Last news in Fakti

26 Май, 2023 08:51 2 803 51

Атанас Атанасов: Радостин Василев е инструмент на тези, които се съпротивляват срещу създаването на кабинет

  • атанас атанасов-
  • радостин василев-
  • инструмент-
  • създаване-
  • кабинет

Според Атанасов направените сглобки от записи са насочени към избирателния им корпус, от една страна, а от друга - целят да се въздейства върху частите от ГЕРБ, които се съпротивляват срещу подкрепата на мандата на ПП-ДБ  

Атанас Атанасов: Радостин Василев е инструмент на тези, които се съпротивляват срещу създаването на кабинет  - 1
Снимка: Нова телевизия

Има жестока съпротива от различни среди в България срещу създаването на редовна власт, в която участва нашето обединение. Това коментира съпредседателят на коалицията „Продължаваме Промяната - Демократична България” Атанас Атанасов в студиото на „Здравей, България”.

„Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели покрай първия мандат. С ушите си чух определени реплики, от типа: „Да бяхте дали пет гласа”. Това означава, в някакъв смисъл, че сме на прав път”, смята депутатът.

Атанасов подчерта, че скандалът около записите, които се твърди, че са направени на политици от ПП-ДБ, не го учудва. „Не съм чул тези 4 минути и не искам. Радостин Василев е човек, на когото вероятно не са задоволени амбициите. Той е инструмент на тези, които се съпротивляват срещу създаването на кабинет”, е мнението му.

Депутатът подчерта, че сега взаимодействат среди, които не се понасят и даде пример: „Среди, свързани с Президентството, на които им се услади служебната власт, защото могат да крадат безнаказано и безконтролно. От друга страна - среди, близки до бившите управляващи от ГЕРБ, които се съпротивляват срещу това демократичните сили да вземат властта и да им прекратят схемите, през които крадат. Тези среди не се понасят, но сега единодействат”.

„Отнасяйки се национално отговорно, държавнически, искайки да отговорим на обществените очаквания за редовно правителство. Защото 80% от анкетираните заявяват, че искат правителство. Половината, като ги питаш с кого да го направим, казват: „В никакъв случай Бойко Борисов”. Ами с кой друг? Но така…”, обясни той процесите около създаването на кабинет. И добави, че някои от компромисите, които трябва да бъдат направени, няма да се харесат на избирателите им.

Според Атанасов направените сглобки от записи са насочени към избирателния им корпус, от една страна, а от друга - целят да се въздейства върху частите от ГЕРБ, които се съпротивляват срещу подкрепата на мандата на ПП-ДБ.

„Не мога да знам дали президентът лично участва в това. Но съм 100% сигурен, по определени индикации, че среди, свързани с президента, служебната власт, министри с планове да управляват дълго време, участват в това”, подчерта той.

Атанасов критикува държавния глава и за това, че е забавил връчването на втория мандат. „Това дали има нещо общо със скандалите, които се разиграват? С цялата тази активност, ченгеджийница, с Гешев, с всички тези неща. Убеден съм, че всичко това е свързано с цел да се предотврати създаването на редовно правителство с нашия мандат. Но няма да успеят!”, подчерта съпредседателят на ПП-ДБ


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дф4дф4

    23 39 Отговор
    Румен Радев иска да е господар на Бг. Радев иска да управлява Бг.
  • 2 Противен дребосък

    54 10 Отговор
    Охльов
  • 3 рашо дамаджанов

    49 4 Отговор
    Руди знае че при избори коалицииката отива п.дяволите и обратно в дупката от където изпълзяха
  • 4 Макс

    26 5 Отговор
    Радостинчо дори излиза с свой политически проект , наречен Силна България. Вчера обяви напускане на ПП, а полит. му проект е готов . Всичко е предварително подготвено и се ползува в точния момент, за да не се създаде правителство. Мисля, че е въпрос с понижена трудност кой има интерес от това , а и кой обича да слага България в гръмките имена на политическите еднодневки.
  • 5 Тошко

    47 3 Отговор
    Какъв инструмент бе, педя човек, какъв инструмент? Вие приехте в партията си един елемент, доказал се като нелоялен и некоректен. Клиент на прокуратурата. Виден плевенски побойник и вандал, когато става въпрос за паркоместа.
  • 6 нннн

    46 13 Отговор
    Кабинетът, който предлагате се нарича ,,Пpocта тиkвa"(Пpocто + Tиkвa). Как да не се съпротивлява човек!
  • 7 Бгг

    42 9 Отговор
    От къде знаете как са сглобени записите бе ??? Май не са сглобявани, тук сами се прецакахте умно-красивите, лъжливи, продажниипедерунгели.
  • 8 Последния Софиянец

    28 10 Отговор
    Руди Гела днес на пресконференцията ще изпържи Кирчо и Спондж боб Христо Иванов. От където е минал Лоялния Руди, едвам се взимат 4%. Ясно е какъв ще е резултатът на ПП-ДБ на следващите избори

    Коментиран от #17

  • 9 митю стомната

    26 5 Отговор
    танасе, ади у трета глуха, скрий се вече...
  • 10 Мъжка

    22 2 Отговор
    Еди какво си !
  • 11 БОЦ - ко

    19 0 Отговор
    Явно мнооого ще се спори,
    Кой напълни авгиеви обори..
  • 12 Електра

    19 5 Отговор
    Гнома дали разбра най после, че Крадеф и Краднелия са дълбоката държава, и че не Герб ги е подслушвал а ДС доносниците които са внедрени при тях...
  • 13 Графата

    24 5 Отговор
    Ама кабинет с ГЕРБ не щем бе. Не разбра ли. Време е за избори и да видиш ти тогава къде ще ви запрати избирателя.

    Коментиран от #21

  • 14 ха ха

    26 3 Отговор
    Не е интересен Радостин Василев. Интересното е, дали герберите ще гласуват правителството след като Баце ги изтъргува. Ще се разбунтуват ли или в организацията са само овце.
  • 15 Електра

    18 16 Отговор
    Гноме разсъждавай по това. Къро беше ликвидиран в ЮАР, където Крадеф беше случайно преди 1 седмица на екскурзия. Там Вагнер има своя наказателен отряд, и заличиха следите за да не се разбере как дълбоката държава на Крадеф и Краднелия, иска да няма правителство. Не вярвам Купейин да има пръст в тая работа, защото трябва и акъл, а при всяка слуга такъв липсва...
  • 16 всички да чуят записите на тия ид"иоти

    30 4 Отговор
    дали ги е правил руди гела или службите , няма значение, потресаващо е какво са говорили тия боклуци от Подмяната...това за всички техни избиратели/и"диоти

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 записите ги има на обективно.бг

    11 2 Отговор

    До коментар #16 от "всички да чуят записите на тия ид"иоти":

    потресаващо..тези куролатори са герб2
  • 19 едиак

    25 4 Отговор
    Гейрал наско го гледах и искам да ви кажа че си говорим за голям лъжец. Как е възможно да гласувате за тоя бре? Акъл имате ли бре българи? Толкова искал да смени съдебната реформа и така искал законите да променя че вече 2 г. нищо не е свършил. Сега мина 1 месец а нищо не са направили. Как ще се оправим като за доказани лъжци гласувате бре?
  • 20 Българка

    17 4 Отговор
    Много хора таяха надежда за промяна с партията ДБ, но при внимателно вглеждане тази партия се идентифицира като "Държим Бойковия".
  • 21 Електра

    4 10 Отговор

    До коментар #13 от "Графата":

    Ако си мислиш, че Крадеф ще дадена Копейкин, да се развие повече, лъжис се. Не достатъчно да си само Сталинист, трябва да си бил Комунист ДС доносник, и слуга на Жужето, като Крадеф и Краднелия и тяхната Импексовата БСП.дирастия...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 този

    11 0 Отговор
    защо не е разпит, че ползва коли на НСО?
  • 24 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Ма той е сервитьор бе носи шкембета и чесън
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Лакърдии

    5 17 Отговор
    Избори ще има!След 4 години!До тогава-Еврозона,ШЕНГЕН ,приемаме еврото.Изпращ
    аме всички самолети и други руски ръждалници за Украйна .Копейките ги товарим за Сибир.
    Р.Овч в затвора .
  • 27 ККК

    9 6 Отговор
    Руди беше много голяма грешка на ПП! Само заради това, че го приеха в партията и го сложиха за водач на листата в Плевен накара много хора да не гласуват за тях! Да го разкарват по най-бързия начин, ако не искат да последват съдбата на Славуца! Нагъл опортюнист е Гелчето!
  • 28 Гн0мe, номенклатуро червена

    18 1 Отговор
    Ама нали Руди беше най-моралния и читав депутат от ИТН, който си купихте?!
  • 29 Кироооо

    7 2 Отговор
    Да махнеш Дунчев и да вземеш тоя окъдения си е чисто харакири. Но най големия измамник в ПП е чипоноското Лорер! Гласувам за ПП щото другите са чисти ментета.
  • 30 Единствено интересно нещо е

    4 4 Отговор
    Президентчето дали е изнаглял дотолкова само ми е интересно
  • 31 Упс

    8 3 Отговор
    По-добре, да няма правителство, отколкото такова предателско. Кой-то е бил на протести никога няма да ви разбере. Просто сте измислени герои с лъжа проникнали във властта.
  • 32 ИТН

    6 4 Отговор
    Кой е Радостин Василев - бивш, уж отцепил се депутат от ИТН от предходния кабинет! Кои са ИТН - това е политически инженерен проект на ГЕРБ за създаване на своя марионетна партия - патерица в бъдещите парламенти. Сега си отговорете кои и защо стои в т.н. "активно мероприятие" срещу ПП-ДБ. В основата е ГЕРБ, които до последно играят ролята на "добрия политик", който е готов да участва в правителството, но всъщност правят всичко възможно това да не стане факт и да изкарат ПП-ДБ виновни за това.
  • 33 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    8 0 Отговор
    Вие си го купихте!
  • 34 Мъка мъка

    6 0 Отговор
    Я как знае за подслушването особенно на техни хора За делото Колев си спомнят а за подслушването на Филчев услужливо забравят Този стар номер с флашките дето ги предаваха на портиера беше от времето което повечето ПП и ДБ са били първи клас или в яслата ,а някой и неродени.Всичко новия добре забравено старо.Затова бегом към библиотеката да се четат вестниците преди ерата на интернет Тогава героите ще се разкрият в цвят и мирис.
  • 35 АРЕС

    13 1 Отговор
    Този гнусен гном е по долен и мръсен и от Хр.ИванОФ.
  • 36 Има разбира се

    6 1 Отговор
    Освен вие жадните за власт никой друг не иска коалицията на корупцията да върне Бойко на бял кон. Най вече хората които излъгахте, че ще изчегъртате корупцията и никога няма да се коалирате с корумпирани крадци, а сега ги убеждавате, че правите този компромис, защото същите тези хората подлъгани да гласуват за вас с тези обещания много искали да има каквото и да е (безпринципно и корупционно) правителство.
  • 37 Без изненади

    4 9 Отговор
    Руското разузнаване се е подкарало много активно с мероприятията благодарение на полулегалните си български агенти..тя работата отива към член 5 направо..да разчиташ на тия клоуни от данс и прокуратурата да вършат работа си е чиста фантастика
    Тия служби буквално трябва да се разформироват това не са работещи инструменти на държавната администрация..тука трябва като в Чехия Литва Латвия..и тн всяка руска следа да се изчисти физически и после да се гонят колаборационистите и предателите до дупка иначе заминаваме като държава
  • 38 Пха ха ха ха

    9 1 Отговор
    Гинирал танаско е инструмент на корупцията
  • 39 Наглецо

    10 0 Отговор
    Жабата нали беше срещу шайката,а сега я брани ,като плюе по Василев ! Каскета си е прав за израза - политически боклук !
  • 40 ТИР

    7 2 Отговор
    Не бе Наско, този скача от цвят на цвят , трябва да отговаря за начина по който склоняваше колежката си да премине и тя към вас,,,време е за Възраждане,,,
  • 41 Тома

    7 1 Отговор
    Аз гласувам за вас за да вкарате тиквата в затвора за кражби на милиарди от народа а вие го слагате пак във власта понеже идват нови пари за крадене.Президента и той с кохортата си е същия крадец като чекмеджан.За това Радо е прав.Никаква подкрепа за крадците
  • 42 Хаха

    5 0 Отговор
    Всички носители на промяната изобличиха друг носител на промяната поне веднъж.

    Революцията се саморазобличи и самоизяде. Всяко съмнение за участниците в нея отдавна се потвърди, а всяка надежда за идването на по-добри и морални политици - умря. За съжаление. Дълбоката държава среща дълбоката плитчина. Радостин Василев и Кирил Петков преди няколко месеца.И после защо се гласувало за герб, след като имаме такива смешници за алтернатива е нормално това.
  • 43 Мнение

    5 1 Отговор
    Абе ние които гласувахме за вас също не искаме такъв кабинет. Не знам защо си мислите, че някой още ви подкрепя.
  • 44 бай Иван

    5 0 Отговор
    Знам само едно . Попаднахме от ръцете на крадци, в ръцете на крадци и шарлатани. Всеки да си прави изводите. Ходихме по площади цяло лято и получихме още по-лошо от това срещу което беше протеста. Каква е тая орисия българска? Толкова ли сме проси като народ . На върха на държавата да са Тиква, каскет , Кире простото. Аман бе хора ! Не ви ли писна?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Никога не гласувайте за сегашните партии

    3 1 Отговор
    Никога не гласувайте за сегашните партии в парламента, всички са корумпирани и мафия. Не можаха да разберат за толкова много години, че да си депутат не е професия, не може вечно да лапаш и да не правиш нищо. Същото важи и за кметовете, понеже местните избори идват, вечно кмет не може да си. Избори до дупка, докато не осъзнаят, че никой не ги иска и че за тях гласува само партийният им електорат, вместо да ги крадат тия пари, ще ги даваме за надежда - надежда, че след всеки избор, лапачите в парламента ще им писне и ще се откажат, а може и да се оттеглят, а дано ама надали. Години наред искаме да махнем каскета, Боко с едно телефонно обаждане е на път да го направи. Сещате ли се колко сме затънали в лай…та? Мафията е навсякъде, надявахме се, че в ЕС ще има по-голям мониторинг, те окрадоха голяма част от парите, какъв шенген, какви пет лева, за ншщо не ставаме
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 4 Отговор
    РУДИ ГЕЛА Е ........ ПОДВОДНИЦА НА ....... ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ...., ФАКТ !
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол