Last news in Fakti

18 Май, 2023 08:15 8 087 35

Венко Сабрутев: Този път Борисов направи нещо невиждано, грандиозно

  • венко сабрутев-
  • бойко борисов-
  • герб-
  • иван гешев-
  • мария габриел

Видя се, че в парламента има, как ги нарече Иван Гешев – „политически боклуци“ и посочи партията – ГЕРБ. Стана ясно, че има тежки приятелства. Какво означава да има приятелство между главен прокурор и народен представител? Това означава корупция

Венко Сабрутев: Този път Борисов направи нещо невиждано, грандиозно - 1

В последните 24 часа планът на коалицията "Магнитски" да направи правителство се провали. Това каза в студиото на Euronews Primetime депутатът от “Продължаваме промяната-Демократична България” Венко Сабрутев. По думите му този план е бил на ГЕРБ, БСП и ДПС, но се е провалил грандиозно. Видя се, че в коалицията "Магнитски" има още по-големи тайни, които Иван Гешев се опитва да вади.

Видя се, че в парламента има, как ги нарече Иван Гешев – „политически боклуци“ и посочи партията – ГЕРБ. Стана ясно, че има тежки приятелства. Какво означава да има приятелство между главен прокурор и народен представител? Това означава корупция, заяви Сабрутев.

Все още първият мандат не е изпълнен, не е и върнат,. Преди да говорим за втория мандат, ще продължаваме да изискваме от ГЕРБ да се свършат работата. Те спечелиха изборите, те свалиха едно работещо правителство, каза още той.

Не сме се разколебали дори за миг, че няма да подкрепим ГЕРБ-СДС. Имаше голяма промяна в политическата обстановка, затова трябваше да се съберем вчера и да препотвърдим позицията си. Ние чувахме в кулоарите на Народното събрание, че коалицията "Магнитски" си е съставила правителство, дори чувахме имената на министри, добави Сабрутев.

Ние бяхме прозрачни от самото начало, още преди да се връчи първият мандат и ГЕРБ да започнат преговори с останалите партии. Проявихме лидерство и разработихме ясна управленска програма и я представихме. Разписахме кабинет и го обявихме. Обявихме лицата на хората, които ще управляват в следващата една година, ако другите партии решат да ни подкрепят. Искаме тези, които искат политическа стабилност в страната, да подкрепят наш кабинет безусловно. Подкрепата очакваме на ниво политики.

От това, което виждаме днес става ясно, че разпадът в ГЕРБ е вече налице, категоричен бе Сабрутев заради думите на Бойко Борисов, че Мария Габриел и инициатор на искането на оставката на главния прокурор. Когато е изправен пред труден момент г-н Борисов обича да се скрива зад някоя жена, а след време да я хвърли под влака, каза още Сабрутев.

Този път Борисов направи нещо невиждано, грандиозно. Той не просто хвърли една жена под влака и я хвърли на Гешев. Не просто Десислава Атанасова, която се оказа в близки контакти с магистрати. Той хвърли цялата си парламентарна група, защото каза че всичките им депутати са знаели.

Очакваме да видим дали ГЕРБ ще се справят да изпълнят мандата или ще станем свидетели на поредния трети провал в опит за сформиране на правителство, заключи Венко Сабрутев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    86 14 Отговор
    Боко е главният виновник за закопаването на държавата и народа !!!Станахме известни в света с това ,че мафията е начело на държавата ,а съд и прокуратура е пази !!!

    Коментиран от #17

  • 2 Хак

    53 7 Отговор
    им е на всички безродни и с пеликански гуши , а дуловсата фръкча си хвърчи от клон на клон и който ѝ е имал доверие , сам си е виновен ! Цялата шайка безродна да си носи Кръста и полагаемите присъди !
  • 3 Сабрутев

    25 9 Отговор
    наистина ли хвърлянето на жена под влака може да бъде ГРАНДИОЗНО ? Аз съм си малко де моде, но все си мисля, че думата "грандиозно" се отнася и приляга за постижения, които са отвъд обичайните и предизвикват положителни емоции и реакции. Силните думи, не са това, което бяха...Стоп ! Не се възхищавам и не защитавам хвърлянето пред/под влака...
  • 4 ФИЛИП ГЕОРГИЕВ

    57 11 Отговор
    СТИГА ГЛУПОСТИ !!! ИСТИНАТА Е ЧЕ ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ И МЕДИИ СА ВПРЕГНАТИ ДА ЗАЩИТАВАТ KЛOAКАТА ГЕРБ. В МОМЕНТА, В НАЙ ГЛЕДАНОТО ВРЕМЕ, В ТРИТЕ НАЙ ГОЛЕМИ ТЕЛЕВИЗОРИ БНТ, НОВА, БТВ СА НАПЪХАНИ ИЗВЕСТНИ ГEPБEPAСТИ. САЧЕВА И АТАНАСОВА СА В БНТ И БТВ. ОСВЕН ДВЕТЕ ПРЕКРАСНИЦИ В НОВА Е ИНСТАЛИРАН КЪДРАВАТА CЮ.

    Коментиран от #32

  • 5 Боклуджия

    20 41 Отговор
    Вие какви боклуци сте,гербаджиите могат да идват само на уроци при вас!

    Коментиран от #26

  • 6 пламен

    60 11 Отговор
    Толупа трябваше да се оттегли още когато излезнаха снимките в спалнята които са правени от проститутките
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ван

    12 31 Отговор
    И този палячо се обади....
    Този дето искаше да мести костите на цар Самуил от СМакедония в Бг...
  • 10 байгън с колелото

    35 8 Отговор
    Герберската сикаджииска Мутра до стената или в ЗАТВОРА
  • 11 Сабрутев,

    16 11 Отговор
    А ти можеш ли да направиш корелация между млад, мн дебел, председател, комисия, баща му, стена, море, Киро, про100.
  • 12 Ясно е!

    19 3 Отговор
    Отиваме на избори!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Не знам друго

    16 4 Отговор
    Най ме кефи факта,че гаргамелка от два стола,седна на дървения крак! Кефи ме,че и лорерчо пак ще се размине с властта.
  • 15 красив

    15 2 Отговор
    Какво казва Собрутев :"приятелство между главен прокурор и народен представител е равно на корупция".Не ми става ясно кой е корумпирания-гл.прокурор, народния представител или двамата заедно! Правилно Гешев изп олзва думите "политически боклуци". Може ли народния представител да прави такива изводи, ако това не е вярно?
  • 16 Ппп

    14 8 Отговор
    Този смешник Венко да не се дуе толкова, защото при Гешев има доста материал и за техните вождове. Силно се надявам, че Гешев трябва да ги подкара всички, от всички партии. А простото Киро, кокорчо и много други от кликата им имат достатъчно заслуги, за да се окажат в редичката на боклука. Простото казва, че били уплашени от случващото се. Да, има право. При Гешев са записите от камерите от МС и около него. Явно има интересни неща в записите. Кирето изпадна в паника още тогава. И това не е всичко. Сега е времето Гешев да извади всичката гнус на показ и да се вземат мерки за всичко и по всичко. И тогава пак ще искаме Венко да се изкаже. Ако му стиска, разбира се. Палячо.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Възмутен

    19 2 Отговор
    ГЕРБ са се оплели като свински черва в кражби лъжи и измами!!! Злоупотреби с власт, корупция, търговия с влияние ....

    Коментиран от #25

  • 21 Ядосан

    16 0 Отговор
    Какви "приятелства"? В политиката няма приятелства! На първо място стои българския интерес на Народа, а не вашите "приателства" и обвързаности!
  • 22 абе венче

    6 5 Отговор
    а вие какви сте като попа в църквата не ме гледай какво върша а слушайте какво ви пея ами видяхме ви с левчето за горивата с отвиването на кранове по които тръби няма гас видяхме и осемте американси танкера ама друг път знам че хората от факти ви подкрепят ама за средно статистичния българин това са фактите а ти венчо може да си говориш за корупция и задкулисие колкото си искаш видяхме ви и сега ви гледаме какви сте мумий
  • 23 баи герги

    4 5 Отговор
    зощо премахвате истините,аз казвам че е голям грозник това ако не е истина го премахнете пак
  • 24 баи герги

    4 5 Отговор
    и наистина плаши децата ми
  • 25 прав си

    5 7 Отговор

    До коментар #20 от "Възмутен":

    но това явление го видяхме и в ПП как се копуват депутати от други партии и с влияние в/у съдебната система особено с гражданството на канадеца не ги ядем бананите с корите ае стига вече от трън та на глок че е по висок .......
  • 26 право куме

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Боклуджия":

    в очи но за съжаление боклуците и фекалийте винаги са най отгоре във водата извода е да им се спре водата и на тия и на ония за нищо не стават освен да крадат
  • 27 Ал Тъпоне

    2 5 Отговор
    Стига дрънкахте гпупости бре! Боко каквото и да направи няма значение.От ул."Козяк" №16 са му дали червения картон още когато се разровиха за да го накарат да подпише за Ф-16. Явно намериха доста, но...... ако бяах атакували него по онова време щеше да дойде БСП и нали се сещате АЕЦ Белене - Росатом , Газпром - евнтуално Южен поток и стопляне на отношенията с Русия, а това за тези от ул."Козак" № 16 щеше да бъде грандиозен провал. Затова по-малката беда беше еин премиер с .... е намерили, каквото намерили, но трябваше да се отслаби и ГЕРБ и БСП за да се отвори място за ново партийно строителство и създаване на партия подобна по размери на ГЕРБ. Затова удариха Цецо асансьора, защото той беше строитлят на местните структури и корпоративния вот на ГЕРБ и трябв ада му се признае,че е много способен човекът. Така ги нареди и ги направи, че ГЕРБ още печелят, като луди избори от тази инерция. После намериха онези двете техни протежета и ги лансираха. Аз лично съм обиден не от друга, а от това че не са положили достатъчно старание да намерят ..... да се изразя по-приемливи хора за тази работа. на времето руснаците подхождаха много по-сериозно и кадърно към партийното строителство. Тези момчета не стават, освен да вършат поразии, което те и досега правят, а пък ако това е целта ........ то песента на Козяците ще започне да се изпява. Заложили са на грешен кон т.е. на два грешни коня!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 пенко русначето

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "пенко":

    Русия е велика завоевателка, на малки народи,сега удари на камък с Украйна,успя да мобилизира целият демократичен свят,този свят ,който изкупуваше стоките на азиатците, петрола на Русия,не ми хвали стоки,пазар ми хвали,а той е на запад.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Тредстоун

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "ФИЛИП ГЕОРГИЕВ":

    Глупости , точно обратното е , всички са против ГЕРБ , харвардските папагали са нон стоп в кадър и пелтечат несвързано , но са в кадър , ако не са папагалите ще е отрочето на решетников , прецидента мишката ристо копейки разни и курнела да грухти и тя .... , а ГЕРБ , той народа , суверена за пореден път каза че вярва само и единствено на него , но стадата на папагалите и комунистите са се хванали за властта и не пускат , не им пука за суверена и България , те искат власт .... паразити нещастни
  • 33 Истината

    1 0 Отговор
    До 27.Ал Тъпоне Явно си много тъп,за да направиш този селски,неадекватен коментар.Тези 2 момчета Кирил и Асен,направиха много европейски проекти за борба с корупцията и за тях гласуваха 630 хил.избиратели .А ти си зарови главата в пясъка,защото от Ал Тъпоне,ще станеш Ал Калтоне.
  • 34 Афера

    1 0 Отговор
    Гешев 12 години пази гърба на Борисов и когато преди няк.дни отиде в САЩ,занесе записи ,тел.номера,видеа и др.материали за да компрометира Борисов.И Тиквуна,за да отвърне на удара,хвана за жертва М.Габриел,която да поиска главата на Гешев.И Борисов каза,че той не е искал оставката на Гешев.Това са другите партии."Защо Бойко,Бойко"-само аз ли съм виновен за всичко,няма ли други"-контрира Борисов.Както хората казват-"идва Видовден и за вс.престъпления,кражби,измами, Бойко ще отговаря ,защото уби бъдещето на децата ни,изрита ги от Б-я,и ние станахме най- бедната и болна държава в ЕС.Магистрали с дупки,мръсен въздух,замърсена природа,грандиозно незаконно строителство в голем.градове и Черноморието.Абе мога 1 час да Ви пиша поразиите на Герб ,начело с вожда ББ.
  • 35 Афера

    0 0 Отговор
    Гешев 12 години пази гърба на Борисов и когато преди няк.дни отиде в САЩ,занесе записи ,тел.номера,видеа и др.материали за да компрометира Борисов.И Тиквуна,за да отвърне на удара,хвана за жертва М.Габриел,която да поиска главата на Гешев.И Борисов каза,че той не е искал оставката на Гешев.Това са другите партии."Защо Бойко,Бойко"-само аз ли съм виновен за всичко,няма ли други"-контрира Борисов.Както хората казват-"идва Видовден и за вс.престъпления,кражби,измами, Бойко ще отговаря ,защото уби бъдещето на децата ни,изрита ги от Б-я,и ние станахме най- бедната и болна държава в ЕС.Магистрали с дупки,мръсен въздух,замърсена природа,грандиозно незаконно строителство в голем.градове и Черноморието.Абе мога 1 час да Ви пиша поразиите на Герб ,начело с вожда ББ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове