Last news in Fakti

28 Май, 2023 10:53 2 769 26

Димо Гяуров: За седмица успяхме да си докажем, че от лошо е възможно и по-лошо

  • правителство-
  • спецслужби

Никога не се е случвало службите да се кадруват отвън. Няма такава практика, каза бившият директор на Националната разузнавателна служба

Димо Гяуров: За седмица успяхме да си докажем, че от лошо е възможно и по-лошо - 1

През изминалата седмица успяхме да си докажем, че от лошо е възможно и по-лошо. Някак си възприехме мисълта, че през следващата седмица ще има редовен кабинет. Но през последните два дни стана ясно, че тази идея като че ли стана абсолютно невъзможна и може би отиваме към поредните шести избори. Това заяви в студиото на Нова телевизия бившият директор на Националната разузнавателна служба генерал Димо Гяуров.

Той коментира и въпроса за евентуално вмешателство на вътрешни или чужди сили, които нямат интерес да има кабинет. „Според мен това беше обикновено политическо говорене. Не твърдя, че то е недопустимо, но не се основава на нито едно доказателство”, посочи той. И допълни: „Няма доказателства за участие на службите в подслушване, в проследяване, в опит за изнасяне на информация с цел да се взриви бъдещия кабинет. Не виждам нито един аргумент в подкрепа на това твърдение”.

Във връзка със записа, за който твърди, че е от заседание на Националния съвет на ПП, и който бе пуснат в медийното пространство, Гяуров беше категоричен: „Сега, когато видяхме, че един от участниците ги е направил, няма аргументи за намеса на службите”.

„Никога не се е случвало службите да се кадруват отвън. Няма такава практика. Няма никаква такава договорка, която да възниква от някакъв договор. Никой от нашите партньори досега не си е позволявал подобно нещо. Убеден съм, че и занапред няма да си го позволят”, заяви Гяуров.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Петко

    40 8 Отговор
    Това ако беше в САЩ или Русия - тия "Пълни предатели" от пресконференцията вече щяха да са с белезници, очакващи доживотна присъда за държавна измяна. В България - замразяване и предоговаряне на делбата на баницата....
  • 2 нали

    18 3 Отговор
    Всяко зло за добро !!
  • 3 Последния Софиянец

    28 4 Отговор
    Службите ни се занимават само да тероризират протестиращите.
  • 4 Българка

    20 4 Отговор
    И така се връщаме отново на очакванията Борисов да сглоби кабинет "Магнитски" с хартиената коалиция, прикрит като експертен. Само да питам - от ГЕРБ ще вземат ли в редиците си Радостин Василев, който им свърши мръсната работа и им даде коз, разбира се с необмислените изцепки на Кирил Петков и Асен Василев. От ГЕТ-ДПС извършиха всякакви национални предателства, грабежи, рекети, предателства, попиляха страната и българите напоително повече от 12 години. Но тези извращения бяха "облечени" в красиви думи или по-скоро престъпленията бяха извършвани подобаващо на тъмно и тихичко
    И не съм съгласна, че Русито не се подкрепя от "тъмни" ,деструктивни сили. Как Гяуров ще обясни разговорите му с хора от ДАНС и защо от ДАНС, без да имат по закон право,го охраняват

    Коментиран от #7, #10, #16

  • 5 пфф

    16 4 Отговор
    Ние нямаме нужда от доказателства.
  • 6 Реалист

    32 6 Отговор
    След скандалните разкрития една суверенна и правова държава реагира по следния начин:

    Повдига се обвинение за държавна измяна, опит за преврат, мошенничество в комбина с водещи европейски лидерии т. н.

    Замесените от посолството се изгонват заедно с протестна Нота за вмешателство във вътрешните ни работи.

    Прави се разследване за фалшифициране на изборите (Ала-бала) и при констатирани манипулации се обявяват за незаконни и анулират.

    Хубаво е да се види кои са медиите подкрепяли тези бандити.

    Кокошкарите се вкарват в затвора.

    Насрочват се нови избори.

    Коментиран от #19

  • 7 Последния Софиянец

    21 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    ПП събраха все предатели като Радо Гела, Божанков и хора на Цветан Цветанов.Какво са очаквали? Предателите са си предатели.
  • 8 Васил

    16 9 Отговор
    По лошо от мафиотите ГЕРБ и ДПС не е имало съдят хората по думите а не по делата. Цели 12 години Герб издевателстваше над хората и бизнеса а тези шушумиги дето не смееха и думичка да обелят се криеха като мишоци а сега за две изречения цял роман ще напишат. Явно мафиотската структура е впрегнала цялата пропаганда.

    Коментиран от #17, #25

  • 9 Тоя

    16 1 Отговор
    не се спря да се ръси мозък , че и "генерал" ?
  • 10 Верно

    19 6 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Ли , бееее ?! Алчният Гел , прецака алчните Кирчовци , защото не му дадоха министерството на спорта отново ! Нали ви беше любимец , като прецака Слави ?! Най големите политически талибани , са жълтопаветниците !
  • 11 Матей преображенски

    14 7 Отговор
    Разбира се,когато ти дирижират от чужда държава,по начало вражески настроена,като щатите,пък и от ес,резултатите ще бъдат все по-плачевни.А иначе големи хвалби се леят по медиите,свобода,демокрасИИИИИ,игра на въображението,колко сме били добре под американско владичество,колкото са били добре народите под римско,като колонии и провинции.Вече мало и голямо се убеди и получи безспорни доказателства как се управлява придворната клика от американското посолство,с подбор и последващи инструкции,даване на възможност да се краде от бюджета,да се вършат безнаказано и други престъпления.В една страна не виреят само светци,всяко стадо си има мърша,точно тя е изтиката напред от американците във вид на контраелит,отрицателна селекция.На тях им трябват продажници,гьонсурати и те ги намират с конкурс,алчни и безочливи типове не липсват по тия ширини,някои пък се опияняват от безграничната власт.Така че ,целия този модел трябва изцяло да се зачеркне и да се почне на чисто,с народна диктатура,както е било през 44г и последваща нормализация,когато се изчистят авгиевите обори.
  • 12 Голям зор

    7 3 Отговор
    Съберете се и и набиите канчетата на тия.
  • 13 Димо

    4 3 Отговор
    ТИ СИ ПОЧИНЕН НА ПОСОЛСТВОТО,НАЛИ ТАКА ВЛАХ ПРОТИВЕН ЧЕТЕН
  • 14 !!!?

    3 6 Отговор
    Макс и Мориц от ПП насила ще тропосат човека на Митрофанова Копейкин на власт !!!?
  • 15 Българин

    4 9 Отговор
    Тоя да не се обажда защото с Петър Стоянов и Иван Костов чрез приватизацията предадоха България на руснаците.За тяхно съжаление нещата се променят.
  • 16 Не го охраняват

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Вчера го видях на улицата. Беше с жена си, освен ако тя не е охранителя му. Така че без внушения.
  • 17 Вярно е,

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Васил":

    но това по какъв начин оневинява ПП?
  • 18 наблюдател

    6 1 Отговор
    Само аз ли виждам, че това е направено нарочно да има запис в който да има откровения които ще разбунят духовете и резултатът бъде или правителство магнитски сега или правителство магнитски след избори - 6-ти подред! А е ясно колко може да издържи едно правителство от типа магнитски!
  • 19 Един Човек

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Точно така трябва да е.
  • 20 Българин

    8 3 Отговор
    Във всяка друга държава главните герои от разговорите щяха да са с белезници, посолствата закрити, а служителите им обявени за персона нон грата до 24 часа. Независимо дали са "приятелски" или не посолствата. Има една конвенция-виенска, ама във васалната територия не важи. Предлагам всеки който има някви жалби срещу държавата и службите да ги депозира директно в посолството на Козяк
  • 21 Нафталин.бенет

    7 1 Отговор
    Записи маписи Ало Ваньо Танов ли е забравихте ли и какво от това КЕРВАНА СИ ВЪРВИ КУЧЕТАТА ЛАЯТ...
  • 22 хихихихихи

    3 2 Отговор
    Генерал губернатора определил какво ще правят политиците ни! Абсолютно нормално! Що го правите на въпрос?
  • 23 Пъпеша

    4 1 Отговор
    Ефрейтор Гяуров е прав.
  • 24 ;-)

    2 0 Отговор
    И все пак ще си остане в историята, като ,,памперса", колкото и да се прави на дълбокомислещ експерт.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ожэффж

    1 0 Отговор
    Аб и.....т ,за 7 месеца ПП съсипа бизнеса, а и държавата. При тиквата с 30лв от магазините излизах с три препълнени плика,а сега пазарувам за 80 и покупките ме се събират в един.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове