Last news in Fakti

27 Май, 2023 07:23 2 871 33

Екимджиев: Прави се отчаян опит да бъде провалено парламентарното мнозинство и съдебната реформа

  • михаил екимджиев-
  • радостин василев-
  • парламент-
  • правителство-
  • съдебна реформа

На политическата сцена имаме един партньор на Гешев в лицето на Радостин Василев, заяви адвокатът

Екимджиев: Прави се отчаян опит да бъде провалено парламентарното мнозинство и съдебната реформа - 1
Снимка: БГНЕС

На политическата сцена имаме един партньор на Гешев в лицето на Радостин Василев. Това заяви адв. Михаил Екимджиев в ефира на ''Евроком'' по повод скандалните аудиозаписи представени от депутаът от ПП-ДБ на пресконференция.

''Прави се отчаян опит да бъде провалено парламентарното мнозинство и съдебната реформа'', добави още той.

''Не съм започнал да харесвам Бойко Борисов, но политиката е изкуство на възможното. Ако трябва се съюзяваш с дявола, за да има съдебна реформа. Без участието на ГЕРБ не може да бъде извършена тази реформа, подчерта адвокатът.

''Беше ясно, че тази коалиция е един компромис в името на една по-голяма цел - елиминирането на Гешев, който е голямото зло'', уточни Екимджиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истина

    38 5 Отговор
    Адвокатче, годи се прегледай и се продавай на някой друг.
  • 2 Днес вече

    44 5 Отговор
    цялата платена от Козяк измет е пусната по медиите с актуализирани малоумни опорки
  • 3 Ком

    34 6 Отговор
    Гешев е малкото зло, голямото зло ще бъде правителство на националното предателство.

    Коментиран от #21

  • 4 От вчера гледам

    35 3 Отговор
    всичката продажна гнус в България, как изпълзява и разнася см.рад в защита на пошлостта, предателството, лъжите, лицемерието! Толкова плява и жалки мишоци, които не мога да съжаля, само ме гнусят, гледайки жалките им мутри на снимките, олицетворяващи тинята която може да достигне човек!

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    29 2 Отговор
    Какво мнозинство? Каква реформа? Ако имахте мнозинство, нямаше да се чудите как да сформирате коалицийка и правителство.
  • 6 Гост

    26 1 Отговор

    До коментар #4 от "От вчера гледам":

    Нека, нека. Така още повече отвращават хората, а резултатите не закъсняват, а дори вече си личат много. И все повече ще си личат.
  • 7 Тома

    29 2 Отговор
    Този вярва ли че боко тиквата и шайката ще направят съдебна реформа за да се вкарат в затвора.Много смешно
  • 8 русенец 2

    26 2 Отговор
    да наистена парламентарно мнозинство от шарлатани и мошеници и некадърници добрали се до кокала незнайно как
  • 9 Мм да

    31 5 Отговор
    Радостин Василев наигра подлогите на Европа и САЩ
    Хората които продават държавата за парченце от пая.
    Долен слугинаж.Не харесвам възраждане нито Костадинов,но на следващите избори с две ръце съм за тях и ще се опитам да убедя всеки мой познат който не гласува или има други намерения да гласува за тях .Защото това да те управляват чужди посолства не е моята държава!!!!

    Коментиран от #12

  • 10 Губим си времето..

    7 2 Отговор
    Губим си времето като ги слушаме ТИЯ..Идеалният вариант е да живееш сам,в боксониера или гарсониера,да ваеш тяло,да заработваш прилично и да се оглеждаш за "дами".Само ако знаете каква велика наслада е да ви дойде "на гости" бившата ви класна,когато тя е на 49 а вие на 27! Нито думи,нито ноти могат да го опишат..
  • 11 РЕАЛИСТ

    22 3 Отговор
    По лошо от това да вкарат България в окопите няма. Да умират млади мъже за интересите на чужди държави. Бойко и Киро пак ще са добре, а вие ще оплаквате децата си.

    Коментиран от #19

  • 12 А аз

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "Мм да":

    за плащащи за лъжи не гласувам! Струвами се тъпо занимание някой да плаща да ме излъже и аз да се радвам, че ще ме лъже и краде! Та това са ПП, ДБ, възраждане и ГЕРБ! Справка...... форумите!
  • 13 Сандо

    19 1 Отговор
    Щото преди Гешев ония главни прокурори бяха бели и чисти ангелчета!?Щото и след Гешев ща се чисти като детска сълза!?Такива приказки стават само за облъчване на опростачения електорат,а знаещите се досещат каква манджа се опитвате да ни сготвите - от нея ще повръщаме докато сме още живи.
  • 14 Каква "реформа"?

    20 0 Отговор
    Пада валутният борд, изхарчват резерва от 70 милиарда, трупан 26 г., 50 отиват в ЕЦБ, а около 20 ще си поделят фирмите на политиците. Според депутат са започнали акции за изграждане съоръжения за физическо унищожаване на лева. Променят закон за БНБ. Една банка в България е въвела безкасово обслужване. Господине, вие осъзнавате ли, че разрушаването на Европа е започнало? Какви съдебни реформи? Системата трябва да се промени, а това значи болшинството от 33 г. управлявали политици и обръчи от фирми, администрации, Концесии, Договори. Всичко трябва да се ревизира. С тези политици България е обречена! Ставаме един номер. В момента е безвремие, в което се извършват най-големите предателства, Македония, унищожаване независимост БНБ, отнемане на деца-32 пола, цифровизация на обществото-хиляда фирми чакат дигитализация пари от ЕС и НПО-та. Швеция, Дания, Полша, Румъния, Чехия, Унгария, Швейцария, Исландия. Британия също не прие еврото.

    Коментиран от #18

  • 15 Чобанин

    23 1 Отговор
    ЕКИМДЖИЕВ АБЕ ЩО ТИ И ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ПОСТОЯННО СИ ПЛЮЕ...ТЕ ПО ФИЗИОНОМИИТЕ КВА РЕФОРМА БЕ МАМИН ТВОЙТЕ СИ ПРИЗНАХА ЧЕ БЕЗ МАНИПУЛАЦИИ ИМАТ 10% НЕ ГО ЛИ ЧУ ЧЕ СЛУГУВАТ НА БРЮКСЕЛСКИТЕ БЮРОКРАТИ ЧЕ СА ГОТОВИ ДА МАНИПУЛИРАТ И ЗАОБИКАЛЯТ ВОТА НА НАРОДА ИЛИ ТИ И ТАКИВА КАТО ТЕБЕ СЕ СЧИТАТЕ ЗА БОГОИЗБРАНИ А ОСТАНАЛИТЕ СА ПЛЕБЕЙ А ЕКИМДЖИЕВ А КВО ШИ КАЙШ ДАЛИ ПЛЕБЕЙТЕ НЕ ВИ СЧИТАТ ЗА БОКЛ.....УЦИ
  • 16 Много

    21 1 Отговор
    Интересно!
    Този нищо не казва за грубата намеса на американското посолство във вътрешните работи на България. Защо ли?! И за ролята на Петков в загубата на суверенитет. Премълчава и текстовете в Конституцията, квалифициращи кировите действия като държавна измяна.

    Много са хранениците на ЦРУ...
  • 17 Ето резултата

    10 1 Отговор
    Каква реформа бе, бастyн?
    Просто да замажат на народа очите, като го подменят с друг от същите прокурори ....
    За подмяна в момента е политическата система и всички в нея... И когато службите и съда не си свършат работата, не вкарват зад решетките, държавните престъпници се случва това в момента, чуждите държави ги държат на каишка да работят за тях, а не за Майка България..
  • 18 Експерт

    0 13 Отговор

    До коментар #14 от "Каква "реформа"?":

    Швейцария, Исландия, UK не са членки на ЕС и къде ги търсиш в Еврозоната? България НЯМА ЛЕВ ОТ 1997г.след Вал. БОРД има копюра, която е покрита с DM/€ със 1€=1,95583лв. НИЕ РЕАЛНО СМЕ В ЕВРОЗОНАТА, БЕЗ ДА ПОЛЗВАМЕ ПРЕДИМСТВАТА НА ВТОРАТА СВЕТОВНА КОНВЕРТИРУЕМА ВАЛУТА!!!
    Останалите посочени държави не са в БОРД и могат да боравят с вал. курс!!!

    Коментиран от #20

  • 19 Дедо Пене

    2 12 Отговор

    До коментар #11 от "РЕАЛИСТ":

    Копейка, ти ли си? Пак ли плашиш българите с война? Явно рублите са малко и търсиш увеличение от Мутрофанива, за да лъжеш толкова!
  • 20 Имаш национална валута

    12 0 Отговор

    До коментар #18 от "Експерт":

    Казва се "ЛЕВ"! Това, че е фиксиран курса, не означава, че нямаш национална валута! Във всеки един момент можеш да отвържеш курса, но когато закриеш тази валута, не можеш да я създадеш от днес, за утре! Дали Великобритания и Швейцария са по глупави, че си запазиха валутата? Ако Великобритания беше само на Евро, още нямаше да може да се откаже от ЕС! Дали е за хубаво или за лошо, е друг въпрос! Но националната валута, е независимост, която в даден момент, може да те спаси и запзаи!

    Коментиран от #23

  • 21 Девил

    3 10 Отговор

    До коментар #3 от "Ком":

    ГОЛЯМОТО ЗЛО Е: България без Редовно Правителство и Парламент и БЕЗ БЮДЖЕТ И ЗАКОНИ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА СРЕДСТВАТА ОТ ЕС..... МИЗЕРИЯ ЗА ВСИЧКИ... ЛЕКАРИ, УЧИТЕЛИ, ПЕНСИОНЕРИ, ПОЛИЦИЯ, АРМИЯ, АДМИНИСТРАЦИЯ, ЧАСТЕН БИЗНЕС-БЕЗ КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ!!!!
    РАДОСТ ЗА ПРЕЗИДЕНТА И ОСТАНАЛИТЕ РУСОР. О. Б. И!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Експерт

    1 8 Отговор

    До коментар #20 от "Имаш национална валута":

    Ако махнеш Борда, България ще се върне в 1997г с хиперинфлация и девалвация на лева 1/1000.Мутрите не желаят Еврозоната, защото ЕЦБ не позволява фалити и кражби като на КТБ-2014г А "ЛЕВ" в оборот - 34млрд.лв. СА ПОКРИТИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С РАВНОСТОЙНОСТ В ЕВРО С ВАЛУТНИЯ РЕЗЕРВ НА БНБ.. 17,38млрд €! Не е лошо да четеш и специализирана литература, за да знаеш за какво говориш, а не да повтаря глупостите на политици-русофили.

    Коментиран от #24, #26, #33

  • 24 Само с четене не става

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "Експерт":

    Трябва и да се мисли! Ако ти имаш проблем с мутрите и ти трябва валутен борд, е едно! То няма общо с това да имаш национална валута и суверинитет! Нито е свързано с Русия, за да драскаш по опорки като 5 годишно лапе! :)) Националната валута е суверинитет! В трудни времена, ще е твоят остров! И понеже това не го пише в "специализираната литература", трябва да се осмисли! А за осмисляне не плащат! :))
  • 25 бай Иван

    11 2 Отговор
    Гледах го при Диков снощи. За мен уважението към този Екимджиев приключи. Както той казва политиката е за възможното. Уважението също . За мен е невъзможно към този да изпитвам уважение, след това което чух снощи.Да го коментирам не мисля. Даже Диков беше изумен от съжденията му , ама както каза гледната точка си е негова.
  • 26 бай Иван

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Експерт":

    Само да питам, валутен борд добре. Само ,че той беше въведен да се стабилизираме и да си въведем фискална политика . Не махаме борда, щото ще се срути фискалната политика. Та в тая връзка да питам, какво точно сме изградили и стабилизирали за толкова години борд, след като а манем борда, а сме паднали?НИЩО!
  • 27 факуса

    4 1 Отговор
    ами тогаз да правим компромиси и с всички преатъпници,хващат и компромис,даже няма да ги хващат,разпускаме полиция и съдебна власт,и компромиси навсякъде,след кат може да се прости на хора разграбили държавата и пак да ги овластят,за мен си за д-р гълабова екемджиев
  • 28 факуса

    4 2 Отговор
    а гешов си показваше какво може да извади,докато василев показа каквото има и ги видяха и чуха всички обаче вие се правите,че детски филм е показал,изобщо не може да се сравняват двамата,що не кажете,коя партньорска държава си е съгласувала и допитвала до нас относно назначенията в службите си
  • 29 Лъснахте

    7 1 Отговор
    Всички на хранилка! Продали род и Родина!
  • 30 Минева

    1 3 Отговор
    Такова е желанието на по- голямата част от суверена
  • 31 До Експерт

    2 1 Отговор
    Д-ви излезли ERM, Британия и ако не греша Швеция, първи опит за обща валута, настъпиха сривове и се отказаха. След това преоткриха ERM2. България не е приела еврото "реално"! Ако е "приела" според вас няма смисъл да харчим десетки милиони за преминаване към евро. В момента при ВБ БНБ при криза чрез НС може да определя политиката ни - финансова. Едно е фиксиран курс към валута или метал, друго е прием. В момента реално левът има златно покритие, 47 тона злато, 2/3 в банката на Англия, а друте предполагам в САЩ. При отпадане на валутен борд, следва теглене на заеми облекчени условия, падане на резервите на банките, ще настъпи финансова оргия, както при Вълчев и Гърция, Италия, Португалия, Испания-дългови спирали.като се вдигнат лихвите Българите ли ще плащат дълговете по ПВУ - заеми-премълчани от политиците? Този валутен борд е платен с лишения и страдания на родители, баби и дядовци "Шокова Терапия", Франция има 150% дълг, но тя има икономика и АЕЦ-ове. Германия е окупирана д-ва, едвам си прибра 30 т. претопено злато от сто. Нидерландия печели. Британия борса. За БМР няма да пиша, създаване, причини. Къде е референдума, как в Европа имаше референдуми, само в Б-я няма! Как се нарича нещо, от което не можеш да излезеш? Капан!
  • 32 Я , ПА ТОЯ БОКЛУК !

    3 1 Отговор
    И ТОЙ ЗАЩИТА НА БОКЛУЦИТЕ !
  • 33 Българин 681

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Експерт":

    "1997г с хиперинфлация"???
    Изкуствено създадена, медийно преекспонирана, умножила средствата на шепа хора с десетки пъти!!!
    И изведнъж с магическа пръчка успокоена???
    Не на нас тия, поне малко разбираме от икономика и финанси.
    Забележете, че дори в Украйна, след 15 месечна война НЯМА такава инфлация.
    Събитията през 1997-ма, помня ги чудесно защото бях почти на 30, ни заробиха тотално и ни
    докараха до сегашното "демократично" положение.
    Няма производство, АЕЦ-ът ни е "скопен", селското стопанство не произвежда и 15% от това което произвеждаше
    при лошия комунизъм, когато ядяхме само родни зеленчуци и плодове, с изключение на цитрусите и бананите.
    За понятието "Държавност" няма какво да говорим, сега сме село без плет, кмет и кучета.
    Жан Виденов е най-честният и некомпрометиран премиер по време на Прехода.
    Омаскарен тогава от разни НПО-та, "демократични" медии и пребоядисани в синьо "активисти" от чийто джобове
    стърчаха червени партийни книжки, предаден тотално и от своите "другари".
    Да е жив и здрав и той и родата му.
    Бог да пази България!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове