Last news in Fakti

30 Май, 2023 15:19 2 195 33

Ренета Инджова: Необходимото условие да има правителство, парламент е извършването на мащабна операция "чисти ръце"

  • ренета инджова-
  • правителство-
  • операция чисти ръце

В България има хора, които се занимават с политика, но не са пригодни за това, коментира бившият служебен премиер

Ренета Инджова: Необходимото условие да има правителство, парламент е извършването на мащабна операция "чисти ръце" - 1
Снимка: Нова телевизия

"Вместо по цял ден да се спряга вятър, на обществото трябва да се анонсира необходимостта от осъществяване на мащабна, подпомагана от всички институции и международни партньори, операция "чисти ръце", която да откъсне опашката на мафиотския гущер. Това е необходимо условие да има правителство, парламент. Начинът, по който тече политическият процес през последните три години, в които започнаха опитите за поправяне на дефектите в политическия живот, подсказва, че трябва да влязат онези, които да извършат операция "чисти ръце".

Това коментира пред БНР Ренета Инджова, бивш служебен премиер (от октомври 1994 г. до януари 1995 г.).

И допълни, че в България има хора, които се занимават с политика, но не са пригодни за това. Инджова попита как ще се осъществява политически процес, при положение че дискредитираните не си отиват.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тази дама

    27 14 Отговор
    трябва да е премиер на България. Доц. Сарийски - мин. икономика, Пасков - земеделие, животновъдство, Иво Христов - образование, Мангъров или Виткова - здравеопазване. Янков - енергетика. Трябват хора със сърца, обичащи България.

    Коментиран от #26

  • 2 бабе одърте и ти

    11 15 Отговор
    в превзетата територия отдавна не ти минават операциите от преди години
  • 3 Анонимен

    26 8 Отговор
    Най-необходимо е да не се проповядва по никакъв начин евроатлантизъм. Защото подлогите говорят само за него. Другото необходимо е националната предателка, която е издавала класифицирана информация на Македония, да влезе в затвора за 10-15 години. Става дума за Весела Чернева. И третото необходимо е хора като Киро, Тиквата и пр. да влязат в затвора. Иначе нищо хубаво не я чака България.
  • 4 алкохолик

    6 19 Отговор
    Наздраве како Рени,липсваше ми,добре,че дойде да оправиш работите,благодаря ти хахахаха.

    Коментиран от #27

  • 5 ББ от Банкя

    5 19 Отговор
    Я па таа, на кой свет живееш ма???

    Коментиран от #21

  • 6 гоги

    24 5 Отговор
    обаче затова ни трябва премиер като ВАС г-о Инджова
  • 7 Русофилията трябва да се инкриминира!

    11 16 Отговор
    Като за начало!

    Коментиран от #17

  • 8 Българин

    18 5 Отговор
    Тия от ПП и ГЕРБ са факири,за 2 г. направиха така,че като чуя за,евроатлантизъм,демокрация,преговори и,че някой иска да ми помага и да ме спасява и почвам да бегам с 200 бате.
  • 9 В Грузия уволниха всички милиционери

    19 3 Отговор
    и с конкурс назначиха нови!

    Коментиран от #11

  • 10 Както винаги много точна

    18 3 Отговор
    И много директна!Това е азбучната истина - без операция "Чисти ръце" просто е невъзможно да се върви напред и това е НЕОБХОДИМО, но недостатъчно условие за просперите на страната ни.Но без него е невъзможно да се случи и достатъчното условие, за да стане НЕОБХОДИМО И ДОСТАТЪЧНО условие, за да се осъществи дадено събитие!
  • 11 Нашите милиционери

    12 8 Отговор

    До коментар #9 от "В Грузия уволниха всички милиционери":

    наблюдаваха как Костя Шлюхин бомбардира Европейският парламент в София, а попа въртеше кръста и пееше: "Алилуя"!

    Коментиран от #22

  • 12 Сталин

    12 0 Отговор
    Руските програмисти които работят в държавния комитет по противодействие на корупцията са създали уникален нейросет ,който може да прогнозира колко пари може да бъдат окрадени от политиците и държавните чиновници.Така също нейросета може да назове конкретни имена.
    Революционната разработка анализира данните за доходите и разходите на държавните служители,също информация за имущество и активи.Специалния алгоритъм ще определи точно кои чиновници са склонни в корупция и грабежи на държавни пари и имената на тези корупционери ще бъдат подавани към правоохранителните органи.
    Нейросета вече е преминал първични тестове и демонстрирала висока точност на предсказания.Системата успешно е разкрила няколко случая на корупция .
    Къде е нашия министър на електронното правителство,оня мушморок да въведе веднага тази система и в България,и да видим колко имена ще светнат в червено за корупция.

    Коментиран от #18, #28, #30

  • 13 9 септември идва

    7 13 Отговор
    В сила е много-добре организиран сценарий на злите сили за дискредитиране на ПП-ДБ .! Да допуснаха груби грешки , но бяха много умело вкарани в тази игра.Всички останали партии в този парламент се ръководят от Москва. Но да си атрибут на Москва, не е национално предателство.!В ход е Радева червена диктатура.
  • 14 Алфаровото гочи

    9 1 Отговор
    Така наречения политически елит е затънал в задкулисни договорки и зависимости от всяко естество държан на каишка от наши но предимно задгранични кукловоди го прави неспособен за държавно управление трябва да се реже до здраво
  • 15 Анонимен

    11 2 Отговор
    За Чернева, която издава класифицирана информация на Македония. "Весела Чернева е заместник-директор на Европейския съвет за външна политика (ЕСВП) и ръководител на софийския офис. Сферата ѝ на фокус е външната политика на ЕС, Западните Балкани и Черно море. От 2010 до 2013 г. Чернева е говорител на Министерство на външните работи на България и член на политическия кабинет на външния министър Николай Младенов. Преди това тя е секретар на Международната комисия за Балканите, председателствана от бившия премиер на Италия Джулиано Амато и бившия президент на Германия Рихард фон Вайцзекер. Била е главен редактор на списание „Foreign Policy Bulgaria“ от неговото създаване през 2005 г. От 2000 до 2003 г. Чернева работи като политически секретар в Посолството на България във Вашингтон, САЩ. Весела Чернева е Магистър по политически науки от университета в Бон, Германия." Весела е голяма приятелка на евроатлантиците Паси, Плевнелиев и Поптодорова. До такива национални предателства води евроатлантизмът.
  • 16 Тумор !

    12 3 Отговор
    ГЕРБ е огромният тумор в българската политика ! Милиарди окрадени безнаказно !
  • 17 Българин 681

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "Русофилията трябва да се инкриминира!":

    Както и русофобията!!!
  • 18 до сталин

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Сталин":

    Червени имена др.Сталин.!Няма други.Първо беше национализация сега е капитализация.Червена.
  • 19 Ъхъъъ

    7 5 Отговор
    Ясно значи всички от ГЕРБ,ДПС,БСП,Възраждане,ИТН,Радев и Гешев трябва да бъдат съдени и затворени за да има операция чисти ръце. Най вече почистване от руските клакьорки и шпиони !
  • 20 Справедлив

    11 0 Отговор
    Чудно ми е кой ще осъществи тази операция? Ами то в прокуратурата и в политиката са хората с най-мръсни ръце.
  • 21 ОМБРЕ

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "ББ от Банкя":

    КУХИ ЛЕЙКИ -НЕ РАЗБИРАТ САРКАЗМА
  • 22 Макс

    6 5 Отговор

    До коментар #11 от "Нашите милиционери":

    А от Радев ни дума , ни вопъл, ни стон , по този повод .Радев е рубльов, президент не мога да го нарека вече. Може би някой има да каже нещо за лицето Румен Радев , но изчаква удобен момент.

    Коментиран от #24

  • 23 Стига, спрете се

    9 1 Отговор
    Безадресното говорене е типично за България: Да се, ще се, има някой (хора, кръгове, партии, интереси ...), има други (хора, кръгове, партии, интереси ...), вероятно, необходимо е, кой, ...
    Плаща се за безсмислени и кухи фрази!
  • 24 ОМИР

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Макс":

    ТУЙ РАЗБРАХМЕ -----ДАЙ СЯ ДА ПЕЕМ ЗА ЖУЖЕТО ХНОМ - ЛУДИ ЛУДИ ЖАБИ НА СЪН
  • 25 Цуца

    4 5 Отговор
    Какви операции, какви чисти ръце?! Абсолютно дерижирано саботиране на държавността! Не че имаме държава, ние сме просто територия, в която а нещо добро се появи а веднага се намират Киряк Стефчовци, поп Кръстювци, дядо Въльовци! Народеее????
  • 26 Абе мечтател

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тази дама":

    П.С.ли си? Както и да е,щом си забравил К.К. в поменика,здраво издишаш..
  • 27 Гнус

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "алкохолик":

    От думите ти се стича гнус. Ако ти имаше нейната съдба да загубиш детето си , едва ли щеше да се подиграваш
  • 28 А ти верваш ли

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Сталин":

    че имаме електронно управление. Какво ще стане с държавните служители - от къде ще папкат ?
  • 29 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 7 Отговор
    БАБО РЕНО ....... ПАК СИ СЕ НАПИЛА ....... ФАКТ !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гост

    0 0 Отговор
    Така е, операция „Чисти ръце” трябва да обхваща периода от 1990 г. до денят в който започне операцията. Трябва да се постанови в специален закон, че няма давност за престъпленията срещу държавата, като се започне с бандитската приватизация. Ренета Инджова се прочу през 1994 г., когато като изп.директор на Агенцията за приватизация, без търг подписва договор с немската фирма "Willi Betz Internationale Spedition", която придобива 55% от СО „МАТ”. Смешното в тази „сделка” е, че немската фирма е най-големият длъжник на СО „МАТ”. С една пета от неплатеното дължимо немската спедиция придобива 55% от активите на СО „МАТ”. Младите от добродушният ни народ нямат информация и дори представа за какви престъпления става дуема. Мургавият политикономист продаде БГА „Балкан” заедно със самолети, слотове и сгради на цената на един апартамент, мадридският ментарджия, който никога не е бил цар и прочул се, като партиен секретар, продаде 65% от БТК на някаква регистрирана в Австрия фирма, която след това продава авантата за 1.2 млрд.евро. Да си спомним опростеният от плачещия натовец милиарден дълг на Ирак, сега подпомагаме финансово САЩ с купуване в аванс на самолети на чертеж и мн.др. тежки престъпления. Да, единствено операция „Чисти ръце” може да ни запази.
  • 32 Казуар

    0 0 Отговор
    Другарко Инджова, Борисов преди години е дискредитиран, но не си отива, и се смята за най велик премиер на България.
  • 33 ганю

    0 0 Отговор
    Другарю дето ползваш чуждо име ми се струва
    с корупцията са се справили 2-ма
    хан Крум и Сталин
    първите на дръвника а вторите в сибир,коми,Гулаг
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол