Last news in Fakti

13 Май, 2023 05:10 1 490 67

Петър Стоянов: Членството ни в ЕС и НАТО е нашият привлекателен и перспективен общ проект

  • петър стоянов-
  • президент-
  • проект-
  • европейски съюз-
  • нато-
  • солидарност

Да стъпим на нашата славна история е изключително важно. Но не по-малко важно е чувството на солидарност на гражданите на една държава, заяви бившият държавен глава

Петър Стоянов: Членството ни в ЕС и НАТО е нашият привлекателен и перспективен общ проект - 1
Снимка: БНТ

Една нация е силна тогава, когато има общ, приемлив за всички и перспективен национален проект. Това каза Петър Стоянов, президент на България в периода от 1997 до 2002 г., на премиерата на документалния филм „Петър Стоянов. Свободният президент“. Събитието се състоя снощи в галерия „Сан Стефано“.

„Миналото е изключително важно. Да стъпим на нашата славна история е изключително важно. Но не по-малко важно е чувството на солидарност на гражданите на една държава, на нашата малка държава България, чувството, че имаме общ, привлекателен за всички ни и перспективен национален проект. И този национален проект е членството ни в НАТО и Европейския съюз и чрез него – подобряването и на стандарта на живот, подобряването и на цялостния психологически климат в България, ако щете - да бъдем по-добри, по-възпитани един към друг“, коментира Стоянов.

Заливащите ни фалшиви новини, цинизма, с който се поднасят повечето неща, случващи се у нас и извън нас, лековерието, с което твърде много наши съграждани се отнасят към тези лъжи и са готови да ги приемат - всичко това в много голяма степен ме засяга лично, каза още Петър Стоянов.

Сценарист на документалния филм, част от поредицата „БНТ представя“, е Надя Обретенова, режисьор е Димитър Шарков, а оператор – Пламен Герасимов.

„Вероятно мнозина от вас са наблюдавали тази рубрика и знаят с какво внимание и по какъв начин ние подхождаме към знаковите личности от България от сега и от близката ни история“, каза Обретенова. „Правила съм много документални филми, но този филм е особен“, допълни тя.

Културата на спомена е по-важна от самия спомен, каза генералният директор на БНТ Емил Кошлуков. „Всяка общност, всеки народ в своята колективна памет съхранява това, което е важно. То не е задължително да е история. Паметта се различава от историята. Някои неща ги помним, някои ги забравяме, някои се опитваме да ги потиснем“, посочи той. По думите му, съхраняването на днешната памет е мисъл за това как тя да остане занапред.

„Ние в БНТ вярваме категорично, че трябва да остане паметта, споменът за важните определящи събития, фигури, истории и разкази“, коментира Кошлуков. Днес решихме да напишем разказа за Петър Стоянов, защото вярваме, че в бъдещето, когато нас няма да ни има, трябва да формираме паметта, спомена такъв, какъвто в културната ни памет би трябвало да се съхранява, каза още генералният директор на обществената телевизия.

Филмът, озаглавен „Петър Стоянов. Свободният президент“, е с участието на Кирил Маричков, Богдана Карадочева, Стефан Димитров, Милена Славова, Иван Ибришимов и др. Той ще бъде излъчен по БНТ1 на 17 май.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гепард

    72 6 Отговор
    Глупости 33 Години Съсипана България

    Коментиран от #43

  • 2 Не Соросоид

    73 8 Отговор
    Ваш да, но не наш избор.
  • 3 йхнкхйких

    66 5 Отговор
    Пешо в историята ще останете като едни малки дребнави предателски душички !
  • 4 Дддд

    54 5 Отговор
    Пешо к оня е мошеник
  • 5 копейката

    6 52 Отговор
    А моята задача дадена ми от матюшка,е да изкарам България от ЕС и НАТО ,да я оставя беззащитна в лапите на мечока

    Коментиран от #9, #33, #37

  • 6 В сравнение

    58 8 Отговор
    с Орбан,Пешо Коня е жалка,и бих казал трагична гледка..
  • 7 боил

    62 5 Отговор
    Те ни докараха до война и инфлация и обедняване на държавата и и продължават да ни убеждават като през 1989г. , че това е пътят на благоденствието ....нагли са до непоносимост.
  • 8 Мариана Орвис

    60 6 Отговор
    Вие, господин Стоянов, когато бяхте Президент, искахте да заменим нашата уникална азбука Кирилица с Латиница, ... Слава Богу, това ме се случи! ... Затова сега е най-добре да замълчите, по който и да е въпрос ...

    Коментиран от #11

  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    34 3 Отговор

    До коментар #5 от "копейката":

    Споко , България ще е последната страна останала в ЕС и НАТО, защото няма да сме покрили критериите за напускане ❗😉❓😉❗😀
  • 10 Българин

    8 43 Отговор
    Всеки, който е недоволен от членството на България в ЕС и НАТО може да се изнасе. Кеф му Русия, кеф му Беларус, кеф му Сирия или Северна Корея! Никой няма да бъде спиран, по никого няма да бъде стреляно по границата.

    Коментиран от #13, #21, #50

  • 11 Санчо Панса

    5 33 Отговор

    До коментар #8 от "Мариана Орвис":

    Защо повтаряш една от многото гнусни комунистически лъжи по адрес на Стоянов?
  • 12 Точно този ви джендърски проект раздели

    43 3 Отговор
    обществото и скоро няма да се оправим, сега сме в стадий, вземи си куклата, дай си ми парцалките, така общество не става. Точно тази муцуна ни вкара в девета глуха, сам се хвали, че вкарал България в НАТО, а това трябваше да стане след референдум, тогава щеше да се разбере, дали народа иска да членуваме в мижави военни съюзи. Тогава си повярваха, че ножа и хляба е в СДС и започнаха да съсипват България, докато днес вече не сме държава, а европейско гето.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Само питам

    11 6 Отговор

    До коментар #12 от "Точно този ви джендърски проект раздели":

    А каква беше ролята на БСП и лично на другарят Първанов за членството на България в НАТО и ЕС, спомняш ли си? Първанов е президент от 2002 до 2012 година. България става член на НАТО през 2004 а на ЕС през 2007 година. Да кажеш нещо?

    Коментиран от #27, #30

  • 15 А бе Пешо,то убуу,ама...

    30 3 Отговор
    ...обикновеният БГ-гражданин,още и още не живее добре,както се полага на член от ЕС и НАТО...!А се надяваме и вярваме в това,още от далечната 1989г.,когато скачахме ентусиазирани на площада...!
    Нещо ни откраднахте мечтите и надеждите...!!!

    Коментиран от #18, #38

  • 16 Българин

    6 8 Отговор

    До коментар #13 от ".едал, по скоро краварските":

    Виж какво се случва с петите колони от предатели и не се отвивай много.
  • 17 Бай Натю

    6 29 Отговор
    Ако не бяхме в НАТО досега да сме станали Задунайска губерния с генерал-губернатор госпожа Мутрафонова. Нинова и Манолова щяха да и бъдат камериерки, Радев и Янев назначени за коняри или портиери а Костя Копейкин, като най-млад щеше да бъде фаворит на генерал-губернаторката и да се се грижи за развлеченията и.

    Коментиран от #35

  • 18 Мишо Шамара

    6 29 Отговор

    До коментар #15 от "А бе Пешо,то убуу,ама...":

    За Русия е удобно троянски кон като България да е член на ЕС, за да обслужва руски интереси.
    Драги русофили, ЕС не е зло, но всичко, което ЕС ни подари се открадна от руснаците и от техните проруски представители в България. Всичко подарено от ЕС не стигна до вас, защото го крадат чисти българи и руснаците - нито циганите, нито турците, нито емигрантите ви ограбват. Вашият живот лош го правят изцяло български политици, платени с руски копейки.

    Коментиран от #19

  • 19 Много...

    5 12 Отговор

    До коментар #18 от "Мишо Шамара":

    ...Руски филми си гледал...

    Коментиран от #25

  • 20 Васко делчев

    35 5 Отговор
    Този кон нека не говори от мое име. Членството ни в ЕС и НАТО е пълна катастрофа за родината ми. Ние никога не сме принадлежали на западната цивилизация. Не сме търгували с роби и наркотици, не сме колонизирали и обирали страни. Нашият код е друг. Ние сме част от византийско-православния свят и докато не го проумеем ще сме в това състояние.

    Коментиран от #24, #26, #29

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 баи герги

    3 29 Отговор
    Най добрият ПРЕЗИДЕНТ на България
  • 23 Феликс Дж

    9 3 Отговор
    Слухар на гнилите ябълки в ЩАЗИ.бг.
  • 24 Българин

    3 26 Отговор

    До коментар #20 от "Васко делчев":

    Прав си, националните предатели русофили никога не сте принадлежали към западната цивилизация а към азиатско-руската.
  • 25 Мишо Шамара

    1 17 Отговор

    До коментар #19 от "Много...":

    Я ти явно си закърмен със съветските! Дрънкат ли сърпове и чукове в главата?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ъхбфте

    19 1 Отговор
    Кон, по биологични причини се очаква много скоро да се озъбиш за последно. А когато гушнеш чемшира, е интересно дали тези лъжи за евроатлантизма ти и натото ти, дали ще са ти от полза. Кон трябва ако можеш да плачеш да почваш. Много беди донесе на българите и ще ти се заплати както и ти си правил. Искам да кажа на всички българи че Христос Воскресе.
  • 29 правилно

    2 24 Отговор

    До коментар #20 от "Васко делчев":

    Ние сме в правилния съюз, както православните гърци,в ЕС и НАТО.
  • 30 А аз ти отговарям!

    13 2 Отговор

    До коментар #14 от "Само питам":

    "Йордан Василев „ Това се случи пред очите ми“,
    книга 1, стр. 237


    … Президентът Стоянов е поискал от служебното правителство да подготви официалната молба на Република България за членството в НАТО (това се случва на 17 февруари 1997 г.). И дори взема лично участие в съставянето на молбата.

    Цялата тази операция се извършва в рамките на 24 часа – в това няма нищо неестествено, Петър Стоянов просто изпълнява даденото си обещание. Впрочем няма и време. Срещата на върха на НАТО е през юни същата година и ако молбата не беше подадена веднага, щяхме да изпуснем последния влак. " -има още много факти, но нямам време да те образовам, почети книгана на Йордан Василев и се информирай сам!

    Коментиран от #32, #34

  • 31 Този защо не живее тук като е толкова

    21 2 Отговор
    Хубаво! Поредния мошеник и шарлатанин!
  • 32 Дори не е било редовно правителство,

    23 2 Отговор

    До коментар #30 от "А аз ти отговарям!":

    а котило събрано от Петър Стоянов които са мърсували на воля, без парламент да им търси отговорност. Това ли е работата на служебното правителство, да продава България. Това е още едно доказателство, че членството ни в НАТО е нелигитимно, защото молбата не е подадена от редовно правителство избрано от парламент. Няма юристи в България, защо не се задийстват и да потърсят отговорност от този самохвалко?
  • 33 РОБ

    7 7 Отговор

    До коментар #5 от "копейката":

    В лапите на мечока е по-безапасно - исторически факт!

    Коментиран от #44

  • 34 Само питам

    2 11 Отговор

    До коментар #30 от "А аз ти отговарям!":

    Нали знаеш, че молбата за членство не означава автоматично приемане. Членството в НАТО се ратифицира от страните членки след покриването на критериите и от българското НС. А ето какво казва Георги Първанов :" С приемането в НАТО свободата и демокрацията ще възтържествуват необратимо в България и Румъния, заяви президентът Георги Първанов в обръщението си към депутатите от парламентарната асамблея на Алианса. Бившият лидер на БСП и настоящ държавен глава подчерта, че приемането на България и Румъния в Алианса ще разшири необратимо зоната, където ще се прилагат фундаменталните принципи на демократичните държави."

    Коментиран от #40, #53

  • 35 Хахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Натю":

    😄Губернията е в щатите
  • 36 факуса

    8 1 Отговор
    виждаме и кой сте тез всички,кажи си и ти кат ваню, продажник
  • 37 факуса

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "копейката":

    и кога бехме беззащитни,при мечока кога имахме оръжие повече от гърция и турция взети заедно,или сега коги нямаме нищо,не броим чертежите,издишате аси, издишате отвсякъде
  • 38 факуса

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "А бе Пешо,то убуу,ама...":

    благородния съюз е по загрижен за престъпниците да им осигурим човешки условия при излежаване на наказанията,за мигранти за различни,щот другите сме оправени отвсякъде
  • 39 Хахаха

    3 1 Отговор
    - да станем по-добри и по-възпитани, ок, добри бяхте стол-96, твоите, ваши братовчеди, но нещо не е така ми се струва да е било, за по добри и възпитани съгласен, но... И го каза бай вълчо, кога стана щерка му 2009 депутат, ремонт на багера чакайки, как така тия станаха богати. Иди ги разбери бедните и богатите. Страда народа. Работи по 10 часа, почивен ден неделя, с две ведомисти и децата им живееха като лордове през описаните по горе години. Купят им часовник, за 7 дни не го желаели, хладилници пълни и едно не ти казват, вземи си, ако си гладен, а и петър покойник тяхен 1 братовчед военен, дишли от балкана в града, отишла Мария вдовицата мед сестра да иска да започне работа глухонямото й дете във фирмата на президента ПС, първи братовпеди я, следвало е отказ на Мария Шекерова, шекерката, за да го предпази от игри от еврофутбол. И всичко се връща и на Мария, премахнаха джамията през 50те години и пистрои баща й виде къща, мъжа петм умря, детето и от втория им се роди и т н. Всеки дава акъл, но да даваш трябва според мен да си честен човек, има ги, но те бяха ударвни от Живков и следм1989 от същите живковци. Миш маш ни сготвиха 77 същите тия, и днес са милионери, със земи в Смилянско и много богати, както бе казал Бай Вълчо.Как тия станаха Богати. Ти казваше приживе
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Гошо

    11 1 Отговор
    Звучеше добре преди 20 години, а сега звучи нагло. От членството в Нато България остана без въоръжение, нашите евроатлантически "партньори" ни изнудват да им купуваме предварително самолети, които не доставят в срок на цена два пъти по-висока от тази на държави, които не са в Нато. Унищожихме си ракетите със среден обсег заради тях, набутаха ни в престъпна войни в Ирак и Афганистан от които държавата загуби милиарди, първо като иракски дълг, второ заради самите разходи. В допълнение ни ползват безплатно военните бази. От членството в ЕС печелят една шепа мутри като Боко, Шиши, Домуса, а еврочиновниците си получават рестото и си траят. В допълнение се докараме дотам от зеленчуковите градина на Европа да сме нетен вносител на домати, краставици, ябълки, зърно и месо. А думите че сме станали по-добри и възпитани будят само смях и съжаление.
  • 42 Марков

    7 1 Отговор
    Някой знае ли къде и с кого живее П. Стоянов, какви средства притежава и получава и от кого, с какво живее?
  • 43 Шопо

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гепард":

    Референдум за ЕС и НАТО.
  • 44 ботуш

    3 12 Отговор

    До коментар #33 от "РОБ":

    За 500 години турско робство винаги сме си празнували християнските си празници,но за 45 години под руски ботуш ни Коледа имаше ни Великден.

    Коментиран от #57, #64

  • 45 Факт

    6 1 Отговор
    Стана Ок за бандюгите, изкупиха земята и под аренда, а народа си получава от тях горе Петър нищожни стинки за арендата, дадоха ни от смолян хората и мълчейки кой от къде към Смолян, сакън да не отидат в Смолян да се похарчат. Всеки лъже и разтяга локуми на нас простите. Силни са и трябва да им се подчуняваме, а те да ни дерат вечно до ликвидиране. Ти може да си добър, но може и да си зъл тих човек, а най ме е страх от тихата вода, купе, което лае не хапе, б. Пословица и кво като имате, бедните понякога са по щастливи, защото знае, че тази часа е отработена честно и я цениш да не се счупи, а краднатото, купуваш, хвърляш, ядеш рушвета като невидял и умираш без време от преяждане. Да могат да говорят на новите чорбаджии хладилниците им, свят ще ви се завие, а на вас ви подхвърлят трохите и викате ура, и жал ми стана преди 2,3 г гумаджията млад, сега на 40 г с операция на крака. Бъдете здрави от мен и затова за мен на първо място номер 1 не са парите, а здравето на бедните честни хора.
  • 46 Чичо,

    6 1 Отговор
    това можеше да го твърдиш преди по-вече от 20 години. Нито е наш , а привлекателен и перспективен този проект е за такива като тебе и роднините ти.Това което ти остава е да си поговориш с президента Клинтън и да си спомните за общото си минало врема.
  • 47 ...

    1 3 Отговор
    Стига с това турско робство. Мария Шекерова, с мъж Петър, родителите му от едно село, днес квартал на не мой град родом, майка ми 1968,има ли българомохамедани, бях млада и не ме интересуваха тия клюкарски истории в махлата, но когато някой, няма да цитирам, че има страх нещо зло да не му сторят, младите помачета, те са от старите, ние сме от новите, отидеш на лекар мед сестра те са за петрови такива, а петрови за болничен лист, тя мед сестра е помакиня, крият се взаимно, явно се унижават или.. Та стига с робството, че българина не става за чеп зеле не става и младите си го признавар, аз не мога един пирон да забия, кой би ме взел за мъж. Те са много богати.
  • 48 АНОНИМЕН

    3 2 Отговор
    Всеки дава акъл, а що във фирми и държавни служби се приемаха на работа все началник на пожарната жените им, на лекари дъщерите им, петре кажи си на иван, сдс, по добре турчин отколкото комунист, едва лк младите хора са наясно с тия ваши фрази иьречени от вас.
  • 49 Taka така

    4 1 Отговор
    Я мълчи бе некомпетентник
  • 50 Така така

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Скоро вас ще ви изринем и с ъоварни вагони към фалиралият ви благодетел ще изпратим.
  • 51 Служебното му правителство, НЕ Е

    8 1 Отговор
    имало право да подава молба за членство в НАТО. Само редовно правителство, избрано от парламент имат право да решават съдбоносни въпроси! Това членство е нелигитимно, избрано от шепа продажници!
  • 52 Ани

    1 11 Отговор
    Колко хубави бяха времената когато Петър Стоянов беше президент! Той беше като слънце на фона на оловно сивото ежедневие по време на управлението на комуниста Жан Виденов!
    Аз вярвам че надеждата пак ще се върне. Слънцето ще изгрее отново над България.
  • 53 Понеже ме трият, ще бъда по смирен, ето

    6 1 Отговор

    До коментар #34 от "Само питам":

    ти факти за Първанов, много по достоверни от това което ти знаеш.
    "Разлистването на старите вестници показва това – лидерът на БСП Георги Първанов и ген. Любен Петров оповестяват: „БСП каза: „Не!“ на НАТО.“ Само след броени дни думите им са потвърдени от пленум на БСП – срещу влизането ни в НАТО са гласували 61 членове, само един се е въздържал. Тази позиция на БСП продължава да бъде трайно декларирана и през следващите години, а нейната кулминация бе отбелязана с открития „бунт“ на ген. Ангел Марин против членството ни в НАТО. Това се случи в началото на 1998 г., но си струва да го отбележа тук, в контекста на непрестанните усилия на президента за членство ни в НАТО и противопоставянето на БСП.


    Ген. Ангел Марин, който тогава е командващ на ракетните войски и артилерията, уж деполитизиран, на скандална пресконференция укорил президента, военния министър и шефа на Генералния щаб, че искат да вкарат България в НАТО. Президентът веднага организира среща с офицерската легия „Г. С. Раковски“ и заявява, че няма да допусне разделение в армията, подобно на това в Българската православна църква, където има два синода.

    … Лично главнокомандващият Петър Стоянов оповестява пред очакващите го журналисти, че ще уволни незабавно ген. Марин и че чака до един час Министерският съвет да му изпрати писмено предложение за това. Мотивите на държавния глава са ясни: българските офицери трябва да служат на родината си, а не да правят политика. Съгласно Конституцията п
  • 54 Скрий се бе

    10 1 Отговор
    Кон!
    Иди да прработваш кирилицата на латиница!
    Говнясъл слуга!
  • 55 Жанет Жаксън

    5 1 Отговор
    Името му е Кондьо Мангалиев, това е Петър Стоянов е измислено от МИ6/ ЦРУ
  • 56 АРЕС

    5 1 Отговор
    Продажния долен и противен кон се изс....... Още го возят и охраняват на гърба на народа тоя наглец мръсен.
  • 57 Последния Софиянец

    0 2 Отговор

    До коментар #44 от "ботуш":

    То по време на това турско робство са построени най хубавите ни храмове,а по време на тоталитаризма в България няма нито една построена църква
  • 58 Швейцареца пристигна

    6 0 Отговор
    Кончо, ти пък откъде се появи? Кой те пита кой номер гащи носиш?
  • 59 Татко Барва

    4 0 Отговор
    Тоя мухлясал хорсмастър откъде изпълзя
  • 60 Ванев

    5 0 Отговор
    Пешо Конят ще ти го кажа ясно - Булекзит, Юда!
  • 61 Президента Предател

    5 0 Отговор
    Най напред върна на Гърция "История славянобългарская",след това предложи да премахнем Кирилицата!Само предатели и чуждопоклонници са ни управлявали,и ни управляват! Възраждане е спасението ни !
  • 62 Феликс Дж

    0 0 Отговор
    Този може да е мой избор в един единствен случай. Познайте кой.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Бинго

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "ботуш":

    Е сега нали празнуваш и Коледа, и банани ядеш до наси-ране. Това ли ти е критерият за добър и спокоен живот, кравешко лайнононо.
  • 65 Дядото на Бай Митко

    1 0 Отговор
    Един от гробо-копачите, за които е привлекателен и перспективен проект, но единствено и само за тях продажниците. Изминалите 33-години соро-соидна демокрация, от които 19-години с НАТО и 16-години в ЕС, доказаха на куп, че нито са привлекателни нито са перспективни. Обезлюдяването на страната е голямото доказателство - срината икономика, болно здравеопазване, неграмотни висшисти. Но според думите и хвалбите на гробо-копачите всичко е за чудо и приказ.
  • 66 Бай Митко

    2 0 Отговор
    Благодаря Ви факти, че отново се потрудихте и изтрихте 63-тия коментар, в който изказах истината с изразяване на "преголямото" си 33-годишно "щастие" и "благодарности" към всички "патрАоти". Много се "радвам" за "процъфтяващата" ни родина дето никога няма да върже. Благодаря на всички, които ни осигуриха ежедневно БАНАНИ. Банани бол, маймуни в изобилие.
  • 67 Дедо Стоян

    1 0 Отговор
    Един от най-неумните български политици, който говори само "бъртвежи" за демокрация и свобода. Възползвал се от системата преди 89, а след това един от първите, които се провъзгласиха за антикомунусти.
    Пълен абсурд като политик!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове