Last news in Fakti

25 Май, 2023 22:28 14 905 39

Емануил Йорданов: Представете си как Къро стои в Кейптаун и се чуди каква злина да стори на главния прокурор

  • главен прокурор-
  • къро

Иван Гешев е единственият, срещу когото са протестирали стотици хиляди българи и единственият, на когото двама министри са искали отстраняването му, каза адвокатът

Емануил Йорданов: Представете си как Къро стои в Кейптаун и се чуди каква злина да стори на главния прокурор - 1

"Твърденията на Иван Гешев никога не съм възприемал насериозно. Представете си как Къро стои в Кейптаун и се чуди как да уволни някой висш служител на МВР, каква злина да стори на главния прокурор. Но никой не обърна внимание, че за да бъде уволнен висш служител на МВР, трябва да има заповед на министъра. Тоест Гешев почти обвини министъра на вътрешните работи, че се готви да вземе един сериозен подкуп", каза бившият вътрешен министър Емануил Йорданов в студиото на "Bulgaria ON AIR".

По думите му трудно може да се потвърди информация, за която все още няма никакви данни.

"Гледах кадри как човек от полицията на Кейптаун дава изявления за случилото се. Той не казва имена, не казва инициали. Просто отбелязва пола на пострадалите. Нормално е да не се бърза с изявленията, защото видяхме какво се случи на 1 май, когато всички говореха като в селския хоремаг и изведнъж започна да се разбира, че нещата са по-различни", допълни Йорданов.

Според него би трябвало да се прояви повече интерес, когато става въпрос за български граждани.: "Възмутително е човек да напусне живота по този начин. От слухове никой няма интерес."

"Няма война между прокуратурата и политиците, има сблъсък между политиците и Иван Гешев, защото търпението на хората се изчерпа. Той е единственият главен прокурор, срещу когото са протестирали стотици хиляди български граждани, единственият главен прокурор, срещу когото са правили искания двама министри на правосъдието, има закани за трети. Виждате как реагира във всяка една критична ситуация. Не знам дали сте гледали днес отивате му в парламента - поведението му беше възмутително", коментира бившият вътрешен министър.

"Работя в съдебната система от години преди Гешев, той не е първият, който говори "на едро" и се заканва на кого ли не. Делото на Делян Добрев събира мухъл в продължение на повече от 10 години, какво мисли, че ще намери и какво ще направи? Колкото повече време се минава, толкова повече време имат тези, които са извършили престъпление да прикриват следите. Все по-трудно става нещо да се направи, защото в наказателното право много неща се решават от свидетелски показания, а когато минат години - свидетелите искат или не искат забравят много неща от това, което са видели", категоричен е Емануил Йорданов.

Той поясни, че в сайта на прокуратурата не може да се направи справка за никаква прокурорска преписка.

"Обичайно при приемането на един закон е той да влезе 3 дни след обнародването. Разбира се, народните представители имат избор да включат преходна разпоредба, според която законът да влезе в сила от деня на обнародването му в държавен вестник. Могат да дадат и по-дълъг срок за влизане в сила на закона, когато става въпрос за по-тежки изменения на закона", добави Йорданов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    47 8 Отговор
    Всички ,,влечуги,, говорят, бе, взимат отношение, ха ха ха...
    Няма да може да спите вече..
  • 2 АБВ

    44 28 Отговор
    Тоя па е толкова тъп
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мистър Бийн

    38 18 Отговор
    се изказа
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    30 4 Отговор
    От така написаното,някой баби от Драганово ,остават с усета,че бомбаджията и килърът на бизнесмена с български произход но живеещ в Кейптаун,са едно лице??????
  • 6 Анонимен

    16 6 Отговор
    Пеевски срещу него
  • 7 Щом всички искат

    34 25 Отговор
    да махнат Гешев значи е на прав път.
  • 8 Този е до раменете

    25 9 Отговор
    Не го търсете по-нагоре..
  • 9 1234

    21 3 Отговор
    Президентът на Хаити е ликвидиран по идентичен начин
  • 10 Мименце

    36 19 Отговор
    За всичко в тая държава са виновни Гешев и Путин. Тия дни голямо напъване с оcиpaне по copocoид.ните етажи на власта

    Коментиран от #14

  • 11 ЦИТИРАМ

    35 4 Отговор
    "Кокаиновият кораб" за $40 млн. на Пабло Ескобар ли уби Къро? .....Март 2021 г. Група български моряци са задържани с гигантско количество дрога в ЮАР, а ударът на местните власти се смята за попадение срещу част от международен канал за дрога....Местни ченгета споделят за възможна връзка с български емигранти в ЮАР, сред които е и разстреляният Красимир Каменов - Къро. Ако именно от него е зависела безопасността на пратката, това се превръща в основна версия. Защото загубата на 40 милиона долара не се прощава...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Честито на печелившите

    33 2 Отговор
    Това в момента е убийство на потенциален свидетел свързан с българските политически събития..тоя човечец го знаеха къде е от самото начало даже сигурно са били в контакт с него защото го споменаваха публично и сега е мъртъв..в момента се оформя голямо мазало..атентати срещу прокурори разни четворно убийство опит за шантаж на политици..най-вероятно са намесени българските и чуждестранни вражески служби тая работа няма да се размине само с интервюта по телевизията в никакъв случай

    Коментиран от #22

  • 14 ТрампЛин

    21 8 Отговор

    До коментар #10 от "Мименце":

    Гешев и Путин в едно изречение! Гузен негонен бяга. Напъните на БешеФ да се издокара пред отвъдокеанските му “партньори” бяха толкоз смешни и жалки, че дори никой от русофилите не се върза на тях, поне за алиби или от “кумова срама”.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Протестиращ

    34 7 Отговор
    Оставката на Гешев я искат Къро, Цв. Василев, Божков, Гр. Ганчев, Братя Галеви, Таки, Маджо и т.н., и т.н. - все хубави хора, викаш, а?

    Коментиран от #20, #34

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Щирлиц

    33 2 Отговор
    Партията създаде мутрите,Партията постепенно ги ликвидира,вече не са й нужни,защото си свършиха мръсната работа.По-интересно е кой от големите червени другари е на върха на пирамидата,но времето ще изкара наяве и тази пикантна истина.
  • 20 ТрампЛин

    17 5 Отговор

    До коментар #17 от "Протестиращ":

    Точно тези хора да искат оставката на Чадъра си? Тези бяха предупредени че вече достатъчно са се нагушили и е време да се отдадат на заслужена почивка някъде на топло. Тези хора спряха да снасят в касичката на ГЕРБ и бяха изпратени на отдих. Сега чорапа се разплита и един по един си заминават.
  • 21 ТрампЛин

    18 9 Отговор
    Аз пак да повторя-Хора като Къро, Таки, Черепа….. е стоят по високи балкони, не пият чай с полоний, не пипат дръжки намазани с Новичок…..виж, куршума на КГБ не могат да избегнат!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ххххх

    19 3 Отговор
    Гешев може да стане новият Левски, да напише история и да ги заключи до един всички, а после и себе си. А дано ама надали
  • 25 Да беее

    14 3 Отговор
    Това е много "чудно" и "напълно невъзможно", Емануилчо !
  • 26 Аааааа

    16 1 Отговор
    Дали не си инсценира убийството Къро?С пари всичко става.Да не го кримират и него на бързо?Да докарат трупа в България!
  • 27 Просто

    11 1 Отговор
    Немислимо - такъв добър човек да прави такива неща !
  • 28 Дългия

    14 4 Отговор
    Точно така! Единственният главен прокурор, който работи и ви е страх от него! Защото много са наредени на опашка и си чакат реда и много гледат Б-я само на снимка от далеч ! Като го махнете ще спите спокойно нали тъй ?!

    Коментиран от #29

  • 29 Добърден

    13 5 Отговор

    До коментар #28 от "Дългия":

    Каква работа е свършил любимия ти прокурор бе. Кой престъпник е затворил. Посочи един.
  • 30 скорпи

    7 5 Отговор
    Случайност ли е когато Гешев се оплака от Къро, че го заплашва и сега е мъртъв? И не само той?!
    Не за друго Сарафов поиска охрана, като каза че знае на какво е способен Гешев?!!
    Не мисля че има случайности!!!

    Коментиран от #33

  • 31 ганев

    7 3 Отговор
    ТОЗ УМИРА ОТ ЯД ЧЕ УБИХА КЪРО А НЕ НЕГО............МАЛЕЕ КАКЪВ ГЕРОЙ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ТОВА НИЩО
  • 32 Питанка

    6 3 Отговор
    A има ли връзка между разходката на Радев с Деса каминото решетникова до ЮАР и атентата над Къро, жена му и прислугата?!
  • 33 Шердан Българов

    7 2 Отговор

    До коментар #30 от "скорпи":

    А РАЗХОДКАТА НА Р.Р. ДО Р.Ю.А. СЛУЧАЙНА ЛИ Е?
  • 34 жалко, че

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Протестиращ":

    си протестирал, като не разбираш нещата. Или беше сред онези мутренски физиономии, които протестираха в полза на назначението му за главен прокурор? Смешно е дори това, което казваш. Излиза, че соц милиционера - политики и мерзавец каскет Каренин Шрек е чист като кристална вода! ЕДНО дело да беше завършил поне!!! Дори не ми се говори. А всичко държи на трупчета, за да може да си опази кожата, когато трябва, май наближава време. КАКВО завърши????? Имаше 19 обвинения срещу Черепа и НИТО ЕДНО не ДОКАЗА!
  • 35 Съдията Дред

    3 0 Отговор
    Абе, за кого говореха, че бил точен с парите?
  • 36 пенко

    2 1 Отговор
    НА ТОЗИ " АДЮКАТ " МУ КАЗВАХА ---М О М А Т А !!!!!!!!!!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Битко

    0 0 Отговор
    Къро вече само може да лежи.
  • 39 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 0 Отговор
    ЕМАНУИЛ ЙОРДАНОВ ......... АДВОКАТ НА МАФИЯТА ........ ФАКТ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове