Last news in Fakti

22 Май, 2023 14:39 2 713 43

Иван Гешев: Има обединение на политическата власт срещу прокуратурата и съдебната власт

  • главен прокурор-
  • съдебна власт

Втора монологична напоителна пресконференция на главния прокурор, според него той е жертва на руски интереси

Иван Гешев: Има обединение на политическата власт срещу прокуратурата и съдебната власт - 1

"Търпеливо изчаках да дам сведения по определения законов ред. Дадох обяснения в СРП, в хода на проверка по сигнал, депозиран от Борислав Сарафов към мен. Подозирам, че сигналите от него са публикувани първо в медиите, но това е естествено за морала на хората, които го правят", каза на пресконференция главният прокурор Иван Гешев.

Той обяви, че ще поиска отвод на онези членове на Висшия съдебен съвет, които участвали по неговите думи в покушението върху съдебната власт. Това каза той на пресконференция преди минути.

"Трябва да се срамуват тези, които направиха всичко това. А това вероятно са тези, кито гражданите наричат олигарски и мафия". След това главният прокурор отново повтори познатите си твърдения, че "прокуратурата работи и ще работи само в интерес на българските граждани и че прокуратурата трябва да се гордее с това".

Според него, има обединение на политическата власт срещу прокуратурата и съдебната власт. "Част от този заговор е така наречения закон "Зарков". Гешев потвърди, че приетите от парламента текстове по този закон ще бъдат подложени на проверка в Конституционния съд.

"Всичко започна когато започнаха намеци, че в името на спокойствието и семейството и по-добре да стана част от ГЕРб, да стана посланик. Една от версиите ,които чувам за атентата и опита за убийството ми стоят руски интереси ,след като бях в Украйна и обявих, че Путин, ако дойде в България, трябва да бъде арестуван", каза Гешев.

Той отново повтори, че са искали да го убият и благодари на господ, че никой не е пострадал. Разказа и за израелският експерт, който познавал. "Разчитам на нашите европейски партньори и Европол и на други партньори да се изясни този терористичен акт, който за мен е опит за убийство", отново каза той. И определи израелският експерт като несъмнен професионалист.

Гешев отново нарече своя заместник "лицето Борислав Сарафов", същата терминология използва и за "лицето Бойко Методиев Борисов".

"Това което се случи е отместване на темата за убийството на българския главен прокурор към семейството и лични въпроси. Подцених ситуацията, държавата не ми оказа съдействие и трябваше да се погрижа за семейството ми". Главният прокурор обяви ,че израелският експерт му казал-ако това се беше случило в Израел, до 15 минути щяхме да имаме блокирана държава.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рррррррр

    42 7 Отговор
    И НА ТОЯ ПАЛЯЧО ,ПУТИН МУ Е ВИНОВЕН
  • 2 Бай Иван

    47 1 Отговор
    Еми, кавал ! Ако беше си гледал работата, а не се беше заигравал с политиците нямаше да я докараш до тука.
  • 3 Гешеф Президент,

    9 18 Отговор
    Юмручето ...хигиенистка в Зайчарника

    Коментиран от #5

  • 4 по далата ще ги познаете

    23 0 Отговор
    Очакваме да видим ефективност.
  • 5 неее

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гешеф Президент,":

    Това ще бъде голяма грешка!
  • 6 Ичко

    20 12 Отговор
    Удри Гешооо,ама наред ,майка! До Коледа поне петдесет политбоклу ци в затвора, начело с тиквоча Киро , ококорения пидеал !!!
  • 7 Нямаме Закон за НПО

    11 13 Отговор
    Това идва от Козяк - искат да овладеят Прокуратурата и съдебната власт и използват като политическа бухалка срещу не подвластните им политици.

    Коментиран от #18, #37

  • 8 Сатана Z

    32 2 Отговор
    Геш,какво чакаш?Ако имаш доказателства започвай да ги арестуваш.Те ще си кажат всичко.Това е единственият ти полезен ход в момента.

    Коментиран от #33

  • 9 Зеленски съм - ма така се набахмутих

    31 1 Отговор
    Каскет, не те знам какъв гл. прокурор си, но от личен опит казвам, че няма по-голяма смрад в България от прокуратурата. Няма.

    Стажантите прокурори ги обучават как да крадат.
    Стажантите следователи ги обучават как да продават бело и да правят чадъри на наркопатроните.
    Стажантите съдии пък ги обучават как да замитат поразиите на следствие и прокуратура.
    И всеки от тези три институции гледа да си топне гагата яко.
    И после ходи живей в такава държава, българино.
  • 10 лют пипер

    15 1 Отговор
    С ПОЯВАТА НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ХОРИЗОНТ НА"лицето Бойко Методиев Борисов"В БЪЛГАРИЯ ДЪРЖАВА НЯМА,ЗАЩОТО ТЯ ОТИДЕ НА ПОЧИФКА У ДУБАЯ.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 комодор унуфри

    18 0 Отговор
    КАКЪВ ЖАЛЪК МИЛИЦИОНЕР.
  • 13 МВР приберете си терористите от град Боб

    7 0 Отговор
    МВР приберете си терористите от град Бобов дол, изтезават хора убиват хора!
  • 14 пернишки кобалт

    17 0 Отговор
    АААА БЕЕЕ КОЙ ЩЕ ЗАБЛУЖДАВАШ БЕ КАСКЕТ ИВАНЕ??? ДОКАТО ЯДЕ ЧУФТАЦИТЕ С БАНКЯНСКИЯ ТУЛУП И ПЕЕВСКИ НИ РИВА ТАКЪВ А?? СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ПОЛИТИЦИТЕ СА БОКЛУК А ТИ СИ СВЕТА ВОДА НЕНАПИТА. НИЩОЖЕСТВО. ДОСТАТЪЧНО СЕ САМОУЛИЧИ ПЪРВИЯ ПЪТ, С ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ТИ ПРИЯТЕЛСТВА, ОБВЪРЗАНОСТИ, ЗАПИСИ, КЪДЕ СИ ТРЪГНАЛ БЕ ПРОСТ МИЛИЦИОНЕР.
  • 15 Жоро от Враца

    12 0 Отговор
    Явно Гешо нито е подготвен за стола си, нито разбира от нещо свързано с прокуратурата... има само леки наклонности да пише книги и то некадърност..
    Гола вода с каскет и нищо повече
  • 16 Праи се на луд

    17 1 Отговор
    Така както го казва, Гешев изглежда си въобразява, че гражданите са на страната на прокуратурата.
  • 17 кожухо

    14 1 Отговор
    АААХАХАХАХА ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ КАКЪВ ЖАЛЪК КАСКЕТ. НА КОЙ ЩЕ ТИ РАЗПРАВЯШ ТЕЯ ТИНТИРИ-МИНТИРИ ОПОРКИ БЕ КАСКЕТ? ВСЕКИ ЗНАЕ КОЛКО ДОЛЕН,НАВЕДЕН И НЕКАДЪРЕН СИ. МАФИЯТА-ТОВА СИ ТИ КАСКЕТ.ЖАЛЪК И ПРОТИВЕН ДО БЕЗОБРАЗИЕ ПРИМАТ.
  • 18 Нека

    8 8 Отговор

    До коментар #7 от "Нямаме Закон за НПО":

    От 70 години българската прокуратура е филиал на кремълската.
  • 19 Гепард

    11 0 Отговор
    мафия олигархия Овладяват Държавата
  • 20 Иво

    17 0 Отговор
    Първото общо нещо между Гешев, Борисов и Пеевски е, че и на тримата бащите им са полковници от комунистическото МВР.
    Второто общо е, че Борисов и Пеевски откраднаха милиарди, а Гешев още ги пази. А третото е, че и тримата заслужават да са дълго време при бай Ставри.
  • 21 БНТ, Nova и BTV мислят, че турските

    11 0 Отговор
    сериали са по-интересни от прякото излъчване на пресконференцията на Гешев
  • 22 Твоят сценарий

    16 0 Отговор
    Кой ти е сценариста Гешев. Севда ли ти каза да късаш оставката си и то толкова нескопосано, че стана смешен. Пак започна да се заиграваш с мъката на близките на убитите по пътищата, както преди с тази на бабите по селата. Ти никога на никой не си съчуствал, ти си играч издигнат неправомерно и играеш ролята си некадърно. Запази достойнството си, колкото е останало. Никой не ти вярва, а това, че мислиш другите за балъци ти играе лоша шега. Прости няма, явно много си прехванал от Борисов, като близнаци сте.
  • 23 Българин

    17 1 Отговор
    Приказки от селски вечеринки.
  • 24 Този

    16 2 Отговор
    е едно голямо недоразумение. Как може всички телевизии да излъчват този милиционерски , болен психически и неуравновесен човечец. Д-р Гълъбова прибирай си го в Карлуково, какво чакаш?

    Коментиран от #27

  • 25 Бамбука

    3 6 Отговор
    Така е, прав е Главния. Днес има обединение на политическата власт срещу Прокуратурата и Съдебната власт. Трябва ли да се учудва ? Такава е голямата игра. Всъщност Главния разполага със страхотни козове, чрез които наистина може да се превърне в италианския Фалконе. Въпроса е, ще ги използва ли ? Ако това стене, народа ще го подкрепи.Просто трябва смелост !
  • 26 Байрактар"70

    8 0 Отговор
    МОШЕНИЦИ! ПРОСТИ!
    МОШЕНИЦИ! ПРОСТИ!
    МОШЕНИЦИ! ПРОСТИ!
    ===ТОЗИ НАРОД НЕ ТРЯБВА===
    ===ПОВЕЧЕ ДА ВИ ТЪРПИ ===
  • 27 Анонимен

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "Този":

    Може, една партия, която притежава прокуратурата, притежава и медиите.
  • 28 Именно

    7 0 Отговор
    Палячо!
  • 29 Рая Ботева

    14 0 Отговор
    Луд умора няма. Но вслучая Гешев е много луд
  • 30 13123

    3 0 Отговор
    Затвори бочко и герб сеършва просото и лесно решение
  • 31 Пловдив

    10 0 Отговор
    Ако Путин беше взел бръщолевенията на простия,нагъл и необразован Иванчо Гешев ,че ще го арестува ,ако дойде в България,нямаше да изпраща килъри да го взривяват(както самия турбоолигофрен твърди!),а просто щеше да го обяви за издирване,както направи със прокурора,който му постанови ареста!
  • 32 Читател

    8 0 Отговор
    Миналата седмица ви казах ако този не започне с арести и обвинения значи всичко си продължава по старо му и правят отместване на фокуса на реалните проблеми с глупости.
  • 33 Няма

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сатана Z":

    Не разбрахте ли че арести няма да има?!Ей прост и наивен народ.Пийте студена вода или разкъсайте ризите!
  • 34 ТрампЛин

    4 0 Отговор
    Този се усети че е бушон. Сигурно си е мислил че е шалтер и може да включва и изключва веригата. Посещението му в САЩ по покана на Никой, явно е момента в който е усетил че веригата се претоварва и шалтера който държи в ръцете си е фейк, та е потърсил някаква закрил, затова и тези циркове с посещението в Украйна, ареста на Путин, атентат…..все ходове на един отчаян и обречен Бушон. Кеф прави обаче речника му-лицето Сарафов, лицето Борисов, партийно олигархичния модел, руската следа и мафия. Очаквам или големи разкрития след тези престрелки с кал, или не дай си Боже замитане на всичко под килимчето, с отстраняването на Гешев и запушване на устата му по някакъв начин.
  • 35 Отново лъжи!

    5 0 Отговор
    Каскета се скри за няколко дни от камерите,за да му кажат,какво да говори,тоя си е послушко на статуквото,сега пък Русия му била виновна... Вече няма човек,който да вярва на прокуратурата и съда,камо ли пък на МВР, всички сте мафия... И наистина тая прокуратура за нищо не става освен да прави пиари и шумни акции за пред медиите,нищо друго не прави,ама нищо,затова няма политици и олигарси в затвора,а само палячовци...
  • 36 Не и не

    4 0 Отговор
    Мисирка, Господ, Бог и т.н., което се отнася за Всевишния ВИНАГИ СЕ ПИШЕ С ГЛАВНА БУКВА, мисирка!
  • 37 Скоро

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Нямаме Закон за НПО":

    Червен лумпен, не мисли изобщо!
  • 38 Попов

    1 0 Отговор
    Лае кучето, още не смее да ухапе!
    Още не е напълно сигурно, че Господарят му е напълно в калта.
  • 39 Читател

    2 0 Отговор
    Не мисля че здраво мислещ български гражданин им вярва на всички тези институции и хората представляващи ги.
  • 40 СЗО

    2 0 Отговор
    Стига приказки от шипковия храст! Започвай с разследванията, обвинителните актове и арести.
  • 41 Читател

    3 0 Отговор
    Всичко е прогнило на всички нива и инструкции както в София така и в провинцията.Лошото е че нищо не можем да направим.
  • 42 Матей преображенски

    4 0 Отговор
    Пускат прословутия запис,говорят си Гешев и боко,ала-бала,нищо съществено.С купища намеци се разбира ,че боко е в дъното и на псевдоатентата и много други средства за натиск.Изглежда целта не е само Гешев,а цялата съдебна система,да бъде овладяна от мафията и тя а властва напълно спокойно и без опасения за дирене на сметка за хилядите бозгунлуци и монафъци за 33г.мафиотски терор и грабеж.Трябваше малко по-сериозно,по-тежки обвинения,разобличения,които изискват незабавни арести и съд за доживотни присъди.Разгрома на мафиотската система не съм си го представял по този начин,с подобни заобиколки,а право куме ,та в очи и никакво шикалкавене,защото става въпроса за милиони български граждани,който бива разсипван по най-долнопробен начин.
  • 43 Лицето ли е

    1 0 Отговор
    Или Елемент така наричани те във полицията
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове