Last news in Fakti

19 Май, 2023 11:43 12 652 25

Бизнесмен: Нови милионери? Това са собственици на малки предприятия, които са ги затворили

  • милионери-
  • малки предприятия

Тези хора бяха принудени да обезкостят предприятията си и да оставят парите си на влог, смята Красимир Дачев

Бизнесмен: Нови милионери? Това са собственици на малки предприятия, които са ги затворили - 1

„Несигурността се отразява на бизнеса. Голяма част от новите милионери са собственици на затворени малки предприятия, които слагат парите си на влог. Не са увеличени милионерите, това е обезкостяване на предприятията. Този процес започна през лудата 2022 г., когато цената на тока скочи, вече се успокои. Единствено цените на дървесината и всички, свързани с гората, страдат от високите цени”. Това заяви бизнесменът Красимир Дачев в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

По думите на бизнесмена горите са един безплатен ресурс. „Горите загиват, защото не се прочистват, не се правят мероприятията, които осигуряват здравето на гората. Всяка година се увеличава площта на горите в България, но се сече там, където има път. На други места гората е забравена. Грижата за гората трябва да е номер едно, защото всичко следва от нея”, обясни Дачев.

"Годишно България има прираст между 12-14 млн. куб. м, а се добиват по-малко от 6 куб. метра, значи или се краде, или минава по други начини", допълни той.

Като основен проблем той изтъкна липсата на предвидимост – кой ще дойде да инвестира като не знае каква е ситуацията, запита Дачев. „Всички страни извън рестрикцията на ЕС са залети от евтина суровина от Русия. В един ден бяха прекъснати дълго изграждани партньорски връзки”, допълни бизнесменът.

„Грешно беше, че Планът за възстановяване и устойчивост не се пусна преди две години”, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма страшно

    17 0 Отговор
    ПВУ-то е насреща !
  • 2 Назначен

    68 5 Отговор
    милионер , другарят от ДС , пак сипе мозък !
  • 3 Значи

    37 2 Отговор
    Гората в Бг дава повече, отколкото тия я маризят тъй ли????
    Значи внашиО район толкоз гора измаризиха, че не може да се възстанови. Тя гората, по думите на тоя, толкоз даде в нашио район че само храсти навсякъде се виждат след сечта. Тоз не го знам лво сънува ама сечта трябва да се спре
  • 4 Комунист

    64 1 Отговор
    Ами то това беше идеята на НОМЕНКЛАТУРАТА бе Дачев, към която се числиш и ти. С преврата на 10.11.89-та година перфектно проведена от номенклатурата, държавната и кооперативна собственост беше раздадена на физически лица по предварително изготвен СПИСЪК,тоест бъдещите капиталисти. От държавна собствеността стана ЧАСТНА и за една нощ милионерите се пръкнаха в майка България. Народа остана с пръст в уста. На му капитализъм сега. Това е положението .Всичко останало е приказки.
  • 5 Грижата за гората трябва да

    38 2 Отговор
    Е номер едно! Що? Щото е основата на твоя бизнес! И всички ние трябва да мислим първо за теб?
    Е, как да ти тежат думите после…
  • 6 истина е

    57 1 Отговор
    Този-Дачев е един от най-големите бизнесмени-мушингери !!!!Все реве за пари и помощи ,а заплати дава колкото да не умрат от глад работниците му !!

    Коментиран от #7

  • 7 Наблюдател

    37 3 Отговор

    До коментар #6 от "истина е":

    Ами то затова сега пенсионерите ще останат без актуализация на пенсиите месец юли. Наскоро икономическият министър Стоянов призна, че държавата подпомага бизнеса с пари от БЮДЖЕТА! .Направете сметкА що милиони се изсипват от бюджета в джобовете на частният бизнес А, това е НОНСЕНС. НЕ МОЖЕ ЧАСТНИКА ДА ПОЛУЧАВА ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА.Това противоречи на принципите на пазарната икономика. Частника ще тегли КРЕДИТ от държавата и ще плаща както всиЧи граждани на РБ. Еу да ама не къде на времето казал Петко Бочаров.Затова сега хазната остана без пари и пенсиите месец юли ще пият по една студена вода.
  • 8 Това е прираст

    31 3 Отговор
    На база млади фиданки. Хайде сега да кажем и колко време трябва да мине за да може тази фиданка за е достатъчна голяма за добив. Празни приказки на пишман разбирачи
  • 9 като в Правец

    20 1 Отговор
    цитат

    Единствено цените на дървесината и всички, свързани с гората, страдат от високите цени”

    Точно така е
    когато свърши желязото в територията за крадене посегнаха на горите.

    Вече не си играят с коне и самари да свалят а с тежка техника правят просеки.
    Щом в центъра на Правец се появиха раци заедно с пръстта
  • 10 БАНко

    27 5 Отговор
    ВСИЧКИ СТРАНИ ОСВЕН СКАПАНАТА ЕВРОПА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПОЛУЧАВАТ ЕВТИНИ РЕСУРСИ ОТ РУСИЯ !!! ГЛУПОНТИИТЕ НА УРСЪСЕЛА СА ВИДИМИ ЗА ЦЯЛ СВЯТ !!! ЗАЩО ОЩЕ Я ТЪРПИМ ???

    Коментиран от #17

  • 11 Казуар

    27 4 Отговор
    Старият комсомолец Красимир Дачев се представя за голям умник.
  • 12 за младите незнаещи

    32 0 Отговор
    цитат от уики

    През 1985 година специализира „Американско право и правни институции“ в Залцбург, Австрия.


    Господина от снимката в най силните години на соца специализира в Австрия американско право

    А ние пеехме
    Пред нас са блеснали житата
  • 13 Българските бизнесмени най наглите

    22 1 Отговор
    Новите милионерчета са от помощите за тока на бизнеса. Защо не проверят в периода на помощи за бизнеса колко яхти и майбаха са купени?

    Коментиран от #15

  • 14 Комисионни за лобита пенсионер не дава

    18 0 Отговор
    Но бизнес лобито гласува милиарди за енерго помощи. А този лъжец в допълнение наглее.
  • 15 Наблюдател

    18 1 Отговор

    До коментар #13 от "Българските бизнесмени най наглите":

    Няма да проверят, защото гарван, гарвано око не вади. Ако съм на мястото на Главният прокурор и с тази власт ти да видиш. Ще проверя всички бизнесмени получили финансова помощ от държавата и ще настане мазало. Като нищо, някой наш роден бизнесмен може и F-15 да си е купил. Главният прокурор ще стане ГОСПОД!.
  • 16 Ристо

    17 1 Отговор
    Милионерите у нас са десет пъти повече от статистиката.Просто те не трупат пари в банките,а гувлагат ги някъде,купуват си нови коли,на себе си,на децата си,на жените и тн.Кво си мислите,че си. държат авоарите в една банка и то у нас.На умните парите са вчубди банки.

    Коментиран от #21

  • 17 Какво правиш

    6 6 Отговор

    До коментар #10 от "БАНко":

    в скапаната Европа, отивай в божествената Русия и няма да ти се налага повече да изнемогваш от липса на дърво и други подобни работи.
  • 18 Коста

    8 1 Отговор
    Това момче има репертоар който се повтаря периодично в медиите.За горите,европейските фондове,и т.н.Работил е усърдно и сега подарява опита си.
  • 19 хей ръб

    6 1 Отговор
    1. Никой бизнесмен не си държи парите е банка на влог.
    2. Отзад и свирка - малък бизнес, работя сам

    Коментиран от #20

  • 20 Сиси

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "хей ръб":

    А, къде ги държи? В някоя офшорка може би. Едва ли се държат под дюшека.
  • 21 Наблюдател

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ристо":

    Ресторант, на "умните" парите са в офшорки. Войната в Украйна показа, че парите във всяка чужда банка може да бъдат блокирани, включително и във швейцарската. Засега само офшорките са сигурни за бандитска свят. Там те не могат да бъдат блокирани. Затова крупни бизнесмени и прочие, държат парите си там.

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Работник

    9 0 Отговор
    Милионерите се увеличават, иначе всички ревът, че ако се вдигне минималната заплата с 60 - 80лв , едва ли не ще се бутне системата.Затова 2,5 - 3 милиона емигрираха.Всяко лято бизнеса почва да реве, че не може да си намери жертви, пардон работници които да бачкат по 15ч. за без пари на морето
  • 24 шок

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Наблюдател":

    Е,тогава нашите защо се крият?На Баце парите къде са?Ако ги е вложил в една шепа диаманти?За какво му са сметки и сейфове?Има хиляди начини да скриеш пари.
  • 25 Али

    3 0 Отговор
    Краси,дърт мошеник,пак ли ще си даваш мнението без никой да ти го поиска.Сключил си дългосрочен договор за доставка на милиони кубинци дърва а си платил много,много малка част,мошеник,станал милионер с пари от кражби,да си купиш свещи и лекарства с тези спечелени пари,ако живеете в нормална държава отдавна щеше да бъдеш в затвора боклук,добро да не видиш мошеник.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове