Last news in Fakti

28 Май, 2023 16:05 1 719 28

Михаил Миков: Песимист съм за ползата за България от едно такова управление между ГЕРБ и ПП-ДБ

  • правителство-
  • записи

 Защо никой не поставя въпроса как да спечелим доверие, а винаги се поставя въпросът с кого да се сдружим, за да направим правителство?, попита бившият лидер на БСП

Михаил Миков: Песимист съм за ползата за България от едно такова управление между ГЕРБ и ПП-ДБ - 1

Изтеклите записи показват "циничен манталитет на хора, които се занимават с псевдодемокрация". Това заяви в интервю за БНР Михаил Миков, бивш председател на парламента, бивш председател на БСП и бивш вътрешен министър.

"В този разговор се вижда, че тези хора не би трябвало да имат претенцията да управляват страната. Ако щете, като морал."

Според Миков "обществото и гражданите, които не отиват все повече да гласуват", са наясно, че "хора с такъв манталитет, с такъв морал, можещи да проведат такъв разговор", които се заканват да сменят училищни директори, "може би утре ще сменят съдиите, когато овладеят Висшия съдебен съвет".

"Управлението е функция на политиката. Когато политиката я няма, управлението се превръща във функция на някакви други интереси."

Относно изказано от бившия премиер Иван Костов пред БНР мнение за настоящата политическа ситуация, Миков посочи, че "и едната, и другата коалиция са все негови "деца", а "българската десница може би трябва да е горда с постигнатите резултати на това равнище и в подготовката на едно управление".

Миков е "песимист за ползата за България от едно такова управление" между ГЕРБ и ПП-ДБ.

"А иначе правителство има – служебно, след като никой не може да спечели доверие. Защо никой не поставя въпроса как да спечелим доверие, а винаги се поставя въпросът с кого да се сдружим, за да направим правителство? Защо никой не коментира въпроса защо толкова тежко политическите сили са изгубили доверие?"

"Когато автентичните идеи – леви и десни, отстъпват – години наред бяхме убеждавани колко вредни са идеологиите, всичко трябва да е прагматично, ето ви прагматизъм – сменяме главния прокурор, променяме закона не когато изтича мандатът, а когато решат политиците. Утре това може да се случи на председателя на ВКС, на председателя на ВАС. Тук не става въпрос за Гешев, тук става въпрос за един принцип – че мандатът е този, който дава независимост. Когато няма мандат и могат да се прекратяват предсрочно мандати, тогава всичко е възможно."

Визирайки оповестените от Радостин Василев записи от национален съвет на ПП, Михаил Миков нарече "много смешно" как Кирил Петков "на това прословуто заседание убеждава своите другари, че бил говорил с г-жа Урсула фон дер Лайен да ни пуснат в Шенген" и допълни, че "проблемът му е, че не е говорил с Марк Рюте или с австрийския канцлер".

"Не става така шуробаджанашки – говорих с Урсула, говорих с тоя, говорих с оня. Това е този гнусен манталитет, заради който хората все по-малко отиват до урните."

Относно други ключови моменти от записите - за ръководителите на служби и съгласуването с посолствата, Миков подчерта:

"Тези хора са готови на всичко, само и само да имат повече власт. Ясно е, че става въпрос за политически назначения. Да концентрират повече власт, като се тръгне от службите и се стигне до N-ското училище в еди коя си паланка. И смятат, че по този начин хората ще ги заобичат повече. Ние видяхме колко струват. Каква промяна, какви неща се случват."


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    38 16 Отговор
    Нищо хубаво не ни чака от такова правителство.По добре служебното правителство.Те поне отлагат мобилизацията.

    Коментиран от #4, #11

  • 2 иван

    22 10 Отговор
    Съгласен!
  • 3 Ази

    18 2 Отговор
    Мислим, че от Радев и служебните, през парламента и пбщините всички са за народен
  • 4 Ахмед

    13 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Хайде стига с тази мобилизация. Българските епилирани, гелосани патриоти на маса никой не ги ще. Дори маке донците ви се смеят

    Коментиран от #5

  • 5 Последния Софиянец

    8 7 Отговор

    До коментар #4 от "Ахмед":

    Мене ще ме вземат.Бях на гаубица.От Вагнер ми предлагаха двойна заплата когато замина група българи.

    Коментиран от #18, #20

  • 6 Българка

    11 24 Отговор
    Нима Мохов иска да ни управляват кандидатзатворници или прокремълски агенти?В днешно време валят заплахи за убийства, битки между два мафиотски клана в прокуратурата, очаквам такова мазало и в ДАНС. И всичко е,за да спасим кожите на Борисов-Пеевски-Доган и престъпници от обръчите им фирми.Предпочитам да ни управляват хора с "псевдодемокрацията" на ПП-ДБ. И да, подкрепям, че всички мутри на властови/ключови позиции в прогнилите и превзети от мафията силови структури трябва да бъдат отстранени. И дори предлагам не само новите назначения да се съгласуват с партньорите ни, а дори направо от ЕС и САЩ да ни изпратят техни прокурори, следователи, полицаи. Нашите доказаха, че работят в обслужване интересите на мафията, задкулисието и Кремъл.

    Коментиран от #16

  • 7 Реалист

    21 7 Отговор
    След скандалните разкрития една суверенна и правова държава реагира по следния начин:

    Повдига се обвинение за държавна измяна, опит за преврат, мошенничество в комбина с водещи европейски лидерии т. н.

    Замесените от посолството се изгонват заедно с протестна Нота за вмешателство във вътрешните ни работи.

    Прави се разследване за фалшифициране на изборите (Ала-бала) и при констатирани манипулации се обявяват за незаконни и анулират.

    Хубаво е да се види кои са медиите подкрепяли тези бандити.

    Кокошкарите се вкарват в затвора.

    Насрочват се нови избори.

    Коментиран от #9

  • 8 Само питам

    5 18 Отговор
    А си оптимист руската болонка Радев да продължава да управлява в угода на Москва, нали?

    Коментиран от #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 българина

    14 4 Отговор
    и трите партии са антибългарски , това е всички го виждат

    Коментиран от #14

  • 11 Ела и виж

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не манипулирай хората, а отиди да измиеш чиниите в "заведението", че след неделния ви митинг може някой заблуден да те посети.
  • 12 нннн

    15 4 Отговор
    Управление на коалиция ГЕРБ- ППДБ би било л....о в лъскав евроатлантически целофан.

    Коментиран от #24

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Истината

    7 18 Отговор

    До коментар #10 от "българина":

    Антибългарските партии са Израждане, БСП и ИТН.
  • 15 ОМБРЕ

    15 5 Отговор

    До коментар #8 от "Само питам":

    я ни обясни КОЛКО ДЪЛГО ЩЕ ПЛАЩАМЕ ВРЪТКАТА НА ОТРАДЪКА С ТАНКЕРНАТА ГАЗ -ДОКАРВАШ НА ЕКСПЕРТ-И ЗАЩО НЯМА ЗАВЕДЕНО ДЕЛО СРЕЩУ КО-КИ -КИ -КО
  • 16 Българин

    17 6 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    я се разкарай бе подлиого краварска!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 тцтцтц

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    и какъв беше в расчета, подносвач или прибираше празните гилзи?
  • 19 Кирпич

    2 13 Отговор
    Пиянде и комунист са 2 неразделни неща Мога да посоча още много като него
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Миков

    6 7 Отговор
    Ползата за България ще е най-голяма ако има правителство на комунистите сталинисти от БСП и фашистите путинисти на Възраждане.
  • 22 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ментак
  • 23 Веселяка

    1 2 Отговор
    Аз гласувах за русофилите и Волен само за майтапа 🤪 иначе въобще не ми дреме 😆 разбрахте ли, шматки 🤣
  • 24 Иван4о

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "нннн":

    Коалиция ГЕРБ и ПП = коалиция МУТРИ И ШАРЛАТАНИ. Политически боклу . . .
  • 25 Никой

    1 1 Отговор
    Последиците при продължителна употреба водят до, влошаване на физическото здраве, за психическото здраве,социални последици. зависимост, загуба на контрол, промяна на възприемчивостта,, абстиненция, прогресивно отпадане на алтернативни удоволствия, продължаване на употребата ,въпреки наличието на вредни последици, дружеско споделяне, предозиране. Желая му успех.
  • 26 На здраве Мишо !

    3 6 Отговор
    Влиза ли ти водчицата добре , а пиянке?!
  • 27 един

    4 4 Отговор
    Вие комунистите кво правихте след 1944год.,не сменяхте ли от-до,и за капак избихте хиляди хора а сега ревнахте че някой споменал нещо!
  • 28 Никой

    0 5 Отговор
    Я виж ти колко невротици, със синдрома на жертвата. Наранени от една истина.Кариерното им израстване отиде в небитието,то няма вече и за кога.Всяко сравнение с други мъже ще му нанесе сериозна обида.Опитите да го убедите, ,че живее погрешно , лесно у него ще предизвика гняв,негодувание и чувство на унижение.Въпреки промените настъпили в обществото, русофила иска последната дума да е негова. Те са обидени от неблагодарност, нежелание да забележат дребните детайли,които нанасят на хората.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове