Last news in Fakti

7 Юни, 2023 14:58 2 133 33

Цирк и скандали в парламента прекъснаха работата на депутатите въпреки натоварения дневен ред

  • парламент-
  • прекратено заседание-
  • депутати

Главни действащи лица отново са хората от "Възраждане" и Явор Божанков, Костадин Костадинов дори бе отстранен от заседание, но и това не помогна

Цирк и скандали в парламента прекъснаха работата на депутатите въпреки натоварения дневен ред - 1

Скандал в парламента доведе до прекратяване на пленарното заседание след като депутатите одобриха предложението на ДПС Делян Пеевски да стане член на Комисията по конституционни въпроси на мястото на Гюнер Ахмед, съобщи БНТ.

Включването на Пеевски в комисията, която трябва да изработи промените в Конституцията, предизвика напрежение в пленарната зала като се стигна до обявяване на почивка за успокояване на страстите.

До скандала се стигна след като Явор Божанков поиска да обоснове отрицателен вот, а от "Възраждане" с викове го подканяха да слезе от трибуната.

Смяната на Гюнер Ахмед с Делян Пеевски в комисията по конституционни въпроси стана след кратък дебат. Тя беше подкрепена от ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ". ПП-ДБ и БСП гласуваха против. "Възраждане" не участваха в гласуването, въпреки че нарекоха влизането на Пеевски в комисията "естествено плащане за брака по сметка, който е сключен вчера с редовното правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ".

Христо Иванов от ПП-ДБ каза, че тази комисия е специален инструмент. Според него възможността за реформи е крехка и затова всички трябва заедно да се заемат, но заради това, че всичко трябва да стане без съмнение за сделка или нещо друго, те няма да подкрепят Пеевски за комисията.

От "Има такъв народ" призоваха "Възраждане" да подкрепят кандидатурата му, за да се "насладят всички на красотата на момента да гледат Христо Иванов и Делян Пеевски на едно място без да се налага Иванов да ходи до Росенец с водно колело".

От ГЕРБ-СДС поздравиха ИТН за катарзиса като припомниха, че в 46-ото Народно събрание те са оставили ГЕРБ без комисии.

От БСП обявиха, че няма да участват в задкулисието, нито ще бъдат патерица или резервна гума и че още никой не е разговарял с тях за конституционно мнозинство.

След почивката възникна ново напрежение между Явор Божанков от "Продължаваме промяната" и "Възраждане", което доведе до отстраняване на Костадин Костадинов от пленарната зала и прекратяване на заседанието. Божанков направи нов опит да обясни отрицателния си вот срещу включването на Пеевски в Комисията по конституционни въпроси и от Възраждане отново опитаха да блокират изказването му.

След размяна на реплики председателят на парламента отстрани Костадин Костадинов от зала. Той, обаче, отказа да я напусне и да дадат право на Божанков да се изкаже и затова заседанието беше прекратено.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 макони

    28 15 Отговор
    Вън ПП прибираме парите от парламента

    Коментиран от #21

  • 5 Д.П. ще се натовари,

    10 4 Отговор
    Когато жидчетттста изцяло вземат власта, към сткотобойната Де:)
  • 6 честен ционист

    31 6 Отговор
    Скоро ще закрием тези недомислия наречени комисии. Щом Баце и Гуци са се докоснали до нещо, то престава да има смисъл.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пич

    18 1 Отговор
    Рон Джереми :
    - Тези ще ни изядат хляба ! Откакто започна секса в парламента , никой не гледа нашето порно ! Вчера цял ден бяха на БДСМ , сега - групови занимания.....
  • 9 Фатмак

    18 30 Отговор
    Израждане да ги пращат в Русия за постоянно!!!
  • 10 Софиянски

    14 24 Отговор

    До коментар #2 от "Венко с барабаните":

    Той така е ударен капейката - цончо плюе а Костя гълта ;) /тая плюе а оная гълта/

    Коментиран от #30

  • 11 ГОРСКИ

    25 4 Отговор
    Ха Ха Ха тези са решили да променят конституцията за да не ги вкарат във затвора!!!!!!!!

    Коментиран от #31

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 пери

    23 3 Отговор
    Много показателно е кой как е гласувал. ПП-ДБ много правилно за гласували против, ама изненада ме леко ИТН - малкото дпс. Вече наистина си оправдаха новия прякор, подлоги, благодарни на дпс, че изобщо успяха да ги намърдат в парламента и сега се отплащат за това. Нещастници...
  • 14 там ти емястото

    9 11 Отговор

    До коментар #3 от "Санкт-Петербург 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 ⚓️":

    Тази опорка я пробутваш под всяка публикация.Не ти ли свърши дежурството.?Русия набира доброволци.Запиши се.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Агата Кристи

    11 18 Отговор
    Гешеееf,
    ДО КОГА НЕЗАКОННИЯ СИН НА ПУТЛЕР И МУТРОФАНОВА ЩЕ ВИЛНЕЕ В БГ. ПАРЛАМЕНТ ???
  • 17 Бай Онзи

    23 1 Отговор
    Защо пеевски не е в затвора ???
  • 18 Просто човек

    8 11 Отговор
    Имате много работа, но путинските слуги не искат НС да работи...
  • 19 7.62

    6 1 Отговор
    Искаш ли да ти напукам цъките бе списвач дъпъсърски ?
  • 20 Категорично

    12 16 Отговор
    Време е да не чуваме и да не виждаме Копейкин. Нивото на хигиена, която човек трябва да поддържа, за да не се интоксикира е поне три държави разстояние от хора като него. Смятам, че е по-добре да се държи дистанция от такива хора, защото има риск за собствената психологическа хигиена. Аз бих се почувствал омърсен и дори интоксикиран от досега с такъв тип русоподлоги.

    Коментиран от #28

  • 21 Те не

    15 10 Отговор

    До коментар #4 от "макони":

    проблема са Израждане. Те не трябва да са в парламента, ма като има проЗД матрял така е.
  • 22 Играта

    8 7 Отговор
    Целта на въzраждане е да съботира това правителство, за да може Радев и про руската клика да си отчитат подкупите пред кремълските господари. Допълнително, Копейкин се надява на по-висок резултат на следващи избори.

    Делян Пеевски в комисия е намигване на ДПС към управленската коалиция, че без тях не може. Това явно е разбран сигнал от ГЕРБ и подхвърлена топка към ПП-ДБ за да се дескридитират допълнително като партии на промяната и за да се наслагва усещане, че и те са част от задкулисието на ГЕРБ.

    Итн е малкото ДПС. Ако се гласува с подобни мотиви Пеевски като представител в комисия, то тази партия няма място в парламента, защото това не е детска игра, а държава с истински хора, които са гладни, бедни, озверени ин очакващи от тези 240 тумбаци да свършат нещо полезно.

    БСП си играе играта и за сега успява да е някак си настрани от цялата кал. Но нейната игра е с въzраждане за про путинския вот.
  • 23 Майна

    8 10 Отговор
    Густо, майна..
    Браво на Възраждане..
    Нека на всички да е ясно -какъв разговор са водили Киро и Пеевски/ние ще гласуваме против теб, ама ти си знаеш, че квото сме си казали, квото сме се договорили ..си е.
    Малко ся, ще направим , ала-бала...,,
  • 24 еалиста

    8 5 Отговор
    Надявам се всеки ден да е така!! Недоправеният -украински фашист Божанков и господина Пеевски, представете си в ръцете на кого сме поверени! Мутрите крадливи, канадските шпиони и платените послушковци ще уморят народа ни!
  • 25 Човек

    11 9 Отговор
    Възраждане вкараха Пеевски в конституционната комисия като умишлено свалиха кворума. Когато Божанков излезе да ги разобличи, те скочиха като обезумяла футболна агитка и създадоха суматоха за да се прекъсне заседанието и да се измъкнат като пръдни. По делата им ще ги познаете. Фалшивите патриоти в ключовите гласувания винаги играят заедно с мафията. ВИНАГИ.

    Коментиран от #26

  • 26 Майна

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "Човек":

    Гунчева, що не кажеш защо не се яви на гласуването на вота...
  • 27 Като глупаци...

    5 9 Отговор
    Вчера протестираха неговите гл -паци прет парламента. 100 човека протест срещу цял народ и 130 депутати. Комуниститическите стихотворения, копекин дето декларира като по учебник от комсомолскиия устав. Ма хващайте пътя към Масква и живейте в калта и миерята и
  • 28 Боклуци

    8 5 Отговор

    До коментар #20 от "Категорично":

    Невежи, тъпи, нечистоплътни и гну@сни са 90%от евроатлантическите представители в НС. С купени дипломи, с купени звания и титли,но с големи претенции. И ако говорим за нечистоплътност само виж как изглеждат Пеевски и Борисов и това е достатъчно.

    Коментиран от #32

  • 29 Ами

    4 4 Отговор
    Възраждане" не участваха в гласуването......
    Ако бяха гласували против, ДП нямаше да спечели,но нали израждане са патриоти.Гласуват или не по заповед от къде Цончо?Точно така.
    Евала на ПП ДБ.
  • 30 гат

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Софиянски":

    Скоро ще минеш на меки храни и ще фъфлиш, но няма да ти личи тук, където си изповядваш платената Drisnя
  • 31 Мда

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "ГОРСКИ":

    Възраждане и итн нали? Подсигуриха участието на Пеевски и после направиха скандал за да се потулят, но народа вижда!
  • 32 А кремълските

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Боклуци":

    А кремълските подлоги да най-чистите.
  • 33 Проблесна ми

    0 1 Отговор
    Гледайте кой какво прави и мислете за кого ще си дадете гласът на следващите избори. Ако промяната и ДБ имаха достатъчно подкрепа сега щяхме да сме пет години напред. Виновните щяха да си получат заслуженото и вече щяхме да сме нормална държава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове