Last news in Fakti

29 Май, 2023 12:36 2 329 28

Кольо Колев: "Продължаваме промяната" тежи като воденичен камък, спира дипломатичността и възможността за ходове на ДБ

  • кольо колев-
  • продължаваме промяната-
  • воденичен камък-
  • дипломатичност-
  • дб

"Замразяването на преговорите не означава, че отношенията са студени. Замразяването на преговорите е технология, която се използва в ЕС, там конфликтите между държавите членки са по-силни от това, което виждаме в България", коментира проф. Румяна Коларова 

Кольо Колев: "Продължаваме промяната" тежи като воденичен камък, спира дипломатичността и възможността за ходове на ДБ - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Основното е лъжата. Откровено си признават, че нямат обществената подкрепа, за да получат властта. Виждането за властта е стряскащо и не отговаря на имиджа на "Промяната".Няма разумни ходове. Идеята, че ще бъде направено експертно правителство, ще намали напрежението, но това означава вътре в правителството да няма фигурите Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер и т.н. - хора, които са лицето на партията. А тази партия все още не съществува", каза Кольо Колев в ефира на Bulgaria ON AIR.
Експертното правителство ще продължи процеса на затихване на имиджа им, допълни социологът. Проф. Румяна Коларова изрази мнение, че заявката, че Мария Габриел трябва да бъде първа в ротацията, е просто "пазарене".

"Ясно е, че акад. Денков ще вземе мандата. Въпросът е как ще бъде структурирано правителството. Силното присъствие на Симеон Сакскобургготски в процеса на вземане на решения на тройната коалиция, както и на Ахмед Доган, ставаше през присъствие в парламента. Тук коалиционен съвет няма как да има, но със сигурност ще има формат, който ще взема решенията. Акад. Денков едва ли ще взема автономно решение, няма да бъде силна фигура. Много министри, когато ще вземат решения - ще трябва да се съобразяват с парламентарното мнозинство", коментира политологът.
Въпрос на време е разцеплението в "Продължаваме промяната - Демократична България", смята Кольо Колев.

"Продължаваме промяната" тежи като воденичен камък, спира дипломатичността и възможността за ходове на ДБ. Все по-очевидно е, че при нови избори "Продължаваме промяната" са обречени на срив", прогнозира социологът.

"Замразяването на преговорите не означава, че отношенията са студени. Замразяването на преговорите е технология, която се използва в ЕС, там конфликтите между държавите членки са по-силни от това, което виждаме в България. При замразяването има няколко компонента. Първият е свързан с необходимостта да са преосмислят позициите, вторият - с необходимостта да преодолеем емоциите", каза проф. Румяна Коларова.
По думите ѝ "Продължаваме промяната" трябва да преосмислят присъствието си във властта. "Спрямо тях може и трябва да се приложат правилата, че не бива да има политически фигури. Придвижваме се към формата експертен кабинет".

Според проф. Коларова, ако ДБ успее да наложи визията си от самото начало - в рамките на коалицията ще се случи смяна на местата - не "Продължаваме промяната" ще бъде водещ партньор, а ДБ. Колев напомни, че не остава много до 10 юни и има важни нерешени въпроси.
"Новото удължаване може да бъде само на база на стария бюджет. Планът за устойчивост и развитие също е сериозен въпрос. Към момента те не се решават. Шансовете за втория мандат са минимални. Трябва да гледаме към третия мандат, т.нар. авариен изход", заяви Колев.

Според политолога има вариант за експертно правителство. "Мария Габриел и акад. Денков са разумни хора. Ако има и минимален шанс за правителство, ще го използват", допълни проф. Коларова.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    25 0 Отговор
    Ха ха ха...
    Ще се изядете като ,,канибали,, един друг..
    Воните ,бе..!!!
  • 2 питам се

    22 1 Отговор
    Питам се защо няма нови социологични проучвания ако изборите са сега
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 33 г. US колония стигат, времето е наше!

    26 8 Отговор
    Днес, Кирил Петков е бил извикан да дава показания, във връзка с евентуалното му повдигане на обвинения за "престъпление спрямо Републиката", но изненадващо е заминал за Братислава... ще открива партийна структура.

    ❓Тъй като те нямат структури в България се усъмних. След моя проверка се оказа, че Урсула фон дер Лайен е там днес на форум на регионални и международни лидери. Вероятно пак е излъгал.

    ❌ Предполагам Урсула не му вдига телефона вече и затова е отишъл лично да и се моли и извинява. Този позори не само България, а и целия Европейски съюз. Не, че евро-политиците не са същите корумпета като местните. - Стоян Таслаков.
  • 5 гост

    17 4 Отговор
    Не, че тези договорки бяха публична тайна, но сега на всичките лъснаха голите зад...... на мегдана! Нищо ново под слънцето и преди 130 години и сега всички самонарекли се "политическа класа" се оказват маскари!
  • 6 НЯКОЙ

    12 6 Отговор
    Личните мнения на "лозите" не помагат на никого, само вредят, защото подмолните манипулации са повече, по-силни и оплетени от това, което виждаме на повърхността ! ГЕРБ не трябва да забравят до какво плачевно състояние докараха България и да се задоволят с това, което им се предлага ! Да не са забравили, че ПП-ДБ не ги харесват, но ситуацията изисква непопулярни решения !
  • 7 Агата Кристи

    7 6 Отговор
    Че кой ги БИ, за да се гушнат с "партията" на П-тките и П-асите ?
  • 8 А дб-то

    5 3 Отговор
    с нискочелите и пигмеите е развъдник на интелекта, но този на макаците
  • 9 окерфс

    17 1 Отговор
    Лъжеца Червен Кольо и него го пуснаха да обработва българите. Какво ДБ бре кольо, каква демократична България? Тя най лъжливата сган събрана там бре. Ристю демокрацията е перача на мафията а гейрал наско ще ги суши с големите уши. Не виждаш ли че цялата сган трябва спешно да се маха до корен. Лъжец до лъжеца и предатели като на състезание кои ще се продаде на посолството. Какво ДБ??? Гражданска ли искате да стане?
  • 10 факуса

    8 2 Отговор
    кольо кольо,българин си, със старо българско име а тез козяшки продажници браниш
  • 11 Адрес 4000

    12 1 Отговор
    Брей червендалест Колю се изказал
    И взело че се развоняло около него
  • 12 Сделано в СССР

    10 4 Отговор
    Още някой червен кок лук ще има ли?
    Липсва ми ДС "експерта" Райчев.
  • 13 Град Симитли

    9 1 Отговор
    "Червен" Кольо лобира за тъмносини!?
    Найс! :))
    И говорещите глави се чалдисаха тия дни! :))
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 30 години

    13 2 Отговор
    Пет политически анализатора- Райчев- Коларова- Харалан- Буруджиева и Колев БУДАЛКАТ и Лъжат Българите кой трябва да ги управлява

    Коментиран от #26

  • 16 невттт

    6 3 Отговор
    Ако преди 30 години Колю или Добрефф се бяха изцепили така на СДС, моментално щеше да последва лустрация и други неща.А с компромисите на Костов и тогавашния Президент Стоянов се докарахме дотам, в 2023 г., комунистическата Партия и ДС не само да ни управляват, но и да ни диктуват бъдещето.Героя Костов, дето направил компромис с БКП.Ама не казва за компромиса с руското посолство, дето им подари промишлеността и енергетиката.
  • 17 Tутанкамон

    7 2 Отговор
    Комунистически врачки хвърлят боб и се наричат политически анализатори..смях
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 2 Отговор
    Да ни е честит новия кабинет ❗
    Щели да имат само 7% ,
    ама с "ала-бала" са на власт❗
    На власт и ще ни управляват
    "законно или незаконно"❗
    Ще вкарват Борисов в затвора ,
    ама първо "ще го изперат" ❗
  • 20 Българин

    8 1 Отговор
    Питах се кога ще изпълзи Червен Кольо да удари едно рамо на другарите?
  • 21 Алооо

    6 1 Отговор
    ДБ са ми много противни барабар с Иван Костов...
  • 22 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    5 2 Отговор
    Дай Бъ освен патерица на ГРОБ се превърнаха и в пералня за тулупа.....
    Е, верно нема такава държава!
  • 23 Гъл Фон

    4 1 Отговор
    айде почнаха да се самоизяждат :) само така хахахахаха
  • 24 Мамин колю

    3 0 Отговор
    ...свърши ли парата и ти?
  • 25 Папа Люга

    8 1 Отговор
    Атлантик родината продава,
    след него армии от тролове пълзят.
    За някоя троха корава,
    и от майка си ще се отрекат.
  • 26 Бамбука

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "30 години":

    Както написаха преди няколко месеца, 1% в социологичното проучване в полза на когото трябва = на 50 000 лева. Нататък лесно се смята, а изброените "герои" не само познават аритметиката, но и кой може да им плати. Затова от лъгане и мазане станаха милионери.
  • 27 Сатана Z

    3 1 Отговор
    Ако не бяха шмекерите от Промяната да качат на гърба си фашизоидите от Доносническа България щяхте да чакате местните избори в София за да поставите някой корумпиран районен кмет като тази пача на Красно село и корумпираната Иванчева.
    Хората са казали:
    "Храни куче(ДБ) да те лае(ПП)
    Жалка секта.
  • 28 Васил

    1 0 Отговор
    По точно е обратното ДБ и ПП са стиснали мафиотите от Герб за гушата за това им са нужни компромати и някой юда за да ги направи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол