Last news in Fakti

26 Май, 2023 19:29 2 177 27

Свиленски: Служеният кабинет върти корупционни сделки

  • корупция-
  • служебен кабинет-
  • служебен премиер-
  • георги свиленски-
  • бсп

БСП не се меси в работата на Висшия съдебен съвет

Свиленски: Служеният кабинет върти корупционни сделки - 1
Снимка: БГНЕС

БСП не се меси в работата на Висшия съдебен съвет и е първата партия, която е поискала оставката на главния прокурор Иван Гешев. Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски в студиото на "Още от деня". Той коментира приетите днес от парламента промени в НПК и механизма за контрол на главния прокурор.

"Промените в НПК сме ги обсъждали и какво беше гласувано днес. Тримата големи - главния прокурор и шефовете на ВАС и ВКС - защо двамата големи ги освобождават със 17 гласа, а главния прокурор - с 13 гласа. Не мога да кажа и аз оставам учуден. Защо не беше и тримата със 17 или и тримата с 13 гласа. Притеснява ме разделението. Правим закон вероятно анти-главен прокурор, който със сигурност не закон, който ще промени съдебната система", каза Георги Свиленски.

По отношение на преговорите за кабинет, Свиленски каза, че това правителство, което ще се сформира ще има две задачи - да спаси Бойко Борисов и ПП-ДБ да вземат позиции, за да продължат упражняването на властта си.

Свиленски коментира и бавенето на връчването на втория мандат от президента.

"Господин Радев си държи мандата и чувам за 2 юни. Какво ще се случи тогава - не знам. За да управлява служебния му кабинет. За да могат да си реализират корупционните сделки, които не са спрели да ги правят откакто са назначени", поясни Георги Свиленски.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 путиН

    21 1 Отговор
    Случайно Радев беше наскоро в ЮАР 🤔
  • 2 Гост

    30 1 Отговор
    Всички, ДО ЕДИН, въртите корупционни сделки. ВСИЧКИ!!!
  • 3 хххх

    19 5 Отговор
    Ами защо тогава не подкрепите редовен такъв??? Или само се намирате на приказки? И да върти... вие какво правите по въпроса ? Стоите и им пляскате отстрани...?
  • 4 Милен

    21 1 Отговор
    Ами като е казал "А" да каже и "Б" та кои са тези корупционни сделки?
  • 5 филип ейджи

    8 5 Отговор
    бъдеща извънпарламентарна партия
  • 6 Цайса....

    13 2 Отговор
    Този на снимката прилича на баджанака на президента...той ли е?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Румен Радев

    5 5 Отговор
    19.05.2020 година
    19.05.2020
    Ако аз управлявах, нямаше да се краде.
    При мен няма никакви злоупотреби.
    Моето шкафче е празно и не режа лентички на прескъпи обекти.

    Президентът Румен Радев отчете, че президентската институция е била стожер, който е отстоявал интересите на българите у нас и зад граница през изминалата година.

    Ще продължим усилията си за обединяване на българското общество, съобщи държавният глава на отчета за четвъртата годишнина от мандата си.

    Президентската институция не е ням свидетел на корупцията и беззаконието,
    Държавният глава подчерта, че в условията на институционален срив, Президентството е останало като единствената бариера срещу корупцията в страната

    Той обеща да излъчи нов тип управление, което са пресече злоупотребата с власт.
    "Само така ще можем да победим бедността и да заемем достойното място в европейското семейство, което ни принадлежи", каза президентът.

    Радев посочи, че се изисква смелост и обеща „да не остави българите да се свиват от страх“.
  • 9 Агата Кристи

    7 1 Отговор
    Баджооооо, баджо,
    къде я продаде ... /поне на "+" ли си ??? /...
    Дано....
    Дългия не беше на плюс....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 червен,ляв и отвратен

    14 3 Отговор
    Цвиленски,бегай да въртиш езици на биволицата...Вземи и Симича и оня де мяза на Фред Флинксоун
  • 12 Защо бре

    15 7 Отговор
    Ами щом като Свиленски мисли, че Служебния кабинет на Радев реализира корупционните сделки, защо Вашата партия БСП саботора редовно Правителство, което се стремят да съставят ПП и ГЕРБ???

    Коментиран от #17

  • 13 зеленочорапник

    11 3 Отговор
    Еваларка баджо, е така те искам, това правителство, кой ли го назначи да му утаковам балдъзарката
  • 14 Конспиратор

    8 4 Отговор
    Веднъж корделка предложи президент, после го порица и за втория мандат отново го избра (заедно с неговите шарлатани), а и баджанака е недоволен от дажбите , че идат мекни избори, а са му постни...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Минева

    16 4 Отговор
    Срамота, баджанаци сте!
  • 17 Конспиратор

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Защо бре":

    В първия мандат алените не успяха да извият ръце (за половин дузина мин.кресла ) и заложиха на втория мандат да се настанят по-удобно, но някой ги прецака и сега залагат на каскета да направи чудо от което да се възползват.
  • 18 Всеки плюе всеки в тая държава, а

    4 0 Отговор
    нямат свършена работа за пет пари
    Опозицията стана любима на някои партии, но пък никаква положителна градивност и конструктивност от тях....само субсидийки и лапачка, без никаква отговорност
  • 19 666

    9 4 Отговор
    Всички проруски сили начело с Радев изпищяха на умряло. По всички TV квичат от безсилие че ще има кабинет който е прозападен. Три годишните напъни за президентска република се провалиха. Влизането в Евразия се отлага.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бай араб

    1 3 Отговор
    Това момче много даде за БСП
  • 22 123456

    6 1 Отговор
    ЗАТВОР ЗА РАДЕВ И НЕГОМИТЕ МИШКИ .........................................................................................................
  • 23 123456

    7 1 Отговор
    ЗАТВОР ЗА КОМУНИСТИТЕ ........................................

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Рррррр

    2 0 Отговор
    Заради Вас червени гадове заедно с радеФ.
  • 26 Прометей

    3 0 Отговор
    Освен, че президента Радев е бил в ЮАР се е срещал с убития Къро. Интересното е защо медийте не питат президента Радев срещал ли се е с Къро и за какво са говорили, а за Къро се писа, че се е занимавал и с реекспорт на оръжия което е отивало в Русия. Почерка на убийството насочва към килъри от Руските ФСБ и Вагнер, а факта, че около президента са се събрали много олигарси, които са дълбоко свързани с руските служби и техния бизнес. Докато не се състави редовен кабинет, държавата и нейните институции ще бъдат под президентско руски контрол. Явно, президента умишлено бави връчването на втория мандат. Този човек става опасен за националната ни сигурност.
  • 27 Прометей

    2 0 Отговор
    Освен, че президента Радев е бил в ЮАР се е срещал с убития Къро. Интересното е защо медийте не питат президента Радев срещал ли се е с Къро и за какво са говорили, а за Къро се писа, че се е занимавал и с реекспорт на оръжия което е отивало в Русия. Почерка на убийството насочва към килъри от Руските ФСБ и Вагнер, а факта, че около президента са се събрали много олигарси, които са дълбоко свързани с руските служби и техния бизнес. Докато не се състави редовен кабинет, държавата и нейните институции ще бъдат под президентско руски контрол. Явно, президента умишлено бави връчването на втория мандат. Този човек става опасен за националната ни сигурност.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове