Last news in Fakti

22 Май, 2023 09:16 2 677 20

Милен Керемедчиев: Ножът е опрял до кокала, а ни тикат към Франкенщайн!

  • милен керемедчиев-
  • кузман илиев-
  • правителство-
  • мерки

Въртим се в омагьосан кръг, защото ние имаме проблем с важните, обществени теми

Милен Керемедчиев: Ножът е опрял до кокала, а ни тикат към Франкенщайн! - 1
Снимка: бТВ

България има нужда от правителство. Ножът е опрял до кокала. Правителство на ротационен принцип между ГЕРБ и ПП-ДБ е събиране и правителство тип Франкенщайн. За това предупреди в ефира на "Здравей, България" по "Нова телевизия" Милен Керемедчиев.

Така експертът коментира появилата се информация, че при провал на първия мандат първите две политически сили обсъждат кабинет с втората папка и ротационен премиер.

Ние всеки ден показваме огромна слабост пред ЕС, че не сме предсказуем и сигурен партньор, посочи Милен Керемедчиев.

„България е тежко разделена на две. ГЕРБ са от едната страна и днес те ще трябва да преглътнат това. ГЕРБ и ПП нямат никакъв избор, ако искат да са силни“, предупреди Кузман Илиев. Той смята възможността за премиер на ротационен принцип като „брак по сметка, който е неизбежен“.

Румяна Коларова коментира, че такова нещо има – в Румъния, където срокът е година и половина. „Но това е абсолютно невъзможно, ако няма подписано сложно коалиционна споразумение“, каза тя.
Коларова е категорична, че всяко едно правителство е по-добро от нови избори.

„Това ще стане през втория мандат, защото не виждам вариант да се обещава нещо на избирателите и след това веднага да го наруши. Това е стара практика, използвана на много места“, заяви Евгени Кънев.

Кънев е на мнение, че ще се бяга от формулировката коалиция.

„Това,а което се случва, не е случайно“, каза той. Попитани ще се случи ли съдебната реформа и ще се смени ли главния прокурор Иван Гешев, Кънев отговори, че това ще е доста трудно. Илиев е на мнение, че това може да се случи, но всичко е въпрос на баланс.

„Въртим се в омагьосан кръг, защото ние имаме проблем с важните, обществени теми“, каза той


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лют пипер

    28 2 Отговор
    "Ние всеки ден показваме огромна слабост пред ЕС, че не сме предсказуем и сигурен партньор." Показваме,че сме на строга диета и ония от ЕС не ни обръщат внимание,тоест,обръщат ни, ама само в европейския си съд. Да ни изстискват портфейла за щяло и нещяло. За друго не им трябваме. С такива "партньори" врагове не ни трябват.
  • 2 хдцед

    20 7 Отговор
    ПП/ДБ да НЕ правят никакви договорки с ГЕРБ!
    Това са номерата на ББ.
    ПП да не се връзват на поредния подъл номер на ББ!
    Нека ГЕРБ да си прави правителство със ДПС и Малкото ДПС.

    Коментиран от #10, #13

  • 3 патето Яки

    20 7 Отговор
    Ще бъдат семейство на ротационен принцип 1.3 година Бойко ще е мъжът а Кирчо жената и следващите 1.3 години обратно Кирчо ще е мъжът а Бойко жената, а какво ще родят, нещо меко.
  • 4 Пешо

    21 8 Отговор
    Чудесно е,че американските и европейските слуги не се разбират.
  • 5 Факт

    29 2 Отговор
    Габриел няма ни докторка степен, ни магистратура. Селянка-духалка на кмет от ДПС. Това е истината.
  • 6 Вичо

    18 6 Отговор
    Смеската на шарлатани с мафиоти е сигурна рецепта за хунта! Къде са протестиращите?
  • 7 Хасковски каунь

    13 2 Отговор
    За какъв ги правим тия избори? За какъв са тия закони?
    Смешна държава!

    Коментиран от #11

  • 8 хихи

    8 3 Отговор
    Когато банкянския такова с 200 хардвардските измамници се ражда "правителство тип Франкенщайн."
  • 9 Бгг

    8 4 Отговор
    Ще се вземат, все пак краварският посланик ги сватосва. Кум ще им е Гешув а шаферки Ристю и джобният генерал. И ще се следват чужди интереси.
  • 10 Младите се обичат

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "хдцед":

    Не се заблуждавай приятелю, обичат се и ще се вземат, останалото е за пред хората и местните избори. Народа беше излъган за пореден път, че ще има някаква промяна и политиците ще работят за доброто на България...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тодор Младенов

    8 1 Отговор
    Франкенщайн е докторът, а това за, което говори този неук либерал е чудовището на Франкенщайн !
  • 13 Експерт

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "хдцед":

    П.Р.А.В.И.Т.Е.Л.С.Т.В.О. Е. Н.У.Ж.Н.О , ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ СЛРД 10 ЮНИ ЩЕ СПРЕ ВСИЧКИ ПЛАЩАНИЯ, АКО НЯМА БЮДЖЕТ, РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО И ПАРЛАМЕНТ!!!

    Коментиран от #18

  • 14 Айде бе...

    5 2 Отговор
    Кога през последните 33 годин България е имала правителство което да не е с по малко или по големи компромиси? Изредиха се всички, някои по повече от веднъж, но все едно и също задкулисие, похватите не се сменяха, а за хората извън властта ставше все по зле. И този път няма да бъде най доброто, но изглежда малко по различно и е много по добре от нищотото през последните две години, а дали ще се промени нещо никой не е в състояние да прогнозира. По добре да има поне нещо отколкото нищо, а дали ще е Франкенщайн или Мюнхаузен предстои да видим.
  • 15 Минева

    5 0 Отговор
    Мале страх!!!
  • 16 Ха ха ха

    2 0 Отговор
    Реват от страх на умряло. А е само началото.
  • 17 СЛАВА НА РУСИЯ

    2 2 Отговор
    Киро е напечатал повиквателните за Украйна ,само да захапе кокала отново.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 НЕ ЗНАМ КАКВО ФРАНКЕНЩАЙН НО МИ ХАРЕСВА

    1 0 Отговор
    КАРАМАНЬОЛА ДА СЕ НАРИЧА РОТАЦИЯ !
  • 20 КИРО ПРОИЗВЕЖДА ВАКСИНИТЕ ЗА ЖИВОТНИ

    0 0 Отговор
    НАЧИ ЩЕ ПРОИЗВЕЖДА И ТЕЗИ ЗА НАШИЯ ГЕНОЦИД !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове