Last news in Fakti

28 Май, 2023 04:50 3 320 33

Цветанов: Не е за вярване, че хората от записа трябва да вземат важните решения за страната

  • цветан цветанов-
  • запис-
  • продължаваме промяната-
  • правителство

Не е нормално да се казва, че 90% от местната власт си я отписал от предстоящите избори и че 7-10% от тези, които гласуват са интелигентни, заяви лидерът на "Републиканци за България"

Цветанов: Не е за вярване, че хората от записа трябва да вземат важните решения за страната - 1
Снимка: БГНЕС

"При тази конфронтация, при това противопоставяне, което има при двете основни партии няма как да има здрава среда за парламентаризъм, за реформи и устойчивост на държавата и хоризонт на всички нас. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в „Говори сега“ по БНТ.

Той определи ситуацията в страната ни като липса на държавност и липса на ефективност в институциите.

„Живеем в една изключително тежка политическа криза от 2020 г., от протестите, които бяха срещу управлението на Бойко Борисов. Нямаме никаква стабилност. Имаме един изключително кратък кабинет с премиер Кирил Петков, всичко останало е служебен кабинет. Всичко това води до отслабване на ефективност и носене на отговорност от съответните представители на институциите. Политическата класа се заиграва с всички, за да получи парламентарен резултат“, даде пример Цветанов.

„Аз не съм допускал, че разговорът, който беше представен преди ден от Радостин Василев, че това е разговор на един кръг от хора, които представляват една формация и трябва да взимат важните и стратегическите решения за страната ни в едно управление. Аз видях едно задкулисие и как с „ала-бала“ към президента е „ала-бала“ и към българските граждани. Не мога да повярвам, че ще правиш коалиция с Бойко Борисов, само да го държиш за 6 месеца, за да бъде извършена съдебната реформа и след това да си действат по начина, по който смятат, че трябва“, заяви председателят на Републиканци за България.

„България е суверенна държава, има своята национална сигурност и специалните служби визирам - ДАНС е контраразузнавателна служба и трябва да противодейства за евентуални подобни влияния на територията на страната ни. Това, че сме съюзници на НАТО и всички международни структури в системата за сигурност това е задължително, когато правиш международни операции и трябва да реализираш определени цели съвместно с тях. Но не и отвън да се намесват в назначенията в сектор „Сигурност“, каза още той.

„Много са политиците в България, които смятат, че когато споменат определено посолство това им носи някакъв политически дивидент. Но по този начин те само злепоставят даденото посолство и рушат доверието на този евроатлантизъм, който вече се използва повече като клише без да има някакво съдържание“, подчерта Цветанов.

По думите му, коментирайки записа от съвета на ПП, не е нормално да се казва, че 90% от местната власт си я отписал от предстоящите избори и че 7-10% от тези, които гласуват са интелигентни. „Аз мога да кажа, че има 65% негласуващи и от тях има много повече интелигентни, знаещи и можещи хора, но те са отвратени от това, което наблюдават в реалния политически живот на страната“, добави той.

Цветанов припомни, че е заявил, че Мария Габриел ще бъде употребена и това го виждаме днес в реалната действителност.

Той изтъкна, че всички изтъкват безспорните и качества, и какво по-хубаво от това да имаш такъв човек в ЕК и да се чува гласът на България по важните приоритети – Шенген, еврозона, Плана за възстановяване и устойчивост и европейското финансиране.

Цветанов поиска да му кажат какво има като отношение за голямата политика един кмет на малко населено място, или на една малка община. „Там хората избират авторитети – мажоритарен избор и всеки, който има възможност да има такива представители в местната власт, това му гарантира да има един гръбнак за хоризонтално покритие в страната и успешно участие в национални избори“, добави той.

„Когато имаш силен парламент, силно парламентарно мнозинство или силна опозиция, това е невъзможно да се случи с МВР. Никой няма да си сложи главата в торбата, при една такава конструкция на един действащ и функциониращ парламент“, коментира Цветанов по темата как ПП биха сменили и контролирали шефовете на МВР по време на предстоящи избори.

„Липсва всякаква етичност, всякаква откритост, за която ни се говореше през всички тези месеци и години, и обществото ще бъде много по-объркано от всичко това, което се случва. Никога не съм си позволявал да говоря, че трябва да се заиграем с този или онзи и да го държим в някакъв формат. Трябва да договаряме или сме договаряли с някакви посолства или посолство за кадрови смени в националната ни сигурност. Аз смятам, че това са абсурдни неща и нахъсването на избирателите става, когато им дадеш какво можеш да направиш“, подчерта Цветанов.

Попитан ще запази ли поста си главният прокурор, Цветанов заяви: Всичко зависи от това как ще гласуват във ВСС и коя ще бъде процедурата, която ще бъде осигурена с новите процедури в НПК. Защото една процедура, която е стартирана остава по стария ред да бъде приключена. Но сега в момента всичко е възможно. Смятам, че ако има гласуване, не изключвам възможността главният прокурор да остане такъв и да продължи да изпълнява своите функционални задължения.

„Освен криминални убийства, не изключвам възможността да има и други, които да бъдат с политически елемент. Това, което наблюдавам и начинът по който зам.-главният прокурор заплашва главния, а Радостин Василев е получил заплахи, след като е обявил, че ще даде тази пресконференция и брифинг“. Цветанов определи ситуацията като изключително тежка и сложна.

Според него след убийството на Красимир Каменов-Къро не са изключени убийства у нас, които да съдържат и политически елемент.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ориз

    22 4 Отговор
    Няма как да си интелигентен и да НЕ гласуваш. Но този .... как да знае?!
  • 2 Тези хора

    25 1 Отговор
    от записа, са като онези от други записи, разлика между СДС, ДБ, ПП, ГЕРБ, ДПС, БСП не виждам.

    Коментиран от #15

  • 3 Индийски БИВОЛАР

    13 0 Отговор
    НЕ ПРОВОКИРАЙТЕ ПРОВОКАЦИИ---ЕННАФ
  • 4 Колчо

    33 2 Отговор
    Алоо не реализирани краварски проект дава акъл. Нали и ти барабар с цялата група ходите на спявки В посолството
  • 5 А бе,

    16 1 Отговор
    май ротацията оттече !

    Коментиран от #29

  • 6 Наивник на средна възраст

    31 0 Отговор
    То не е за вярване,че и тебе те освободиха от наказателна отговорност и след туй взимаше важни решения за страната,ма факт.Всички сте за съдебната система на Салвадор,тук няма кой да ви осъди,ни пък някой да ви вади кирливите ризи по медиите.Тук сте в зоната на конфорта за престъпления от всякакъв тип.
  • 7 такива управляващи веднага трябва да

    14 4 Отговор
    бъдат СЪДЕНИ ЗА ИЗМЯНА НА РОДИНАТА И НАКАЗВАНИ ПУБЛИЧНО НА ПЛОЩАДА - А ТЕ СА МНОГО !
  • 8 ОЩЕ СТАНИШЕВ СТАНА ПРЕМИЕР

    9 2 Отговор
    А ПОСЛАНИКА НА САЩ САМ ОТИДЕ НА ПОЗИТАНО 20 ........ ОТТОГАВА НИ УПРАВЛЯВАТ ПО ТОЗИ НАЧИН И ТО ЯВНО ЩОТО ПРЕДИ ТОВАБЕШЕ ТАЙНО !
  • 9 хаберих

    11 0 Отговор
    - Влизам, Марче в спалнята чисто гола и цялата съм омазана със сметана...
    - А Гоше к во рече?
    - Вика ми: "- Немаш ли лютеница, че съм диабетик?!".
  • 10 БОЙКО И ЦЕЦО ДОЙДОХА НА ВЛАСТ ПО СЪЩИЯ

    14 5 Отговор
    НАЧИН - ЧРЕЗ ПОСОЛСТВОТО ! КИРЧО И КОКОРЧО ТОЖЕ КРАДЯХА С ПРОТЕКЦИЯТА НА ПОСОЛСТВОТО ! ДАЖЕ ЦЕЦО ЗАМЪКНА ЖЕНА СИ НА ЗАКУСКА В БЕЛИЯ ДОМ !
  • 11 Бамбука

    14 3 Отговор
    И Цецо се нареди до Волгин. Кой от кой по "умен" и "неподкупен".
  • 12 хоминид

    12 1 Отговор
    Пачки, кюлчета,апартаменти,тераси,веранди...Цецовци,Бацовци,мълиииий!
  • 13 Да перифразирам

    6 2 Отговор
    покойния д-р Тони Филипов:
    На фона на Кирчо и Кокорчо дори и Цецерон звучи като Цицерон.
  • 14 Престъпление

    16 0 Отговор
    е , че не си в затвора ! На всичкото отгоре куриер Менко те изпра !
  • 15 Бачо Киро

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тези хора":

    То и няма. Всички са боклуци. От кризата през 96 насам би трябвало на всеки да му е ясно, че правителството в България ако не е одобрено от вън, има последствия.
  • 16 ПОКАЗАТЕЛНО ЗА ЕДНА ЗАРОБЕНА ДЪРЖАВА Е

    14 0 Отговор
    ЧЕ СЛЕД ТАКЪВ КАТО СЕГАШНИЯТ ПРЕДАТЕЛСКИ СКАНДАЛ НА ДРУГИЯ ДЕН ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ПРЕДАТЕЛИ ЗАПОЧВАТ ДА ДАВАТ ИНТЕРВЮТА И НИКОЙ ДРУГ ! А ЦЕЦО ГАЛОША Е ДОКАЗАН ПРЕДАТЕЛ И КРАДЕЦ !
  • 17 Я чакай

    8 0 Отговор
    Не се ли молеше този същия ЦЦ на ПП да го включат в широката предизборна коалиция? И не се ли хвалеше, че местните му структури щели да работят за ПП , въпреки че не са в коалицията, защото те били най-доброто за България?
  • 18 Гост

    12 0 Отговор
    Ей, цървул, ти с какво си по-различен от хората от записа, бе?
  • 19 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    8 0 Отговор
    Цецо Ухото, който беше, и със сигурност още е, на каишка при хАмериканските си господари,
    няма право да критикува другите продажни нищожества...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Трифон зарезан

    6 0 Отговор
    Политик ли си бил ял си от меда и си крадял от бедните хора.
  • 22 Е, Цвятко...

    4 0 Отговор
    Нали ти ги записа...
  • 23 ГОРСКИ

    5 0 Отговор
    А ти когато беше от герб защо не правехте реформи а правехте реформи да крадете и да си купите по някой евтин апартамент !!!!!!!
  • 24 Васил

    2 3 Отговор
    Амиииииии Цветанов точно ти ли ще даваш мнение толкова време обираше хората за собствени облаги а сега критикуваш другите. Каквито и машинации да правят мафиотите от Герб едва ли ще пречупят ПП и ДБ защото Герб са продавачи на гнусна пропаганда и не може да им се вярва.
  • 25 АМИ НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ А Е ФАКТ !

    3 0 Отговор
    Знам, че той вече не е това, което беше до вчера. И дойде като гръм от ясно небе за мен и за всички мои близки. Дори за момент спрях автомобила и изпаднах в някакви размисли - колко мръсно нещо е политиката. Едва ли има нещо, което е по-некоректно на този свят от политиката, заяви Веселин Маринов, цитиран от Offnews по повод оставката на Цветан Цветанов от ръководните постове в ГЕРБ.

    Изказването на певеца в ефира на Дарик радио е от четвъртък - ден преди репликата на премиера Борисов "Не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее на концертите.

    Коментиран от #33

  • 26 Не бе

    3 0 Отговор
    Кирчо просото не става перко Наумов си е
  • 27 Касапин

    1 0 Отговор
    ОООО ЦВЪКИ ВИДЯ ПО ГОЛЕМИ БОК....ЦИ И ОТ НЕГО И ПОБЪРЗА ДА СЕ ИЗЦВЪКА ПОЛЕКА БЕ ЦВЪКИ ПИТА ЛИ ПЪРВО В ПОСОЛСТВОТО КВО ЩЕ КАЖАТ
  • 28 тиририрам

    1 0 Отговор
    Да не забравяме, че хората от записа са в коалиция и не вземат решенията сами.
  • 29 ротацията

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "А бе,":

    От самото начало беше ясно, че няма да се получи. Правителство на малцинството или ... Няма друг начин.
  • 30 Едуард Петров

    1 0 Отговор
    Това е един обективен анализ, доколкото това е възможно у нас, в ситуацията, в която се намираме като народ и българска нация! Защото България е разделена като никога на Русофили и Русофоби!
  • 31 Предатели

    0 0 Отговор
    С НАМЕ БОГ!!! НАРОДЕН СЪД! БОЖЕ СЪБУДИ ЛЪВСКОТО У ТОЗИ НАРОД!!
  • 32 пенко

    0 0 Отговор
    ЦВЕЦИСОРЪТ - ОТ ЦРУ -- ЦВЕТКАРОВ /ЦЪВТОКОВ / - СТИГНАЛ ДО БГ" ВЕЛМОЖА " - ПРОДАЛ НАРОДА НА Це Ре Уи ЦИТЕ ОТ САЩ ЗА ЛИЧНА ИЗГОДА !!!!! МАЙКА МУ И НЕ РАЗБРА КАКВО Е ИЗКАРАЛА ОТ ВТОРИЯ СИ ОТВОР !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 33 Едуард Петров

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "АМИ НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ А Е ФАКТ !":

    Дори за момент, когато си спрял АВТОМОБИЛА и си размислил, колко мръсно нещо е политиката, НЕ ТИ ЛИ МИНА ПРЕЗ УМА, КОЛКО МРЪСНО НЕЩО Е АВТОМОБИЛА И КАК ВСИЧКИТЕ МИЛИАРДИ ЛМПС ИЗТРЕБИХА КИСЛОРОДА, И КАК СЕГА ВЕЧЕ СМЕ НА 8000 МЕТРА ВИСОЧИНА ПО ОТНОШЕНИЕ КИСЛОРОДНИТЕ НАЛИЧНОСТИ, И КАК ДЕЧИЦАТА НИ НЯМА ДА ИМА КАКВО ДА ДИШАТ И ПО ТАЯ ПРИЧИНА СКАНДИНАВЦИТЕ МАСОВА КАРАТ КОЛЕЛА; И В ЮЖНА КОРЕЯ 25 000 КОРАБОСТРОИТЕЛИ, РАНО СУТРИН С КОЛЕЛА ОТИВАТ НА РАБОТА, А СЛЕД ТЕЖЪК РАБОТЕН ДЕН, ЯХВАТ ВЕЛОСИПЕДИТЕ И СЕ ПРИБИРАТ, ДА ПОМАГАТ ВКЪЩИ?! Хедонисти се наричат човешки същества, които живеят според девиза: ,,ЯЖ, ПИЙ, ДУШО, ВЕСЕЛИ СЕ И НЕ МИСЛИ ЗА УТРЕШНИЯ ДЕН! (Хедонес е бил сподвижник на Сократ! Сократ му е сочел нагоре: ,,Има Бог, Хедонесее!" ,,Има, ама не мога да го видяя!"
    ,,Абе, ти ще Го видиш, но ще бъде твърде късно за тееб!" - бил отговорът на Мъдреца!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове