26 Май, 2023 10:26 4 634 31

Narod.bg: Осъден за измама и грабеж съветва МВР шефа Иван Демерджиев

  • петър бакърджиев-
  • съветник-
  • иван демерджиев-
  • мвр-
  • министерски съвет

Съветникът Петър Ралев Бакърджиев има влязла в сила присъда за измама, осъден e на две инстанции – в Бургаския районен съд и в Бургаския окръжен съд

Narod.bg: Осъден за измама и грабеж съветва МВР шефа Иван Демерджиев - 1
Снимка: bTV

България наистина е страна на абсурдите, в която всичко е с главата надолу. Пореден пример е тоталното безумие осъден за измама и грабеж да е съветник на МВР шефа Иван Демерджиев, алармира пред Narod.bg източник от Вътрешното министерство.

ФАКТИТЕ

Съветникът Петър Ралев Бакърджиев има влязла в сила присъда за измама, осъден e на две инстанции – в Бургаския районен съд и в Бургаския окръжен съд. Номерата на делата са съответно 446/1998 (752/26.08.1998) и 374/1999 (49/17.02.2000). Решението на Бургаския окръжен съд на втора инстанция влиза в сила на 17.02.2000 година, без да бъде обжалвано от осъдения Петър Бакърджиев пред Върховния касационен съд.

След извършена проверка през 2022 г. МВР установява, че Петър Бакърджиев не само е осъждан за измами, но е и криминално проявен за грабеж. Така излиза, че във Вътрешното министерство, вместо да гонят престъпниците, ги назначават на работа. Неговият буен характер и агресивно поведение се проявява и в неговата работа, обясни източникът на Narod.bg.

Компрометираният чиновник редовно крещи по служителите във ведомството и ги обижда. Позволява си да назначава и некомпетентни хора и такива, които да са му удобни и да му вършат работа като Лилия Стратиева или Владислав Атанасов, например.

Единият е в дирекцията, която отговаря за един солиден проект за българските лични документи, а другият в специализиран отдел за обезпечаването на служителите в МВР с облекла.

Петър Бакърджиев като криминално проявен става част и от администрацията на Министерския съвет. В качеството на съветник на вицепремиера Иван Демерджиев е поканен да участва на 18 октомври 2022 г. в Гранитна зала на Министерски съвет на събитието организирано от Националната комисия за борба с трафика на хора.

Според данни в системите на МВР лицето Петър Бакърджиев е проверено през месец август 2022г. и са установени посочените обстоятелства, но въпреки това той участва на събитие през месец октомври 2022г. от името на вицепремиера Демерджиев. Пита се на какво основание осъден за криминални деяния представлява силовия министър и раздава визитни картички като съветник на вицепремиера Иван Демерджиев?

И тук още една измама: Бакърджиев се представя за съветник, но в същото време такъв договор липсва в администрацията на Министерски съвет?! Оказва, се че има хора, които без договор могат да присъстват на множество събития и работни групи, за което има разменена кореспонденция.

Осъденият престъпник дейно участва и в консултирането на документи по обществени поръчки и такива, касаещи стокови борси и участието на държавни институции на тези борси. Не само консултира вицепремиера за стоковите борси, но и предлага конкретни брокери, които да бъдат включени в сделките. Такива конкретни институции е например Държавният резерв. Лицето Петър Бакърджиев е в тясна връзка и с фирмата „Интерброкс“ ЕООД и по-конкретно с Боян Стоянов, който е основен брокер.

През тази фирма Петър Бакърджиев договаря комисионни за себе си, а може би и за този, чийто съветник се води фиктивно. Месеци наред в качеството на довереник на вицепремиера му е осигурен достъп до Министерския съвет, където се ползва с привилегии без никакво правно основание. Възниква въпросът кой му е дал достъп до сградата на МС и собствен кабинет, както и достъп до всякакви други облаги въпреки битността му на криминално проявен?

Източникът на Narod.bg пита още – какви други поръчки е вършил в МВР и как е отчел свършената си работа? И кой ще носи отговорността че човек, осъден за измама, е част от управлението на страната? Защо вицепремиерът Иван Демерджиев е ползвал услугите на човек с криминално минало и без правно основание за това?! Това поведение задава много въпроси с оглед факта, че и вицепремиерът, и Петър Бакърджиев са юристи и много добре са запознати с изискванията за заемане на подобна длъжност в Министерски съвет.

Но това е поредното доказателство, че далаверата е по-важна от спазването на закона. И без свян и притеснения осъденият Бакърджиев се представя на публични събития в качество, което всъщност не притежава. Поредна измама ли е това или превишаване на права от някой министър, пита риторично информаторът на Narod.bg.

Тук си задаваме и въпроса дали разбойникът не изпълнява същата фалшива роля и в Министерство на вътрешните работи и към настоящия момент?!

Дали тази успешна практика не се е приложила и в институцията , която гарантира сигурност на българските граждани? Продължава ли да дава „правни консултации“ лицето Петър Бакърджиев в МВР без правно основание? Той ли е човекът за „специални поръчки“ на министъра и вицепремиер Демерджиев и към настоящия момент?


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро излъга под клетва

    31 7 Отговор
    и стана премиер,та това не е новина
  • 2 Кирчо

    32 1 Отговор
    Мвр е ОПГ всички началници на ОД на МВР трябва да бъдат сменени.
    На СДВР също.
    На КАТ също.
  • 3 ужас

    25 0 Отговор
    ужассс, овченародът СПИ
  • 4 Псевдоним

    22 2 Отговор
    Предлагам да освободим Дерменджиев от поста и да назначим този.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 това е инсинуацияяя

    20 1 Отговор
    Има вид на професор !!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Няма такава държава !

    36 0 Отговор
    И преди съм го казвал.Където и да пипнеш по министерства и агенции - вони !
  • 10 Сталин

    28 2 Отговор
    Повечето РПУ та са криминали организации и техните шефове-масони изнудват дилърите на наркотици откъдето правят милиони. Магистратите и шефовете на РПУ та са от едни и същи масонски ложи и в повечето случаи са от племето с малките шапки,които работят за глобалната наркомафия ръководена от ЦРУ, МОСАД и МИ6

    Коментиран от #12

  • 11 НЕ ДЪРЖАВА

    28 0 Отговор
    А КОЧИНА ОКУПИРАНА ОТ ИСТЕРИЧНИ МУТРИ И ДЕБИЛИ.
  • 12 Кирчо

    20 0 Отговор

    До коментар #10 от "Сталин":

    Схемата е проста полиция, следствие, прокуратура, съд, това е затворен цикъл правят каквото си искат и никой не им държи сметка за действията и бездействията.
    Съда не е независима институция а продължение на ръката на МВР.
  • 13 Павел пенев

    26 0 Отговор
    Престъпници юристи не могат да бъдат приети за адвокати,но могат да бъдат съветници на Министъра на МВР. Каквито са ни престъпниците,такива са ни и министрите. Да живее България, след което следва химна.
  • 14 И в съединените щати

    8 4 Отговор
    Използват престъпници които консултират полиция и тайни служби за вариантите които използва престъпните организации за прескачане на закони и намиране на вратички в него.

    Коментиран от #19, #20

  • 15 Епа нормално

    13 1 Отговор
    аз ли да го съветвам? В България крадците са най-големите експерти.
  • 16 Морски

    12 0 Отговор
    Всичко в статията е вярно.
    Този се изживяване на мутра в Бургас.
    Злобен и агресивен.
    Възмутен съм от това поведение на министъра на МВР
  • 17 НА ТОЯ НА ФАЦАТА

    11 0 Отговор
    МУ Е НАРИСУВАНО ЧЕ Е ИЗ РОД.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "И в съединените щати":

    Те даже и в нашите служби кадруват:
    "Службите ще бъдат прочистени изцяло и новите назначения вече са съгласувани с посолствата."/ К.П./
  • 20 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "И в съединените щати":

    Сега да не започнеш да ме питаш с кое посолство и откъде знам ❗
    В КАНАЛА изтече ( КАН1 )❗
    Не е СРС❗
  • 21 ???????????

    7 0 Отговор
    За да се издигнеш в Властта или да заемеш ръководен пост задължително трябва да има компромати срещу теб за да ти дърпат конците. Никои не предлагат или назначават или издигат без да има компромати срещу него по този начин те контролират задкулисно. Когато се дърпаш или не слушаш излиза компромата и си вън безработен. Никои няма да допусне да се назначи
  • 22 АРЕС

    5 0 Отговор
    Този от снимката по уродливата физиономия можеш да го познаеш че е боклук и некадърник като началника си.
  • 23 За протокола

    7 0 Отговор
    Какво чудно има? У нас абсурдите са навсякъде:
    - Кандидатурата на действащия президент е била съгласувана и одобрена от член на руското разузнаване.
    - Ръководител на партията, спечелила изборите, е бивш член на престъпна групировка.
    - Ръководителите на класираната по големина коалиция са:
    -- единият е заемал министерски и президентски пост с измама и попълване на документи с невярно съдържание.
    -- другият е съден за измами в особено големи размери и се е откупил с извънсъдебно споразумение,
    - Почетният председател на третата по сила партия е взимал милиони комисиони за неща, от които си няма понятие, което е чиста търговия с влияние. Отделно, че не си беше платил дори данъците, докато не го подгониха.
    - Водачи на партии са хора, които :
    -- са уволнявани за корупция,
    -- обогатили са се при престъпната приватизация
    -- уличавани са за връзки с престъпния свят
    -- доказано е, че са искали огромни рушвети
    - В Парламента имаме пропутинска и етническа партии.
    - С най-национално отговорно поведение е етническата партия
    - В Парламента и в различни правителства редовно присъства партия, определена със закон за престъпна
    - В Президентството, Парламента, редица извънпарламентарни партии и в държавната администрация има бивши служители и сътрудници на тайните служби, които осигуряваха властта на престъпната БКП и бяха главният инструмент за терор над българския народ.
    - Престъпниците се пазят и обслужват от полицаи, съдии и прокурори.
  • 24 Това

    3 1 Отговор
    Това е моделът Радев.Осъдени да са съветници на министри.От Хасково един такъв направиха съветник на министъра на икономиката.Колкото си по-корумпиран шанса ти да станеш министър е по-голям.Държавата е дъното,благодарение на Модела Борисов и модела Радев,който ще го надмине по корупция с Копринката,Узунов и други.Продажен материал.
  • 25 дф4дф4

    5 0 Отговор
    В МВР е престъпник до престъпника, а иначе гонят кокошкари за 20-30 лв.
  • 26 Тома

    4 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето.От 33 години точно такива измамници ни управляват и после се чудим как румънците ни минаха по жизнен стандарт
  • 27 Сладки бюджетни комисионни

    4 0 Отговор
    Този път Иван Демерджиев ,тотално се изложи , като човек,министър и адвокат !
    Явно е на всички ,какво иска с това назначение ,срамота и резил ,
    малко ли са му хонорарарите от Калинките ...??Иван Гещев е на ход ...има за какво!
    Да си подава оставката и то час по-скоро , явно такива са ни" всичките умни глави",
    подготвят поредните "съдени престъпници ,кьорфишеци" за скрита държавна поръчка , не трябва да имаш и 8 клас,
    зада го видиш как се излага , адвоката който с един замах "изби рибата" в Марица!
    Да не се покажат и други резили, че нещо, не му е чисто брашното???
    Надяваме се Президента Радев , който му имаше доверие ,да се разграничи от него ,като му поиска оставката!
    Иначе , ще вкараме и Президента Радев във ОПГ,
    ЗА СКРИТА ДЪРЖАВНА ПОРЪЧКА???
  • 28 ИВАН

    1 0 Отговор
    Не се появи един Хан Крум, България изчезва, ножа е опрял до кокала и народа иска справедливост, иначе ни очаква разложение.
  • 29 Хаха

    0 0 Отговор
    Я виж ти, кой си назначава престъпници в държавата и администрацията Радев и клакьорките му !
  • 30 Подаръчно пликче

    0 0 Отговор
    Когато пишех,че "Корупцията" е в редиците на червените кхмери,поставили пРезидента(посочен от едно посолство) да управлява със служебните си правителства,вие мълчахте и гласувайте за втория му мандат. Всичките радеви червенотиквеничета. Сега скок на лоста му за по едно коремно и после петдесет лицеви опори.
  • 31 Мата на Хари

    0 0 Отговор
    Та нали престъпниците от Дубай и Белград с помощта на червените олигарси окошарени от Гешев организираха жълтопаветния преврат за да управлява "юмручето". Тези сега престъпници управляват България и нито Шенген видяхме,нито ще видим "Еврозоната" и пари по плана за възстановяване. Руската агентура постигна победа чрез президентската власт
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове