се... Всеки по себе си съди! Иначе хубаво си се нарисувал!

    Коментиран от #26

  • 24 Ахааа

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    Е, не всеки и винаги по себе си съди! Ама ми прави впечатление, че при писане на телефон става словесно селфи! Всичко си разказахте за себе си! Иначе не ми е приятно да говоря с теб! Лек ден с тези изкуствени сълзи от смях!
  • 25 Българин

    2 0 Отговор
    Айде скачачите се скриха пак 🤣😂😂😅😆
  • 26 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ахаа":

    Разпозна себе си и почна да скачаш виртуално нали бе минималнозаплатник 😏😁😆😆😅🤣😂

    Коментиран от #27

  • 27 Ахааа

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Как ще приключи разговора?! Не може. Трябва дрънкаш сега нон стоп. Нали си гледаш кефа някъде сега?! Имам си работа. Няма те вардя цял ден. Или само с пари не става, трябва и да се хвалиш. Добре, хубаво. Като в забавачница - смей си се, ко да прайш. Хоби нямаш ли?!
  • 28 Констатация

    2 2 Отговор
    Няма значение , че ставаме функционално непригодни. Важното е , че имаме демокрация. Всеки може да слуша Амет , и Кондьо на макс . Без никаква опасност , някой милиционер да ти прибере колоните , и да ти обясни , че това е просташко и заглажда мозъчните гънки.
  • 29 007

    2 2 Отговор
    Интересни разсъждения. Рядко се прави анализ на основа характерните качества на българите, по скоро те се разбират от вицовете. Как ще се приеме, например, "всеки по тежък предмет в ръката на българина е чук". Каза го германец в един проект където имахме съвместни действия. Ползването на правилните инструменти от българите е почти като при маймуните. Това е подобно и при държавниците ни. "Може и така", не не може. Добре е да погледнем македонците като в огледало да се самооценим и разберем.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Да, да, ама не!

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Бойко Българоубиец":

    Днес преживяхте поредното фиаско! Честито!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол