11 Юни, 2023 09:23 2 415 40

Тенев: Последните месеци бяха назначени некомпетентни хора в МВР

  • тенчо тенев-
  • мвр-
  • назначения

Бившият шеф на КАТ-София отправи остра критика към Иван Демерджиев

Организацията на работа на „Пътната полиция” в момента е в много лошо състояние. Поради лошата кадрова политика на бившия министър на вътрешните работи – Иван Демерджиев, през последните 10 месеца на определени постове в системата на МВР бяха назначени некомпетентни хора. Това заяви в ефира на „Събуди се” бившият началник на отдел „Пътна полиция” в СДВР Тенчо Тенев.

От началото на юни на територията на страната са регистрирани 174 тежки произшествия, при които са загинали 8 души, а 217 са ранени. Това показват данните на МВР. В момента се водят дискусии от депутатите за промяна в Закона за движение по пътищата, с които негативната статистика да се промени.

„До момента в София има с 10 убити и с 40-50 повече ранени в сравнение със същия период миналата година. На кой ще тежат на съвестта тези жертви? На бившия вътрешен министър или на ръководството на МВР? Имаше предложение за увеличаване състава на „Пътна полиция”, което беше спряно от Демерждиев. Трябваше да има с 30 полицая повече в КАТ. Надявам се новият министър бързо да вземе мерки”, уточни Тенев.

За случая със стрелящ мъж от кола в тунела на столичния квартал „Люлин“: „Нямам думи. Да излезеш от колата и да стреляш с газово оръжие е пълна тъпотия. Това е предпоставка за тежка катастрофа. Ако шофьорът натисне рязко спирачките, това момче ще изскочи от автомобила и ще падне на пътното платно”, коментира бившият шеф на КАТ-София.

На въпрос дали ще се върне в структурите на „Пътна полиция”, той поясни, че това зависи от настоящия министър на вътрешните работи. „Ако мога да бъда полезен, ще се радвам да помогна за безопасността на движението по пътищата. Имам 32 години опит в системата“, уточни Тенев.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор
    Реорганизация Трябва

    Коментиран от #5

  • 2 Неразбрал

    4 1 Отговор
    Не комп етентен означава който не работи с комп ли?
  • 3 Всички на пенсионна възраст,

    20 1 Отговор
    вън от МВР!Охранители се търсят навсякъде!!!
  • 4 Последния Софиянец

    12 2 Отговор
    Полицията вече пази джендърите.Снощи в кино Одеон джендърите прожектираха джендърски филми на децата.Един ми скъса плаката срещу тях и го ударих и полицията ме арестува.

    Коментиран от #12

  • 5 То хубу..

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ма как да стане? Ти поне си компетентен,дай някаква насока?
  • 6 342в

    19 0 Отговор
    Защо ги казвате такива неща сега, а ти не беше ли с тези некомпетентни хора и пак беше от началството, но истината е, че не ви ли поразредят малко няма да се оправите, прекалено много сте и се оправдавате един с друг от нищоправието си
  • 7 Преди

    16 0 Отговор
    заря грееше от "компетентни" , другарю начумерен , присвил устни !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 зелен петел

    2 8 Отговор
    Правилно казва човекът.
  • 10 Ей ви го

    19 1 Отговор
    един 70 годишен компетент от соца !
  • 11 Дамян

    23 1 Отговор
    ТояДрисък пак се напъва!! КорумпиранПедал!! Само Той опитен а другитеТъпаци!! СелскиБек Отивай си в Хасковото и копай Лозето!
  • 12 Чудя се

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Крайните антиджендър активисти сме си странни,
    толкова усилия свързани с демонстрация на омраза към някой или нещо..
    Голяма част от вас са просто прикрити гейове,
    примери за такива крайнодесни колкото искаш и в Европа и у нас...скоро и за Русия ще разберем .

    Коментиран от #26

  • 13 Баце

    16 0 Отговор
    Първи братовчед на министър Стоянов е началник на полицията в Банско и е хванат в кражба на 6 700 лева
  • 14 я се засрами

    14 0 Отговор
    как така месеци то е от години това!!!

    Коментиран от #19

  • 15 Системата загнива

    20 1 Отговор
    Малко повече от 5000 са пенсионираните и продължили да "работят" в МВР!всички са на ръководни длъжности от поне началник група та до зам.министри!Няма да ги видите като патрулиращи или районни инспектори!Това са хора със заплати над 3000 лв.+ пенсия като бонус!За година разходите само за заплати са над 200 000 000 лева!!!Така ние сме единствени в ЕС,дори САЩ и Русия не си го позволяват-пенсиониран от бюджета да продължи да работи пак там но и с бонус пенсия!Отделно е въпросът,че натоварването не е еднакво за всички служители получаващи еднакви заплати!Ръководствата "преценяват" кога и как е целесъобразно събрани материали по едно или друго престъпление,по едно или друго лице да бъдат придвижени и предадени на прокуратурата!Много от материалите отлежават още в оперативните разработки до като им изтече давностния срок!А отговорност за това-никаква!
  • 16 Бай Митко

    17 1 Отговор
    Тенчо не се мисли за голям капацитет, а ми кажи с каква боя си вапцаш алаброса. Не ти отива, вземи да се изрусиш и ще бъдеш по търсен от мисирките.
  • 17 Иван Грозни

    15 0 Отговор
    Тоя какви ги бръщолеви?. Нали идеята беше да се освободят пенсионерите/като него/ и да се назначат кадри в работоспособна възраст. Иска му се както преди и пенсия и заплата. Това беше политика на Боко/за платения електорат/. Ако това се върна отново тия трябва да си вървят безвъзвратно.
  • 18 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    16 0 Отговор
    То пък една компетентност се шири в МВР.....
    Още са в осемдесетте години........
  • 19 Бинго

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "я се засрами":

    То е от 33-години така. Тенчо може би иска да каже за месеците, че са 396 месеца.
  • 20 Вие никога

    17 0 Отговор
    не сте работили за хората! Вас ви интересува само търговия, затова и се хвърлят милиони за камери, които с нищо не помагат за намаляване на ПТП, а само ви носят приходи от рекета върху хората!

    Коментиран от #24

  • 21 Братовчеда на

    10 0 Отговор
    Министър Калин Стоянов - усвоил,, 6 700 лева се казва Кирил Стоянов
  • 22 шири

    7 3 Отговор
    Соцът не е виновен за днешната беззаконна и безхаберна ситуация. Димухрътична и западно-ценностна риалност.
  • 23 Явно циганизация в МВР

    17 0 Отговор
    МВР е рухнало, масово работят за престъпници, засечени са в Перник и Бобов дол,за капак полицаи са си направили собствени Ромски банди за смачкване!
  • 24 Бай Митко

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "Вие никога":

    Адмирации за коментара! Така е! Да сте виждали работещи на пътя полицаи, да спират и проверяват? Аз лично НЕ, свряли се по драките и само скорости засичат, и то където има ограничения от 50, 40 и 30 км. Като пример ще ви посоча мобилна камера на изхода на Бургас към София - полицейската кола е паркирана на 20-сетина крачки преди края на ограничението от 50 км., и ела да видиш жътва. Каквото и да говорят от пътната полиция, трябва и морал в това направление. Хубав ден!
  • 25 За протокола

    11 0 Отговор
    Отдавна е ясно, че там, където политиците пъхат мръсните си ръчички, идва некомпетентност, корупция, каши и хаос.
    Решението е да се отнеме възможността на политиците да кадруват. Администрациите трябва да се изграждат на базата на компетентност и опит, след истински конкурси и трябва да са защитени от политически посегателства. Те вършат работата и там не трябва да се пипа. Пилота кара самолета а не бърника по системите му за управление, шофьора кара колата, а не бърника двигателя, спирачките или управлението. И т.н. и т.н.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Иван

    13 0 Отговор
    Това МВР що направо не го закриете и чеп за зеле не става само обикаляте а файда никаква никаква тежест няма и от време навреме някой ви набие закрийте го и по живо по здраво

    Коментиран от #28

  • 28 Последния Софиянец

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Иван":

    Снощи джендъри блудствата с деца в кино Одеон.Нокаутирах един и полицията ме арестува.
  • 29 Хахаха

    5 0 Отговор
    По-скоро последните 30-40 години
  • 30 Време е

    7 0 Отговор
    Да се задейства плана от записа на ПП
  • 31 ами да кажа

    3 1 Отговор
    и сега като си върна официалната власт мафията ще може законно да си вилнее отново на воля покровителствана от големия брат
  • 32 Феликс Дж

    4 0 Отговор
    Каза каунът, който регистрираше крадени коли, вместо да се обади на Криминалните. А............... ама тогава те ще вземат взятката. Театър "Сълза и смях".
  • 33 Геша

    4 0 Отговор
    И точно корумпирания Тенчо ли го казва?
  • 34 Без тотална чистка

    2 0 Отговор
    Нещата няма да се оправят НИКОГА
  • 35 дядото

    1 0 Отговор
    това твърдение е вярно,но защо мълчиш за причините.псевдо образование-от средните училища голяма част от децата излизат полуграмотни.вуз-овете приемат студенти само със записване,даже с награди привличат деца от средните училища. мълчиш и какъв може да е качествения подбор за служители на мвр на фона на тази ситуация,че за ръководни кадри се издига само по един критерии- послушен и верен.
  • 36 Дърт плъх...

    2 1 Отговор
    Айде откажете се вече...не разбирате ли ?! Идва смяна на поколенията... навивай кабела на телефона, слагай хартията в чантата и на село при доматите !
  • 37 Бай Митко

    2 0 Отговор
    Докато политиците оправят кадрите по скалата кой е по-по верен така ще е! Гербаджийските лоялни слагачи нямат изчистване. Той не може и името си да напише, но вири двата опнати пръста, целува ръка с чупка в кръста, хвали нагьотере е до там умните лидери и го правят шеф на нещо, от което и хал хабер си няма. Всичко баталясва, но той е наш кадър и ще го издигнем да руши още повече. Примери безкрайно много, но ето един от тях и дано да не ме изтрият: Георг Георгиев на 23 год. е депутат от ГЕРБ, на 26 зам.министър на външните работи, без опит, без стаж, без нищо. Тоя не знаеше къде се намира, не знаеше дори да се облича като министър, но знаеше как да се покланя, как да целува ръка. Е на за това никога не ще оправим. Иска изриване, яко изриване от горе до долу. А не нищичко да не правят и вече 33-години само да реват, че за всичко са виновни комунистите, Путин и Русия. Български сюжет за наивници.

    Коментиран от #39

  • 38 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    В момента..!!!Фул Тирове се движат по Е79,през петрохан към шопията....Движението е свръх натоварено и е въпрос на време да стане сакатлък.Един полицейски автомобил не видях.Покрили са се като партизани преди 9ти септември 44г....толкова ли ви бе наложително да вкарате тировете по този маршрут.....Ще увеличите смъртноста в този участък,това е сигурно!

    Коментиран от #40

  • 39 Само че

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Бай Митко":

    Колега явно не си запознат, но Георг е кръстен на дядо си Георг Вашингтон. Не забравяй, че е роден в края на 1991 год. СДС-то беше на власт, пирувахме с "Последен валс", "Развод ми дай", "Комунизмът си отива", "Вдигни очи", "Утре започва от днес" и "Времето е наше". Така започнахме 9 млн. и вече приключваме на 5 млн. с думите на текезесаря Желю от село Веселиново "Каква я мислихме, каква стана". Проблема е, че никой от управляващите не мисли, е мислят за себе си и чекмеджето.
  • 40 Бай Митко

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Със сигурност на никой не му дреме на остриганата кратуна. Но ако се разровиш из храсталака може да изкараш поне два екипа от пътна полиция с два радара. Търси ги по ограниченията от 30-40 км.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове