27 Май, 2023 20:26 1 552 22

Георги Гьоков: Не е добре за държавата това, което се случва. Вече говорим за разпад на държавността

  • държавност-
  • правителство

Няма как от БСП да изпитваме наслада от нещо такова. Ние се отнесохме отговорно, разговаряхме, за съжаление не срещнахме разбиране нито от ГЕРБ, нито от ПП, каза депутатът

Георги Гьоков: Не е добре за държавата това, което се случва. Вече говорим за разпад на държавността - 1

Шансовете да има правителство клонят към нула. Въпреки че и Мария Габриел, и Бойко Борисов казаха – замразяваме, а не прекратяваме преговорите. Но след тези изявления трудно би било съставяне на правителство. Това коментира пред Нова нюз депутатът от БСП Георги Гьоков

„Няма как от БСП да изпитваме наслада от нещо такова. Ние се отнесохме отговорно, разговаряхме, отзовахме се на всички покани, за съжаление не срещнахме разбиране нито от ГЕРБ, нито от ПП. Не е добре за държавата това, което се случва. Вече трябва да говорим за разпад на държавността”, коментира Гьоков.

От БСП били възмутени от записа, разпространен от Радостин Василев.

„Няма начин като граждани да не се възмутим как се решават нещата – задкулисно и с договорки”, смята Гьоков.

„Разбира се, че е нужен механизъм за разследване на главния прокурор. Отдавна сме заявили позицията, че трябва реформа в съдебната система. Въпросът е как се прави тя. Недопустимо е виден правист на ГЕРБ да заявява, че ще приемат законите на Крум Зарков, защото са противоконституционни, за да паднат след това в Конституционния съд. Ние напуснахме заседанието, защото няма как в 10:47 г. да излезе доклада от комисия и в 11 ч. да започне да се разглежда законопроектът в зала”, обясни Гьоков.

По неговите думи социалистите имат много различни позиции с „Възраждане”. „БСП е европейска партия. Ние подписахме договора за присъединяването на България в ЕС и отстояваме европейските ценности. Да сте чули от „Възраждане” по подемат някаква тема, която не е в тяхна полза? Да говорят за социална политика? Да сте ги видели да се противопоставят фундаментално на ГЕРБ?”, посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенсия 39ти набор

    10 0 Отговор
    Гьока, дай некой леф към пенцията, бе!
  • 2 Тротинаткър за ЛГДБПП

    18 0 Отговор
    Държавнст...? Ъъъъ... държавност? Не излиза в гугала, ще трябва да питам на Козяк 16 кво е тва държавност.

    Коментиран от #5

  • 3 Тя държавата отдавна се е разпаднала

    13 4 Отговор
    Не е от сега! Просто сега става все по ясно, че кръга на доган и кръга на капитал, подкрепяни от външни сили, си имат държава! Явно ИТН бяха прави да искат президентска република! Партиите са собственост на тези кръгове и ги обслужват!

    Коментиран от #19

  • 4 Българин 🇧🇬

    24 0 Отговор
    Държава няма има колония управлявана от едно посолство което го устройва да работи с компрометирани корумпирани
  • 5 ЛГБТ

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тротинаткър за ЛГДБПП":

    На записа Кирчо казва че Кокорчо много иска да яде,, курбана,, на Делян Добрев а Кокорчо се смее щастливо.
  • 6 Тото

    13 0 Отговор
    То няма държавност,всичките от парламента сте доказани негодници!!!!!
  • 7 Да се разпада

    18 0 Отговор
    То не виждам нищо лошо да се разпадне това, което Гьоков нарича държавност, това е просто една мафия и геноцид до безкрай...
  • 8 Реалист

    12 1 Отговор
    Повдига се обвинение за държавна измяна, опит за преврат, мошенничество в комбина с водещи европейски лидерии т. н.

    Замесените от посолството се изгонват заедно с протестна Нота за вмешателство във вътрешните ни работи.

    Прави се разследване за фалшифициране на изборите (Ала-бала) и при констатирани манипулации се обявяват за незаконни и анулират.

    Насочват се нови избори.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Киро

    8 0 Отговор
    Лошо ми е.

    Коментиран от #11

  • 11 Къро

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    Чакам те!
  • 12 Комуниста

    4 6 Отговор
    Само комунизъм за българите иначе 30 управлявани от ЦРУ и държавата вече не съществува. ГЕРБ И ППДБ СА ПРОЕКТИ НА САЩ
  • 13 Хм...

    10 0 Отговор
    То няма държава бе кьoпek! Държава би разстреляла подобен oтпaдъk до три месеца!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Българките не раждат

    2 8 Отговор
    Щото всичко е вносно не е като да произвеждаш храни и Русия да дава техника за храна

    Коментиран от #20

  • 16 Айде

    7 0 Отговор
    Държавността се разпада от както уредихте политическите върхушки с Конституция, която гарантира кражби и безотговорност! От 34 години, та и сега! Сега само се вижда по-ясно!
  • 17 Байерн Мюнхен

    1 1 Отговор
    Чакайте, този не бе ли от СДС и реституцията в Пловдив?
  • 18 Артилерист

    6 1 Отговор
    Другарю Гьоков това, че държавността ни е разпадната отдавна е публича истина. Вие трябваше, също отдавна, да вземете кардинални решения и да преминете към революционни действия, за да го покажете това на хората по категоричен начин. Вие се спотайвате, играете си на декларации, ама...от трибуната на парламента. Затова може би в следващия парламент няма да ви има и Партията ще има големи трудности по очистителното си възраждане. Моля се това да не се случи, да се вземете в ръце, но без оздравителен период-отказване от комфорта на ръководството, празните популистки приказки, сдружаването с гробокопачите на страната, ясно и категорично заставане на страната на Русия и прочие-няма да стане. Англосаксонците ни приеха в НАТО И ЕС, сигурно и в рая ще обещаят да ни приемат, но ние си оставаме една обрулени от тях периферия, една обречена на изчезване колония. България беше освободена от турско робство и възродена като съвременнно развита страна от Русия. Единственият начин за списанието й сега е да се покае и да се съюзи отново с Русия и нейните съюзници!!!
  • 19 така ли

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тя държавата отдавна се е разпаднала":

    И какво пречи на кръговете да се борят за президентското място? Само ще ги улесниш така.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Не съм националист

    2 0 Отговор
    България започна да се рязпада, когато продажните съдии( комунисти ) не обявиха ДПС за противоконстинуционна партия.
  • 22 ДОБРО УТРО

    2 1 Отговор
    Другарю Гьоков, Вие днес ли осъзнахте за разпада на държавността. Ми той започна през 2020г. от един юмрук. Червен. Сега не го знам какъв е вече. И едни пришълци уж били от Харвард. Но никой не ги е виждал там........България си отива!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове