Last news in Fakti

11 Юни, 2023 15:31 1 273 9

Кирил Вътев: Основен приоритет е да наваксаме по програмата за развитие на селските райони

  • кирил вътев-
  • приоритет-
  • развитие-
  • селски райони

По темата за евентуалната забрана за внос на олио, Вътев подчерта, че се прави всичко възможно да бъдат защитени интересите на българските производители, но България трябва да се съобразява и с европейската политика

Министерството на земеделието и храните си постави като основен приоритет наваксване по програмата за развитие на селските райони.

Новият земеделски министър Кирил Вътев посети Сандански заради земеделски форум.

По темата за евентуалната забрана за внос на олио, Вътев подчерта, че се прави всичко възможно да бъдат защитени интересите на българските производители, но България трябва да се съобразява и с европейската политика. В момента в министерството се формира съставът на отделните дирекции, като ще се търси максимална експертност в тях.

„Вече няма да се работи за отделни сектори като такива. А ще се работи по цялата агро-хранителна верига, за да може да виждаме къде е слабото звено по продуктови линии. Например, млечни продукти, плодове и зеленчуци, месо, олио, етерично маслени продукти. И от полето до масата ще правим оценка. Абсолютно всички решения, които ще предприемем оттук-нататък ще се вземат след оценка на въздействието върху цялата верига”, коментира Вътев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как

    12 1 Отговор
    се наваксват загубени толкова много години и милиарди ?
  • 2 Спецназ

    13 2 Отговор
    Досега за "зърнарите" бяха 80% от субсидиите,
    накупиха си трактори, джипове и халета за милиони,

    животновъдите и пчеларите- вълци ги яли.

    Коментиран от #4

  • 3 Селянин по душа

    13 0 Отговор
    Кирчо, прав си, батко, но кой ще ти позволи да развиваш селско стопанство в България? Ние сме взети в ЕС, за да ядем холандски и полски домати, ябълки и други и да им плащаме за тях скъпо и прескъпо. А нас и нашата земя - кучета ни яли.
    Призовавам всички български производители да продават стоката си по пазарите, за да купуваме от тях.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Красимир Петров

    10 0 Отговор
    34 години наваксваме със всичко и все сме на дъното
  • 6 фенче

    8 0 Отговор
    брех, звучите ми господин министъре като въздухар и теоретизатор, общи приказки, продуктови линии, оценка на въздействието, и вие сте разбирач като дедо Еконтий, и оня с катерушките, забравих му фамилията, самочуствието на БГ бизнесмените по голямо от земното кълбо, разбират от всичко, най вече как да дават минимална заплата и да не плащат извънредения труд на наетите служители

    Коментиран от #7

  • 7 Я па тоА

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "фенче":

    То тука все някой реве нещо да му дават. Запретнете ръкави и работете с мозъка си и ще имате.
  • 8 Стоп

    2 0 Отговор
    Тия до го ще се правят на слепи!? Една държава се крепи на земеделие и животновъдство, но то трябва да е разнообразно и разпръснато в много региони и на средни и малки ферми. Така се защитава от болести и природни бедствия.
    Едрите земеделци нямат нужда от субсидии, поне от голямата част в момента. Те могат да печелят от големите обороти, но пазара не е защитен и най вече населението от дъмпинк и картели. При малки и лични стопанства в малките населени места и селата е трудно за дънпик и каретели на цените, получава чиста и пресна храна на суоер качество. Тук държавата трябва да насочи субсидиите и така ще задържи 10ки хиляди работещи хора по налките населени места и селата.
    Как може обикновени хора го рсзбират, а държавниците неглеят!?
  • 9 Перо

    2 0 Отговор
    Какво развитие на селските райони, какви 5 лв.? Парите по европрограми отиват за мерцедеси и скъпи жилища около София за отрочетата! Кой контролира как се прави разхода и какъв е резултата? Оправданието винаги е или дядо господ: лошо време, градушки, наводнения или измислени икономически причини, високи лихви и цени и т.н. Ако се започне една проверка на икономическа полиция, по обратния ред, от недвижимите и движими имущества, истината ще цъфне бързо, било от евросредства, било от нагласени обществени поръчки от феодалните, местни олигарси и кметове! За това при най-добър климат имаме най-лошото селско стопанство и всички продукти са вносни!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове